- Konu Sahibi smollgirl20
-
Mercimek köftesine bir şey olmaz. Güzelce streçle ama. Yalnız yoğurt eklemen gereken salatada yoğurt beklerse kötü görünebilir. Ayrıca o kadar stres de yapma. Rahat ol. Onların istediği gibi olmak zorunda değilsin.kizlar yarin aksam caya esimin nerdeyse cogu sulalesi bize gelcekler cok da kalabaliklar ben pek alisik degilum kalabalik misafir agarlamaya hicde sevmem ama yapcak bisey yok haber yolladilar okey dedik..benim simdi sole bi derdim var...ben ikramdan once temizlige takiyorum ev bal dok yala kaynanam ve gorumcemin kaynanamin kiz kardeslerinin eltilerinin en ufak kusur gormemesini istiyorum temizlikte oyuzren yarin ilk once ikramliklari yapsam onlar gelen kadar tadi degisirmi...yogurtlu makarna salatasi ve mercimek koftesi suan aklimi karistiran..asla.onlar varlen yapmam .tezgahi mutfago tertemiz gormeliler...sizce yarin 11 fe kahvalti yaptim.diyelim 1 de falan mercimek koftesini tamammen bitiriip sekil verip strecleyip dolaba koysam kotu olurmu aksam 7 ye 8 e kadar....makarna salatasi yogurlu o da dolapta kotu olurmu..akiskanlini kaybeder biliyorum ama hic onemli degil tabakta yayilmasin zaten yogurt tok dursun istiyorum ...ya bana akil verin lutfen...not ..temizlige bukadar takik olmamin sebebi kaynanam temizlik hastasi daha once adimi pis geline cikarmisti...kendi hasta oldugu iciin herkezi pis saniyor kizii ve ekardesleri de asiri titiz ..evime bakip dedigi laflari yutturmak istiyorum..tabi daha oncede geliyolardu ama h7sefer asiri kalabalik yeni eve gectik hayirli olsuna geliyolar kocalarida var baya kalabaliklar kizlar yardim lutfennn
Açık büfe ev sahibi için büyük kolaylık, ayrıca misafire de dayatma olmuyor. Herkes istediğini istediği ölçüde alır ne güzel. Ama bazıları hayatlarını zora sokmak için çabalıyor. Kimse kendi gibi olmuyor. Meyveleri soyup doğrayıp koyacakmış millet çocuğuna yapmıyor bunu. Özentilik işte bunun adı onlar öyle yapıyor bende yapim. Yahu siz fark yaratın başkası size özensin. Yaptığının msf ağırlamak değil amelelik olduğunu anlasınValla ben 5-6 kişilik misafirim de olsa açık büfe masa hazırlıyorum kim neyden ne kadar istiyorsa yesin cam çaydanlıkla da masaya çay koyuyorum ikide bir masadan çay doldurmaya kalkmıyorum çok rahat oluyor. Meyve olayı da ayrı bir kaos o kadar adama kilo kilo meyve soy doğra servis yap çok sıkıntılı bir durum.
25 kişi bu masaya oturmak zorunda değil, masaya servis açılmayabilir fakat masaya bu şekilde konur ikramlıklar , msf alır oturur koltuğuna25 kişi böyle bi masaya nasıl sıgıyor ?
O çay nasıl yetiyor ?
Masa 25 kişilik değil canım ilave 2 sandalyeyle 8 kişi masaya alıyorum geri kalanlarda ne yemek istiyorsa alıp servis sehpasıyla koltukta yiyor ikramlarını. Büyükçe bir çaydanlığım var bir de orta boy var 2 demlik yapıyorum çayını çok atıyorum dem sıkıntısı olmuyor yetiyor yani25 kişi böyle bi masaya nasıl sıgıyor ?
O çay nasıl yetiyor ?
30 kişiye meyve soyamam da o kadar adama meyve alamam da 3-5 kişi olsa neyse hem bütçeme hem bana yazıkMeyve soyuda birtek ben biz türklerde gördümya isteyen istediğini soysun yesin. Yok hani ananas olur avokado mango falan olur tamamda yani elma veya mandalina soymayı bilmeyen yemesin hem ben belki soyucam hepsini sonra ziyan olucak dimi ne gerek varki. Herkes yemek istediğini alsim
Açık büfeyle yiyeceklerde israf olmuyor çünkü insan tabağına sırasıyla alıyor doyunca bırakıyor diğer türlü ev sahibi her ikramdan dolduruyor hepsi bitmeyince artık oluyor çöp oluyorAçık büfe ev sahibi için büyük kolaylık, ayrıca misafire de dayatma olmuyor. Herkes istediğini istediği ölçüde alır ne güzel. Ama bazıları hayatlarını zora sokmak için çabalıyor. Kimse kendi gibi olmuyor. Meyveleri soyup doğrayıp koyacakmış millet çocuğuna yapmıyor bunu. Özentilik işte bunun adı onlar öyle yapıyor bende yapim. Yahu siz fark yaratın başkası size özensin. Yaptığının msf ağırlamak değil amelelik olduğunu anlasın
Ben mercimek köftesi yaptım da geldimBu konu yüzünden Bütün gece rüyamda sarma börek meyve ve bi sürü insan gördüm
yenmez yazik gunah ama onlarin yaptigini yapcam dedi konu sahibi acayip kizcak bize gece kacalim30 kişinin hepsi elma yemez yada hepsi mandalina yemez , yani kada kasa meyveye de gerek yok
Ben az kalsın gecenin 3 ünde yapacaktım ama üşendim , bulgur pilavı vardı onu yedim
Kamu spotuyapıyoruz burda , konu sahibine yazmıyoruz. Engin tecrübelerimizden başkaları faydalansın dimi amayenmez yazik gunah ama onlarin yaptigini yapcam dedi konu sahibi acayip kizcak bize gece kacalim
onu yapma sunu yap dedik kizdiya ondan dedim ama pisman olcak gece yatinca heryeri agriycakKamu spotuyapıyoruz burda , konu sahibine yazmıyoruz. Engin tecrübelerimizden başkaları faydalansın dimi ama
bende gittim sogan kurumu ictimBen az kalsın gecenin 3 ünde yapacaktım ama üşendim , bulgur pilavı vardı onu yedim
Yapmıştır çoktan belki misafirleri de gelmiştir. Börekte yaptı mı acaba?Mercimek köftesine hiç bişey olmaz makarnanın yoğurdunu servis edene yakın koyarsanız daha güzel olur.en azından yoğurdun yarısını ayırıp öyle yapın
Bende merak ettim nasıl geçiyor acaba..yazar inşallah..Yapmıştır çoktan belki misafirleri de gelmiştir. Börekte yaptı mı acaba?
Çok güzelEki Görüntüle 2061561
Ben genelde bu tarz bi masa kurup (kişi sayısı fark etmeksizin) çayları ilk tur çaydanlıktan doldurup sonrası içinde cam çaydanlığa çay koyup oturuyorum misafirlerimle daha çok vakit geçiriyorum diğer türlü insan mutfaktan çıkamıyor servis yapıcam diye yorgunluğuna yorgunluk ekliyor
Belki de şu an kasayla elma soyuyordurBende merak ettim nasıl geçiyor acaba..yazar inşallah..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?