- 18 Ekim 2018
- 671
- 240
- 103
- 37
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu bir dönem biraz bekleyin canım düzelir benim kızımda oldu takılıyor kelime uzatıyor ve kekeliyordu bir kaç ay devam etti ve geçti sizinde geçer inşallah uzmeyin kendinizi ve bebek konuşurken kesmeyin konuşmaları düzeltmeye çalışmayın kendisi düzeltir zamanlaArkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum ama 2,5 yaşında kuzenim var herşey normal iken kekeleme kelime takılma,kelime uzatmaya başladı ne yapacağımızı kestiremedik dil terapistleri beklememizi söyledi bir kaç ay ama ailece korkuyoruz geç kalmaktan varmı çözümü veya Allah korusun böyle bir şey tedavi gerektirecek duruma gelrse toparlanır mı Allahım kimseyi evladı ile sınamasın bende hamile bir anne adayıyım![]()
Konuşma ve dil terapisti ne götürdü uz muKuzenimin çocuğunda da 5 yaşından sonra başladı bu durum. Küçükken 3 defa havale geçirmişti ondan da olabilir diyor doktoru. Ama herşey normalken birden olması çok üzdü bizi. Konuyu biz çözemedik hala, takipteyim konunuzu.
Birşey olmamış gibi davransakda her konuşmaya başladığında tedirgin oluyoruz zamanla geçecek inşallahÜstüne çok düşerseniz daha kötü olur.
Biraz daha bekleyin geçmezse bir uzman yardımı alırsınız.
Fark ettirmeyin, benim kardeşim de "r" leri söyleyemiyordu bi' dönem küçükken sonra geçti:)
Birde Hz musanin duasini okuyun onun üzerine. Bol bolKuzenimin çocuğunda da 5 yaşından sonra başladı bu durum. Küçükken 3 defa havale geçirmişti ondan da olabilir diyor doktoru. Ama herşey normalken birden olması çok üzdü bizi. Konuyu biz çözemedik hala, takipteyim konunuzu.
Birşey olmamış gibi davransakda her konuşmaya başladığında tedirgin oluyoruz zamanla geçecek inşallah
Evet götürdü annesi birkaç ay, sonra ilerleme kaydetmedi. Çocuk da bunaldı sıkıldı ağlamaya başlıyordu giderken. Şimdi hala hastane hastane dolaşıyorlar ;(Konuşma ve dil terapisti ne götürdü uz mu
Siz denediniz mi peki yani bir faydası okdu mu sizde . Bi de onu deneyelim bakalım , Allah yardımcınız olsun.Birde Hz musanin duasini okuyun onun üzerine. Bol bol
hastahane değilde kilinik ler var ozell acaba maddiyat iyide l öyle yerleri tercih etsin oyun yöntemi kullanıyorlar Allah sizlerde ailesinde sabır versin evet biz o duayı okuyoruz ben çok güveniyorum o duaya Hz Musa as da kekemeydi onun üzerine Allah'a dua etti isterseniz duayı yolliyabilirimEvet götürdü annesi birkaç ay, sonra ilerleme kaydetmedi. Çocuk da bunaldı sıkıldı ağlamaya başlıyordu giderken. Şimdi hala hastane hastane dolaşıyorlar ;(
Çok teşekkür ederim elleriniz dert görmesinAynen, belki çocuk dönemsel bir stres yaşıyordur tabii bilemeyiz ailesinde ne oluyor, aklından ne geçiyor da eğer dikkat çektiğini fark ederse bilerek yapmaya da devam edebilir veya sorun olduğunu sezip daha çok stres olur.
Ben geçeceğini düşünüyorum :)
Bizimkinin hiçbir sorunu yoktu 5 yaşına kadar bıcır bıcır konuşan çocuk birden kekelemeye, kelimeleri telaffuz ederken duraksamaya, ağzından bir kelimeyi zorla çıkarmaya başladı. Özele de götürdüler ama yine pek faydası olmadı. Bakalım bir de dediğiniz duayı annesine söyleyeyim.hastahane değilde kilinik ler var ozell acaba maddiyat iyide l öyle yerleri tercih etsin oyun yöntemi kullanıyorlar Allah sizlerde ailesinde sabır versin evet biz o duayı okuyoruz ben çok güveniyorum o duaya Hz Musa as da kekemeydi onun üzerine Allah'a dua etti isterseniz duayı yolliyabilirim
Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli” (Taha:25-28)Bizimkinin hiçbir sorunu yoktu 5 yaşına kadar bıcır bıcır konuşan çocuk birden kekelemeye, kelimeleri telaffuz ederken duraksamaya, ağzından bir kelimeyi zorla çıkarmaya başladı. Özele de götürdüler ama yine pek faydası olmadı. Bakalım bir de dediğiniz duayı annesine söyleyeyim.
Çok tesekkür edeim canım inşallah sizde bir çözüm yolu bulursunuz .Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli” (Taha:25-28)
Anlamı:Ey rabbim. Göğsümü aç, genişlet. İşimi kolaylaştır. Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni"
İnşallah şifa olur![]()
Yok yok Allah korusun çok şükür öyle bir şey yokAcaba taciz gibi korkacagi bir durum yaşamış olabilir mi? Çevresinde buna yeltenecek biri var mı mesela?