2 adet cocuk :)

Nesneden bahseder gibi adet demeniz biraz abes kacmis.
Konunuza gelince bnm ablamla aramda 11ay 13gun var.2kiz kardes ikiz gibi buyuduk ama annem hep der biriniz uyurdu biriniz uyanirdi diye :)

Ben ilki ile ilgilenebilmek adına 4-5 yaş fark olsun diye isteyenlerdenim.5 yıl aradan sonra ikinciyi istedik.İkiz geldi.Hamileligim zor geçti yaş farkı az olsaydı halim ne olurdu.Ara iyidir diye düşünüyorum.iki bebek aynı anda çok zor
Bu arada ilk cocuk yine ilgi istiyor.Ama kendi kendine oyun oynamasi kendi öz bakım becerilerini kazanmış olması avantaj.

Ben ilki ile ilgilenebilmek adına 4-5 yaş fark olsun diye isteyenlerdenim.5 yıl aradan sonra ikinciyi istedik.İkiz geldi.Hamileligim zor geçti yaş farkı az olsaydı halim ne olurdu.Ara iyidir diye düşünüyorum.iki bebek aynı anda çok zor
Bu arada ilk cocuk yine ilgi istiyor.Ama kendi kendine oyun oynamasi kendi öz bakım becerilerini kazanmış olması avantaj.

Benimde bebeğim 5 buçuk aylık bi yandan ikinci çocuk olsun diyorum hani kızım bir yaşına gelince falan ikinci bebek calismalarina baslayayim diyorum bi yandanda 5 yaşına kadar falan bekleyeyim diyorum çok sabrımda yok sanki ikisine yetememekten korkuyorum çünkü ikisiylede aynı anda ilgilenmek zor olur gibi

Yaklasık 1ay kadar once bende benzer konu acmıstım.. ama oglum 20aylık bnm. Ben bıraz daha buyusun detım yınede sn bılırsın

Yap yap sonradan dusuncesi bile eziyet kizim 10 yasinda ama ben simdi evleniyorum bi tane daha ypacagim amann diyorum nasil bakilir onca zamandan sonra

benim oglumla kizimin arasinda 15 ay var yani oglum 7 aylik hamile kalmistim gercekten ikiz gibi büyüyorlar açıkcasi zorluklarida var kolaylığıda var. eger sabriniza güveniyorsaniz yapin derim cünkü ilk bebeğiniz digerine istemsiz bi sekilde zarar verebilir bide bunu anlatamazsiniz mesela elindeki oyuncagi vurur, yada üzerine cikmaya calisir, küçügünüz büyüyene kadar siz yipranırsınız. ama her ikiside 2 veya 3 yasina geldimi rahat ediyorsunuz helede okul zamaninda cok rahat oluyor mesela tuvalet egitimi kisminda biri digerinden goruyor kolay alisiyor. mesela kiskançlık diye bi duygu hissetmiyor cocuk cunkü kendi bildigindem beri kardesi vardi hep annenin ilgisi paylasiyordu bu acidan iyi. ben yasadiklarimi anlattim. karar sizin daha sormak istediginiz olursa yardimci olmaya calisirim

Selamm

1 oglum var 7 aylik.

Bu aralar acaba 2 ci bebiste mi gelse ikisi bir arada buyuyup ilerde sil bastan yasamamak icin dusunuyorum oyle deli gibi..

Suan zaten calismiyorum bi sure calismam ama ilerde calismayi dusunuyorum tekrar bebegimi biraz buyutup oyle ..

2 cocuk arka arka olan varmi acaba aranizda zor mu ?

Veya olmayip yas farkiyla aralarinda olan pisman mi

Kesinlikle ikiz gibi olmuyor ikizden daha zor oluyor. Bence sakın yapmayın. Benim tam 2 yaş vat. Biri 25 aylık biri 1buçuk aylık. O kadar zor ki. Büyüğü anneyi paylaşmıyor her emzirme zamanı deliriyor, anneye de bebeğe de zarar veriyor, çıldırıyor ve çıldırıyor diyebilirim. Öyle ikisi birden büyür gider laflarına aldanma. Çok yıpranırsın. Bence 4 yaşı beklemelisin. Daha 7 aylıkmış çok çok küçük. Anne ilgisine çok ihtiyacı var. Tecrübeyle sabit çok yıpratıcı olur.

bizim anne babalarimiz cocuga bi gorev olarak bakiyor o yuzden yaşi kucukken yap rahatla diyor.ya biz cocugu aradan cikartmak icin mi yapiyoruz.ben o cocuktan her anindan keyif almak istiyorum.başa donup ayni duygulari ayni zorluklari yasamak istiyorum.neden ikinci cocuga sanki aman olsun da aradan ciksin gozuyle bakiliyor anlamis degilim.anneligi her ikisindede tatmak istiyorum.belki zor olacak ama sirf ben rahatlayacam diye ikisinide bunu yapmak cok buyuk hata.ayrica kardesiyle buyusun demesi de bahane bence o kardesiyle buyuyecek diye butun hayatinizi ona gore degistiremezsiniz ki insanlarin kolayina geldigi icin yapiliyo.kim bi bebek icin kardesi olsun diye cocuk yaparki

ha birde bebeğinizin huyu suyu nasil mesela uykusu duzenlimi ne bilim iştahı nasil bunlara gore de düsünüp karar vermeniz gerekiyor

1.5 yasinda kizim var.esimde bende ona aşigiz resmen ama bana cocuk dusunuyo musun dersen ne ben nede esim en az 8 yil dusunmuyoruz.hatta gecen gun bi tane kizimiz tek olsun en iyi imkanlari ona sunalim dedik.allah bize bagislasin ama ben hic dusunmuyorum helede boyle ust uste yapanlari anlayamiyorum.birinin cocuklugunu yasamasina izin vermemek bana haksizlik gibi geliyor
Katılıyorum gercekten

Selamm

1 oglum var 7 aylik.

Bu aralar acaba 2 ci bebiste mi gelse ikisi bir arada buyuyup ilerde sil bastan yasamamak icin dusunuyorum oyle deli gibi..

Suan zaten calismiyorum bi sure calismam ama ilerde calismayi dusunuyorum tekrar bebegimi biraz buyutup oyle ..

2 cocuk arka arka olan varmi acaba aranizda zor mu ?

Veya olmayip yas farkiyla aralarinda olan pisman mi
Bi çoçuğum 27 aylık biri 20 günlük :) daha erken olmadığı için pişmanım. Çok güzel bir hayat bekliyor ikisini de inşallah . Bir çocuğa verilebilecek en güzel hediye bir kardeş , hemde yaşı ona yakın olacak bir kardeş .
Oğlum şuan bebeğimizin büyümesini bekliyor sabırsızlıkla , onunla oynayacak :)

Katılıyorum gercekten
Bi kardeşinin olmasını niye çocukluğunu yaşamamak olarak algılıyorsunuz anlamadım . Oğlum bana çok bağlıdır , fakat yanında Bi arkadaşı varsa saatlerce oynar beni hiç aramaz , daha iki yaşında bu arada .
Ben ona yetemem ki, emin olun kardeşi olmazsa onu tvye tablete teslim etmek zorunda kalacaksınız ilerde .
Ayrıca kardeşi olursa duygularını dengelemeyi öğrenir , niye herşey ona ait olsun ? Niye tüm dünya etrafında dönsün?

Bi kardeşinin olmasını niye çocukluğunu yaşamamak olarak algılıyorsunuz anlamadım . Oğlum bana çok bağlıdır , fakat yanında Bi arkadaşı varsa saatlerce oynar beni hiç aramaz , daha iki yaşında bu arada .
Ben ona yetemem ki, emin olun kardeşi olmazsa onu tvye tablete teslim etmek zorunda kalacaksınız ilerde .
Ayrıca kardeşi olursa duygularını dengelemeyi öğrenir , niye herşey ona ait olsun ? Niye tüm dünya etrafında dönsün?
Tabi dogrudur. Ama bence Allah bilir ama 2 cocuk arasi en ideal 4 yas olmali diye dusunuyorum. Konu sahibi 7 aylik bebegi oldugunu soyluyor. Daha ic organlari bile yara olabilir.. ben göze alamadım çok az yas farkini acikcasi. Biri kucuk zaten tam ilgili bebegi.. digeri olunca her ikisine yetismek anneyi yipratio. Cevremde örnekleri var. HeEe yetistirip yaparim ederim diyorsanız bu da kisisel tercihtir

Benim çocuklarımın arası 4 yaş.Daha erken ben cesaret edemedim.Ama ben çalışıyorum.Sen madem evdesin doğur bence.Ilerde şartların ne olur belli olmaz.Aynen dediğin gibi ikisi birarada büyürler.

Tabi dogrudur. Ama bence Allah bilir ama 2 cocuk arasi en ideal 4 yas olmali diye dusunuyorum. Konu sahibi 7 aylik bebegi oldugunu soyluyor. Daha ic organlari bile yara olabilir.. ben göze alamadım çok az yas farkini acikcasi. Biri kucuk zaten tam ilgili bebegi.. digeri olunca her ikisine yetismek anneyi yipratio. Cevremde örnekleri var. HeEe yetistirip yaparim ederim diyorsanız bu da kisisel tercihtir
Çocukların dünyalarının ilgi alanlarının farklılaşmaması adına yakın yaş demekte ısrarlıyım :)
Biri 2 yaşında biri 20 günlük iki evladım var . 2 yaşındaki oğluma ilgim hiç azalmadı , ev işlerine ilgim azaldı :KK70:

Valla o yedi aylık bi yürümeye başlasın ortalığı bı karıştırsın bak ozaman çok farklı düşüncen canım çok acele etme benim 27 aylık nasip olursa katli olunca nerdeyse 35 aylık olacak ideal diye düşünüyorum yine çok istiyorsan cesaretin varsa neden olmasın

Back
X