19 yaşındayım, evlenmek istiyorum birileri benimle konuşabilir mi?

Sanırım davulun sesi uzaktan hoş geliyor

Aylık aldığımız harçlıklarla geçinmeyi düşünüyordum

Ay aman aman Allah korusun

Ay orada da çok takılıyorum benn insanın içini karartıyor [/QUOTE]
Aylık harçlıklarla ev geçindirilmez kanımca........

puff hayallerim suya düştüüüüü

Ben şöyle düşündüm.. Şimdi öğrenci evi olacaktı yani nasıl sevgililer eve çıkar beraberler yaşar ya öyle yani harçlıklarla geçinerek kirada oturarak filan hani beraber yaşamak yerine evlenivereyim dedim

berceste tatlım,ciddi ciddi mi fikirlerimizi soruyorsun yoksa dalga mı geçiyorsun ? Emin olamadım... (Kullandığın ikonlardan dolayı )

Anladım canım...

Evlilik için acele etme...Çok pişman olabilirsin... Henüz kendin çocuk yaştasın çünkü....

Evet yaşım harbiden küçük gibi.. Okuldan yakın bir arkadaşımın annesi babası okurken evlenmiş de ona heves ettim galiba bir çok şeye heves ettim işte hem bu forum beni yoldan çıkarıyor yaa hamilelik haberleri yok gelinlikler damatlıklar yok davetiyeler hep kk yüzünden

Son düzenleme:

Vakti geldiğinde hepsi olucaktır zaten..Ama senin şu anki hedefin okulunu bitirip mesleğini eline almak olsun...Şimdi kendine donanım katma vakti..Yani okulun,işin,kişiliğin vs vs bu yaşlarda daha da şekillenecek..İlerde çocuk sahibi olduğunda çocuklarının seninle gurur duyacağı anneleri olman dileğiyle...

İlgin için teşekkür ederim güzel dileklerin için de

Evet çok hoş 19 yaşında evlen, yaşıtların o tatil senin bu organizasyon benim gezerken sen bi yandan okulunu oku bi yandan çocuğuna bak, bi yandan da akrabaları memnun etmeye çalış. Hayatın kaynanam, eltim, görümcem üçgeninde geçsin. Hem öğrenci evinde beraber yaşamakla yeni evli evi aynı şey değil. Bir kere evlenmenin bir ağırlığı var bi ton akraba gelicek sürekli, yaptığın işten tut, evinin düzenine, yemeklerine kadar karışacaklar. Sadece ikinizin olması gayet güzelken niye bütün akrabaları, sülaleleri işin içine karıştırmak isterse insanlar.

Sevgili olmakla evli olmanın ayrımında değilim sanırım henüz. Çocuğum okurken olsun demiyorum Allah nasip ederse hani mezun olduktan sonra tabi, akrabaları hiç düşünmemiştim açıkçası biz mezun olana kadar gelmeyin desek olmaz mı anlayış isteriz herkesden. Ben burada annemle babamın yapacağı itirazlar için bir pratik yapıyorum gibi :)

çıldırmışsınız şaka bi yana öğrenciliğin tadını çıkarın yazık değilmi size evlilik o kadar tatlı rüya degil ben nişanlıyım bir buçuk ay sonra evlenicem insallah yaş 26 aslında sorun yok desem yeri çok şükür herşey tıkırında ama yinede çok sıkılıyorum düşünüyorum aldıgım sorumluluk başka bir ben yapıyor beni bu yaşadıklarımı 19 yaşında yaşasam ciddi yara alabilirim diye düşünüyorum evlilik artık ben kavramından çıkıp biz kavramına sokuyor insanı ve o BİZ'i ebediyen devam ettirmek gerçekten çok ciddi vede fedakar bir amaç,yaşınız gerekliliğini yaşayın vazifeniz öğrencilik tadını çıkarın bu düşüncelere aklınıza girince pisst pisst zamanı degil daha sonra diyin

Hımm neyse 2. sınıftayım 2 sene daha sabredeyim madem

benim sınıf arkadasım önce pastane sözü yaptı üniverste 1. sınıfta sonra iş ciddiye bindi isteme nişan daha düğüne çok var sorunlar cıkıyo çok bunaldı cok cekti resmen istemeye istemeye nişanlandı.bir de resmiyet olunca öğle kolayca kavga ettim anlasamadım ayrıldımda olmaz simdi bence gez toz eğlen ve sevgilini iyice gözlemle kavga edin barısın tanıyın iyice birbirinizi hem en azından cocugun okulu bitsin

Haklısınız ya nişanlılık dönemi hep sancılı geçiyor gibi geldi bana.. Yukarıda da dediğim gibi 2 sene daha sabredeyim madem

Canım çok istiyorsanız ayrı ayrı eve çıkın sonra birbirinizde kalın, beraber uyuyun, yemek pişirin, arkadaşlarınızı çağırıp misafircilik oynayın falan filan, sen fazla masumsun istediğin şeylerde o tarz şeyler gibi geliyor bana. Aynı evde olan iki insan illa ateşle barut olucak diye bişe yok Ama gelirler yani akrabalar, hele hadi sen kendi anneni ikna ettin, o kendi annesini nasıl ikna edicek, oğlan anneleri daha düşkün olur çocuklarına.

Ailenden aldığın harçlıkla evinin geçimini sağlamaya çalışırsan ailenin kuralları geçerli olur,onlardan bağımsız hareket edemezsin..Herşeyde izin alman gerekebilir...Senden çok kararları ailen verir..Çünkü geçiminizi onlar sağlıyor olacak..

Ama kendi kazandığın parayla evinin geçimini sağlıyorsan evliliğindeki evindeki kararları da sen ve eşin alırsınız...

Son düzenleyen: Moderatör:

Canım teşekkür ederim :) Misafircilik oynayım ben hehhh :)))

Bu aileden aileye değişmez mi acaba? Biz zaten okuduğumuz için harçlık alıyoruz ya ben onu kastediyorum ekstra bir şey değil yani. Ben çalışıp para kazansam bile babamın bana gönderdiği harçlık kadar para kazanamam

Bilemem artık...Aileden aile değişebilir tabi ama,kimseye mihnet etmeden evinin geçimini sağlayıp evliliğini devam ettirmek en güzelidir..Ailenin maddi durumu çok iyi olabilir ama ailen ne der bu konuda ? Hiç konuştun mu bu konuları ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…