2 adet cocuk :)

Masallah çok guzel.. Ev isleri de var evet. Cesaretiniz harika.
Geç kaldığımı bile düşünüyordum aslında, keşke yaşları daha yakın olsaydı. . İkiz bebek anneleri nasıl yapıyor mesela ? Emzirme hususunda tandem nursing annelerini araştırmıştım , hamileyken emzirmenin tıbbi boyutunu vs, eğer iyi beslenebilirsen hiç bir sorun yok.
Tek düşünülmesi gereken anne ikinci bir doğumu kaldırabilir mi ? Yoksa doğduktan sonrası zor değil

Valla o yedi aylık bi yürümeye başlasın ortalığı bı karıştırsın bak ozaman çok farklı düşüncen canım çok acele etme benim 27 aylık nasip olursa katli olunca nerdeyse 35 aylık olacak ideal diye düşünüyorum yine çok istiyorsan cesaretin varsa neden olmasın
Aaa benim de oğlum 27 aylık ikincisi de yeni doğdu , 20 günlük :) hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız

Geç kaldığımı bile düşünüyordum aslında, keşke yaşları daha yakın olsaydı. . İkiz bebek anneleri nasıl yapıyor mesela ? Emzirme hususunda tandem nursing annelerini araştırmıştım , hamileyken emzirmenin tıbbi boyutunu vs, eğer iyi beslenebilirsen hiç bir sorun yok.
Tek düşünülmesi gereken anne ikinci bir doğumu kaldırabilir mi ? Yoksa doğduktan sonrası zor değil
Evet dusununce dogduktan sonrasi guzel ama hamilelik sureci önemli .. bende istiyorum ikinci bebegimi insallah hemen olur. , kontrole gittik ten sonra dusunu cem insallah. Bakalim hemen de olacak mi bu da var

Herkesin kendi tercihi. Kimisi bu durum için can atar, kimisi göze alamaz. Ablamla benim de aramda 15 ay var, Abla bile demiyorum ismi ile hitâb ediyorum, ikiz gibi büyüdük çünkü :) Annem hiç zorluk çekmedi. Rabbim nasip ederse bende arayı fazla açmadan ilk 2 çocuğumun kardeş gibi büyümesini isterim.

1.5 yasinda kizim var.esimde bende ona aşigiz resmen ama bana cocuk dusunuyo musun dersen ne ben nede esim en az 8 yil dusunmuyoruz.hatta gecen gun bi tane kizimiz tek olsun en iyi imkanlari ona sunalim dedik.allah bize bagislasin ama ben hic dusunmuyorum helede boyle ust uste yapanlari anlayamiyorum.birinin cocuklugunu yasamasina izin vermemek bana haksizlik gibi geliyor
Benim çocuklarımın arasında 1.5 yaş var ve emin olun 3 yaşında olan büyük oğlumun çocukluğunu elinden hiç almadım aksine ona en iyi oyun arkadaşını yapmakla bir ödül bile verdiğimi düşünüyorum. Tabi bunu herkes yapamaz öncelikle anneliğine güvenmesi gerek. Daha bir kez birini öpüp koklarken diğerini ayırt etmedim. Doğum yaptım dikislerimin patlaması bile umrumda olmadan büyük oğlumu kucağımdan esirgemedim. Aynı oranda sevip korudum. Yani terazi hiç dengesini bozmadı. İnanılmaz mutlu bebeklerim var. Geceleri yatağa yattigimizdaki kahkahaları paha biçilemez. Birlikte oynamalarini görseniz veya yiyeceklerini paylaşımlarını kesin sizde bir tane yapardınız :))Ama zorluk bakımından dehşet zor ve ben babasız büyütüyorum meslek gereği. İyiki de doğurmuşum hiç pişman olmadım. Anlatılamaz yaşanır o yüzden siz anlamamaya devam edebilirsiniz:)))

Bebeğiniz biraz büyüsün bence. Şu beraber büyüsünler mantığını kafam almıyor almayacakta.benim bir tane 8,5 aylık ama ikinci olsa yetişebileceğimi asla düşünmüyorum.Önemli olan doğurmak değil bence düzgünce yetebilmek.Bırakın çocuğunuz düzgünce emsin biraz çocukluğunu yaşasın

Selamm

1 oglum var 7 aylik.

Bu aralar acaba 2 ci bebiste mi gelse ikisi bir arada buyuyup ilerde sil bastan yasamamak icin dusunuyorum oyle deli gibi..

Suan zaten calismiyorum bi sure calismam ama ilerde calismayi dusunuyorum tekrar bebegimi biraz buyutup oyle ..

2 cocuk arka arka olan varmi acaba aranizda zor mu ?

Veya olmayip yas farkiyla aralarinda olan pisman mi
bu yaşına bağladı... eğer gemcsen ara ver ve cocugunla ilgilen sonra ikinci yap derim

Ben iki gectim dort tane ust uste yaptim...kotu yonleri var birincisi evde sirekli kavga hali tv kavgasi kalem kavgasi oyuncak kavgasi ,kavga nedenimiz hic bitmiyor...evin hic temiz kalmiyor,isin hic bitmiyor.esinle gecirdigin,kendine ayirdigin zaman her cocukta giderek azaliyor,ama bi yazdiklarim gecici sorunlar...ilerisi icin guzel yonleri nelerdir,baska cocuk dusunmuyorsan cocuk defteri kapaniyor (en azindan benim oyle)kardesten ote iyi birer sirdas arkadas olurlar,hepsi ortalama ayni donemlerde oldugu icin birbirlerinin halinden anlayacaklar bence en onemlisi hep beraber buyudukleri icin ayni problemleri tekrar tekrar yasamayacaksin,simdi oglunu buyuturken yasadigin problemleri belki uc sene sonra tekrar bebek dusunursen tekrar yasayacaksin...bence ikinci cocugu dusinebilirsin,ama iki cocuktan fazla ust uste cocuk kesinlikle dusunulmezmis anladim,hatta suanki felsefem iki cocuktan fazlasina gerek yokmus...
o yüzden mi 4 tane doğurdun:)

Konu sahibi arkadaşım sabrına ve sevgine güveniyorsan yap. Benim 3 ve 1.5 yasinda oğullarım var ilk bir yıl çok zor geçiyor ama sonuca değer diyorum. Bütün sorumlulukları bende olmasına rağmen çok keyif alarak büyütüyorum onları tavsiye ederim. İlk çocuk ne kadar büyürse kıskançliklari o kadar artıyor çevremde bunun örneklerini çok gördüm.

Bende kizim 14 aylikken 2.ye hamileydim. Bu arada ben yurt disindayim burda genelde yas farklari 2 yas altidir pes pese genelde 3 cocuk artik bir cok aileler. Simdi cadilarim soguk gunlerde birbiriyle evde oynuyorlar.. bende biraz isimi yapiyorum..

Benim çocuklarımın arasında 1.5 yaş var ve emin olun 3 yaşında olan büyük oğlumun çocukluğunu elinden hiç almadım aksine ona en iyi oyun arkadaşını yapmakla bir ödül bile verdiğimi düşünüyorum. Tabi bunu herkes yapamaz öncelikle anneliğine güvenmesi gerek. Daha bir kez birini öpüp koklarken diğerini ayırt etmedim. Doğum yaptım dikislerimin patlaması bile umrumda olmadan büyük oğlumu kucağımdan esirgemedim. Aynı oranda sevip korudum. Yani terazi hiç dengesini bozmadı. İnanılmaz mutlu bebeklerim var. Geceleri yatağa yattigimizdaki kahkahaları paha biçilemez. Birlikte oynamalarini görseniz veya yiyeceklerini paylaşımlarını kesin sizde bir tane yapardınız :))Ama zorluk bakımından dehşet zor ve ben babasız büyütüyorum meslek gereği. İyiki de doğurmuşum hiç pişman olmadım. Anlatılamaz yaşanır o yüzden siz anlamamaya devam edebilirsiniz:)))
bana anneliginizi ispat etmenizi istemedim.uslubunuzu hic begenmedim.ben fikrimi beyan ettim direk olarak size soylemedim.o sizin dusuncenizdir yapmissinizdir anneligine guvenmek gerek cumlesi itici siz benim nasi bi anne oldugumu nerden bileceksiniz.anneligin olcutu nedir bunu kim belirliyor.kimisine gore bi gulucuktur kimisine gore saatlerce oynamaktir.herkesin olcutu farklidir mutluysaniz sorun yok ama baskalarinin dusuncelerine saygi duymanizi oneririm.hayat sadece tek bi renkten olusmuyor farkli renkler dusunceleri de kabul etmeniz dilegiyle

Cocuklar icin az yas farki daha iyi. Ama anneler icin cok zor. 2 yas fark var benimkilerin. Cok zorlandim ama simdi sukrediyorum.

Kesinlikle ikiz gibi olmuyor ikizden daha zor oluyor. Bence sakın yapmayın. Benim tam 2 yaş vat. Biri 25 aylık biri 1buçuk aylık. O kadar zor ki. Büyüğü anneyi paylaşmıyor her emzirme zamanı deliriyor, anneye de bebeğe de zarar veriyor, çıldırıyor ve çıldırıyor diyebilirim. Öyle ikisi birden büyür gider laflarına aldanma. Çok yıpranırsın. Bence 4 yaşı beklemelisin. Daha 7 aylıkmış çok çok küçük. Anne ilgisine çok ihtiyacı var. Tecrübeyle sabit çok yıpratıcı olur.
Daha cok kucuk bebegin. Kucugu 1.5 yaslarina gelince ancak rahatlarsin :)

Selamm

1 oglum var 7 aylik.

Bu aralar acaba 2 ci bebiste mi gelse ikisi bir arada buyuyup ilerde sil bastan yasamamak icin dusunuyorum oyle deli gibi..

Suan zaten calismiyorum bi sure calismam ama ilerde calismayi dusunuyorum tekrar bebegimi biraz buyutup oyle ..

Annem hep pes pese taraftaridir. Ben dogduktan 4 ay sonra hamile kalmis ve bizi ikiz gibi buyutmus. Hic arkadasa ihtiyac duymazdiniz der. Bu devirde kardes onemli cocuk icin. Oyun arkadasi olur hem. Hemde kiskanclik belirtisi goremeden alisir kardesine

Çocuğuma tek büyüme haksızlığını yapamam benim üç kardeşim var iyiki varlar her konuda destekler şükür bir hastalık da bir özel günde hiç yalnız bırakmazlar.oğlum da tek kalsın istemedim hiç şükür 37 aylık ve 7 aylık hamileyim Allah kısmet ederse inşş bu sevgiden yoksun büyümeyecek ...kalabalık aile yi seviyorum ben tabi istemeyenlere de saygı duyarım herkesin düşüncesi kendine netice de artıları nı eksilerini yazın ona göre karar verin bence ama arkaarkaya Doğum yapan annelerle görüşüp zorluklarına bakın.gücünüz sabrınız varsa eşiniz yardımcı oluyorsa neden olmasın çokta güzel olur oyun arkadaşı olurlar birbirlerine

Selamm

1 oglum var 7 aylik.

Cocuk bi anne içşn ikiside büyüsün çıksın aradan diyee..yapılacak bısey degıldır..bence tadını sindire sindire yasamalı bi anne cocuklarını büyütmeyii..şahsen öyle yaptım oğlumla kızımın arası 5 bucuk yas..oğlumla 5 bucuk yasına kadar gezdım tozdum tek onunlaydım..onun anaokulu zamanı geldıı tam o aradada kızım oldu..kızımada vakit ayırabıldım çünkü oğlum okulda oluyoduu..ikisinide rahat rahat radına vardım şüküür..valla hiçtee ikisi birden cıksın lafına inanmıyorum.her yaptığını 2 le carp..süreklı yetişme korkusuu bu okulları içinde gecerlii..süreklı ard ardaa..hele sizin iyi cesaret 7 aylık dahaa..rahım bıle 2 senede eskı boyutuna dönermiş..aceleniz ne yahuu..yınede sız bılırsınuz ben katıyen tavsıye etmıyoruum..

Back
X