2.5 yaşında kızım parmak emiyor ve mastürbasyon yapıyor..

ezekurban

Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2012
20
2
16
İzmir
arkadaşlar benim kzım 2.5 yaşında uzun zamandır parmak emiyor ne yaptıysam vazgeçiremedim son zamanlarda ise canı sıkılınca yada uykusu geldiyse elini iç çamaşırına sokup vajinasıyla oynuyor deliricem psikolojim bozuldu ne yapıcam aynı dertten yakınan ardaşlar çözüm bulanlar yada çocuk psikologları yardımınıza ihtiyacı var..

merhaba benimde henüz 5 aylık bi kızım var hemşire bi arkadaşım konuşma esnasında ilerleyen dönemlerinde üreme organını merak edeceğini ve eliyle oynamaya başlayacağını söylemişti yani normal gibi görünüyo mastürbasyon ifadesi daha çok temiz bir bebek için kullanılacak en son kelime bile değil sakin olup doktoruyla görüşmenizde fayda olacaktır

Bencede oncelik o kelimeyi kullanma..
kesfediyorr sakin kizma! genelde 4-6yas arasi gorulur. ilerletir ve farkli ortamlarda acmak isteyi zezersen.. kizina anlat o bolgenin onun ozeli oldugunu.

bu gibi durumlarda annenin verecegi yanlis tebgi sonucu buyuk sorunlar dogura biliyor.

bence bebeğiniz kendini keşfediyor. bu tür konularda tepki verilmesi çocuğun dikkatini tamamen o yöne yönlediriyor.yapılacak en güzel şey mesela uykusu gelince mi yapıyor bu hareketi o zaman beğeneceği bi uyku ayıcığı edinin elini onunla doldurun veya seveceği herhangi bi oyuncak v.s ile... konuşmak 2 yaşındaki bi çocuk için etkili bi yöntem olmaz bence. dikkatini başka bi yöne çekin zamanla unutacaktır

canım kafana takıp büyütülcek bişi değil..ben çocuk gelişimi eğitimi almıştım bi süre,hocamız bunu anlatmıştı..herkesin dediği gibi çocuklar o yaşlarda herşeyi dokunarak keşfediyorlarmış...aslında tıpkı büyüklerde olduğu gibi çoıcuklarda da o bölgeye dokunmak zevk verebilirmiş..böyle durumlarda çocuğunuzun ilgisini başka tarafa çekin demişti...ona belli etmeden utandırmadan takipte olun ve sürekli başka şeylerle meşgul olmasını sağlayan dikkati ona yönelmesin yeniden,zamanla düzelir..

bizim bır arkadasın oglu 4 yaşına kadar parmagını emdi.şimdi kendi kendine bıraktı.Masturbasyona gelince...Belki kaşıntı falan vardır ..hemen aklınıza masturbasyon yapıyor demeyin.Bir doktora gösterin önce..baktınız sağlığı iyi..Hiç karışmayın..kızmayında.sadece Gözlemleyin ama o bilmesin gözlemlediğinizi..dikkatini başka yere çekin.Unutturmaya çalışın.

cocuğunuz fallik dönem dediğimiz yani cinselliğini keşfettiği bir dönemde olduğu için davranışları normal.bu dönemde cocuklar cinsel organlarıyla oynamaya ve keşfetmeye başlar. çocuğunuzun bu davranışını görmezden gelmelisiniz ve de dikkatini başka şeylere çekmelisiniz. aksi takdirde engelleriniz çocukta daha derin meraklar uyandırır. zaten belli bir dönem sonra azalma başlayacaktır.bu dönemde çocuğa uygulanan engeller ya da aşağılamalar, ayıplamalar cinsel gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir. unutmayınız nasıl ki bedensel, duygusal, bilişsel gelişimimiz varsa, cinsel gelişmimiz de var.

Son düzenleme:
ne sacmabi kelimebu evladiniza kullandiginiz.ve daha bebek melek bu...cok yanlis okuyunca cok rahatsiz oldum.bence siz bir piskyatrise gidin. cocuk eller kasinir belki merak eder bu soz hic yakistirilirmi ya....

2.5 yasındakı cocuga bu ıfade cok itici. baslıgı gorunce kanım dondu sankı bı an.

benımde 2 yasında bı kızım var. basıma oyle bırsey geldıgınde sureklı onunla ılgılenır, dikkatını baska seylere cekerım sanırım.
yapmadıgımız uygulamalar yaparım. neler yapıyorsunuz bırlıkte bılmıyorum ama cocugunuza boyalar ve resım defterı alın.
benım kzıım sulu boyayı cok sevıyor mesela sulu boyayla patates ve ip baskısı yapıyoruz 2-3 gun arayla.
yada serbest boya yapıyor.
renklı karton kagıtlar alın kırtasıyeden, şekilller kesin buyuk buyuk. üçgen, daire, kare, dikdortgen, bulut, ucak, balık, çiçek vs aklınıza ne gelırse ama buyuk olsun. sonra onları yere koyun, hangı seklı soylersenız onun ustune zıplasın mesela. hem renklerı hem sekıllerı ogrenır.

cocugunuzu sız daha ıyı tanıyorsunuz, nlerden hoslanıyorsa onların ustune gıderek daha farklı yönlerıyle de tanıtın.

bı oyuncakcıya gıdın sevebılecegı bı oyuncak alın. yenı bıseyler de dıkkatını dagıtır.
gecenlerde toyz shoptan bı tane oyuncak pizza aldık, 6 dilim piizası var, yanında limon var, ancuez var, piiza kesiceği falan var. 9.90 tl di. sosis patates kızartması yumurta falan vardı tavayla o da 9.90 dı. 10-25 tl arası cok guzel oyuncaklar var.

boyle seylerle oynatarak ilgisini farklı seylere cekın. müziği sevıosa oyuncak enstruman alın. hem elı oyalanır belkı emmeyı bırakır..

ayrıca arkadasların dedıgı gıbı kasınıyor da olabılır doktora bı gıdın.

Son düzenleme:
Minik bi melek icin kullanilacak en cirkin ifade bu! İnsan kendi melegi icin nasil boyle bi cumle kullanir ne aklim aliyo ne de icim kaldiriyo! Size soyleyecek bi onerim olsa bile soylemem once zihninizi temizleyin!

benimde iki yasinda kizcem var...bana cok dokundu bu cirkin laf. ben kizcemle ne oyunlar oynuyorum hic tek kalmiyo nerdeyse.encokta boyalarla resimler yapiyoruz...ya bakiyorum kizimada bir kere bile alti acildigindada ellemeye kalkmiyo ki ellese bile hic dert etmem cok normal kasinir merak eder bu ne diye dimi ama...aklima geldikce sinirleniyorum.

ne sacmabi kelimebu evladiniza kullandiginiz.ve daha bebek melek bu...cok yanlis okuyunca cok rahatsiz oldum.bence siz bir piskyatrise gidin. cocuk eller kasinir belki merak eder bu soz hic yakistirilirmi ya....

arkadaşım ilk önce sen annemisin bunu sormak isterim.. 25 yaşında bir anneyim çocuğumun problemini araştırmak için gece gündüz uyumadan bütün sitelerden araştırma yaptım bu problemin adı okul öncesi mastürbasyondur bu 1. evet çok rahatsız edecek bir cümle bir anne bu kelimeyi çocuğunua konduramaz ama konu bununla alakalı bu 2. problemin ne ve ne yapılması gerektiğini biliyorum cahil bir anne değilim sadece tecrübe etmiş çocuğunu vazgeçirmiş anneleredir bu sorum bu da 3.

Minik bi melek icin kullanilacak en cirkin ifade bu! İnsan kendi melegi icin nasil boyle bi cumle kullanir ne aklim aliyo ne de icim kaldiriyo! Size soyleyecek bi onerim olsa bile soylemem once zihninizi temizleyin!

allah aşkına arkadaşım bu bilimsel bir açıklamadır yazarken bile utanırken aramama moturunda nereye girerseniz girin hep bu kelimeyle karşılaşacaksınız ...

2. Neden mastürbasyon yaparlar?

Çocukların mastürbasyon yapmasının iki sebebi vardır:

a. Çocuğun boş kalması

b. Duygusal ihtiyaçların giderilmemesi

a. Çocuğun Boş Kalması

Çocuklar boş kaldıklarında yani yapacak bir şeyleri olmadığında bedenleriyle ilgili böyle bir keşifte bulunurlar. Örneğin; uyumadan önce ya da artık öğlen uykusuna gereksinimi kalmayan bir çocuğu zorla uyutmaya çalıştığımızda bu durum ortaya çıkabilir. Çocuk uyumaya çalışırken pelüş oyuncağı veya yorganının ucu ile oyalanabilir. Bunlardan sıkıldığında, bedeni ile ilgilenirken rastlantısal olarak dokunduğu genital bölgesinden aldığı izlenimler ilgisini çekebilir. Canı sıkıldıkça da çekici bir uğraş olarak bunu yinelemesi mümkündür.

b. Duygusal İhtiyaçların Giderilmemesi

“Bütün anne babalar çocuklarını sever. Fakat sadece sevmek, çocuklara yeterli değildir; onlar sevildiklerini fark etmek ister. Sevgimizi onlara; onlara ayırdığımız zamanla, ilgileniş tarzımızla ifade edebiliriz. Sağlıklı bir duygusal sıcaklık, ruhsal açıdan sağlıklı bir insan yetiştirmek için vazgeçilmez ön koşuldur. "Sevginin sağlıklı ifadesi" ile, çocuğu şımartmayı birbirine karıştırmamak gerekir. Yanımızda otururken birbirimize sokulmak, başını okşamak, yanağına sevgi dolu dokunarak gözlerinin içine "İyi ki sen varsın!" der gibi bakmak, kucağımıza oturtmak, beden sıcaklığımızı hissettirmek, sevginin en uygun ifade şekillerindendir. Böyle yaparsak çocuğumuzun kendine yönelme gereksinimi ortadan kalkar.” (4)

3. Ne yapmalıyız?

Çocuğumuzun genital bölgesiyle gereğinden fazla ilgilediğini düşündüğümüzde, durumun farkında değilmiş gibi davranarak, ilgisini başka bir yöne çekmeliyiz. Birlikte bir oyun oynayabiliriz; ona hikaye anlatabiliriz; parmak oyunu oynayabiliriz vb. gibi. Sadece çocuk genital bölgesiyle ilgilendiği sırada böyle davranılması sorunu kökten çözmeye yeterli değildir. Evde anne babaları yeterince ve gerektiği şekilde ilgilenemeyen çocuklara, diğer "yakın yetişkinlerin" doğru destek vermesi de durumu değiştirememektedir. Ayrıca mastürbasyona başka problemlerin eşlik edip etmediğinin araştırılması gerekmektedir.

4. Ne yapmamalıyız?

· Yaptığının yanlış olduğunu düşünmesine neden olmayın.

· Cezalandırıcı, yargılayıcı ayıplayıcı ifadeler veya tavırlardan kaçının.

· Başkalarının önünde yapmasının görenleri rahatsız edebileceğini öğrenmesini sağlayın.

· Daha uygun zamanlar ve mekanlar tercih etmesi konusunda yönlendirici olmaya çalışın.

· Aşırı noktalar vardığını düşünüyorsanız ve gerekirse ilgisini değiştirebilecek aktiviteleri özendirmeyi deneyin.

· Çocuğun yakın çevresini bilgilendirmek ve gerektiğinde desteğini almaktan çekinmeyin.

Psikolog Elçin EĞERCİOĞLU

Mastürbasyon yapan çocuğa nasıl davranmalıyız?

Okul öncesi çocukların cinsel organlarına dokunmaları ve bundan zevk aldıklarını belirtmeleri sık görülen bir durumdur. Küçük, masum çocukların bu davranışları karşısında ne yapacaklarını bilemeyen anne-babalar çoğunlukla yasaklamaya veya engel olmaya çalışır ya da telaşla bir uzmana koşmayı düşünürler.

Çocuklar neden cinsel organları ile oynarlar? Bu durumun sakıncaları var mıdır? Anne-baba olarak nasıl davranmanız gerekir?

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayten Erdoğan okul öncesi çocukların cinsel merakları ve masturbasyon yapmaları konusunda bilgiler verdi.

Çocuklar neden mastürbasyon yapar?
Çocukların bedenleri konusunda doğal bir meraka sahip olduklarını ve tıpkı parmaklarını ya da ayaklarını keşfettikleri gibi cinsel organlarını da keşfederler. Küçük çocukların çoğunlukla bezleri değiştirilirken ve banyo yapmak için soyunduklarında cinsel organlarına dokunurlar, cinsel organlarına dokurken de genellikle haz duyarlar ve bu hazzı yeniden duymak ya da kendi kendini rahatlatmak amacıyla cinsel organlarına dokunmaya (mastürbasyon) devam edebilirler.

Okul öncesi dönemde arada sırada mastürbasyon yapmaları oldukça yaygın görülen bir durumdur ve bu normal cinsel gelişimin bir parçasıdır. Kendi kendini uyarmanın çocuğun illa da cinsel tacize uğramış olduğu ya da ileride önüne gelenle cinsel ilişki kuracağı anlamına gelmez. Küçük çocuklar genellikle sıkıldıklarında veya yorgun olduklarında mastürbasyon yaparlar.

Anne-babalar nasıl davranmalı?
Okul öncesi çocuğunuz uyku öncesinde cinsel organlarına dokunursa bu davranışı görmezden gelin. Ancak başka zamanlarda sırf can sıkıntısından bunu yaptığında başka faaliyetler sunarak dikkatini dağıtın.

Çocukların 3-4 yaşında önce edep kavramlarının olmadığını, dolayısıyla herkesin önünde cinsel organlarına dokunmayı utanacak bir şey olarak göremeyeceklerini unutmamalısınız.

Ancak başka insanların önünde mastürbasyon yapması anne-baba ya da çocuğa bakan diğer kişiler açısından utandırıcı olacağından, bu davranışına sınır koyulması doğru olacaktır.

Çocuğunuz başkalarının yanında mastürbasyon yapmaya başlarsa ona başka insanların önünde bunu yapmanın doğru olmadığını hatırlatın. Çocuğun bakımından sorumlu olan herkes de aynı uygulamayı tutarlı bir şekilde sürdürmelidir.

Ne zaman uzman yardımı almanız gerekir?
Çocuğunuz takıntı ölçüsünde mastürbasyon yapıyorsa veya bu davranışı normal faaliyetlerini yapmasını engellemeye başladıysa konuyu bir çocuk ruh sağlığı hekimi ile görüşmeniz doğru olacaktır.

Sonuç olarak
Yukarıda belirtilen ve uzman yardımını gerektiren boyuta varması haricinde; çocuğun mastürbasyon yapması sizi ne kadar tedirgin etse de, büyük bir olay haline getirmeniz gereksizdir.

Başkalarının önünde yapmaması gerektiğini kesin, net ve tutarlı bir şekilde anlatın.

Can sıkıntısını gidermek için mastürbasyon yaptığında dikkatini dağıtmasını sağlayacak faaliyetlere yönlendirin.

Ancak, özel ortamlarda zaman zaman kendi cinselliğini keşfetmesinin gelişiminin normal bir parçası olduğunu unutmayın.

Aileler farkına varır ya da varamaz bütün çocukların yaptığı bir davranıştır. Literatürdeki adı da mastürbasyondur. Lütfen terimlere takılmayın.
Problemin adı olan bir kelime için bu kadar olay çıkarmanız bana çok saçma geldi. Ki bu bir problem bile değil.
Kız ya da erkek her çocuğun 3 ile 5.5 yaşları arasında yaptığı bir keşif.
Kimse çocukların masum olmadığından bahsetmiyor.

Ki yaş kaç olursa olsun utanılacak bir kavram değildir mastürbasyon.
Belki bu kavramlarla barışık bir toplum olsak bu kadar çok vajinusmus sorunu olan kadınımız olmazdı. Sokaklarda kadınları taciz eden, daha da ileri giden erkeklerimiz olmazdı emin olun...

Merhaba! Benim kizim 3 yasinda ve birbucuk yildir uyumadan once yastiga ebisip yapiyor o isi. Baslarda cani sikilincada yapiyordu. Simdi sadece uyumadan once yapiyor. Biz doktorumuza sorduk ( yurt disindayim ve doktorumuz turk degil) cok normal karsiladi. Kiz cocuklarinin % 70 karsilasildigi gelisiminin bir parcasi oldugunu soyledi. Mudahale ederseniz asabilesir karismayin dedi. Ama bir sure sonra yanimizda yapmasina karismak zorunda kaldim. Bunu yapicaksan odana git dedim. Bakti odasinda yanliz kalmak hos degil birakti. Doktorun dedigine gore 5 yasina kadar normalmis.

şuan 4 yaşında bir oğlum 1,5 yaşındada bir kızım var. oğlum geçen sene eli orasından hiç düşmedi. çişini geç söyledi, bezden yeni kurtulmuştu yani. bu durum beni çok rahatsız ediyodu. dr. götürdüm dr. bana normal olduğunu kendini tanımaya başladığını ve sakın üzerine gitmeyin kendiliğinden bırakır dedi. elini bibisine sürüp büyütüyodu bide dr. tabiriyle deriyi geriye çekip içini açıyodu. ama şükür şimdi bıraktı. ve üstünede hiç gitmedik. arada yapmıyomu yapıyo genelde banyodan çıkınca oda.

aman haa benım kızım da 2,5 yasında ve ınanırmısın ama 4 aylıkdan berı yapıyo bu işi..oncelerı anlamadım ama neredeyse 1 yasına gelınce anladım ama ıyıce alısmıstı.sımdılerı yapmamaya basladı.ama cok ugrastım.oncelıkle sakın o ısı yaptıgı zaman KIZMAYIN,SINIRLENMEYIN. dıkkatını dagıtacak bırseyler yapın.o işi yapınca cama bakıp aa su kopege bak felan deyın.benım kızımda uykuusu geldıgınde ve canı sıkıldıgında yapmaya baslıyordu.ıste canının sıklımaması ıcın ugrasın.uyku saattını az cok tahmın edersınız o ıse baslamadan sız uyutun.mesela benım kızım kendı kendıne uyurdu,sımdı uyku saatı yaklasınca ayagımda sallıyorum.bazen uyanınca hemen yataktan almazsam yapıyor,o yuzden uyanmıs mı dıye sureklı takıp edıyorum kı onu boslukta bırakmayayım.en basıttı 2 gun once bır baktım ter ıcınde kalmıs,uyandıgını takıp edemedım,'gulerek kızım ne yaptın dedım o da elıyle ^^bak anne dıyerek elını vajınasına koyarak gosterdı bana^^bende aaaa alkıs felandıyerek ,tepkımı gosterdım..kızsam daha cok yapıyordu..oyle oluyorkı 6,7 ay yapmadıgı oluyo sımdı,ne zaman canı sıkılsın hemen baslıyor.bır de benım kızımın 8 aylık kardesı var.bazen kısakndııg zamaan bak yaparım dıyor resmen bana.sızın anlayacagınız sadece ILGI ıstıyorlar.benım ılgım 2 e bolundu.hamılelıgım sırasında cok ugrastım ama nerdeyse bıraktı dıyebıluıırm.sızde onunla oynayın.ısı gucu gerckten bırakın,onlar bır daha 2,5 yasında olmayack cunku..işiniz uzun ve yorucu bır surec .allah yardımcınız olsun

Sizin ilginize ihtiyacı var,daha çok kaliteli zaman geçirmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…