2.5 yasindaki kizim

Haydioradan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
714
745
103
Herkese merhaba
Gerçekten önerilere çok ihtiyacım var. Çünkü ben artık nerede yanlış yaptığımi bilmiyorum. Kizim sürekli hasta oluyor ne kadar vitamin şurubu kullandiysam da kar etmedi. Allah dermansiz dert vermesin tabii. Ama hiç yemek yediremiyorum ne yaparsam yapayım yemek yemiyor aklınıza gelebilecek bütün oyunları yapıyorum yok olmuyor. Acikinca yer diyorum vermiyorum yok acikmiyor dayanamayıp zorluyorum bi iki lokma yiyor o kadar. Çocuklarla oynarken hep onlara vuruyor gördüğü her şeyi istiyor ki kendi oyuncak odası olmasına rağmen normalde oyuncaklarının yüzüne bakmaz pek. Uyku vakti gelince ki 22de uyutmaya çalışıyorum sürekli yataktan kaçıyor uyumamak için her şeyi yapıyor. Ne görürse dağıtıyor atıyor bilemiyorum nerede hata yapıyoruz. Evde hiç kavga tartışma olmaz ses yüksel kez. Sadece ben artık arada kızıma bağırıyorum ama nasıl dinletecegimi bilemiyorum artık nasıl yemek yediricem nasıl vurma huyunu unutturucam birlikte oyunlar oynarız yemek yaparız gezeriz konuşuruz ama bilemiyorum iyi bi anne olamıyorum galiba gerçekten çok üzülüyorum artık

Yemek vaktinde aiiiyy cok aciktim ben deyip önünde onu özendire özendire şapir şupur yiyin.
Yemedim yedirdim diye birsey yapmayin yani.önce kendiniz yiyin.:KK70:
Diger konuda normal yani daha bebek sayılır cocuk ogrenicek egriyi doğruyu zamanla.
Onu da yapıyoruz masaya oturmuyor yemek için ballandıra ballandıra anlatarak yiyoruz ama ilgisini cekemiyorum
Peki vurma huyunu gerçekten unutur mu nereden öğrendiğini bile bilemiyorum

Artık tahammülsüz biri oldum ağlıyorum kızımı üzmek bağırmak istemiyorum ama nerede yanlış yapıyorum bilemiyorum ben bağırınca yani sesimi yukseltince gülüyor bana ben de gülüyorum ama içten içe kötü bi annesin ki bagirdin diye kendime kızıyorum biliyorum sabırlı olmak zorundayım ama bazen olamıyorum iste

Bağırdın diye kötü anne olmuyorsun. Anneden önce sen bir insansın. Her insan tahammülünün sınırları zorlanınca bağırabilir. Elinden geleni yaptığına ve çocuğun için en iyisini istediğine eminim, yoksa bu durumu sorguluyor olmazdın.

Yemek konusunda yapacak bir şey yok. Yemiyorsa yemiyor. Açlıktan ölmeyecek nasıl olsa. Zorlamadan önüne yemek koymaya devam edeceksin ne yapalım. Yerse yer.

Vurma konusunda uzmanlar ne öneriyor bilmiyorum ama en doğrusu öyle anlarda dikkati başka yöne çekmeye ve o davranışı alışkanlık haline getirmesine sebep olacak tepkiler vermemeye çalışmak . Örneğin kızarsanız bunu size tepki vermek için kullanır. Ama oralı olmazsanız zamanla unutur.

Bence kızınız yaşına uygun zorluklara sahip. Sizin zamana ve sabırlı olmaya ihtiyacınız var. Kolay gelsin.

Bağırdın diye kötü anne olmuyorsun. Anneden önce sen bir insansın. Her insan tahammülünün sınırları zorlanınca bağırabilir. Elinden geleni yaptığına ve çocuğun için en iyisini istediğine eminim, yoksa bu durumu sorguluyor olmazdın.

Yemek konusunda yapacak bir şey yok. Yemiyorsa yemiyor. Açlıktan ölmeyecek nasıl olsa. Zorlamadan önüne yemek koymaya devam edeceksin ne yapalım. Yerse yer.

Vurma konusunda uzmanlar ne öneriyor bilmiyorum ama en doğrusu öyle anlarda dikkati başka yöne çekmeye ve o davranışı alışkanlık haline getirmesine sebep olacak tepkiler vermemeye çalışmak . Örneğin kızarsanız bunu size tepki vermek için kullanır. Ama oralı olmazsanız zamanla unutur.

Bence kızınız yaşına uygun zorluklara sahip. Sizin zamana ve sabırlı olmaya ihtiyacınız var. Kolay gelsin.
Dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ama çoğu zaman aniden vuruyor itiyor oyuncak fırlatıyor ve inanın bunları nereden öğrendiğini bile bilmiyorum güzelce konuşuyorum annecim canı aciyor vurmamalisin vs vs diye tamam diyor yine yapıyor kızım yapma diye bağırıyorum taaaaamam diyor ama sonuç hep aynı

Ben bizim kiza krese baslayana kadar corbalar disinda sebze yediremedim, bakliyat olunca sofraya oturmazdi, simdi kamyoncu gibi pilav ustu kuru fasulye kasikliyor :kk77:
Davranis olarak da benimkinde vurma kirma yoktu ama tek buyumesinin etkisiyle paylasmayi hic bilmeyen bencil bir cocuktu, hepsi kresle birlikte duzeldi. Bu yil idare edip seneye iyi bir ogretmen arastirip krese verin.
Yemek konusunda cok ustune dusmeyin, yanlis davranislarini kisa ve kesin ifadelerle konusup anlatmaya calisin. Cocuklar uzun cumleleri dinlemezler mumkun oldugunca kisa cumleler kurun.
Mahallenin en mutlu yumurcagi, kaynak olarak onerebilecegim bir kitap, cok guzel çözümler bulabilirsiniz.

Ben bizim kiza krese baslayana kadar corbalar disinda sebze yediremedim, bakliyat olunca sofraya oturmazdi, simdi kamyoncu gibi pilav ustu kuru fasulye kasikliyor :kk77:
Davranis olarak da benimkinde vurma kirma yoktu ama tek buyumesinin etkisiyle paylasmayi hic bilmeyen bencil bir cocuktu, hepsi kresle birlikte duzeldi. Bu yil idare edip seneye iyi bir ogretmen arastirip krese verin.
Yemek konusunda cok ustune dusmeyin, yanlis davranislarini kisa ve kesin ifadelerle konusup anlatmaya calisin. Cocuklar uzun cumleleri dinlemezler mumkun oldugunca kisa cumleler kurun.
Mahallenin en mutlu yumurcagi, kaynak olarak onerebilecegim bir kitap, cok guzel çözümler bulabilirsiniz.
Evet benim cevremdekiler de tek çocuk olmasına bağlıyor ve kresle düzeleceğini söylüyor ama bilemiyorum mutlu olması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz bu yaptıkları normal mı bilemiyorum

Evet benim cevremdekiler de tek çocuk olmasına bağlıyor ve kresle düzeleceğini söylüyor ama bilemiyorum mutlu olması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz bu yaptıkları normal mı bilemiyorum

Gayet yiyen çocuğum şu aralar sevdiği yiyecekleri de yemiyor ki suan aç şekilde uyudu. Önceki gün doktor kontrolü vardı kabızlık problemi var ve ne istiyorsa onu yesin makarna pilav artık şurup la düzeltin cis sorununu dedi. Kesinlikle yemek için ısrar edilmeyecek kendisi istese yer içgüdüsel olarak aç kalmaz yiyecek bişeyler bulur ve yer dedi bıraktım bende cidden meyve kuryemis yiyor.uyku problemi 1 yıldır fenaydi neler denedik neler .tuvalet eğitimi vermemizle sabah erkenden cis diye kalkması ile erken yatmaya başladı haliyle güne 8de başlayıp. Ayrıca yatakta çok dikkat dağılıyor, masal hikaye anlatın ca da sasiriyor heyecanlaniyir derken onu da biraktik ve salincak aldık 1 aydir harika haldeyiz uyku konusunda.2.5 yaşında ve bizde de baya problemler var doktor kendi haline bırakın dedi:):halay:

Gayet yiyen çocuğum şu aralar sevdiği yiyecekleri de yemiyor ki suan aç şekilde uyudu. Önceki gün doktor kontrolü vardı kabızlık problemi var ve ne istiyorsa onu yesin makarna pilav artık şurup la düzeltin cis sorununu dedi. Kesinlikle yemek için ısrar edilmeyecek kendisi istese yer içgüdüsel olarak aç kalmaz yiyecek bişeyler bulur ve yer dedi bıraktım bende cidden meyve kuryemis yiyor.uyku problemi 1 yıldır fenaydi neler denedik neler .tuvalet eğitimi vermemizle sabah erkenden cis diye kalkması ile erken yatmaya başladı haliyle güne 8de başlayıp. Ayrıca yatakta çok dikkat dağılıyor, masal hikaye anlatın ca da sasiriyor heyecanlaniyir derken onu da biraktik ve salincak aldık 1 aydir harika haldeyiz uyku konusunda.2.5 yaşında ve bizde de baya problemler var doktor kendi haline bırakın dedi:):halay:
Yalnız olmadigima sevindim ya doktoru bize de zorlamayın dedi ama dayanamıyorum ki saat öğleden sonra 3-4 oluyor ama benim icim icimi yiyo mecbur zorluyorum

Peki öğlen uykusuna yatırıyor musunuz? Biz öğleden sonra uyurken de çok sıkıntı çekiyoruz uyumak istemiyor çünkü

Peki öğlen uykusuna yatırıyor musunuz? Biz öğleden sonra uyurken de çok sıkıntı çekiyoruz uyumak istemiyor çünkü
Benim de içim gidiyor yemedi diye kendi kendimi harap ediyorum. Bugün ne kahvaltı ne yemek istemedi canı demek ki meyve yedi uyudu. Sabah erken uyandigi için öğlen 2 ye doğru uyuyor ama salincakta elini tutarak falan.1 aydır bu şekilde .öncesi kabus gibiydi. 5 te 6 da öğle uykusu niyetine yatiyordu. Sabah 10 uyanıp. Gece 12 1 artık zorla saatlerce..çok yipraticiydi. Şuan da da sıkıntısı kendi kendine oynamak istemez sürekli onunla biri ilgilenecek. Dışarda el tutmaz sadece koşar .alışverişlerimiz zorunlu dışarı cikmalarimiz kabus olur. Sürekli mizmizlama bişeyler talep etme. Birde tam konusamiyor hala onun da etkisi var .yemek konusunda takıntı yaptı tadına bakmadan önyargı ile görüntüde tiksiniyor hemen.makarna pilav ayran yumurta yumurta ..meyve kuruyemiş. .Bunlarla besleniyor sadece .tavuk köfte yerken bıraktı onalri da

Benim de içim gidiyor yemedi diye kendi kendimi harap ediyorum. Bugün ne kahvaltı ne yemek istemedi canı demek ki meyve yedi uyudu. Sabah erken uyandigi için öğlen 2 ye doğru uyuyor ama salincakta elini tutarak falan.1 aydır bu şekilde .öncesi kabus gibiydi. 5 te 6 da öğle uykusu niyetine yatiyordu. Sabah 10 uyanıp. Gece 12 1 artık zorla saatlerce..çok yipraticiydi. Şuan da da sıkıntısı kendi kendine oynamak istemez sürekli onunla biri ilgilenecek. Dışarda el tutmaz sadece koşar .alışverişlerimiz zorunlu dışarı cikmalarimiz kabus olur. Sürekli mizmizlama bişeyler talep etme. Birde tam konusamiyor hala onun da etkisi var .yemek konusunda takıntı yaptı tadına bakmadan önyargı ile görüntüde tiksiniyor hemen.makarna pilav ayran yumurta yumurta ..meyve kuruyemiş. .Bunlarla besleniyor sadece .tavuk köfte yerken bıraktı onalri da
Benim bebeğim de tam konuşamıyor hala ama normal yaşına göre. Bizim de öyle dışarıda elimi tutmuyor ben de kararına saygı duyuyorum bir tek karşıdan karşıya geçerken elini tutmak istiyorum ı zaman da bebeğim bana saygı duyuyor ve dinliyor.. evet bizim de alışverişlerimiz kabus gibi artık her şeyi istiyor alamayacaklarimizi bile - mesela bi kızın elindeki bebeği istiyor ve ben bizim değil başka birinin alamayız deyince kızıyor al diye tutturuyor hemen dikkatini dagitiyorum alışverişi eşim olmasa asla yapamam oradan oraya koşturuyor biz de hep peşindeyiz işte

Sürekli hasta oluyorsa propolis ı şiddetle tavsiye ederim. Hatta bir girişimci anne vardı satan. Kendi çocuğu için girmiş bu ise. Bir de yemediklerini yediklerinin içine sakla. Biz kakaolu keke kabak rendelerdik mesela.

Yemek yemek senin tercihin ama yemek saatinde bu masada bizimle oturmalısın diyin
Siz önünde yiyin asla ısrar etmeyin o zmn bi kaç kaşıkta olsa yer

Gece yatmak istememesi ya size doyamıyırdur yeterince aktivite ilgi göremediyse o gün uyumak istemez yada turlu bahaneler uydurur çişim geldi susadım vs
Yada öğle uykusu saati geç bir saate kalıyorsa enerjisi bitmiyor olabilir

Sürekli hasta olmasına dr ne diyor?
Alerjik bir bünyesimi var yada bağışıklık problemi mi ?

Yemek yemek senin tercihin ama yemek saatinde bu masada bizimle oturmalısın diyin
Siz önünde yiyin asla ısrar etmeyin o zmn bi kaç kaşıkta olsa yer

Gece yatmak istememesi ya size doyamıyırdur yeterince aktivite ilgi göremediyse o gün uyumak istemez yada turlu bahaneler uydurur çişim geldi susadım vs
Yada öğle uykusu saati geç bir saate kalıyorsa enerjisi bitmiyor olabilir

Sürekli hasta olmasına dr ne diyor?
Alerjik bir bünyesimi var yada bağışıklık problemi mi ?
Her ikisi de ne yazık ki yani hem alerjik bir bünyesi var hem de bağışıklıgi çok zayıf.. 7 buçuk aylık doğdu ona da bağlıyorlar
Doğdugundan veri aynı dr ilgileniyor ve bi kaç yıl daha sabretmeniz gerek diyor..
Uyumak istememe sebebi bana
Veya babaya doymamasi olamaz diye düşünüyorum ama kizim böyle düşünmüyor belki de ve evet son zamanlarda öğle uykusu geç saate kalıyor biraz uyutmak için uğraşırken zaman geçiyor ve yemek yemediği süre de uzadıkça uzuyor tabii

Sürekli hasta oluyorsa propolis ı şiddetle tavsiye ederim. Hatta bir girişimci anne vardı satan. Kendi çocuğu için girmiş bu ise. Bir de yemediklerini yediklerinin içine sakla. Biz kakaolu keke kabak rendelerdik mesela.
Bi onu denemedim sanırım ama işe yarayacagina pek inanmıyorum artık çünkü çok denedim inanın çok.. demirimiz düşük çıkıyor biraz ama demir şurubu kabiz yaptığı için kullanamıyoruz pekmez de her gün vermeye çalışmama rağmen işe yaramıyor

Back
X