Çocuk Hastalıkları 2,5 aylik bebeğim kist ameliyati oldu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sunflower22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2008
4
0
86
52
Dün hayatımın en zor günüydü.2,5 aylık bebeğim kist ameliyatı oldu dün.Düşük tehlikesi sebebiyle sürekli yattığım hamileliğimin 34.haftasında bebeğimin yumurtalığında kist tespit edildi.Kisti Ege üniversitesinde öğretim görevlisi Doç.Dr Mert Kazandı tespit etti.Aslında batında tam nerede olduğu anlaşılmayan bir kistti.Doğuma kadar her gün ağladım çünkü bebeğimin geleceği kistin yerine bağlıydı.Doğumla birlikte süreç başladı.Doğumumu üniversite hastanesinde yaptım çünkü bebeğime hemen müdahale gerekebilirdi.Doğumdan sonraki 6 gün boyunca kistin yeri kesinleştirildi.Bunun için üniversite hastanesinde yatmaya devam ettik.Kistin mahiyetini radyoloji a.b.d Prof.S.Süreyya Özbek teşhis etti.Ve çocuk cerrahisinden Doç.Dr .Ahmet Çelik e yönlendirildik.Ve öğrendik ki minik kızımızın sağ yumurtalığı over torsiyon -yumurtalık dönmesi-sebebiyle tamamiyle işlevini kaybetmişti.Sebebide yaklaşık 4 cm.çapındaki kistti.6.gün gittiğimiz Doç.Dr.Ahmet Çelik ameliyatı 2.5 aylıkken yapacağını söyledi.Ve dün işte o gündü.Minicik bebeğim 2.5 saat süren bir ameliyata girdi.Ve maalesef kistle birlikte sağ yumurtalığı da alındı.Ne yapalım Allah can sağlığı versin.Sol yumurtalığı sağlam şükür ki.Çok korkarak beklediğimiz 2.5 ay ve ardından hayatımızın en zor 2,5 saati bebeğimizin sağlığına kavuşmasıyla sona erdi.
İşte bu sebeple ilk önce anne karnında bebeğimdeki kisti gören Doç.Dr.Mert Kazandı'ya ,
kistin mahiyetini ve over torsiyon olduğunu tespit eden Prof.Dr.S.Süreyya Özbek'e ve ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Doç.Dr.Ahmet Çelik ve ekibine çok teşekkür ederiz.
Ayrıca bir de bebeğimin ameliyattan çıktığını beni görür görmez haber veren ameliyathane ekibiyle ,ismini bilmediğim ama operasyon öncesi içimi çok rahatlatan anestezi uzmanı bayan doktora da teşekkür ederim.
Aslında en çok söylemek istediğim operasyon esnasında ameliyathane kapısında gördüğüm tüm miniklere de acil şifalar diliyorum.Allah ailelerine yardımcı olsun.
Hayal Güleç

Son düzenleme:
Çok büyük geçmişler olsun,teşhis edilmesi çok muhteşem gerçekten..Böyle doktorları alınlarından öpmek lazım.Keşke hepsi böyle muhteşem ,yetenekli olsalar...

Sol yumurtalığı sağlam,elhamdülillah,bunada şükür demek lazım...Kızınız iyi olsun,iyi bi evlat olsun,mutlu bi hayatı olsun da,herşey halledilir,bunlar hiç sorun olmaz....Mutlu sağlıklı günler diliyorum..

geçmiş olsun. ben de senin yaşadıklarının benzerini yaşadım kardeşim. bir aylık bile değildi kist ameliyatı oldu. benim hamileyken de belli olmadı doğumdan sonra kötü bi süpriz oldu bize yani anlıyacağın. daha neler yaşadık. neyse geçti o günler hamd olsun. bi benzer yanımızda dört düşükten sonra düşük tehlikesi vardı dokuz ay yattım devamlı dr a gittim özeline tabi. ilginç. Allah bir daha yaşatmasın böyle kötü günler.

Allah acil şifalar versin..Yavrunuzu bütün kötülüklerde korusun..
Doktorlardanda Allah razı olsun..
Şimdiden sonra inşallah bebeğinizle,eşinizle hayatın keyfini çıkarırsınız..

geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın. sağ salim ya buda yeter diğer yumurtalığı sağlammış çok şükür. bir an önce sağlığına kavuşması dileğimle...

slm kızlar öncelikle çok geçmiş olsun
bende hamileyim ve bebğimin kafasında kist olduğu saptandı önemsiz olduğu takip edileceği söylendi ama ben çok tedirginim ne olacak bilmiyorum
büyürse doğumdan sonra müdahale edilebilir dedi doktorum

geçmiş olsun canım önemsiz dendiyse çok kafana takma. üzülme bebeğin etkilenir.

canım ya aynen ben de 33 haftalık gebeliğimde bebeğimin karnında kist olduğunu öğrendik henüz doğum yapmadım ama bizi neyin beklediğini bilmiyoruz çok korkuyoruz inşallah bebeğime zarar vermez diye dua ediyoruz minicik bebek demek ameliyat oluyorrabbim hayırlısıyla bbebeğime şifa versin sen nasılsın şu an bebeğin nasıl lütfen beni bilgilendirirmisin internette sadece seni buldum....

canım ya aynen ben de 33 haftalık gebeliğimde bebeğimin karnında kist olduğunu öğrendik henüz doğum yapmadım ama bizi neyin beklediğini bilmiyoruz çok korkuyoruz inşallah bebeğime zarar vermez diye dua ediyoruz minicik bebek demek ameliyat oluyorrabbim hayırlısıyla bbebeğime şifa versin sen nasılsın şu an bebeğin nasıl lütfen beni bilgilendirirmisin internette sadece seni buldum....

canım geçmiş olsun benim bebeğimdede kist tespit edildi karnında.nasıl bir tedavi izlediniz çok korkuyorum bebeğime bişey olcak diye...

merhaba
benımde bebegımde 33. haftamda karnında kist goruldu ama yumurtalık kıstımı yoksa mesane kıstımı daha bellı değil
umarım senın bebegınde bu durum gecmıstır ve saglıgına kavusmustur. bende senınle aynı duyguları yasıyorum
sen nasıl bır sürec gecirdin bebegın nasıl sımdı anlatırmısın ..... umarım hersey yoluna gırmıstır ve mutlusunuzdur......

evet canım aynı durum seninle 33. haftada görüldü 37.haftada kaybolduğu söylendi şu an bebeğimi çok şükür kucağıma aldım takip ediliyor tekrar oluşurmu diye ama şunu söyleyeyim en iyi perinataoloğa gittik kist annedeki osterojen hormonundan besleniyor doğunca büyük ihtimal küçülecek demişti çok şükür doğuma bile kalmadı
canını sıkma umarım aynı şekilde senin kide küçülür küçülmese bile üzülme doğunca büyük ihtimal yok olur bebeğine ve sana mutluluk ve sağlık diliyorum:):)

tesekkur ederim ..... gercekten yasayan bırınden merak etme gecıcek dıye duymak cok rahatlatıcı oluyo
sanada tekrardan cok gecmıs olsun ......

canım geçmiş olsun benim bebeğimdede kist tespit edildi karnında.nasıl bir tedavi izlediniz çok korkuyorum bebeğime bişey olcak diye...

merhaba tekrar
dun doktora gıttım senınle paylasmak ıstedım :) kıstte kuculme olmus bebegım normale dönüyo.
cok mutlu oldum senınde soyledıgın gıbı kuculme olmaya baslamıs belkıde doguma kadar bırsey kalmayacak .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…