2,5 yaşındaki oğlum ve bakıcısı


hanımefendi çocuk sizin çocuğunuz. bakıcı, sadece emeğini para karşılığı satın aldığınız bir kadın. siz bakıcıya talimatlar vermek zorundasınız. çocuğunuzun nasıl yetişmesini istediğinizi belirtmek zorundasınız. bakıcı güvenilmezdir demiyorum, herkesin çocuk yetiştirme prensipleri farklıdır ve siz kendi çocuğunuzun eğitimini bakıcıya bırakamazsınız. arada konuşmak ne demek?
 
evet bu yemek olayına baya kızılmış. acaba bakıcıya


evet doğru söylüyorsunuz. kendimi yanlış mı ifade ettim. bu laflarıma çok kızıldı. ben de bunu kastediyorum zaten. çocuğun nasıl yetişmesi gerektiği konusunda konuşmam gerekiyor. yanlış ifade ediyorum sanırım
 
arkadaşlar bu yemek konusuna bi çare bulucam. baya bi tepki almışım. sizler sadece çocuk bakımında anlaşıyorsunuz o zaman değilmi.
 
arkadaşlar bu yemek konusuna bi çare bulucam. baya bi tepki almışım. sizler sadece çocuk bakımında anlaşıyorsunuz o zaman değilmi.

evet.ben yemek falan istemedim,sadece çocuğumun yiyeceği şeyleri hazırlıyor o kadar.yemekleri ya geceden yapıyorum ya da akşam eve gidince.
 

anlayışınıza sığınarak bir şeyi daha belirtmek istiyorum.
annem geç evlenmiş, ben de geç kaldım.
ama annemin arkadaşlarının hep torunları var.
arkadaşlarıyla toplandıklarında falan bakıcı konusunu duyuyorum.

pek çok bakıcı, yemek ve ütü yapması istendiği için işten çıkıyor. ve işten çıkarken sebep olarak şunu belirtiyorlar:
ben bu eve çocuk bakmak için geldim, siz benden başka işler de bekliyorsunuz, yapmayınca kızıyorsunuz.
ben kendi evimde de çocuğuma bakarken yemek ve ütü yaptım ama allah korusun çocuğum kendine zarar verse, en fazla kocama hesap verdim.
sizin çocuğunuz bana emanet. ben bu vebale girmem.
 
Ya bakıcıyı değiştirin ya da kreşe gönderin oğlunuzu.
Çocuğu korkutmak da neyin nesi, hiç doğru bir hareket değil.
 
bizim bakıcımız bebek uyurken bize yemek yapardı, bebeğin ütülerini de yapardı. başka bir sey yaptırmadık ama ev hanımları her seyi bir arada yapmıyor mu? yani yemek yapması fazla bir sey değil anneler fazlasını yapıyor 2-3 çocukla
ha bu arada uyanıkken birebir ilgilenirdi,kitap okunur, lego-yapboz vs yapılırdı, tv asla açılmazdı ama bazen birlikte bezelye ayıkladıkları da olurdu
 
Bakıcı yemek yapmasın demişler de çocuk da 3 öğün yemek yiyecek.

Arkadaşlar çocuk 2,5 yaşında pişen yemekten yemesi lazım.

Bakıcı yemeği yapacak hem çocuk, hem kendi, hem de ev ahalisi yiyecek...

Konu sahibi de mantı, sarma istemiyorum ya diyor. Çocuğa çorba yapması ne kadar doğalsa az büyük tencerede yapıp herkese yapacak.

Konu sahibinin mutfak tehlikeli değerlendirmesinde4n uzaklaşması lazım ama.

mutfağı biz tehlikeli yapıyoruz. Blender çocuğun çekeceği yerde olmazsa çekemez; çekmecede zarar verecek şey olmazsa alamaz.

Benim oğlum 4,5 yaşında bıçaklar halen yüksekte; 1 yaşına gelince kaldırmıştım. Onun dışında da her şey yerinde, neyi alıp neyi almaması gerektiğini de tam sizin oğlunuzun yaşlarında öğrenmesi gerekiyor.

Mutfağı tabu yaparsanız tabii ki merak edip girer karıştırır. Yemek yapılıyorsa çocuk da orda olacak; eline ona göre bir şeyler verilecek o da çorba yapacak anne/bakıcı da...

Çocukları koruyacağız derken hayattan uzaklaştırıyoruz; bir süreçte bakıcı bir süreçte kendim baktım.

Bakıcı da yemek yaptı, ben de yaptım. Ben oğluma bakarken yemek için başka kişiye ihtiyaç duymadım; ona da etkinlik oldu ayrıca.

Ayrıca günümüzde Montesiorri yaklaşımı var çocuk eğitiminde önerilen, biraz incelemek lazım. Örneğin ev silsin, süpürsün, bulaşık makinesi yerleştirsin vs. diyorlar.

2,5 yaşındaki çocuk rahatlıkla evde diğer odalardaki çamaşırları, bulaşıkları taşıyabilir, hatta çamaşırlığa çamaşır bile asar. Bakıcı da hem iş yapar hem de çocuk bakabilir. Tabii ben kafama göre iş yapayım çocuk da Tv karşısında otursun ya da nereden düşerse düşsün diyenleri de var....
 
Kesinlikle tatli bir dille uyarmalisiniz. Oglunuzin kendine zarar verebileceğini düşündüğünüz seyleri onun ulaşamayacağı sekilde kaldirabilirsiniz.
Bu yaslardaki kokular bir türlü silinmiyor insanin zihnimde.
Sahsen benim de hala o yaşlardan kalma korkularim var.
hem de bu korkutmalari ailem degil dışarıdaki insanlar yaptilar.
 
birazdan taşlanacağım ama yine de yazayım.

annem çalışıyordu, kardeşime de bana da bakıcı baktı.

kardeşimde çok iyi hatırlıyorum, annem onun yiyeceği yemeği bile hazırlar, işe öyle giderdi.
bakıcımız asla yemek yapmadı.
çünkü biz ona o parayı bizi beslesin diye değil, kardeşime baksın diye ödüyorduk.
 
Mutfağa kilit takmak doğru değil bence.

Bu çocuk mutfak görmeyecek mi? Çocuklar merak ediyor ya her şeyi tanimaya calisiyorlar. Sabirli olup öğretmek gerek.

Benim de çok sevdiğim bir bebek var hep acma yapma diye pesinde kosardim ama artik vazgectim... odama geliyor makyaj malzemelerimi alıp "bu ne bu ne " diye soruyor ben de oturup tek tek cevap veriyorum. Hatta gözüme suruyorum dediğimde surelim diyor denemek istiyor gözümde izin veriyorum. Çok sevdiğim far paletimi de düşürdü üzüldüm ama o da anladi ki bu kirilacak bir esya bir dahakine dikkatli oldu

Bu iki üc kere yasandi bir daha da cekmeceleri açmak dahi istemedi çünkü merakini giderdi.

Kitapligimi da olduğu gibi yere indirdi kitaplarn resimlerine bakti merakini giderdi bir daha da yapmadı.

Saklamak, kacirmak çözüm değil tanıtmak gerek.
 

ki bu çocuk kendi evinde kısıtlanıyor. aidiyet duygusu ne kadar gelişebilir ki?
 
bir kaç gündür bakıyorum bu konuya ve dikkatimi çeken en önemli nokta bakıcının çocuğa yetersiz geliyor olması.
eğer çocukla doyurucu vakit geçirse çocuk sağa sola dalma ihtiyacı çok fazla duymaz.
benim de 3 çocuğum var,iki küçük çalışırken doğdu.
bakıcı ve işler karşılıklı anlaşmayla olacak bir durum.
ücret daha fazla olup,kabul de ediyorsa bakıcı yapabilir.

en küçük çocuğum iki yaşında ve kreşe verdim bu yıl.
iyi ki de gitmiş.çok faydası oldu ona.
bakıcımız çok iyiydi ama ona verecek bir şeyi yoktu bu süreçten sonra.
karnını doyurup,ortaya salma devrinde değiliz artık.
her gün farklı bir aktiviteye ihtiyaçları var.

yemeği çocuk uyurken koyması çok zamanını almaz.
en az 2 saat uyuyordur bu yaşta.

çocuğumu sürekli kısıtlayan birine tahammül edemezdim sanırım.
kurallar olmalı ama bu iş öcü boyutuna girerse net bir şekilde konuşurum.

yaz başı bakıcımız ayrılmıştı.
bir kaç iş denemesi olmuş sanırım.en son bir fabrikaya girmişti.
bir ay sonra çıkarmışlar.

başkasının evinde çalışmak çok zordur mutlaka ama evin içinde birini idare etmek de hiç kolay değil.
herkese güvenemezsiniz.güvendiğinizi idare edersiniz bir çok konuda.
kimse kimseye uymuyor.
kimi işini bilmiyor.vs.vs....
 

Bakicinizin 10dksini alan yemek nasil olurda sizin 1.5saatinizi aliyor anlamadim. Eger bakici ise cocuga baksin. Hizmetci ise ev isi yapsin. Bence fazla sorumluluk yuklemissiniz.
 
Bakicinizin 10dksini alan yemek nasil olurda sizin 1.5saatinizi aliyor anlamadim. Eger bakici ise cocuga baksin. Hizmetci ise ev isi yapsin. Bence fazla sorumluluk yuklemissiniz.

ev işi yapmıyor canım. zaman alma nedeni pişme süresi . daha önce yazmıştım. genelde düdüklü veya fırın yemeği oluyor. kuru fasülye, köy tavuğu , nohut, fırın et falan geç pişiyor. pişirme süresinin uzunluğunu söyledim. yoksa bunları tencereye veya tepsiye koyması 10 dk alıyor. daha önce de yazdım. mesela dondurucu da sarma oluyo bunu tencerede pişiriyo falan. sarmanın da pişmesi uzun oluyo kısık ateşte.
şöyle bi durum var. yazınca aklıma geldi. sanırım bundan sonra akşamdan yemeği tepsiye veya düdüklüye hazırlıcam. sadece bunu pişirirmisin dicem. çünkü pişme süresi en az 1 saat sürüyor. yoksa cidden bakıcımı oturtup yemekler, sofralar hazırlatmıyorum.
 
Hala o bakıcı mı geliyor evinize?
Ben olsam çoktan yol vermiştim.
Bakıcı yerine kreşe gönderseniz oğlunuzu.
Yaşıtlarıyla birlikte iyi bir eğitim alır..
çok acımasız davranmıyor musunuz? ne yani çocuk odayı karıştırmasın diye odada öcü var dedi diye hemen yol mu verilir?
 
çok acımasız davranmıyor musunuz? ne yani çocuk odayı karıştırmasın diye odada öcü var dedi diye hemen yol mu verilir?

bence de . kötüniyetle yaptığını düşünmüyorum. yeri gelince annelerimiz bile böyle yapabiliyor. zaten güvenip çocuk emanet etmek çok zor. kimse de 4 4 lük değil. böyle olsa devamlı değiştirmemiz gerekecek.
ama şu an beklemedeyim. direk değil de sakin bi şekilde konuşma arası söylicem. iki gündür oğlumu gözlemledim iyi görünüyordu.
 
burda bayağı bi eleştirildim ama şimdi aklıma geldi. hatta bazen öğlen arası tepsiye mesal yöresel bi yemek yerleştiriyorum . bakıcım 4 gibi fırına atıyor. yani çok yüklendiğimi düşünmemiştim. yine de görüşlere açığım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…