2.5 yasindaki kizima vurdum.Cok pismanim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Söyle düşünün ; çok sevdiğiniz , güvendiğiniz , onsuz yemek yiyemediginiz , tuvaletinizi yapamadığınız , muhtaç olduğunuz bir varlık var karşınızda.
Ve sizin bedeninize göre kat kat büyük , dev gibi bir insanın bırakın size vurmasını kaş çatarak bağırdığını düşünün.

Empati kurun biraz. Kalbiniz yerinden fırlayacak kadar korkarsınız ve güveniniz zedelenir değil mi ?

Sinirlendiginiz an çıkın balkona , pencereye nefes alıp tekrar girin içeriye.

Erkeklerden biri bir kadına vurduğunda boşanma sebebi oluyor ama evlat işte , ağzı yok , dili yok.

Hakim olamıyorum diyenlere içten içe kızıyorum. O zaman terapi görecek böyle kişiler , başka yolu yok.

Hayat hiç kimse için kolay değil , çevremizdeki en masumdan çıkarmak hiç adaletli değil. :KK43:
Kesinlikle bu yorum mükemmel..

Kizim bu aralar cok huysuz.Ben calisan bi anneyim aksama kadar canim cikiyor.Ustune bir de esimle ve esimin ailesiyle problemler yasadim.Malesef cok zor bi okulda gorev yapiyorum ve onun gerginligini kucuk kizimdan cikartiyorum bazen.Ve nasil bi anneyim diye oturup agliyorum.Bugun izinli gunum .Kizim kahvalti yapmadi acliktan agliyor ustune uykusu da olmasina ragmen uyumuyor.Bunun yerine saatlerce agliyor.Ben de poposuna ve koluna vurdum sinirle.Aglayarak uyudu kapinin onunde.Icini ceke ceke...Su an cok kotuyum.Sinirlerime nasil hakim olmaliyim?Var mi bunu basaran anneler?
,bence psikyatra gidip hafif sakinleştirici bişeyler istemelisin ve sinirini asıl hak edenlerden sana haksızlık yapanlardan çıkarmalısın, aslında bunların bilincinde olman bir lutüf, çoğu anne neden çocuğuna sinir olduğunun farkında bile değil çünkü

Gücün 2,5 yaşında ki çocuğa mı yetiyor? birde öğretmensin ne diyelim şimdi Annesin döverde seversin de mi? küçücük çocuğu içini çeke çeke ağlat sonra günah çıkar. İlla sinirini bişey den çıkarmak istiyorsan git kendinden çıkar. Çocuk sahibi olmak için senelerce gözyaşı döken insanlar var. Ama öğrencilerine vuramazsın ailelerinin gazabından korkarsın utanmadan sıkılmadan el kadar çocuğunu ağlıyor diye daha çok ağlatırsın.

evet hümanist değilim,
çocuk katilleri idam edilsin,
çocuk tecavüzcülerine işkence uygulansın,
çocuğa şiddet uygulayanlara şiddet uygulansın istiyorum.
bu yüzden cani, pis, lanet bir insansam eyvallah.
bunu kadına/erkeğe şiddet olarak görmüyorum, suç-ceza ilişkisi ekseninde değerlendiriyorum.
kimsenin uyguladığı şiddet cezasız kalmasa keşke...
tekrar söylüyorum hümanist değilim, kimse bana ordan laf sokmasın, mevlana da değilim, derviş de ermiş de, kendinden zayıfı ezen (kadın, çocuk, hayvan, yaşlı, sakat farketmeksizin), bakımıyla yükümlü olduğu canlılara şiddet uygulayan, istismar eden herkesten ölesiye nefret ediyorum.
mükemmel ötesi...

Çok abartiyorsunuz bazı şeyleri konu sahibi konunu kapattir bence zira burda çok abartılı ve canını çok daha fazla sikacak yorumlar gelecektir biraz biraz gelmeye başlamış bile senin içindeki vicdan azabı sana en doğru yolu gosterecektir bu hiç hoş olmamış ancak tekrarlanmadigi sürece sıkıntı olmaz benim şahsi fikrimce de senin elinden çocuğu almaya falan da gerek yok bazı üyeler insanları yerden yere vurmayi çok seviyor
Gücün 2,5 yaşında ki çocuğa mı yetiyor? birde öğretmensin ne diyelim şimdi Annesin döverde seversin de mi? küçücük çocuğu içini çeke çeke ağlat sonra günah çıkar. İlla sinirini bişey den çıkarmak istiyorsan git kendinden çıkar. Çocuk sahibi olmak için senelerce gözyaşı döken insanlar var. Ama öğrencilerine vuramazsın ailelerinin gazabından korkarsın utanmadan sıkılmadan el kadar çocuğunu ağlıyor diye daha çok ağlatırsın.

Ayyy konuyu okuyunca üzüldüm yavruya ..
Yorumları okuyunca da cok sinirlendim..
Herşeyi ne kadar abartıyorsunuz ya..
Sanki kadın yavrucağı duvardan duvara vurmuş..
Şiddetin büyüğü küçüğü olmaz evet.
Buradaki dahil olmak üzere yarınız vuruyorsunuz çocuklarınıza hanginiz vicdan yapıp konu açtı.
Kadın ilk defa yapmış yanlış yapmış evet bu zaten bi ders olmuştur tekrarı olmayacağı konu açıp içine ne kadar dert olduğundan belli ..
Yok elinden alırdım, yok bu cocuk bunu asla unutmayacak Yok bilmem ne ..
Anneciğimde çileden çıkarınca o kadar bizede vururdu zaten acıtamazdı bile ..
Hiç aklıma bile gelmiyor ..

Zaten kk da ki mükemmel kadın , mükemmel koca , mükemmel evlat yetiştiriyorum tiplerine hastayım..

Yorumlarin hepsini okudum.Buyuk bir hata yaptigimin farkindayim ama bu ilk kez oldu.Bir daha da asla olmayacak cunku kendime soz verdim.Ofke sorunu olan biri degilim ama gerekirse psikologa da giderim.Kizimi cok seviyorum her anne gibi.Kendime cok kizdigim icin ve bu gibi durumlarda sizin nasil basa ciktiginizi ogrenebilmek icin yazıyorum. Kizim gibi bende siddeti haketmiyorum.Zaten asla boyle bir seyin bir daha olmayacagina eminim.Ama cocugumun elinden alinmasi gibi yorumlari hakettigime inanmıyorum. Bana yorumlariyla vu gibi durumlarda ne yapmam gerektigini soyleyen annelere de cok tesekkur ederim.

Çocuğunu elinden almak ne demek öyle bişey söz konusu olamaz, bu tip yorumlara bende içerliyorum bir kaç konum vardı eşimden şiddet gördüğümde açtığım aynı yorumlar mağdur olmama nazaran bana da yapıldı. Ama seni çok seven, kahramanı olarak gören, sana muhtaç bir meleğe sadece ağladığı için vurman daha çok ağlatmsn doğru değil. Benim yeğenim var 1 yaşında daha ve çok huysuz karnım burnumdayken etrafında dönüyordum. bir kez olsun of dememek lazım o masum meleklere kaldı ki sen eğiticisin burda ki çok insandan daha duyarlı olman lazım. Lütfen bir daha yapma onun o minicik bedenine sadece sevmek için dokun Annesi. Dünya yeterince acımasız büyüdüğünde ağladığında daha çok ağlatabilecek insanlar zaten olacak hayatında zor bir hayat onu bekliyor. Lütfen daha dikkatli ol.

Çok abartiyorsunuz bazı şeyleri konu sahibi konunu kapattir bence zira burda çok abartılı ve canını çok daha fazla sikacak yorumlar gelecektir biraz biraz gelmeye başlamış bile senin içindeki vicdan azabı sana en doğru yolu gosterecektir bu hiç hoş olmamış ancak tekrarlanmadigi sürece sıkıntı olmaz benim şahsi fikrimce de senin elinden çocuğu almaya falan da gerek yok bazı üyeler insanları yerden yere vurmayi çok seviyor
Ben öyle bir yorum yapmadım hangi yuva anne şefkati verir ama hoş bir durumda değil. Gücümüz çocuklarımıza yetmemeli...

Ne kadar kati yorumlar yapiyosunuz ne yani bir iki poposuna vurdu diyemi elinden almak istiyosun kadin zaten pisman. Bende bi kac tokat yemistirim okkalisindzn amma annemi kimselere degismem
Poposuna bi iki vurulan çocuk mu içini çeke çeke ağladı yani?Sizi konunuzdan hatırlıyorum zaten sizden aksi bi düşünce beklemek çok absürd.

Ben öyle bir yorum yapmadım hangi yuva anne şefkati verir ama hoş bir durumda değil. Gücümüz çocuklarımıza yetmemeli...
sen ve birkaç kişi daha yorumlariniz çok sert konu sahibi cocuguma hep vuruyorum kendime hakim olamıyorum demiyor ki bi kere poposuna vurdum içim sizliyor diye dertlesiyor ama burdakilr sanki katletmiscesine yorum yapiyor keşke bana yazdiginiz uslupta yorum yapsaydiniz konu sahibine de bakın ne kadar yumuşak bir dille nlatabildiniz derdinizi

Poposuna bi iki vurulan çocuk mu içini çeke çeke ağladı yani?Sizi konunuzdan hatırlıyorum zaten sizden aksi bi düşünce beklemek çok absürd.
siddete alışkın olmayan çocuk ağlar popoya vurmayla alışkın olan ise hiç tinlamaz bu da konu sahibinin siddete sık sık basvurmadigini gösterir

az önce eşim eve geldi, günü çok zor geçmiş, işyerinde sinir olmuş, masayı hazırladı ama benim hiç iştahım yoktu yemedim, o da bana 3 tane vurdu, şu an kapının önünde oturmuş ağlıyorum ve çok korkuyorum...

hadi yorumlayın bakalım.

eminim yarısı evi terket, kalan yarısı boşan der, kocama da epey saydırırlar, ama sözkonusu çocuk olunca olur öyle zaten pişman... yok arkadaş çocuk da insan unutmayın, hem de hepimizden daha naif, daha hassas, daha sevgiye, ilgiye muhtaç...

sen ve birkaç kişi daha yorumlariniz çok sert konu sahibi cocuguma hep vuruyorum kendime hakim olamıyorum demiyor ki bi kere poposuna vurdum içim sizliyor diye dertlesiyor ama burdakilr sanki katletmiscesine yorum yapiyor keşke bana yazdiginiz uslupta yorum yapsaydiniz konu sahibine de bakın ne kadar yumuşak bir dille nlatabildiniz derdinizi
Seni hatırladım şu geçen beni konumda üstüme gereğinden fazla gelen üyesin sen hatırlarsan bir üye de sana kadın hamile ve mağdur neden böyle sert yorumlar yapıyorsun demişti. yetişkin bi insana şiddet uygulandığında ki o sert üslubun bir çocuğun poposuna koluna vs vurulmuş olsa da neden daha yumuşak anlayamadım. Benim canımın acısından daha değerli bir çocuğun canının acıması.

siddete alışkın olmayan çocuk ağlar popoya vurmayla alışkın olan ise hiç tinlamaz bu da konu sahibinin siddete sık sık basvurmadigini gösterir
Iyi bi dahaki öfke nöbetinde tınlamaz çocuk da ne hoş.Poposuna moposuna nadiren de olsa vuramazsınız ya bu iki iki dört kadar kesin bi şey neyi tartışıyoruz anlamıyorum ben

susun ve 10 a kadar sayın içinizden.
yada ya havle..diye başlayın sonuna gelene kadar siniriniz geçiyor:)
gözünüzü kapatip bebeğinizin doğduğu anı düşünün oda işe yarıyor..
onun size ihtiyacı var ve derdini anlatamıyor tam olarak.sabırlı olmaya çalışın kucağıniza bastırıp öpün sinirlenince cok iyi geliyor..
sağlıkla ve sabırla büyütmenizi dilerim..

Ben senin uzerine
Seni hatırladım şu geçen beni konumda üstüme gereğinden fazla gelen üyesin sen hatırlarsan bir üye de sana kadın hamile ve mağdur neden böyle sert yorumlar yapıyorsun demişti. yetişkin bi insana şiddet uygulandığında ki üslubun bir çocuğun poposuna koluna vs vurulmuş olsa da neden daha yumuşak anlayamadım. Benim canımın acısından daha değerli bir çocuğun canının acıması.
gelmedim hemen o evden git dedim çünkü senin ve bebeğin için doğru olan buydu ayrıca bu konuda konu sahibi çocuğun kafasına silah dayamamis senin esin gibi keşke senin eşinin problemi de bi iki vurma olsaydı ben o konuda o kadar yorumu sana çok uzuldugum için yapmıştım sen üstüne geldigimi dusunmussun oysa kı ben gerçekten ama gercekten sana yardimci olmaya calismistim yorumlarimin hicbirinde seni incitecek bir şey söylemedim şunu söyle yap bunu böyle yap bence dedim hep yuklenme bunun neresinde sence

şiddete karşı yazılan bütün yorumları okudum,anladım.

uygulanan şiddete kızıp inşallah kocan da seni döver,inşallah senden güçlü biri de sana bunu yapar dileklerini anlamadım.
inanamadım.çok şaşırdım.şiddete kızıpta bir kadının şiddet görmesini dilemek ne demek?
bazen burada yazılanları anlamak mümkün değil.

konuyla ilgili de yazılacak tek şey şiddet çok kötü.kime olursa olsun.kadına,erkeğe,büyüğe,küçüğe,hayvana...
siz zaten çok üzülmüşsünüz.
kendiniz kontrol etmeye çalışın.ve bir daha yapmayacaksınız ben buna çok eminim.
Ağzınıza sağlık,size içtenlikle katılıyorum. Herkes mükemmel ötesi anne,çocuklarına asla ama asla bağırmazlar söylenmezler fakat hata yapan (evet çocuk şiddetine bende karşıyım) insana ' inşallah sana da vururlar' dileklerinde bulunuyorlar. Çelişkinin böylesi.

Iyi bi dahaki öfke nöbetinde tınlamaz çocuk da ne hoş.Poposuna moposuna nadiren de olsa vuramazsınız ya bu iki iki dört kadar kesin bi şey neyi tartışıyoruz anlamıyorum ben
anlamak istediğiniz gibi anliyorsunuz ben yaptığı doğru demiyorum yalnızca yargılamak yerine yol gösterici olsak daha faydalı olmaz mıyız sizce de çünkü olan olmuş bundan sonrası için tavsiyeler vermek daha iyi bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X