2.5 yasindaki oglum hic birsey anlamiyor

hayaatt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
253
98
98
merhaba iki bucuk yasinda oglum var dediklerimizi anlamiyor komut almiyor konusmuyor. tuvaletini soyluyor baba dede teyze ananne dayi abla abi bide bizim isimlerimiz disinda dedikleri anlasilmiyor. benim aklima takilan komut almayip bizi anlamamasi. baba nerde bunu al ver gibi hic bisey yapmiyor yapsada cok nadir. goz temasi isme bakma var. ne yapmam gerekir lutfen yardim edin

Doktora goturduyseniz evham yapmayın.
Konuşmasını teşvik edecek oyunlar oynayın.

Çocuklar genel olarak yapmayacakları için komutlara pek tepki vermiyorlar.

Yapası yok. O yüzden anlasa bile umrunda değil.

Bizimki de gelisim testini geçememişti. Çocuk bile strese girdi kensini baskı altında hissetti diye düşünmüştüm. Kaba motor gelişimi geriydi. Sonra bir açıldı pir açıldı. Endişelenmeyin doktora da götürmüşsünüz. Kaldı ki soyledigi kelimeler var göz teması var isme dönüp bakıyor ama bir de hala zamana ihtiyacı var. Ona uyurken bile kitap okuyun. Dil gelişimi icin iyi gelecektir.

goturdum bisey yok sadece konusmasi geri dedi gelisim testinde soylenenleri yapti ama evde yapmiyor

O zaman evdeki iletisim kurma seklinizi gozden gecirin.
Biseyler cocugun hosuna gitmedigi icin gormezden duymazdan gelmeyi seciyor olabilir.
Yani bagiran bi anne misiniz mesela?
Ya da ona dokunma bunu yapma diye kesfetme caginda cok mu bunalttiniz koruyayim derken?

Çocuklar çoğu zaman canının istemediği şeyleri yapmıyorlar mesela benim bebeğimde 7 aylık olmasına rağmen ayağını yere hiç basmıyordu doktora götürdüğümde nörolojik bir sıkıntısı yok canı istemiyordur dedi ve ertesi gün basmaya adım atmaya başladı şok olmuştuk
Öyle birşey olabilir

aslinda tam tersi cok kisitlayan evde huzursuz olacak bi ortam yok ogrenecek diye cok hayir demem

kaba ince motor fln hatta ayindan daha yuksek cikti sadece dil gelisimi geri dediler ama hala icim rahat degil evde oyun oynarken oyuncagini isterse getiriyor ama al bunu babaya dedigim alip yere atiyor doktor yapmak istemeye bilir dedi ama bilemiyorum sanki beni hic anlamiyomus bos konusuyomusum gibi

Yarım gün ebeveynli oyun grubuna gidebilirsiniz.
Çevrenizde böyle bir imkan yoksa da, yarım gün kreşe verebilirsiniz.
İnanın etkisi olacaktır.

Televizyon özellikle reklam izliyormu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…