• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2,5 yaşındaki oğlum ve bakıcısı

şöyle de bişey oldu. akşamdan lahana çıkarmıştım sarmak için. bakıcım dedi ben sararım. hemen kk hatunları aklıma geldi. ay yok yok ben akşam sarıveririm dedim korkumdan:)

çok acımasız davranmıyor musunuz? ne yani çocuk odayı karıştırmasın diye odada öcü var dedi diye hemen yol mu verilir?

Ben veririm.
Bu tür konularda hep söylüyorum.
İlk 6 yaş çok çok çok önemli.
Kişilik gelişiminin temeli bu aralıkta atılıyor.
Ve tüm yatırımınızı bu yaş aralığına yapın diye uzmanların önerisi var.
Çocuk zaten çok korkak bir çocukken bu şekilde korkutulması, odalara girişinin yasaklanması bunlar çocuğa ciddi zarar verir.
Üstelik bu çocuk ilk ergenliğini yaşıyor. Yani 2 yaş sendromu var ve gerçek.
Acımasızlık olabilir çalışan açısından ama benim için önemli olan çocuklarımı en iyi şekilde yetiştirebilirim olduğu için bu konularda taviz vermiyorum..

burda bayağı bi eleştirildim ama şimdi aklıma geldi. hatta bazen öğlen arası tepsiye mesal yöresel bi yemek yerleştiriyorum . bakıcım 4 gibi fırına atıyor. yani çok yüklendiğimi düşünmemiştim. yine de görüşlere açığım

Sorun sizin yaptıklarınızda ya da yapmadıklarınızda değil zaten.
Siz gerekeni yapıyorsunuz. Bir kap yemek pişirmesi pişirmemesi çok da büyük bir sorun değil bana göre.
Ama bakıcınızın davranışları yanlış..

Ben veririm.
Ve tüm yatırımınızı bu yaşa yapın diye uzmanların önerisi var.
Çocuk zaten çok korkak bir çocukken bu şekilde korkutulması, odalara girişinin yasaklanması bunlar çocuğa ciddi zarar verir.
Acımasızlık olabilir çalışan açısından ama benim için önemli olan çocuklarımı en iyi şekilde yetiştirebilirim olduğu için bu konularda taviz vermiyorum..

geçenlerde öğretmen tanığımızda demişti. ilk 6 yaşta ne öğretirsen alırmış. en çok ilk 6 yaşta öğrenirmiş diye. ya zaten ikinciyi düşünüyorum. ikinciden sonra kreşe vericem bu gidişle.:(

Ben veririm.
Ve tüm yatırımınızı bu yaşa yapın diye uzmanların önerisi var.

annemlerin yatak odasının kapısının arkasında takvim asılıydı. üstünde atatürk resmi vardı.
kardeşim yatak odasında tek yatmaktan korkar oldu, istemiyordu. annem biraz kurcalamış, "amca yatağıma yattığımda uyumazsam çok kızıyor" demiş.
annemin çok sinirlendiğini hatırlıyorum. bakıcıyla ne konuştular bilmiyorum ama o takvim ordan gitti.

geçenlerde öğretmen tanığımızda demişti. ilk 6 yaşta ne öğretirsen alırmış. en çok ilk 6 yaşta öğrenirmiş diye. ya zaten ikinciyi düşünüyorum. ikinciden sonra kreşe vericem bu gidişle.:KK43:

Bence ikinciden sonra vermeyin.
Bu sefer kovulmuş hisseder.
Size daha önce de söylemiştim. Ben kızımı iki yaşından önce kreşe verdim.
Kardeşiyle arası da iki yaş..
Kreş de çok önemli. Şanslıydım bulunduğum kentin en iyi kreşlerinden biriydi.
Şimdi sürekli kızımla ilgili çok güzel şeyler duyuyorum.
Çok iyi yetişmiş olduğunu söyleyip kutluyorlar beni..
Asıl teşekkürü kreşin sahibi ve öğretmeni hakediyor aslında..

annemlerin yatak odasının kapısının arkasında takvim asılıydı. üstünde atatürk resmi vardı.
kardeşim yatak odasında tek yatmaktan korkar oldu, istemiyordu. annem biraz kurcalamış, "amca yatağıma yattığımda uyumazsam çok kızıyor" demiş.
annemin çok sinirlendiğini hatırlıyorum. bakıcıyla ne konuştular bilmiyorum ama o takvim ordan gitti.

Yorumlarınızı okudum. Annenize çok şey borçlusunuz..
Çalışmasına rağmen gözünü açmış, zamanında müdahale etmiş..

Bence ikinciden sonra vermeyin.
Bu sefer kovulmuş hisseder.
Size daha önce de söylemiştim. Ben kızımı iki yaşından önce kreşe verdim.
Kardeşiyle arası da iki yaş..
Kreş de çok önemli. Şanslıydım bulunduğum kentin en iyi kreşlerinden biriydi.
Şimdi sürekli kızımla ilgili çok güzel şeyler duyuyorum.
Çok iyi yetişmiş olduğunu söyleyip kutluyorlar beni..
Asıl teşekkürü kreşin sahibi ve öğretmeni hakediyor aslında..

oğlum mu kovulmuş hisseder canım anlamadım

Asla korkutmayin. Cok zor degil kapilarin kilidini degistirin.
Benim esim de kopek geliyor tilki geliyor diye korkutuyordu.
Kesinlikle karsi ciktim, ben zaten cocuklugumdaki korkularin esareti altindayim hala, cocugumun asla benim gibi olmasini istemem.

oğlum mu kovulmuş hisseder canım anlamadım

Evet.
Ben açıkçası 2 yaşından önce çok da düşünmüyordum kızımı kreşe göndermeyi.
Sonra hamile olduğum öğrendim. Sürprizdi bizim için.
Duyar duymaz kreşe başlattım. Çünkü bebek olacağını öğrendiği zaman, ki bunu çok da fazla saklayamazdık, kreşe verdim.
Sonrasında verseydim belki de yeni bebek geliyor beni evden gönderiyorlar diye düşünebilirdi..

Yorumlarınızı okudum. Annenize çok şey borçlusunuz..
Çalışmasına rağmen gözünü açmış, zamanında müdahale etmiş..

teşekkür ediyorum.
annemin nasıl çocuk yetiştirdiğini gördükten sonra, ben evli olsam bile cesaret edemem herhalde anne olmaya.
sabah kardeşimin yumurtasını haşlar, peynirini domatesini ezer öyle giderdi işe. bakıcıya da "dolapta yemek var, acıkınca ne istiyorsan ısıt ye, çocuk da öğlen çorba, ıspanak, yoğurt, patates yiyecek, hepsi dolapta hazır, ısıtır yedirirsin" derdi. işten gelince de yemeğini yapardı.
burdaki yorumları okudukça şoka giriyorum.

teşekkür ediyorum..
annemin nasıl çocuk yetiştirdiğini gördükten sonra, ben evli olsam bile cesaret edemem herhalde anne olmaya.
sabah kardeşimin yumurtasını haşlar, peynirini domatesini ezer öyle giderdi işe. bakıcıya da "dolapta yemek var, acıkınca ne istiyorsan ısıt ye, çocuk da öğlen çorba, ıspanak, yoğurt, patates yiyecek, hepsi dolapta hazır, ısıtır yedirirsin" derdi. işten gelince de yemeğini yapardı.

Konusahibi için söylemiyorum bunu kesinlikle ama bazı anneler zaten para ödüyorum iki işimi de görüversin diyorlar.
O işler görülmese de olur. Sonra da yapılabilir ama çocukların kayıplarını zaman düzeltmeyecek. Hatta aksi olacak..

Evet.
Ben açıkçası 2 yaşından önce çok da düşünmüyordum kızımı kreşe göndermeyi.
Sonra hamile olduğum öğrendim. Sürprizdi bizim için.
Duyar duymaz kreşe başlattım. Çünkü bebek olacağını öğrendiği zaman, ki bunu çok da fazla saklayamazdık, kreşe verdim.
Sonrasında verseydim belki de yeni bebek geliyor beni evden gönderiyorlar diye düşünebilirdi..

wow çok ince bi düşünce. gerçekten çok mantıklı geldi.

teşekkür ediyorum.

süpermiş.

yalnız burdaki yorumları okuyunca benim moralim bozuldu. iş, ev, çocuk, eş herşeye yetişmeye çalışırken herşey yarım kalıyor. kadın olmak ne zor

benim aklıma bile gelmezdi. çok çok ince düşünüyorsunuz sanırım. tavsiyelere açığım.

Oldukça hassasım bu konuda.
Hatta boşandıktan sonra kızımı psikoloğa götüreyim mi diye sormuştum kreşin sahibine.
Bence gerek yok ama yine de götür dedi. Kaçırdığımız bişey olmasın.
Psikologa illa bir sorun olduğunda götürülmemesi gerektiğini de öğrenmiş oldum.
Başka pencerelerden bakmak güçlendiriyor..

Oldukça hassasım bu konuda.
Hatta boşandıktan sonra kızımı psikoloğa götüreyim mi diye sormuştum kreşin sahibine.
Bence gerek yok ama yine de götür dedi. Kaçırdığımız bişey olmasın.
Psikologa illa bir sorun olduğunda götürülmemesi gerektiğini de öğrenmiş oldum.
Başka pencerelerden bakmak güçlendiriyor..

ben de anneme neden bizi bakıcıya göndermek yerine bakıcıyı eve aldığını sormuştum.

"kombisini yakmayabilir, çocuk üşür. tüp gitmesin diye yemeği ısıtmaz çocuk hasta olur. evi dağıtıyor diye hareketlerini kısıtlar çocuk özgüvensiz olur. yemeğim yok diye iyi beslemez, çocuk uygun gelişemez." falan demişti.

Back
X