doktor kilo alımı hakkında ne söyledi bazı bebekler minyondur az yemek yer her bebek farklıdır mukayese edip kendinizi üzmeyin.mesela kilosu az olur fakat boyu iyidir yedikleri kemik gelişimine katkıda bulunuyordur. bebeğinizin uyku motifini az çok siz bilirsiniz fakat şöyle bir şey daha söylemek istiyorum yardımcı olmak adına;2.5 hatta 3 4 yaşına kadar olan çocukların en geç 7.30 gibi yatakta olmaları gece uykusu açısından çok önemli ve 22 ila 02 arasında mutlaka derin uykuda olmaları gerekiyor çünkü bu esnada büyüme hormonu çok sık salgılanıyor.sabah 7 kalkması gereken saattir genel olarak bebeklerin böylece gündüz öğünlerini de düzenli bir şekilde almış olurlar.örneğin 7 de kalkan bir bebek öğle 13 gibi 1.5 2 saatlik bazen de 3 saatlik bir uykuya yatar sizinki ne kadar süre uyuyor eğer bundan fazlaysa onun uyuyamaması normal.15.30 dan sonra uyunan gündüz uykusu da gece uykusundan çalar alıştığı düzen yanlışsa yemesini de etkileyebilir.çünkü günün erken bir saatinde kalkması gerekir ki 3 ana 2 ara öğünü alabilsin yani şunu demek istiyorum günü ne kadar uzun tutarsanız(erken kalkmak;geç yatmak değil) öğünleri o kadar düzenli olur.tekrar söylüyorum zorla yaptırmayın bırakın kendiniz de rahatlayın 1. ana öğün saatinde gelmez ara öğünde renkli plastik kamışlı bardağına iki alternatif sunarsınız;seçenek sunun:şunu yer misin demek yerine şunu mu bunu mu deyin. bakın ilk denemede olmayabilir ama sabrederseniz enin de sonunda yer.havuç suyu yapabilirsiniz ikinci olarak da rengi farklı olacak doğal bir meyve suyu hangisi diye gösterirsiniz yanına kuruyemişi yiyebiliyorsa ya da elle yenen yararlı bir besin. yemedi mi ?yine pes etmeyin önünüzde 3 öğün daha var zamanlarını iyi ayarlayın yeter ana öğün zamanı yine çağırın ama farklı bir yemekle değil aynı yemekle çağırın belki bu sefer pes eder çünkü çocukları tek pes ettiren şey annelerin kararlılığı ve tutarlılığı.çocuk büyük ihtimal ilk başta yaptıklarınızı yere atabilir onları toplamayın onu sandalyesinden indirmekten çekinmeyin.yemekler yenmek içindir deyip indirin 5 dk sonra tekrar edebilirsiniz ikinci kez ama 3. kez şans vermeyin belli ki hala ciddiyeti anlamadı.
mutlu bir bebek olması gerekmez yaşaması gerekenleri yaşasın.mutlu bir bebek yapmaya çalışırken farkında olmadan her şeye duyarlı özgüvensiz bir insan yaratıyoruz.
hassas davranılan el üstünde tutulmaya çalışılan çoğu bebek sürekli hastalanır bunun psikolojik açıklaması ayrı.ben size doğrusunu söylüyorum bana güvenin lütfen

o kadar çok yemeyen bebek gördüm ki tek sorunları annelerinin tepkileri, uyguladıkları sistemdi. o kadar inanın.bebeğiniz mutsuz da olacak canı da sıkılacak böylece kendi kendine yetebilmeyi öğrenecek yaratıcılığı gelişecek.oyuncaklarından sıkıldıysa beraber oyuncak yapmayı deneyin düğmeler yünler kumaş parçaları alın.bu zamanlarda karakteri oluşur nasıl yerse öyle devam eder siz onu üstüne düşmeyi bırakırsanız ki hak veriyorum annesiniz ama en azından onun iyiliği için deneyin, yeme motifi değişecek görün.kendine beğendiği bir tabağı bir bardağı beğenip almasını isteyebilirsiniz mesela birden iştahı açılan bebeklere şahit oldum bu yöntemle.tabağındaki yemekleri yüz şeklinde kalp şeklinde yapabilir nizamlı dizebilirsiniz.internetten ymemekleri süsleme biçimleri sevimli şekilleri araştırabilirsiniz.inşallah yardımcı olabilmişimdir bu sefer :)