Son zamanlarda ailede bi değişiklik oldu mu ?Arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum ama 2,5 yaşında kuzenim var herşey normal iken kekeleme kelime takılma,kelime uzatmaya başladı ne yapacağımızı kestiremedik dil terapistleri beklememizi söyledi bir kaç ay ama ailece korkuyoruz geç kalmaktan varmı çözümü veya Allah korusun böyle bir şey tedavi gerektirecek duruma gelrse toparlanır mı Allahım kimseyi evladı ile sınamasın bende hamile bir anne adayıyım
Olsbiliyor bu durum. Biz de karşılaşmıştık, babasında da varmış çocukken. Kesinlikle düzeltmeye çalışmayacaksınız. Nefes al, dur, sakin ol gibi şeyler asla söylenmeyecek. O normal konuştuğunu düşünecek.Arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum ama 2,5 yaşında kuzenim var herşey normal iken kekeleme kelime takılma,kelime uzatmaya başladı ne yapacağımızı kestiremedik dil terapistleri beklememizi söyledi bir kaç ay ama ailece korkuyoruz geç kalmaktan varmı çözümü veya Allah korusun böyle bir şey tedavi gerektirecek duruma gelrse toparlanır mı Allahım kimseyi evladı ile sınamasın bende hamile bir anne adayıyım
Nekadar süre beklediniz acabaOlsbiliyor bu durum. Biz de karşılaşmıştık, babasında da varmış çocukken. Kesinlikle düzeltmeye çalışmayacaksınız. Nefes al, dur, sakin ol gibi şeyler asla söylenmeyecek. O normal konuştuğunu düşünecek.
1 yılı buldu. Erkek bebek mi? Yaygın oluyor.Nekadar süre beklediniz acaba
Yok tamamlamiyoruz zaten konuşma terapistleri ne danistilar bu konudaki yazıları falan okuyorlar ve bizde tamamlamiyoruz konuşmasını bitene kadar bekliyoruz birşey olmamış gibi davranıyoruzLaflarını tamamlamayın o konuşurken. Kendi bitirsin. Kitap okuyun ona ve kitapla ilgili sorular sorun faydalı olabilir. Kendine güveni kırılmasın kesinlikle.
Evet erkek bebek konuşma terapistleri en geç 6 ay bekleyin diyorlar ama biz 1 ay oldu ne yediğimiz belli ne içtiğimiz zorlanıyor kizariyor çıkaramadığı zaman1 yılı buldu. Erkek bebek mi? Yaygın oluyor.
ailede kekeleyerek konuşan başka biri varmı acaba yada çevrenizdeYok tamamlamiyoruz zaten konuşma terapistleri ne danistilar bu konudaki yazıları falan okuyorlar ve bizde tamamlamiyoruz konuşmasını bitene kadar bekliyoruz birşey olmamış gibi davranıyoruz
Yani ev içini bilemiyoruz ama olsa mutlaka söylerlerdi böyle oldu diye ya benim aklıma bir ara berbere götürdüler 3 4 ay önce ozman çok korktuğunu söylemişlerdi ama bu kekemelik yeni çıktı cümle kurmaya çalışırken oluştu die düşünüyoruz bilmiyorum ya çocuğun zorlandığını görünce bizlerde moral olarak diplerdeyiz rabbim hayırlı kapılar açsınKizlardesimin kizinda konusma bozuklugu vardi. Ilkokula giderken konusma merkezine goturmustu. Simdi cok duzgun konusuyor.
Bu arada ben solagim. Annem ilkokula basladigimda sag elimi kullanmam icin baski yapinca bende de gecici kekemelik olmustu. Beyinin sag ve sol loblari solak ve saglaklarda farkli calistigi icin. Doktor sol elini kullanmasina izin verin diye annemi uyarmisti. Sonra duzrldi. Farkinda olmadan birseye mi zorladiniz acaba ya da yasaminda birsey mi degisti?
Şuan kimse yok ama dedesi kucuken zor konuşmuş onu soyluyorlarailede kekeleyerek konuşan başka biri varmı acaba yada çevrenizde
Bir pedagoga goturmenizi tavsiye ederim. Saclarini kestiririken korkmasi da tetiklemis olabilir.Yani ev içini bilemiyoruz ama olsa mutlaka söylerlerdi böyle oldu diye ya benim aklıma bir ara berbere götürdüler 3 4 ay önce ozman çok korktuğunu söylemişlerdi ama bu kekemelik yeni çıktı cümle kurmaya çalışırken oluştu die düşünüyoruz bilmiyorum ya çocuğun zorlandığını görünce bizlerde moral olarak diplerdeyiz rabbim hayırlı kapılar açsın
benim kuzenimde olmuştu bu şekilde annesinde kekemelik vardı doktor annesini taklit ediyor yoksa bir sorunu yok çocuğun demişti öyle birşeymi acaba diye düşündüm,Şuan kimse yok ama dedesi kucuken zor konuşmuş onu soyluyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?