2.5 yasindaki kizim

Yemek vaktinde aiiiyy cok aciktim ben deyip önünde onu özendire özendire şapir şupur yiyin.
Yemedim yedirdim diye birsey yapmayin yani.önce kendiniz yiyin.:KK70:
Diger konuda normal yani daha bebek sayılır cocuk ogrenicek egriyi doğruyu zamanla.

Nasil demesin yemedim yedirdim die

Ana yuregi bu ana yuregi baska seye benzemez

Nasil demesin yemedim yedirdim die

Ana yuregi bu ana yuregi baska seye benzemez
Gercekten insan anne olmayinca anlamiyormus annemi şimdi o kadar iyi anlıyorum ki bağırınca bile üzüntüden ağlıyorum ama ne yapacağımi iyice şaşırdım belki burada tecrübeli kişilerden yardım alabilirim diye yazdım

BENim 2 buçuk yaşındaki oğlumu anlatıyorsunuz resmen bende uykudan yemekten ve söz dinlememesindwn dertliyim.
burda söz dinlememesindwn kastım dışarda arabaların önüne atlaması parkta salıncağa koşması yani idrak yok çocukta anlatıyorum tehlikeli oğlum dikkat etmeliyiz şöyle böyle ama yok o bildiğini yapıyor.
bende bir ara sizin gibi ağlıyordum artık oluruna bıraktım bugünü bir yumurta bir bardak süt ile bitirdik çok üzülüyorum. yumurta süt ve makarnadan başka hiçbirşey yemiyor

Sanki benim oglumu anlattiniz yemek konusuna hicbisey diyemem cunku benimki 2 yasinda 10 kiloyi zor gorduk, boyuda 84 cm uzuluyorum ama hicbirsey kar etmiyor ne balik yagi ne vitaminler ise yaramiyor maalesef.
Davranis konusuna gelince cocuklar donem donem bir davranisa takilip kaliyor benimki isirma uzerinde buaralar uzerine dusmeyip tepki vermeyince sonuyor davranis ama kizarsaniz ya da gulerseniz ilgi cekmek icin daha cok yapiyorlar hicbir sey olmamis gibi davranmak en iyisi.

BENim 2 buçuk yaşındaki oğlumu anlatıyorsunuz resmen bende uykudan yemekten ve söz dinlememesindwn dertliyim.
burda söz dinlememesindwn kastım dışarda arabaların önüne atlaması parkta salıncağa koşması yani idrak yok çocukta anlatıyorum tehlikeli oğlum dikkat etmeliyiz şöyle böyle ama yok o bildiğini yapıyor.
bende bir ara sizin gibi ağlıyordum artık oluruna bıraktım bugünü bir yumurta bir bardak süt ile bitirdik çok üzülüyorum. yumurta süt ve makarnadan başka hiçbirşey yemiyor

Sanki benim oglumu anlattiniz yemek konusuna hicbisey diyemem cunku benimki 2 yasinda 10 kiloyi zor gorduk, boyuda 84 cm uzuluyorum ama hicbirsey kar etmiyor ne balik yagi ne vitaminler ise yaramiyor maalesef.
Davranis konusuna gelince cocuklar donem donem bir davranisa takilip kaliyor benimki isirma uzerinde buaralar uzerine dusmeyip tepki vermeyince sonuyor davranis ama kizarsaniz ya da gulerseniz ilgi cekmek icin daha cok yapiyorlar hicbir sey olmamis gibi davranmak en iyisi.
Gerçekten yalnız olmadığı bilmek güzel.. çünkü çok üzülüyorum artık ve anneligimi iyice sorgular oldum

Her ikisi de ne yazık ki yani hem alerjik bir bünyesi var hem de bağışıklıgi çok zayıf.. 7 buçuk aylık doğdu ona da bağlıyorlar
Doğdugundan veri aynı dr ilgileniyor ve bi kaç yıl daha sabretmeniz gerek diyor..
Uyumak istememe sebebi bana
Veya babaya doymamasi olamaz diye düşünüyorum ama kizim böyle düşünmüyor belki de ve evet son zamanlarda öğle uykusu geç saate kalıyor biraz uyutmak için uğraşırken zaman geçiyor ve yemek yemediği süre de uzadıkça uzuyor tabii

En geç 14:00 de öğle uykusunu uyursa gece uykusunda problem olmaz
İki saati geçiyor mu bilmiyorum ama geçiyorsa 2 saati geçmeden uyandırın uykudan bir süre sonra alışır zaten
Eğer öğlen 2 ye kadar uyumazsa da o gün öğle uykusunu kaldırın programdan
Aksam erken yatar düzene yine koyma sansı olur

Yatmadan önce yatagın üzerinde biraz muhabbet edin günü değerlendirin
Masal kitap vs
Yatmaya hazırlık olsun
O zaman daha kolay kabul eder uykuya geçişi

Vurması ileri düzeye geldiyse pedegog yardıml almanız gerekir
Onun dışında anında oyunu veya ne iş yapıyorsanız o an onu bırakın
Vurdugun için oyun oynamak istemiyorum
Vurdugun için seninle oturmak istemiyorum
O alanı terk edin
Başka bir odaya geçin ama acıklamayı yapın, sebep vurmuş olman diye

Oyuncak paylaşmak isteniyor olması çok normal bence
Düşünelim onların şuan en değerli be kendilerine ait olan şeyleri oyuncakları
Ve bunu başkaları ile paylaşmayakaybetmr zarar görme duygusu eşlik edip engel olabilir
Mesela biz arabamızı başkaları ile paylaşmak ister miyiz ?
Bazılarımız çantalarını dahi paylaşmak istemez
Cocuklarınki de bunun gibi bir sey
Ben oyuncak paylaşmayan çocugu sorun olarak görmüyorum
Zamanı gelince paylaşır

Sabah kahvaltı yaparken nasıl onuda mı yemek istemiyor ?

Evet.. tam konuşamasa da yaşına uygun konuşuyor

Kendini ifade edemeyen çocuklarda vurma rastlanabiliyor.
Video izleyen, telefon oyunları oynayan, yaşına uygun olmayan çizgi filmler, evde şiddete ve gürültüye şahit olması, kendisine fazla kızılması / bagrilmasi v.s bunlar hepsi etken olabilir.

En geç 14:00 de öğle uykusunu uyursa gece uykusunda problem olmaz
İki saati geçiyor mu bilmiyorum ama geçiyorsa 2 saati geçmeden uyandırın uykudan bir süre sonra alışır zaten
Eğer öğlen 2 ye kadar uyumazsa da o gün öğle uykusunu kaldırın programdan
Aksam erken yatar düzene yine koyma sansı olur

Yatmadan önce yatagın üzerinde biraz muhabbet edin günü değerlendirin
Masal kitap vs
Yatmaya hazırlık olsun
O zaman daha kolay kabul eder uykuya geçişi

Vurması ileri düzeye geldiyse pedegog yardıml almanız gerekir
Onun dışında anında oyunu veya ne iş yapıyorsanız o an onu bırakın
Vurdugun için oyun oynamak istemiyorum
Vurdugun için seninle oturmak istemiyorum
O alanı terk edin
Başka bir odaya geçin ama acıklamayı yapın, sebep vurmuş olman diye

Oyuncak paylaşmak isteniyor olması çok normal bence
Düşünelim onların şuan en değerli be kendilerine ait olan şeyleri oyuncakları
Ve bunu başkaları ile paylaşmayakaybetmr zarar görme duygusu eşlik edip engel olabilir
Mesela biz arabamızı başkaları ile paylaşmak ister miyiz ?
Bazılarımız çantalarını dahi paylaşmak istemez
Cocuklarınki de bunun gibi bir sey
Ben oyuncak paylaşmayan çocugu sorun olarak görmüyorum
Zamanı gelince paylaşır
Uyku konusunda dediğinizi yapıyorum konuşuyoruz gün değerlendirmesi yapıyoruz masal vs anlatıyorum ama yine de yataktan kaçıyor
Uyku saatleri konusundaki onerinize özellikle dikkat edeceğim artık ben de sizin gibi düşünüyorum
Vurması ileri derecede değil ama illaki vuruyor çocuklara ya da oyuncak fırlatıyor ve oyunu kessem de kesmesem de konuşuyoruz yaptığının yanlış olduğunu anlatıyorum hatta çok üzgünüm ki bi kaç sefer bagirdim da anlatırken.. yaptığının yanlış olduğunu anlıyor tamam da diyor ama yine yapıyor
Her istediği oyuncağı almakla hata yaptım sanırım oyuncak odası oluşturduk eglensin sıkılmasin diye ama oyuncaklariyla arada sırada tek başına oynuyor e benim de illaki bi yemek veya temizlik işim oluyor ve o zamanlarda sıkılıyor
Bir de kizim 1 yaşlarındayken düştüğü zaman düştüğü yere ben yavaşça vuruyor gibi yapıp alllll alllll demiştim bi kaç kez, eşim vurmayı benden öğrendiğini düşünüyor bu yüzden ama ben o hareketi yapmayali o kadar uzun zaman oldu ki bilemiyorum
Yani gerçekten nerde neyi nasıl yanlış yapıyorum ya da izlenen, olan ve olması gereken seyir bu mudur bilemiyorum

Video izleyen, telefon oyunları oynayan, yaşına uygun olmayan çizgi filmler, evde şiddete ve gürültüye şahit olması, kendisine fazla kızılması / bagrilmasi v.s bunlar hepsi etken olabilir.
Bunların inanın hiç biri yok.. Sadece ben son zamanlarda babasına ya da kendisine bagirabiliyorum birden kendimi tutamayıp..
Kötü bir şey yaptığımin farkındayım ama o an çok çaresiz hissediyorum

Herkese merhaba
Gerçekten önerilere çok ihtiyacım var. Çünkü ben artık nerede yanlış yaptığımi bilmiyorum. Kizim sürekli hasta oluyor ne kadar vitamin şurubu kullandiysam da kar etmedi. Allah dermansiz dert vermesin tabii. Ama hiç yemek yediremiyorum ne yaparsam yapayım yemek yemiyor aklınıza gelebilecek bütün oyunları yapıyorum yok olmuyor. Acikinca yer diyorum vermiyorum yok acikmiyor dayanamayıp zorluyorum bi iki lokma yiyor o kadar. Çocuklarla oynarken hep onlara vuruyor gördüğü her şeyi istiyor ki kendi oyuncak odası olmasına rağmen normalde oyuncaklarının yüzüne bakmaz pek. Uyku vakti gelince ki 22de uyutmaya çalışıyorum sürekli yataktan kaçıyor uyumamak için her şeyi yapıyor. Ne görürse dağıtıyor atıyor bilemiyorum nerede hata yapıyoruz. Evde hiç kavga tartışma olmaz ses yüksel kez. Sadece ben artık arada kızıma bağırıyorum ama nasıl dinletecegimi bilemiyorum artık nasıl yemek yediricem nasıl vurma huyunu unutturucam birlikte oyunlar oynarız yemek yaparız gezeriz konuşuruz ama bilemiyorum iyi bi anne olamıyorum galiba gerçekten çok üzülüyorum artık
Kizim 3 yasina kadar sadece sut ve cicibebe ile beslendi diyebilirim arada makarna ve kizartma cok sukur simdi az da olsa yemege basladi zorlamadim hic cevremdekiler surekli konusuyordu ,bende anneyim elbette elimden gelini yaptim ama yemedi simdi 3 yasinda ve 15 aylik oglum var sanirsam ondan gorup kizimda yiyor
O vurma huyu bizdede vardi iki yas civarinda iken bi sekilde atlattik ilgisini dagittim vurdukca canim acidi deyip agladim felan hallettik o konuda cok sikinti yasamadim
Paylasmaya gelince tek yada cok cocuk olmkla alakali degil icinden gelen bise kizim paylasmayi cok sever kardesi de var ama kardesi olmadan oncede ne yerse arkadaslarlarina da uzatirdi ayni sekilde herkese verirdi cok yufka yurekli
Boyle anlatinca uslu sanilmasin huysuz,mizmiz degildi oyle aglama huyu yoktu Allah var ama gordugum en hareketli en yaramaz cocuktu bu konuda illalah ettirdi bizleri simdi duruldu biraz
Oyle iyi bi anne olamiyorum felan deme sen elinden geleni yapiyosun cocugun ahlagi oyle akli iyice erene kadar pesinde gozumuz ustunde olacak

Bir yaşlarındayken düştüğü zaman düştüğü yere allll allll diye vuruyormus gibi yapıyordum bu sebepten eşim vurmayı benden öğrendiğini düşünüyor

Kizim 3 yasina kadar sadece sut ve cicibebe ile beslendi diyebilirim arada makarna ve kizartma cok sukur simdi az da olsa yemege basladi zorlamadim hic cevremdekiler surekli konusuyordu ,bende anneyim elbette elimden gelini yaptim ama yemedi simdi 3 yasinda ve 15 aylik oglum var sanirsam ondan gorup kizimda yiyor
O vurma huyu bizdede vardi iki yas civarinda iken bi sekilde atlattik ilgisini dagittim vurdukca canim acidi deyip agladim felan hallettik o konuda cok sikinti yasamadim
Paylasmaya gelince tek yada cok cocuk olmkla alakali degil icinden gelen bise kizim paylasmayi cok sever kardesi de var ama kardesi olmadan oncede ne yerse arkadaslarlarina da uzatirdi ayni sekilde herkese verirdi cok yufka yurekli
Boyle anlatinca uslu sanilmasin huysuz,mizmiz degildi oyle aglama huyu yoktu Allah var ama gordugum en hareketli en yaramaz cocuktu bu konuda illalah ettirdi bizleri simdi duruldu biraz
Oyle iyi bi anne olamiyorum felan deme sen elinden geleni yapiyosun cocugun ahlagi oyle akli iyice erene kadar pesinde gozumuz ustunde olacak
Bak yemek paylaşmak konusunda sıkıntısı yok herkese her yemeğini verir yeterki o yemesin benim bebeğim de inşallah zamanla yer tek temennim iyi olması ama bazen gerçekten durduramiyorum

Uyku konusunda dediğinizi yapıyorum konuşuyoruz gün değerlendirmesi yapıyoruz masal vs anlatıyorum ama yine de yataktan kaçıyor
Uyku saatleri konusundaki onerinize özellikle dikkat edeceğim artık ben de sizin gibi düşünüyorum
Vurması ileri derecede değil ama illaki vuruyor çocuklara ya da oyuncak fırlatıyor ve oyunu kessem de kesmesem de konuşuyoruz yaptığının yanlış olduğunu anlatıyorum hatta çok üzgünüm ki bi kaç sefer bagirdim da anlatırken.. yaptığının yanlış olduğunu anlıyor tamam da diyor ama yine yapıyor
Her istediği oyuncağı almakla hata yaptım sanırım oyuncak odası oluşturduk eglensin sıkılmasin diye ama oyuncaklariyla arada sırada tek başına oynuyor e benim de illaki bi yemek veya temizlik işim oluyor ve o zamanlarda sıkılıyor
Bir de kizim 1 yaşlarındayken düştüğü zaman düştüğü yere ben yavaşça vuruyor gibi yapıp alllll alllll demiştim bi kaç kez, eşim vurmayı benden öğrendiğini düşünüyor bu yüzden ama ben o hareketi yapmayali o kadar uzun zaman oldu ki bilemiyorum
Yani gerçekten nerde neyi nasıl yanlış yapıyorum ya da izlenen, olan ve olması gereken seyir bu mudur bilemiyorum

Yanlış davranış sergileyebiliyoruz bazen
Ama söylemek gerekiyormuş anne hata yaptı buraya vurmamalıydı
Artık buraya vurmayacak sende vurma
Bunun gbi açıkladınız mı

Bazı çocuklar vurduklarında fırlattıklarında yaptıkları yanlışın onlara özel olarak anlatılmasını özel ilgi olarak değerlendirirler
Gözlemleyin hangi zamanlarda arkadaslarına vuruyor
Vurdugu esnada siz ne yapıyor oluyorsunuz?
Vurma anından önce ne zaman temasınız yada diyalogunuz oldu ?
Uzun süre ilwtişim kurmadığınız için mi vurdu vs bunları analiz etmeye calışın
Neden vurdugunu çözebilirsiniz

Benim kızımda hep kuzenlerınden sadece birine vuruyordu anladım ki kuzeni hep sacına renkli tokalar takıyor kızım o tokaları kıskanıp vuruyor
Kızımın sacları duz ınce telli sacında hiç toka durmuyor bu yuzden kızım toka takamıyor kayıp gıdıyor toka
Bir araya geldiklerınde kuzenının sacından tokaları hemen söküyoruz
Yıne vurdugu oluyor kızımın ama çok nadir

Bunların inanın hiç biri yok.. Sadece ben son zamanlarda babasına ya da kendisine bagirabiliyorum birden kendimi tutamayıp..
Kötü bir şey yaptığımin farkındayım ama o an çok çaresiz hissediyorum

Bundan etkileniyor olabilir. Kendince bir korunma yöntemi seçmiştir.

Evet uzmanlar düştüğü zaman vurmayın düştüğü yere diyorlar. Hem şiddete meyilli oluyor hem de her düştüğünde karşısındakini suçluyormuş.

Ancak tamamen bundan dolayıdır diyemez ki, eşiniz yanlış düşünüyor.
Erkekler bayılıyor çocukların hatasını anneye yüklemeye :)

Geçer merak etmeyin. Çok kibar , kırılgan yetiştirilen çocuklar hariç çoğunda var bu vurmayla ifade.

Yanlış davranış sergileyebiliyoruz bazen
Ama söylemek gerekiyormuş anne hata yaptı buraya vurmamalıydı
Artık buraya vurmayacak sende vurma
Bunun gbi açıkladınız mı

Bazı çocuklar vurduklarında fırlattıklarında yaptıkları yanlışın onlara özel olarak anlatılmasını ilgi olarak değerlendirirler
Gözlemleyin hangi zamanlarda arkadaslarına vuruyor
Vurdugu esnada siz ne yapıyor oluyorsunuz?
Vurma anından önce ne zaman temasınız yada diyalogunuz oldu ?
Uzun süre ilwtişim kurmadığınız için mi vurdu vs bunları analiz etmeye calışın
Neden vurdugunu çözebilirsiniz

Benim kızımda hep kuzenlerınden sadece birine vuruyordu anladım ki kuzeni hep sacına renkli tokalar takıyor kızım o tokaları kıskanıp vuruyor
Kızımın sacları duz ınce telli sacında hiç toka durmuyor bu yuzden kızım toka takamıyor kayıp gıdıyor toka
Bir araya geldiklerınde kuzenının sacından tokaları hemen söküyoruz
Yıne vurdugu oluyor kızımın ama çok nadir
Vuruyormus gibi yaptığım zamanlar çok küçüktü o yüzden bi açıklama yapmamistim açıkçası..
Ben yanında da olsam farklı bi odada da olsak oyuna müdahil olsam da olmasam da vuruyor
Bazen hatta çoğu zaman bi sebebi yok..
Bazen bebekleri önce seviyor sonra aniden vuruyor
Inanın çözemedim

Vuruyormus gibi yaptığım zamanlar çok küçüktü o yüzden bi açıklama yapmamistim açıkçası..
Ben yanında da olsam farklı bi odada da olsak oyuna müdahil olsam da olmasam da vuruyor
Bazen hatta çoğu zaman bi sebebi yok..
Bazen bebekleri önce seviyor sonra aniden vuruyor
Inanın çözemedim

Tepkilerini ölçmek tanımak içinde vuruyorlar bazen
Ama bu çok uzun sürmüyor

Biraz daha dikkatli bakın bakalım çocukların oldugu ortamda izleyin ne olunca vuruyor bunu çözmek gerek önce
Size göre durup dururken ama ona göre öyle degıl

Bundan etkileniyor olabilir. Kendince bir korunma yöntemi seçmiştir.

Evet uzmanlar düştüğü zaman vurmayın düştüğü yere diyorlar. Hem şiddete meyilli oluyor hem de her düştüğünde karşısındakini suçluyormuş.

Ancak tamamen bundan dolayıdır diyemez ki, eşiniz yanlış düşünüyor.
Erkekler bayılıyor çocukların hatasını anneye yüklemeye :)

Geçer merak etmeyin. Çok kibar , kırılgan yetiştirilen çocuklar hariç çoğunda var bu vurmayla ifade.
Ben zaman çok uzun zamandır yapmıyorum öyle..
1 yaşlarında yapmıştım ama suçluluk duyuyorum şimdi içten içe..
Umarım haklisinizdir ve umarım geçer
Çünkü arkadaş ortamında vurma huyundan dolayı dışlanir diye ya da daha büyük bi çocuk bebeğime sertçe vurur diye çok korkuyorum

Back
X