1sene sonra kendimi fistik olarak gormek istiyorum diyen 90kilo üstü kararli arkadaşlar sayfama ltf.

Evet bende akşam yemegimi herzamankinden geç yedim. 5 te yerken 7 de yedim.
3-4 tane sarma
1 küçük patlıcan dolma
1 tabak et sote
salata ve ayran
ekmek yine yemedim. Pazardan beri ekmeği bıraktım. Ekmekten alacağım karbonhidratı Sarmadakinden aldım.
Ara olarakta
kahve ve biraz da fındık ve antep fıstığı yerim

İyi akşamlar, sayfalar o kadar hızlı ilerliyor ki, yetişemiyorum :)
Bakalım ben neler yemişim bugün

Sabah=
1 adet haşlanmış yumurta
2 kk light beyaz peynir
Domates salatalık maydanoz
Şekersiz çay

Ara=
2 parça ceviziçi

Öğle=
Avuç içi büyüklüğünde tavuk ızgara
Az salata
Ayran

Ara=
Yarım paket kepekli eti form

Akşam=
Yoğurtlu kereviz salatası (yarım tabak yiyebildim, hiç sevmedim)
2 adet galeta

Ara=
1 kupa yeşilçay
6 adet çiğ badem
2 adet gün kurusu

Yatmadan da tarçınlı sütümü içerim

Bence bu liste ile kısa zaman da güzel neticeler alırsın canim

Bence bu liste ile kısa zaman da güzel neticeler alırsın canim

Sağol canım :)
Aslında bana az yiyormuşum gibi geliyor kiloma göre ama diyetisyenimin sözünden çıkmamaya çalışıyorum. Sıradan diyetisyen listeleri gibi şu kadar et, şu kadar sebze yemeği diye liste vermiyor bana haftanın üç günü öğlenleri şu yemek, iki günü akşamları şu yemek diye liste veriyor benim yaşam tarzıma göre belirliyor yemekleri. Bana da ne pişirsem derdi olmuyor :)

Aynen öyle çok rahat oluyorum.
Anneme de çok yakın oturuyorum eşim işten direkt anneme geçiyor orada yemek yiyor, sadece kendime yemek hazırlıyorum bu da rahat oluyor. Ailece benim diyetime odaklandık

Yani bu kadar destek olan varken diyette kaçamak yapmak olmaz kilo vermemekte ayıp olur.... sana bakan çok göz var desene

Merhaba arkadaslar alintilari eklemdi tabletim ..coooooook yogun bir gun gecirdim butun gun disardaydim eve girdigimde saat 6 idi o saate kadar diyetime dort dortluk uydum alksam yemeginede balik salata yapmistim ki gorumcem geldi elinde koca bi legen patates salatasi ve bir poset sicacik mayali valla baligi falan unuttum bi cay demletik 1 mayali bazlamaya tereyag surdum bol peynir koydum sekerli cay ve patates salatasiyla yedim ama iyi oldudiyetten onceki cektiklerim aklima geldi uykum geldi midem bbulandi cektiklrimi hatirladim bence arada bi yapmali bunu insan kendine geliyo

My time isnow arkadasim senin ismin ne nicnameiyazmak zor oluyo.benimde insulin direncim ve hipo troidim var ilac kullaniyorum pko vardi sogan suyula gecti cok sukur ..ilacsiz bende cok zor veriyorum 2 yil once diyetisyenle 6 ayda 2 kilo anca verdim dahiliyeye gondermeden direk liste verdi o nedenle doktora git demistim ..
Diyet listemi ayri bi mesjla yazayim uzun biraz

Miladcim olmek var donmek yok ins. Canim seneye fistik gibi hatunlar olacagiz ins.

Bence de yediklerin azmis gibi geliyor.
Ben hep şunu düşünüyorum diyet listelerini okurken hayatım boyunca böyle beslenir miyim? Cevap Hayır ise pek güveniyorum uygulamaya gecmeye açıkçası

İnşallah canım ben çok inanıyorum buna

Benim diyetisyenimin verdigi listede bu
Sabah
1kk peynir veya 1yumurta veya 2 kk yagsiz peynir
5 zeytin
Domates salatalik yesillik
Yesilcay
1porsiyon meyve
2 ince d. Kepek ekmegi
Ara 1 porsiyon meyve 2 ceviz
Ogle; 2 kofteveya 2kofte kadar tavuk veya2koftek.balik veya 2 k.k. et. Veya 6 yk .susuz kuru bakliyat veya 2 kk. Peynir veya 2 haslanmis yumurta
Salata yagsiz
Yarim sb. Yogurt
3 i.d kepek ek.
Ara1sb.ayran 1 porsiyon meyve
Aksam 8 yk sebze yemegi
Yarim sb yogurt
2id.k.ekmegi
1kepce corba
Ara1sb sut ,1 porsiyon meyve

Not; gunde 2-2,5 lt su icilecek 40 dkyuruyus yapilacak,ogunler yerdegistirebilir

Yani bu kadar destek olan varken diyette kaçamak yapmak olmaz kilo vermemekte ayıp olur.... sana bakan çok göz var desene

Evet canım ben onlara karşı da sorumluluk hissediyorum :)

Ben hep şunu düşünüyorum diyet listelerini okurken hayatım boyunca böyle beslenir miyim? Cevap Hayır ise pek güveniyorum uygulamaya gecmeye açıkçası

Canım ben anne olduktan sonra beslenme olayına karşı bakış açım çok değişti. Temel olarak hayatımdan tamamen çıkardıklarım var, kızımın yetişmesini istediğim beslenme biçimi Akdeniz ülkelerindeki gibi.
Biraz da mesleki olarak bu tarz bir diyetin kanser riskini azalttığını söyleyebilirim. Karsinogenezi etkileyen faktörler arasında beslenme de önemli yer tutuyor çünkü.
Diyetisyenim de hep benim yiyebileceğim şeylere göre hazırlıyor listemi dediğim gibi her diyetisyenin verdiği listeler gibi değil gün gün yemek isimleriyle beraber yazıyor o yüzden ben çok memnunum :)

Nehircim Aile destegi cok onemli gercekte,eskiden benim esimde hic destek olmuyordu ne zaman diyete baslasam olmadik seyler alip geliyordu baklava,borek felan artik yapmiyo cok cani cekerse cocuklarla birlikte cikip yiyorlar bu arada benim adimda fatma

Benim eşim de başlarda öyleydi, ne gerek var diyordu hep, artık alıştı geçen gün annemden kalburabastı istemiş annem de yapmış ben kızı uyuturken yiyordu, yanına gittiğimde bir mutfağa kaçışı var bir şey oldu sandım :)
Memnun oldum canım :)

Sağlıklı mısın acaba kanser üstüne araştırma yapıyorsun galiba

Evet belirli bir kanser türü üzerine araştırma yapıyorum.
Ben hiç sağlıklı olduğumu düşünmüyorum kendi adıma beslenme düzenim çok kötüydü 1,5 ay öncesine kadar, çok uzun saatler güneşlenmeyi çok severdim, cep telefonumla aynı odada uyurdum falan, dediğim gibi anne olmak çok değiştirdi beni. Düzeltiyorum kendimi yavaş yavaş.

Gerçekten kilo alıp vermede aile nin çok etkisi var.ne yapsam benimle yiyebilecek bir eşim var... bazen akşamları hiç yemeyiz bile....
Yağlı hamurlu şeyleri pek istemez mesela o konuda şanslıyım

Aynen canim benim felsefemde oomurboyu yapabilecegim bi beslenme seklini oturtmakbuda deneme yanilmayla oluyor

Uyudum çok geldi canlar... yeni bir güne daha eksik uyanmak dileği ile... pazartesiye kadar 88.5 altında olmak istiyorum. Kalbim heyecandan çarpıyor zayıfladıkça ve hedefime ulaşacağım. ..
iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…