Konuşma Problemleri 2.5 yaşında kekeleme

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Evet TV izliyor oyunlarda OynuyorlRdi ben butun dediklerinizi iletirim çok sağolun yorumlarınız için pedogaga da sorduk bekleyin geçmez ise aile ile yol alınır yaşı küçük yani herkes bekleyin diyor rabbim herkesin yavrusunu korusun su ramazan ayı yüzü hürmetine

Arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum ama 2,5 yaşında kuzenim var herşey normal iken kekeleme kelime takılma,kelime uzatmaya başladı ne yapacağımızı kestiremedik dil terapistleri beklememizi söyledi bir kaç ay ama ailece korkuyoruz geç kalmaktan varmı çözümü veya Allah korusun böyle bir şey tedavi gerektirecek duruma gelrse toparlanır mı Allahım kimseyi evladı ile sınamasın bende hamile bir anne adayıyım 😭
Bu bir dönem biraz bekleyin canım düzelir benim kızımda oldu takılıyor kelime uzatıyor ve kekeliyordu bir kaç ay devam etti ve geçti sizinde geçer inşallah uzmeyin kendinizi ve bebek konuşurken kesmeyin konuşmaları düzeltmeye çalışmayın kendisi düzeltir zamanla ❤️

İnşallah kızlar inşallah ağzınız dua olsun com teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun Allah kimseyi Darda bırakmasın

Kuzenimin çocuğunda da 5 yaşından sonra başladı bu durum. Küçükken 3 defa havale geçirmişti ondan da olabilir diyor doktoru. Ama herşey normalken birden olması çok üzdü bizi. Konuyu biz çözemedik hala, takipteyim konunuzu.

Kuzenimin çocuğunda da 5 yaşından sonra başladı bu durum. Küçükken 3 defa havale geçirmişti ondan da olabilir diyor doktoru. Ama herşey normalken birden olması çok üzdü bizi. Konuyu biz çözemedik hala, takipteyim konunuzu.
Konuşma ve dil terapisti ne götürdü uz mu

Üstüne çok düşerseniz daha kötü olur.
Biraz daha bekleyin geçmezse bir uzman yardımı alırsınız.
Fark ettirmeyin, benim kardeşim de "r" leri söyleyemiyordu bi' dönem küçükken sonra geçti:)

Üstüne çok düşerseniz daha kötü olur.
Biraz daha bekleyin geçmezse bir uzman yardımı alırsınız.
Fark ettirmeyin, benim kardeşim de "r" leri söyleyemiyordu bi' dönem küçükken sonra geçti:)
Birşey olmamış gibi davransakda her konuşmaya başladığında tedirgin oluyoruz zamanla geçecek inşallah

Birde Hz musanin duasini okuyun onun üzerine. Bol bol

Birşey olmamış gibi davransakda her konuşmaya başladığında tedirgin oluyoruz zamanla geçecek inşallah

Aynen, belki çocuk dönemsel bir stres yaşıyordur tabii bilemeyiz ailesinde ne oluyor, aklından ne geçiyor da eğer dikkat çektiğini fark ederse bilerek yapmaya da devam edebilir veya sorun olduğunu sezip daha çok stres olur.
Ben geçeceğini düşünüyorum :)

Evet götürdü annesi birkaç ay, sonra ilerleme kaydetmedi. Çocuk da bunaldı sıkıldı ağlamaya başlıyordu giderken. Şimdi hala hastane hastane dolaşıyorlar ;(
hastahane değilde kilinik ler var ozell acaba maddiyat iyide l öyle yerleri tercih etsin oyun yöntemi kullanıyorlar Allah sizlerde ailesinde sabır versin evet biz o duayı okuyoruz ben çok güveniyorum o duaya Hz Musa as da kekemeydi onun üzerine Allah'a dua etti isterseniz duayı yolliyabilirim

Aynen, belki çocuk dönemsel bir stres yaşıyordur tabii bilemeyiz ailesinde ne oluyor, aklından ne geçiyor da eğer dikkat çektiğini fark ederse bilerek yapmaya da devam edebilir veya sorun olduğunu sezip daha çok stres olur.
Ben geçeceğini düşünüyorum :)
Çok teşekkür ederim elleriniz dert görmesin

hastahane değilde kilinik ler var ozell acaba maddiyat iyide l öyle yerleri tercih etsin oyun yöntemi kullanıyorlar Allah sizlerde ailesinde sabır versin evet biz o duayı okuyoruz ben çok güveniyorum o duaya Hz Musa as da kekemeydi onun üzerine Allah'a dua etti isterseniz duayı yolliyabilirim
Bizimkinin hiçbir sorunu yoktu 5 yaşına kadar bıcır bıcır konuşan çocuk birden kekelemeye, kelimeleri telaffuz ederken duraksamaya, ağzından bir kelimeyi zorla çıkarmaya başladı. Özele de götürdüler ama yine pek faydası olmadı. Bakalım bir de dediğiniz duayı annesine söyleyeyim.

Bizimkinin hiçbir sorunu yoktu 5 yaşına kadar bıcır bıcır konuşan çocuk birden kekelemeye, kelimeleri telaffuz ederken duraksamaya, ağzından bir kelimeyi zorla çıkarmaya başladı. Özele de götürdüler ama yine pek faydası olmadı. Bakalım bir de dediğiniz duayı annesine söyleyeyim.
Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli” (Taha:25-28)
Anlamı:Ey rabbim. Göğsümü aç, genişlet. İşimi kolaylaştır. Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni"

İnşallah şifa olur 🤗

Rabbişrahli sadri ve yessirli emri. Vahlul ukdeten min lisani yefkahu kavli” (Taha:25-28)
Anlamı:Ey rabbim. Göğsümü aç, genişlet. İşimi kolaylaştır. Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni"

İnşallah şifa olur 🤗
Çok tesekkür edeim canım inşallah sizde bir çözüm yolu bulursunuz .

Acaba taciz gibi korkacagi bir durum yaşamış olabilir mi? Çevresinde buna yeltenecek biri var mı mesela?

Back
X