ne sacmabi kelimebu evladiniza kullandiginiz.ve daha bebek melek bu...cok yanlis okuyunca cok rahatsiz oldum.bence siz bir piskyatrise gidin. cocuk eller kasinir belki merak eder bu soz hic yakistirilirmi ya....
2.5 yasındakı cocuga bu ıfade cok itici. baslıgı gorunce kanım dondu sankı bı an.
benımde 2 yasında bı kızım var. basıma oyle bırsey geldıgınde sureklı onunla ılgılenır, dikkatını baska seylere cekerım sanırım.
yapmadıgımız uygulamalar yaparım. neler yapıyorsunuz bırlıkte bılmıyorum ama cocugunuza boyalar ve resım defterı alın.
benım kzıım sulu boyayı cok sevıyor mesela sulu boyayla patates ve ip baskısı yapıyoruz 2-3 gun arayla.
yada serbest boya yapıyor.
renklı karton kagıtlar alın kırtasıyeden, şekilller kesin buyuk buyuk. üçgen, daire, kare, dikdortgen, bulut, ucak, balık, çiçek vs aklınıza ne gelırse ama buyuk olsun. sonra onları yere koyun, hangı seklı soylersenız onun ustune zıplasın mesela. hem renklerı hem sekıllerı ogrenır.
cocugunuzu sız daha ıyı tanıyorsunuz, nlerden hoslanıyorsa onların ustune gıderek daha farklı yönlerıyle de tanıtın.
bı oyuncakcıya gıdın sevebılecegı bı oyuncak alın. yenı bıseyler de dıkkatını dagıtır.
gecenlerde toyz shoptan bı tane oyuncak pizza aldık, 6 dilim piizası var, yanında limon var, ancuez var, piiza kesiceği falan var. 9.90 tl di. sosis patates kızartması yumurta falan vardı tavayla o da 9.90 dı. 10-25 tl arası cok guzel oyuncaklar var.
boyle seylerle oynatarak ilgisini farklı seylere cekın. müziği sevıosa oyuncak enstruman alın. hem elı oyalanır belkı emmeyı bırakır..
ayrıca arkadasların dedıgı gıbı kasınıyor da olabılır doktora bı gıdın.
Minik bi melek icin kullanilacak en cirkin ifade bu! İnsan kendi melegi icin nasil boyle bi cumle kullanir ne aklim aliyo ne de icim kaldiriyo! Size soyleyecek bi onerim olsa bile soylemem once zihninizi temizleyin!
bunu bence basina gelmeyn anlamz cocuk tamm farknda olsa yapmaz ama anneyi o kadr yipratyoki bu donm bende atlattm kizmda her zamn yalnz kalmk istiyodu ortalikta yoksa hmn bilki bisyler yapiyo benm tavsiym herhangi bi cismi kullanysa onu ortadn kldrn eger sizi anlayck yasta ise onun yanls bi davrns oldgunu soylyn ben cok sukur atlattm darsi size
Ben buraya msj yazmak in girmedim bu bölüme kızm uyumuyordu bnm gbı olan varmı diye girdim ama.....
Yazıyı görünce şok oldum
Bütn yorumları okudum
Mhends olan arkadasımın yorumunu cok begendim
İnş sıkıntını gıdermişssindir kardesim
Ama bole seler butun bebişlerin başına kısa sürede olsa gelecek
Tabiriniz cok yanlış
Bütün kelimeleri bilimsel isimleriylemi kullanıyosunuz
Günümüzde nasıl kullanılıyo bılmıyomusunuz
Bilimsel ismin kullanayım aferin falan mı alayım zannettiniz
Tepkı alacagınızı bılmıyomuydunz
Kımseye kızmaya hakkınz yok
O tabiriniz yerine
Kızım uykusunda veya daralınca
Cinsel organıyla oynuyor normal mi
Ama siz oyle buyutmussunuz kı olayı neymiş kızım parmagını emiyor kı bebegin parmak emmesi kadar normal bişi yok bide masturbasyon yapıyor yazık yha üzülüyorum
Bilimsel olacagım derken kendi maneviyatımızdan vazgecmişiz
Analar böle olmaz yha uslub onemli cnm
Bnce pc basında hıc tanımadıgın kışılerden medet umcagına ( bu konularda herkes farklılık gosterır) bı doktora git cnm.
Allah şifa wersin
Sabimede
ben kızımı bu sebeple doktora götürdüm, o sadece sürtünme hareketi yapıyordu, 1.5 yaşında başladı 1 sene sürdü. Doktorun söylediği evet mastürbasyon yapıyor. Ama bu kesinlikle cinsellikle hiçbir alakası yok. Ruhsal durumla hiç ilgisi yok. Sadece tesadüf sonucu farketmiş ve hoşuna gitmiş. Yanında bu konuyla ilgili konuşmak yasak, kızmak vs. yasak. SAdece oyalayacaksınız, yapmaya başladığında ilgisini başka şeylere çekeceksiniz zamanla unutur demişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?