- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
yanlış birşey mi dedim ne anladın ki canım. bu benim 4. bakıcım. ilk bakıcımda çok güvenip aileden biri gibi davranmıştım. sanki annem bakıyomuş gibi hiç sorgulamamıştım. sonra onun sıkıntısını çok çektim. oğlum katı gıdaya geçince çok sorun yaşadım. benim ordan anladığım ilk bakıcım oğlumla ilgilenmediğim sanıp kafasına göre takılmış. oysa ben ona çok güvenmiştim. şimdiki bakıcıma da güveniyorum. evine de gidip geliyorum. ama ilk bakıcımda olduğu gibi benim hakkımda farklı düşünsün istemiyorum. çünkü bakıcıyla çocuk hakkında konuşmayınca ilgilenmediğinizi sanıyorlar. ben bunu kastettim.
hanımefendi çocuk sizin çocuğunuz. bakıcı, sadece emeğini para karşılığı satın aldığınız bir kadın. siz bakıcıya talimatlar vermek zorundasınız. çocuğunuzun nasıl yetişmesini istediğinizi belirtmek zorundasınız. bakıcı güvenilmezdir demiyorum, herkesin çocuk yetiştirme prensipleri farklıdır ve siz kendi çocuğunuzun eğitimini bakıcıya bırakamazsınız. arada konuşmak ne demek?
arkadaşlar bu yemek konusuna bi çare bulucam. baya bi tepki almışım. sizler sadece çocuk bakımında anlaşıyorsunuz o zaman değilmi.
evet bu yemek olayına baya kızılmış.
evet doğru söylüyorsunuz. kendimi yanlış mı ifade ettim. bu laflarıma çok kızıldı. ben de bunu kastediyorum zaten. çocuğun nasıl yetişmesi gerektiği konusunda konuşmam gerekiyor. yanlış ifade ediyorum sanırım
ateist olmak korkusuz olmak anlamına gelmezki.
Mutfağa kilit takmak doğru değil bence.
Bu çocuk mutfak görmeyecek mi? Çocuklar merak ediyor ya her şeyi tanimaya calisiyorlar. Sabirli olup öğretmek gerek.
Benim de çok sevdiğim bir bebek var hep acma yapma diye pesinde kosardim ama artik vazgectim... odama geliyor makyaj malzemelerimi alıp "bu ne bu ne " diye soruyor ben de oturup tek tek cevap veriyorum. Hatta gözüme suruyorum dediğimde surelim diyor denemek istiyor gözümde izin veriyorum. Çok sevdiğim far paletimi de düşürdü üzüldüm ama o da anladi ki bu kirilacak bir esya bir dahakine dikkatli oldu
Bu iki üc kere yasandi bir daha da cekmeceleri açmak dahi istemedi çünkü merakini giderdi.
Kitapligimi da olduğu gibi yere indirdi kitaplarn resimlerine bakti merakini giderdi bir daha da yapmadı.
Saklamak, kacirmak çözüm değil tanıtmak gerek.
burda bi arkadaş söyledi . mutfağa çengelli kilit takıcam. en tehlikeli yer mutfak. ne kadar engellesem de sandalyeyi çekip tezgaha çıkıyor. hatta geçen gün 1 dk arkamı dönmemle blendırı çekip aşağı düşürdü ve bozdu. mutfağı bu şekilde kilitlicem. belki yatak odasını da kitlerim. evimi görseniz. diğer odalarda herşey çocuğa göre düzenlendi. hiç süs eşyam yok. herşe havada:) bunu yapınca sorun olmayacak. bakıcıyla da oğlumun uslu durup durmadığı, yemeğin kendisini zorlayıp zorlamadığını sorucam, ve özellikle o yattığında yemek yapması konusunda ısrar edicem. zaten yaptırdığım yemekler dediğim gibi kolay. 10 dakikasını alıyordur. düdüklüye alıp pişiriyor yani. ben yapmaya kalksam. 5.30 da eve geliyorum. pişirene kadar 7 olur. ve yorucu bi işim var. hatta dolaba sarma sarıp koymuştum. bazen hafta içi tencereye koyup onu pişiriyor anlayın yani.
arada bakıcıyla konuşmak iyi oluyor. çocukla ilgilendiğinizi anlıyorlar. ne kadar iyi olursa olsun hep gözlemlemek lazım. ne hikayeler var.
Bakicinizin 10dksini alan yemek nasil olurda sizin 1.5saatinizi aliyor anlamadim. Eger bakici ise cocuga baksin. Hizmetci ise ev isi yapsin. Bence fazla sorumluluk yuklemissiniz.
çok acımasız davranmıyor musunuz? ne yani çocuk odayı karıştırmasın diye odada öcü var dedi diye hemen yol mu verilir?Hala o bakıcı mı geliyor evinize?
Ben olsam çoktan yol vermiştim.
Bakıcı yerine kreşe gönderseniz oğlunuzu.
Yaşıtlarıyla birlikte iyi bir eğitim alır..
çok acımasız davranmıyor musunuz? ne yani çocuk odayı karıştırmasın diye odada öcü var dedi diye hemen yol mu verilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?