2.5 yasindaki kizim

Tepkilerini ölçmek tanımak içinde vuruyorlar bazen
Ama bu çok uzun sürmüyor

Biraz daha dikkatli bakın bakalım çocukların oldugu ortamda izleyin ne olunca vuruyor bunu çözmek gerek önce
Size göre durup dururken ama ona göre öyle degıl
Özellikle daha çok dikkatli olmaya gayret edeceğim
Desteğiniz için teşekkür ederim
Bugün saat 22de yatağa girdik ve 1bucuk saat boyunca uyutmak için uğraştım
Uğraşırken de kendime hakim olamayıp bagirdim odadan çıkmak yok diye ve vicdanim uyudugundan beri çok rahatsız
Mutlu bi çocuk olsun istiyoruz sevgiyle büyüsün ama anneligi sabır göstermeyi son zamanlarda beceremiyorum sanirim

Sadece giris mesajinizi okudum.. Oncelikle anneliginizi sorgulamayin. Kendinize haksizlik. Kimi cocuk zirdur kimisi kolay. Yemek konusunda yemiyir derken ara ogun olarak sekerli seyler de vermiyorsunuz degil mi? Bir kraker bir kucuk sekerli bir sey bastirir cunku istahlarini. Ben kizim da ayni yaslarda az yiyor diye dert etmistim ve minimum ne kadar yemesi gerektigini arastirmistim. Buldugum sitede her yas icin bir corba kasigi diyordu. Yani kiziniz ogunde 2.5 corba kasigi yiyorsa (toplamda ama sebze et karbonhidrat hepsi dahil) normal porsiyon olmis gibi dusunebilirsiniz bence. Benim kizim simdi artik yemesi duzeldi zamanla sizin de gecer insallah.
Uyuma veya diger rutin islerle ilgili de kiziniza belirlediginiz bir rutin olsun ve hic sasmayin o rutinden. Misafir geldi gitti ya da alisveris yemek vardi diye degistirmeyin duzeni. Yatmadan once haber verin mutlaka 15 dk sonra dis fircalanacak sonra uyuma saati diye. Sonra 10 dk kaldiginda tekrar haber verin. Sonra son 5 dk. Boylece psikolojik olarak hazir olacaktir. Her cocugun kurallara uymasi kendisine gore baska bir zaman dilimi icindedir. Sabirla cozeceksiniz eminim. Oglumda 1 gunde oturttugm bazi seyleri kizim da oturtmam 1 ay almistir. Sabir ve kararli olmak cok ise yariyor. Tekrar soyleyeyim.anneliginizi sorgulamayin. Cozum arayisinda olmaniz sizin zaten cok iyi bir anne oldugunuzu gosteriyor.

Sadece giris mesajinizi okudum.. Oncelikle anneliginizi sorgulamayin. Kendinize haksizlik. Kimi cocuk zirdur kimisi kolay. Yemek konusunda yemiyir derken ara ogun olarak sekerli seyler de vermiyorsunuz degil mi? Bir kraker bir kucuk sekerli bir sey bastirir cunku istahlarini. Ben kizim da ayni yaslarda az yiyor diye dert etmistim ve minimum ne kadar yemesi gerektigini arastirmistim. Buldugum sitede her yas icin bir corba kasigi diyordu. Yani kiziniz ogunde 2.5 corba kasigi yiyorsa (toplamda ama sebze et karbonhidrat hepsi dahil) normal porsiyon olmis gibi dusunebilirsiniz bence. Benim kizim simdi artik yemesi duzeldi zamanla sizin de gecer insallah.
Uyuma veya diger rutin islerle ilgili de kiziniza belirlediginiz bir rutin olsun ve hic sasmayin o rutinden. Misafir geldi gitti ya da alisveris yemek vardi diye degistirmeyin duzeni. Yatmadan once haber verin mutlaka 15 dk sonra dis fircalanacak sonra uyuma saati diye. Sonra 10 dk kaldiginda tekrar haber verin. Sonra son 5 dk. Boylece psikolojik olarak hazir olacaktir. Her cocugun kurallara uymasi kendisine gore baska bir zaman dilimi icindedir. Sabirla cozeceksiniz eminim. Oglumda 1 gunde oturttugm bazi seyleri kizim da oturtmam 1 ay almistir. Sabir ve kararli olmak cok ise yariyor. Tekrar soyleyeyim.anneliginizi sorgulamayin. Cozum arayisinda olmaniz sizin zaten cok iyi bir anne oldugunuzu gosteriyor.
Ahhhhh güzel mesajınız için çok teşekkür ederim umarım bizim için de geride kalır bazı zor davranışlar..
Ben vermek istesem dahi ki hiç eve almadık abur cubur çikolata şeker vs sevmiyor yemiyor
Yani şunu seviyor diyebileceğim tek bir şey dahi yok çorbayi ağzına veriyorum ve bekliyorum kesinlikle yutmuyor şu ya da meyve suyuyla birlikte yutuyor onları da vermezsem çıkarıyor ağzından
Bu soylemimden yutmayi bilmiyor mu acaba diye düşünebilirsiniz ama hayir çiğneme ve yutmayi biliyor istediği şeyleri bazen salatalık muz gibi şeyler yiyor isterse ama o kadar

Özellikle daha çok dikkatli olmaya gayret edeceğim
Desteğiniz için teşekkür ederim
Bugün saat 22de yatağa girdik ve 1bucuk saat boyunca uyutmak için uğraştım
Uğraşırken de kendime hakim olamayıp bagirdim odadan çıkmak yok diye ve vicdanim uyudugundan beri çok rahatsız
Mutlu bi çocuk olsun istiyoruz sevgiyle büyüsün ama anneligi sabır göstermeyi son zamanlarda beceremiyorum sanirim

Bu çok normal
İnan ben çevremde sabrımdan ötürü çok taktir görüyorum ama benimde tahammülümün bittiği noktalar oluyor çünkü hepimiz insanız
Tabiki amacımız hiç bağırmamak olmalı ama bağırdıgında da hemen anneliğini sorgulama
Kendi modunu kendin düşürme
Annelikte en çok ihtiyaç duyulam şey MORAL

Bu çok normal
İnan ben çevremde sabrımdan ötürü çok taktir görüyorum ama benimde tahammülümün bittiği noktalar oluyor çünkü hepimiz insanız
Tabiki amacımız hiç bağırmamak olmalı ama bağırdıgında da hemen anneliğini sorgulama
Kendi modunu kendin düşürme
Annelikte en çok ihtiyaç duyulam şey MORAL
Biliyorum ama işte bazen gerçekten sasirip kalıyorum sadece
Hem yemek yemiyor
Hem uyumak istemiyor
Hem tuvalet eğitimine başladığımız halde saatlerce bezsiz kalan cisini tuvalete yapan çocuk, kesinlikle bez olmadan kakasini yapmıyor illaki o bez takılacak yoksa kakasini tutuyor
Hem cok uyumlu hem bebeklere vuruyor

Bilemiyorum dedim ya.. sağlıkla bi buyutebilsem Allah'ın izniyle
..

Biliyorum ama işte bazen gerçekten sasirip kalıyorum sadece
Hem yemek yemiyor
Hem uyumak istemiyor
Hem tuvalet eğitimine başladığımız halde saatlerce bezsiz kalan cisini tuvalete yapan çocuk, kesinlikle bez olmadan kakasini yapmıyor illaki o bez takılacak yoksa kakasini tutuyor
Hem cok uyumlu hem bebeklere vuruyor

Bilemiyorum dedim ya.. sağlıkla bi buyutebilsem Allah'ın izniyle
..

Geçecek bu günleeeer :)

Vurma huyundan dolayı mı böyle düşündünüz? bilemiyorum.. 2.5 yasindaki çocuklar normalde de böyle mi yoksa benim kizim mi çok hareketli bilemiyorum
Evet vurma huyundan dolayı söyledim, hem siz de nasıl yaklaşmam gerekiyor duruma bilmiyorum demişsiniz en iyisi o olur hem destek alırsınız yanlış yaptığınızı düşünmeden daha kararlı hareket ederseniz çocuğunuz daha çabuk anlar durumu

Herkese merhaba
Gerçekten önerilere çok ihtiyacım var. Çünkü ben artık nerede yanlış yaptığımi bilmiyorum. Kizim sürekli hasta oluyor ne kadar vitamin şurubu kullandiysam da kar etmedi. Allah dermansiz dert vermesin tabii. Ama hiç yemek yediremiyorum ne yaparsam yapayım yemek yemiyor aklınıza gelebilecek bütün oyunları yapıyorum yok olmuyor. Acikinca yer diyorum vermiyorum yok acikmiyor dayanamayıp zorluyorum bi iki lokma yiyor o kadar. Çocuklarla oynarken hep onlara vuruyor gördüğü her şeyi istiyor ki kendi oyuncak odası olmasına rağmen normalde oyuncaklarının yüzüne bakmaz pek. Uyku vakti gelince ki 22de uyutmaya çalışıyorum sürekli yataktan kaçıyor uyumamak için her şeyi yapıyor. Ne görürse dağıtıyor atıyor bilemiyorum nerede hata yapıyoruz. Evde hiç kavga tartışma olmaz ses yüksel kez. Sadece ben artık arada kızıma bağırıyorum ama nasıl dinletecegimi bilemiyorum artık nasıl yemek yediricem nasıl vurma huyunu unutturucam birlikte oyunlar oynarız yemek yaparız gezeriz konuşuruz ama bilemiyorum iyi bi anne olamıyorum galiba gerçekten çok üzülüyorum artık
merhaba,evet istemeden çocuğunuzu mutlu etmek isterken bir kaç önemli hata yapmışsınız ama üzülmeyin.çocuğu mutlu etmeye çalışmak yerine ona hayatı tanıtmalıyız.yoksa önüne ne çıkacağını bilemez saldırgan tavırlar sergiler etrafa karşı.bir oyuncak odasının olması demek bebeğinize her istediğini vermeye çalıştığınız anlamına geliyor.bu da kötü sonuçlar doğurmuş.yemek yedirirken en büyük hatanız üstüne çok düşmeniz acıkır yer diye bekleyeceğinizi söylediğiniz halde dayanamayıp tekrar yedirmeye kalkıyorsunuz :) kızınız ne kadarlık en az 3 yaşına kadar 19:00 da yatması gerekir. düzenli bir şekilde beslenme saatleri ve en önemlisi bir tane 1,5 2 saatlik gündüz uykusu olmalı.beslenme saatlerine o nun acıkması değil siz karar vermelisiniz.o saatte yemesi için yemek hazır ellerini yıkayıp gelebilirsin kızım deyin ve bekleyin.ne kadarlık bilmiyorum elinden tutup götürün eğer gelmezse zorlamayın yemek yemeyi büyük ihtimal çok kötü birşeymiş gibi algıladı bu tutumdan dolayı bunun düzelmesi için tek yapmanız gereken üstüne düşmemek.yemek yemesi için tam tersi oyun falan yapmayın.yemek yemek normal yapılması gerekn birşeymiş gibi davranın yerse aferin demeyin.arkadaşlarına vurunca onu uyarın ama sakince ve devam ederse onu oradan alın ve ona anlatın.gördüğü herşeyin alınmasına alıştığı için istiyor ve bu durumda sıkılması normal.ona her istediğini almayın ama hayır da deemyin.bunun yerine bunu sana önümüzdeki bayram alabilirim ama şuan olmaz deyip farklı seçenekler sunabilirsiniz.

merhaba,evet istemeden çocuğunuzu mutlu etmek isterken bir kaç önemli hata yapmışsınız ama üzülmeyin.çocuğu mutlu etmeye çalışmak yerine ona hayatı tanıtmalıyız.yoksa önüne ne çıkacağını bilemez saldırgan tavırlar sergiler etrafa karşı.bir oyuncak odasının olması demek bebeğinize her istediğini vermeye çalıştığınız anlamına geliyor.bu da kötü sonuçlar doğurmuş.yemek yedirirken en büyük hatanız üstüne çok düşmeniz acıkır yer diye bekleyeceğinizi söylediğiniz halde dayanamayıp tekrar yedirmeye kalkıyorsunuz :) kızınız ne kadarlık en az 3 yaşına kadar 19:00 da yatması gerekir. düzenli bir şekilde beslenme saatleri ve en önemlisi bir tane 1,5 2 saatlik gündüz uykusu olmalı.beslenme saatlerine o nun acıkması değil siz karar vermelisiniz.o saatte yemesi için yemek hazır ellerini yıkayıp gelebilirsin kızım deyin ve bekleyin.ne kadarlık bilmiyorum elinden tutup götürün eğer gelmezse zorlamayın yemek yemeyi büyük ihtimal çok kötü birşeymiş gibi algıladı bu tutumdan dolayı bunun düzelmesi için tek yapmanız gereken üstüne düşmemek.yemek yemesi için tam tersi oyun falan yapmayın.yemek yemek normal yapılması gerekn birşeymiş gibi davranın yerse aferin demeyin.arkadaşlarına vurunca onu uyarın ama sakince ve devam ederse onu oradan alın ve ona anlatın.gördüğü herşeyin alınmasına alıştığı için istiyor ve bu durumda sıkılması normal.ona her istediğini almayın ama hayır da deemyin.bunun yerine bunu sana önümüzdeki bayram alabilirim ama şuan olmaz deyip farklı seçenekler sunabilirsiniz.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Doğdugundan beri saat 21de yatıyordum ama son zamanlarda sabah geç kalkarsa öğlen uyumuyor ve akşam erken uyuyor
Erken kalkarsa öğlen uyuyor ama bu sefer de 22den önce yatmıyor
Evet yemek konusunda çok hatalarım var ama o kadar istahsiz bir bebek ki doğdugundan beri hep zorluyorum maalesef istemesem de..
Çevreme bakıyorum herkesin çocuğu bir öğün yemese de ikinci öğün muhakkak yiyor ya da ne bileyim köfte tavuk makarna gibi şeyler seviyorlar. Benim kizim 2.5 yaşında ve sevdiği katı hiçbir şey yok. Çorba yapıyorum ağzına veriyorum ve öylece bekliyor ta ki ben meyve suyu pipetini ağzına götürene kadar meyve suyunu çekerken çorbayi da yutmuş oluyor ve gerçekten çok üzülüyorum
Çok sık hasta oluyor yavrum ona ayrıca üzülüyorum
Mutlu bi bebek olsun sağlıklı olsun istiyorum ama beceremiyorum
Ne yapsam yanlış ve doğrusu nasıl olacak bilmiyorum

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Doğdugundan beri saat 21de yatıyordum ama son zamanlarda sabah geç kalkarsa öğlen uyumuyor ve akşam erken uyuyor
Erken kalkarsa öğlen uyuyor ama bu sefer de 22den önce yatmıyor
Evet yemek konusunda çok hatalarım var ama o kadar istahsiz bir bebek ki doğdugundan beri hep zorluyorum maalesef istemesem de..
Çevreme bakıyorum herkesin çocuğu bir öğün yemese de ikinci öğün muhakkak yiyor ya da ne bileyim köfte tavuk makarna gibi şeyler seviyorlar. Benim kizim 2.5 yaşında ve sevdiği katı hiçbir şey yok. Çorba yapıyorum ağzına veriyorum ve öylece bekliyor ta ki ben meyve suyu pipetini ağzına götürene kadar meyve suyunu çekerken çorbayi da yutmuş oluyor ve gerçekten çok üzülüyorum
Çok sık hasta oluyor yavrum ona ayrıca üzülüyorum
Mutlu bi bebek olsun sağlıklı olsun istiyorum ama beceremiyorum
Ne yapsam yanlış ve doğrusu nasıl olacak bilmiyorum
doktor kilo alımı hakkında ne söyledi bazı bebekler minyondur az yemek yer her bebek farklıdır mukayese edip kendinizi üzmeyin.mesela kilosu az olur fakat boyu iyidir yedikleri kemik gelişimine katkıda bulunuyordur. bebeğinizin uyku motifini az çok siz bilirsiniz fakat şöyle bir şey daha söylemek istiyorum yardımcı olmak adına;2.5 hatta 3 4 yaşına kadar olan çocukların en geç 7.30 gibi yatakta olmaları gece uykusu açısından çok önemli ve 22 ila 02 arasında mutlaka derin uykuda olmaları gerekiyor çünkü bu esnada büyüme hormonu çok sık salgılanıyor.sabah 7 kalkması gereken saattir genel olarak bebeklerin böylece gündüz öğünlerini de düzenli bir şekilde almış olurlar.örneğin 7 de kalkan bir bebek öğle 13 gibi 1.5 2 saatlik bazen de 3 saatlik bir uykuya yatar sizinki ne kadar süre uyuyor eğer bundan fazlaysa onun uyuyamaması normal.15.30 dan sonra uyunan gündüz uykusu da gece uykusundan çalar alıştığı düzen yanlışsa yemesini de etkileyebilir.çünkü günün erken bir saatinde kalkması gerekir ki 3 ana 2 ara öğünü alabilsin yani şunu demek istiyorum günü ne kadar uzun tutarsanız(erken kalkmak;geç yatmak değil) öğünleri o kadar düzenli olur.tekrar söylüyorum zorla yaptırmayın bırakın kendiniz de rahatlayın 1. ana öğün saatinde gelmez ara öğünde renkli plastik kamışlı bardağına iki alternatif sunarsınız;seçenek sunun:şunu yer misin demek yerine şunu mu bunu mu deyin. bakın ilk denemede olmayabilir ama sabrederseniz enin de sonunda yer.havuç suyu yapabilirsiniz ikinci olarak da rengi farklı olacak doğal bir meyve suyu hangisi diye gösterirsiniz yanına kuruyemişi yiyebiliyorsa ya da elle yenen yararlı bir besin. yemedi mi ?yine pes etmeyin önünüzde 3 öğün daha var zamanlarını iyi ayarlayın yeter ana öğün zamanı yine çağırın ama farklı bir yemekle değil aynı yemekle çağırın belki bu sefer pes eder çünkü çocukları tek pes ettiren şey annelerin kararlılığı ve tutarlılığı.çocuk büyük ihtimal ilk başta yaptıklarınızı yere atabilir onları toplamayın onu sandalyesinden indirmekten çekinmeyin.yemekler yenmek içindir deyip indirin 5 dk sonra tekrar edebilirsiniz ikinci kez ama 3. kez şans vermeyin belli ki hala ciddiyeti anlamadı.
mutlu bir bebek olması gerekmez yaşaması gerekenleri yaşasın.mutlu bir bebek yapmaya çalışırken farkında olmadan her şeye duyarlı özgüvensiz bir insan yaratıyoruz.
hassas davranılan el üstünde tutulmaya çalışılan çoğu bebek sürekli hastalanır bunun psikolojik açıklaması ayrı.ben size doğrusunu söylüyorum bana güvenin lütfen ;) o kadar çok yemeyen bebek gördüm ki tek sorunları annelerinin tepkileri, uyguladıkları sistemdi. o kadar inanın.bebeğiniz mutsuz da olacak canı da sıkılacak böylece kendi kendine yetebilmeyi öğrenecek yaratıcılığı gelişecek.oyuncaklarından sıkıldıysa beraber oyuncak yapmayı deneyin düğmeler yünler kumaş parçaları alın.bu zamanlarda karakteri oluşur nasıl yerse öyle devam eder siz onu üstüne düşmeyi bırakırsanız ki hak veriyorum annesiniz ama en azından onun iyiliği için deneyin, yeme motifi değişecek görün.kendine beğendiği bir tabağı bir bardağı beğenip almasını isteyebilirsiniz mesela birden iştahı açılan bebeklere şahit oldum bu yöntemle.tabağındaki yemekleri yüz şeklinde kalp şeklinde yapabilir nizamlı dizebilirsiniz.internetten ymemekleri süsleme biçimleri sevimli şekilleri araştırabilirsiniz.inşallah yardımcı olabilmişimdir bu sefer :)

doktor kilo alımı hakkında ne söyledi bazı bebekler minyondur az yemek yer her bebek farklıdır mukayese edip kendinizi üzmeyin.mesela kilosu az olur fakat boyu iyidir yedikleri kemik gelişimine katkıda bulunuyordur. bebeğinizin uyku motifini az çok siz bilirsiniz fakat şöyle bir şey daha söylemek istiyorum yardımcı olmak adına;2.5 hatta 3 4 yaşına kadar olan çocukların en geç 7.30 gibi yatakta olmaları gece uykusu açısından çok önemli ve 22 ila 02 arasında mutlaka derin uykuda olmaları gerekiyor çünkü bu esnada büyüme hormonu çok sık salgılanıyor.sabah 7 kalkması gereken saattir genel olarak bebeklerin böylece gündüz öğünlerini de düzenli bir şekilde almış olurlar.örneğin 7 de kalkan bir bebek öğle 13 gibi 1.5 2 saatlik bazen de 3 saatlik bir uykuya yatar sizinki ne kadar süre uyuyor eğer bundan fazlaysa onun uyuyamaması normal.15.30 dan sonra uyunan gündüz uykusu da gece uykusundan çalar alıştığı düzen yanlışsa yemesini de etkileyebilir.çünkü günün erken bir saatinde kalkması gerekir ki 3 ana 2 ara öğünü alabilsin yani şunu demek istiyorum günü ne kadar uzun tutarsanız(erken kalkmak;geç yatmak değil) öğünleri o kadar düzenli olur.tekrar söylüyorum zorla yaptırmayın bırakın kendiniz de rahatlayın 1. ana öğün saatinde gelmez ara öğünde renkli plastik kamışlı bardağına iki alternatif sunarsınız;seçenek sunun:şunu yer misin demek yerine şunu mu bunu mu deyin. bakın ilk denemede olmayabilir ama sabrederseniz enin de sonunda yer.havuç suyu yapabilirsiniz ikinci olarak da rengi farklı olacak doğal bir meyve suyu hangisi diye gösterirsiniz yanına kuruyemişi yiyebiliyorsa ya da elle yenen yararlı bir besin. yemedi mi ?yine pes etmeyin önünüzde 3 öğün daha var zamanlarını iyi ayarlayın yeter ana öğün zamanı yine çağırın ama farklı bir yemekle değil aynı yemekle çağırın belki bu sefer pes eder çünkü çocukları tek pes ettiren şey annelerin kararlılığı ve tutarlılığı.çocuk büyük ihtimal ilk başta yaptıklarınızı yere atabilir onları toplamayın onu sandalyesinden indirmekten çekinmeyin.yemekler yenmek içindir deyip indirin 5 dk sonra tekrar edebilirsiniz ikinci kez ama 3. kez şans vermeyin belli ki hala ciddiyeti anlamadı.
mutlu bir bebek olması gerekmez yaşaması gerekenleri yaşasın.mutlu bir bebek yapmaya çalışırken farkında olmadan her şeye duyarlı özgüvensiz bir insan yaratıyoruz.
hassas davranılan el üstünde tutulmaya çalışılan çoğu bebek sürekli hastalanır bunun psikolojik açıklaması ayrı.ben size doğrusunu söylüyorum bana güvenin lütfen :KK66: o kadar çok yemeyen bebek gördüm ki tek sorunları annelerinin tepkileri, uyguladıkları sistemdi. o kadar inanın.bebeğiniz mutsuz da olacak canı da sıkılacak böylece kendi kendine yetebilmeyi öğrenecek yaratıcılığı gelişecek.oyuncaklarından sıkıldıysa beraber oyuncak yapmayı deneyin düğmeler yünler kumaş parçaları alın.bu zamanlarda karakteri oluşur nasıl yerse öyle devam eder siz onu üstüne düşmeyi bırakırsanız ki hak veriyorum annesiniz ama en azından onun iyiliği için deneyin, yeme motifi değişecek görün.kendine beğendiği bir tabağı bir bardağı beğenip almasını isteyebilirsiniz mesela birden iştahı açılan bebeklere şahit oldum bu yöntemle.tabağındaki yemekleri yüz şeklinde kalp şeklinde yapabilir nizamlı dizebilirsiniz.internetten ymemekleri süsleme biçimleri sevimli şekilleri araştırabilirsiniz.inşallah yardımcı olabilmişimdir bu sefer :)
Yazılarınız beni çok rahatlatıyor cok teşekkür ederim.
Mesela bugün 9a doğru uyandı çünkü misafirimiz vardı akşam ve geç yattı uyku saatinde yatırdım ama uyumadi
Öğlen 13.30 gibi yatıp 15e doğru kalktı ve su an 21den beri hala uyutmaya çalışıyorum
Benim son zamanlardaki asıl problemim 2.5 yıldır sakinken artık çabuk sinirleniyor olmam ve gerçekten sinirlenip söylenince kendimi çok mutsuz hissediyorum
Sanki tahammülüm kalmadı bir şeye..
Nasıl sakin olabilirim peki sizce?
Her şeyi akışına bırakıp hiç bir şeyi kafaya almayarak mı?
Bunu neden yapamıyorum neden hemen sinirleniyorum artik

Herkese merhaba
Gerçekten önerilere çok ihtiyacım var. Çünkü ben artık nerede yanlış yaptığımi bilmiyorum. Kizim sürekli hasta oluyor ne kadar vitamin şurubu kullandiysam da kar etmedi. Allah dermansiz dert vermesin tabii. Ama hiç yemek yediremiyorum ne yaparsam yapayım yemek yemiyor aklınıza gelebilecek bütün oyunları yapıyorum yok olmuyor. Acikinca yer diyorum vermiyorum yok acikmiyor dayanamayıp zorluyorum bi iki lokma yiyor o kadar. Çocuklarla oynarken hep onlara vuruyor gördüğü her şeyi istiyor ki kendi oyuncak odası olmasına rağmen normalde oyuncaklarının yüzüne bakmaz pek. Uyku vakti gelince ki 22de uyutmaya çalışıyorum sürekli yataktan kaçıyor uyumamak için her şeyi yapıyor. Ne görürse dağıtıyor atıyor bilemiyorum nerede hata yapıyoruz. Evde hiç kavga tartışma olmaz ses yüksel kez. Sadece ben artık arada kızıma bağırıyorum ama nasıl dinletecegimi bilemiyorum artık nasıl yemek yediricem nasıl vurma huyunu unutturucam birlikte oyunlar oynarız yemek yaparız gezeriz konuşuruz ama bilemiyorum iyi bi anne olamıyorum galiba gerçekten çok üzülüyorum artık
Çocuklarımız kendilerine yetecek kadar yiyor , onların yedikleri biz annelere yetmiyor diye düşünüyorum bazen . 2,5 yaşındaki bir çocuk benliğini oturtmaya çalışır , onunda vücudu üzerinde hakkı var . Benim oğlum da 27 aylık , uyku saati diye bişey koymadım mesela. Uykuları düzensiz değil ama arada düzeni kendi kendine bozuyor . Yemeği hazırlayıp önüne koyuyorum yani hep beraber sofraya oturuyoruz istediği kadar yiyor , yediği bana yetersiz gelirse ballı süt meyve vs destekliyorum . Etrafa havuç vs. atıştırma tabakları koyuyorum .
Bence çocuk yetiştirmenin en zor kısmı sağlıklı besleyebilmek :( başardığımı söyleyemem kesinlikle

Çocuklarımız kendilerine yetecek kadar yiyor , onların yedikleri biz annelere yetmiyor diye düşünüyorum bazen . 2,5 yaşındaki bir çocuk benliğini oturtmaya çalışır , onunda vücudu üzerinde hakkı var . Benim oğlum da 27 aylık , uyku saati diye bişey koymadım mesela. Uykuları düzensiz değil ama arada düzeni kendi kendine bozuyor . Yemeği hazırlayıp önüne koyuyorum yani hep beraber sofraya oturuyoruz istediği kadar yiyor , yediği bana yetersiz gelirse ballı süt meyve vs destekliyorum . Etrafa havuç vs. atıştırma tabakları koyuyorum .
Bence çocuk yetiştirmenin en zor kısmı sağlıklı besleyebilmek :KK43: başardığımı söyleyemem kesinlikle
Benim kizim 31 aylık
Doğdugundan beri böyleyiz çok seviyorum bebeğim benim her şeyim
Ama artık bizimle masada en azından iki üç kaşık yesin istiyorum
Masaya oturuyoruz bebeğim sadece karıştırıyor arada kandırıp ağzına bi şey verebilirsek ya da kendi alırsa hemen geri çıkarıyor
Ama çiğneme ve yutmayi biliyor aksini düşünmeyin lütfen
Arada yediği oluyor ve o bi çatal bile şükür sebebim
Sonra aç olduğu için çorba hazırlıyorum çorbayi ağzına veriyorum ama yutmasi için meyve suyu pipetini ağzına vermem gerekiyor onun sayesinde yani meyve suyu içerken yutuyor
Doğdugundan beri aynı doktor takip ediyor özellikle değiştirmedim
Doktoruna anlattığımda nasıl yiyorsa öyle ver sıkma kendini diyo
Tabii ki geçecek bu günler biliyorum sağlıklı olsun yeterki başka duam yok
Ama diyorum ya son zamanlarda tahammülüm azaldı kızıma eşime bagirabiliyorum ve çok üzülüyorum
Ama o an istemsizce oluyor

Mesela bugün 9a doğru uyandı çünkü misafirimiz vardı akşam ve geç yattı uyku saatinde yatırdım ama uyumadi
Öğlen 13.30 gibi yatıp 15e doğru kalktı ve su an 21den beri hala uyutmaya çalışıyorum
Benim son zamanlardaki asıl problemim 2.5 yıldır sakinken artık çabuk sinirleniyor olmam ve gerçekten sinirlenip söylenince kendimi çok mutsuz hissediyorum
Bir ara sizin gibi düzenli bir saatte oğlumu uyutmaya çalışırdım , sonra gördüm ki bu durum beni çok öfkelendiriyor çünkü oğlum uyumak istemiyor . Onun bu isteğine saygı duydum ve istediği saatte uyudu . Zorla uyutmaya çalıştığım zamanları unutturdum . Şimdi oyun ile yatağa atlıyoruz .

Benim kizim 31 aylık
Doğdugundan beri böyleyiz çok seviyorum bebeğim benim her şeyim
Ama artık bizimle masada en azından iki üç kaşık yesin istiyorum
Masaya oturuyoruz bebeğim sadece karıştırıyor arada kandırıp ağzına bi şey verebilirsek ya da kendi alırsa hemen geri çıkarıyor
Ama çiğneme ve yutmayi biliyor aksini düşünmeyin lütfen
Arada yediği oluyor ve o bi çatal bile şükür sebebim
Sonra aç olduğu için çorba hazırlıyorum çorbayi ağzına veriyorum ama yutmasi için meyve suyu pipetini ağzına vermem gerekiyor onun sayesinde yani meyve suyu içerken yutuyor
Doğdugundan beri aynı doktor takip ediyor özellikle değiştirmedim
Doktoruna anlattığımda nasıl yiyorsa öyle ver sıkma kendini diyo
Tabii ki geçecek bu günler biliyorum sağlıklı olsun yeterki başka duam yok
Ama diyorum ya son zamanlarda tahammülüm azaldı kızıma eşime bagirabiliyorum ve çok üzülüyorum
Ama o an istemsizce oluyor
Niye çocuklar bizden daha farklı yeme sistemine alışmak zorundalar ki? Yemeyi bi vazife olarak görürse yemez, yemeyi sevmeli . Biz 2 öğün yemek yiyoruz mesela , oğluma özel bişey hazırlamıyorum . İştahlı bi çocuk değil bu arada

Bir ara sizin gibi düzenli bir saatte oğlumu uyutmaya çalışırdım , sonra gördüm ki bu durum beni çok öfkelendiriyor çünkü oğlum uyumak istemiyor . Onun bu isteğine saygı duydum ve istediği saatte uyudu . Zorla uyutmaya çalıştığım zamanları unutturdum . Şimdi oyun ile yatağa atlıyoruz .
Evet işte böyle
Bugün 21den 22.30a kadar uğraştım ve bir ara kizim lütfen diye bagirdim hemen dudağını büktü ağlamaya başladı çok üzüldüm çok..
Sonra eşim geldi yardım için sözde
Biraz oynamaya başladılar ona da kızdım uyuyarak uykusunu açıyorsun diye
Işte sonrası derin vicdan azabı annelik sorgulaması vs vs..

Niye çocuklar bizden daha farklı yeme sistemine alışmak zorundalar ki? Yemeyi bi vazife olarak görürse yemez, yemeyi sevmeli . Biz 2 öğün yemek yiyoruz mesela , oğluma özel bişey hazırlamıyorum . İştahlı bi çocuk değil bu arada
Rahat edebilsem doğrusu o aslında..
Biz şimdi diyelim ki sabah 8de kalktık 9.30gibi kahvaltı yapıyoruz hep birlikte ve kizim çok çok az yiyor bi iki çatal yumurta sadece..
Ne zeytin ne peynir hiçbir şey yemiyor
Kahvaltı biter bitmez çorba hazırlıyorum oyun oynarken yediriyorum aç kalmasın diye

merhabalar; rica ederim çok sevindim sizi rahatlatabildiğime.
Kızınızı mutlu etmek için o kadar uğraşıp, emeklerinizin boşa gittiğini düşündüğünüz için tahammülsüzleşmişsiniz büyük ihtimal. Çünkü verdiğinizi alamadığınızı düşünüyorsunuz. Sinirlenmeniz gayet normal her anne gibi.İnsanların patlama noktaları sinirli geçirdikleri bazı dönemleri olur ki siz bu yaşına kadar sakin kaldığınızı söylediniz.Çünkü deneme sürecindeydiniz ve sürekli vererek sonucu bekliyordunuz ama bir türlü istediğinizle onun isteklerinin bir olmadığını gördünüz.Size annelerin yapmış olduğu birkaç hatayı söyledim,önemli olan hatanızı görüp kabullenmek.Tek sorun bu;"ben elimden geleni yaptım ama şu yöntemi yanlış yaptığım için böyle oldu".İlk kendinize bunu söyleyin yani emekleriniz boşa gitmemiştir yalnızca söylediğim bazı önemli şeyleri atlamışsınız.Evet söylediğiniz gibi her şeyi akışına bırakın. Bebeğiniz minyon yapılı bir bebek mi? Eğer öyleyse yediklerini ona göre değerlendirin. Siz az bulduğunuz ya da başka çocuklar ondan fazla yediği için o da yiyecek diye bir kural yok. Katı gıdaya ilk başta 1 çay kaşığı başlarız hatırlarsanız, tamamen katı gıdaya geçmiş olan çocuk (1 yaşında) 2 yemek kaşığı;30cc alır fakat bundan daha az veya daha çok da yiyebilir kilosuna göre.Eğer minyon yapılı bir çocuksa 1 yemek kaşığı ona kafi gelir.Ve yıllara göre buna ya bir ya da 2 yemek kaşığı eklenir. 2 yaşında 3 ana öğün bir de aralarda atıştırmalıklar yer. Her ana öğünde ona 2 yemek kaşığı ya da 4 yemek kaşığı katı gıda yeter ve genelde 2 yaşındaki çocuklar bu sınırı geçmez. Atıştırmalıklarını az ve besin değeri yüksek verirseniz çok daha sağlıklı beslenmiş olur.Eğer az yiyorsa siz de besin değeri daha yüksek şeylerden hazırlayabilirsiniz.Hastalanması psikolojik de olabilir. Korkularınızı bir kenara bırakın belki de onlar kızınızın hayatıyla eşleşmiyordur ve boşunadır. Hastalanması sizin korkularınızın onun hayatına bir yansıması olabilir.
Gündüz uykusunu çok güzel bir şekilde uyumuş bu çok güzel. Gün içinde yapmış olduğu aktivitelerin onun bünyesine çok gelip gelmediğine bakın bunlar onu uykuya dalmakta zorlayabilir.Özellikle televizyon izliyorsa ki, en az 3 yaşına kadar televizyonu bilmemesi gerekir ,uykusu çok fazla etkilenir. Bilimsel araştırmalarda televizyon izleyen küçük çocukların izlemeyenlere göre uykusunda bağırma oranı ve kabus görme oranı daha yüksek. Eve misafirin gelmesi uyku saatini aksatmasına neden olur çünkü bu yaşlarda o kadar meraklıdır ki o içerden gelen sesler evde yeni birinin varlığı içi içini yemesine neden olur.21:00 a kadar duran çocuk da gereğinden fazla ayakta durduğu için uyumakta sıkıntı çekebilir. Bazı çocuklar bünyeleri gereği 18:30 gibi yattığında daha iyi bir gece uykusu alır. Bir de mutlaka tutarlı olun tutarlılık çocuklar üzerinde o kadar etkili bir kavram ki eğer "tamam kızım bugün de bu saatde yat"dediğiniz an her şey başa döner unutmayın. Belirli bir düzeniniz varsa onu devam ettirmeye mutlaka özen gösterin.Geç yattı diye geç kalkmasına izin vermeyin. Örneğin uyuması gereken saatte yatağına koydunuz ama uyku hazırlık aşaması olmadan bunu gerçekleştirmek mümkün değil.Oyunun ortasında onu alıp yatağa ya da yemeğe götürmeniz hatalı bir davranış olur.Her zaman önceden hazırlayın. Uyku saati gelmişse en az 20 dk önceden ona oyuncaklarını toplatıp dişlerini fırçalatmak vb. şeyler ona önünü görmesinde yardımcı olur.Mesela yatağına koyduktan sonra biraz yanında kaldınız kitap okudunuz ve iyi geceler öpücüğüyle yanından ayrıldınız ama o kalktı.İte o zaman tekrar gidip onu yatırın ağlıyorsa elinizi sırtına koyup sakinleştirebilirsiniz. Dalmaya başladığında odadan çıkın ama tekrar kalkarsa siz de tekrar edin ve uyku saati o yatakta olmasını sağlayın. Bu, zamanla ona o saatte yatılması gerektiğini öğretir. Çığlık çığlığa da ağlasa yapmanız gereken onu yüzüstü yatağına yatırıp elinizi sırtında hissettirmeniz sizi görmemeli o an ve sakince onunla konuşmanız.O uyumadı mı geç mi uykuya daldı bu kısımla değil yatma saatinde siz onu yatağına koyup orada tuttunuz mu bununla alakadar olmalısınız.O yarımda da uyumuş olsa onu 7 de kaldırdığınızda o kendini zamanla o saatlerde yatıp kalkmaya ayarlar. İlk başlarda çok uğraştırır ama çocukların ihtiyacı olan şey budur.Çocuklar kendi hayatlarına nasıl düzen vereceğini bilmez bizim rehberliğimizde ancak isteklerine yön verirler.Mesela siz sadece yemek zamanını ayarlayın ne kadar yiyeceğini değil. Atıştırmalıklarını ayarlamanızda bir sakınca yok örneğin bir bardak süt 2. ana öğündeki öğününü her zamankinden daha az almasına neden oluyorsa sütü daha küçük bardakla vermeyi deneyebilirsiniz. Az yiyen bir çocuğa besin değeri yüksek şeyleri çok fazla zorlamadan verebilirsiniz. Örneğin sütü sevmiyorsa ve muz çok sevdiği bir meyveyse ya da çilek muzlu ya da çilekli süt yapabilirsiniz.Hatta ikisini bir yapıp hangisi diye sorup masaya bırakın onu da oturtun yerse yer zorlamayın. Onun yemek saatleri ayrı sizin ayrı olmasın annenin ayak üstü yemek yemesi bile çocuğu etkiler.Hep birlikte yiyin böylece sofra adabını da ona öğretmiş olursunuz "ekmeği uzatır mısın hayatım" gibi bıçağı çatalı tutuşunuz bile onu özendirir çünkü çocuklar anne babasını taklit eder.İyi günler :)

Keciboynuzu pekmezi iştah açıyor hemde bağışıklık sistemini destekliyor gunde 1 tatli kaşığı icirebilirsiniz diyor uzmanlar

Back
X