2 araba dolusu:(

canim.bide meyve servisi kabusu var ..gorumcemlere gittimizde asiri kalabalik da olsa herkeeze ayri tabak meyve veriyor ben nasil yapicam ya zaten yeterli takim tabaklarim.yok
Meyve vermeyin,tatlı ve kuruyemiş varmış zaten ne gerek var ki anlamadım. Görümceniz veriyor diye vermek zorunda değilsiniz.
Strese girmeyin,olduğu kadar olsun.
Yada masaya herşeyi,meyvede dahil hazırlayıp koyun,tabak ,çatal ,bıçakta orada olsun. İsteyen istediğinden istediği kadar alsın yesin,siz sadece cay getirir götürürsünüz. 25 kişi olduklarını yeni okudum,bu sebeple kesinlikle tek tek tabak hazırlamak ,götür getir yapmaktan ziyade bu daha doğru olur. Yetişemezsiniz ki. Ayrıca çocuklarıda bu sayede masada oturtup yemelerini sağlayabilirsiniz.

Keşke okey demeseydin ya bir kaç gün izin verseydin tam anlamıyla güzel şeyler çıkarttık temizliğini yapardın benim eşimin tarafa da geldi mı tam geliyor o yüzden ben yapıp yapıp buzluga atıyorum biner dolması çok iyi mesela içini hazırlar buzluga atardin biber dolmasını da temizle at buzluga çıkar köy içine at ateşe son dakka ohh mis yanına patatesli bogggreeek kurabiye kısır mercimek köfte yeterli bence ya yanına da kuru pasta al

Sabah az daha erken kalk bence daha rahat yapman açısından

inanirmisin zaten onlar gelcek diye 1 kasaya yakin meuve aldik dolaba sigmadi orda bueda duriuo nasil servis edicem de cabasi

Ya bırak kim nasıl servis yapıyorsa yapsın sen deki onlara cay içtikten sonra 1,5 saat geçmesi.lazim meyve. İçin demir eksikliği yapıyor de

yetiskin toplam 25 cocuklar ayri

toplam 30 dan fazla cocuklar dahil...
misafor odasina erkekleri otursun oturma odama kadinlar diye dusunuyom

Allah aşkına esin bu durumu biliyordu ne diye kabul etti hemde gorumcen kim oluyor da ayarlıyor daha yeni tasinmissin gelsin yardım etsin o zaman

Bana da geldiler öyle eşim ertesi gün o kdr kalabalıktan sonra (ki gorumceni KV dem gönderdi sana yardım etsin diye) süpürgeyi de verdim eşimin eline toz bezini de verdim sen sardın başıma sen temizle dedim ertesi gün bir daha bu kdr kalabalık cagirmayalim dedi
Dedim o kdr kavga ettim benimle istemiyorsun istemiyorsun diye noldu geldin mı lafına ben bu kdr kişiye alışkın değilim dedim oda haklısın kusura bakma dedi ki bn bir hafta önceden biliyordum yine de temizligimi yapmadım eşime yaptırdım

Menume karismayin demissin ama bu 5 cayinda cikartilan bi menu
Tok gelen insana kofte vermek ne mana ?
Bi iki cesit tatli bi cesit tuzlu yeterli bence aksam 8 ikrami icin.
Keske arkadaslari dinleseydin
Ayricaa kalabalik misafire meyve ikram etmeyi de dogru bulmuyorum.
Kolay gelsin ne diyelim.

Cocuklar haric 25kisinin evine gelmesi ne demek yaa. Aklim almiyor :) belediye ekmek kuyrugu gibi herkes 1bardak çay içse bile caydanlik yetmez :) ki kaldiki herkes 1bardak icmez. Bize şimdiye kadar en fazla 20misafir gelmistir :) Oda cocuklar dahil. Gelen misafirler hp yasit oldugu icin bna pek bise kalmamisti. Zorlamasana kendini. Yapabildigini yap, yapamadigin kalsin! 25kisinin oturupta sendem dort dortluk temuzlik atistirmalik bekliyo olmaZ ZTN

Temizliği çok dert etme.Zaten 30 kişi girince panayır yeri gibi olacak.Tadları bozulmaz yaptıklarınızın ama az olur ikişer köfte.İnsanlar biraz daha derse yok nasıl diyeceksin.Şunun için söylüyorum,demişsin ya laf etmesinler.Ona da takmasınlar.

Mercimek koftesi hakkinda fikrim yok ama makarna salatasindolapta iki uc saat bekleyince daha lezzetli oluyor. Sadece iki cesit mi yapaxaksin bence yaninda kurabiye kek tarzi tatli bir sey de yap.

Aman kendini çokta kasma yapacağını yap akışına bırak. Herkes kendi evine baksın. Kaynanam benim adımı pis geline çıkarsa sanırım bir daha evime almam.

30 kişi mi

mevlütlerde dahi bu kadar kişi olunca dışarıda yer tutuluyor

ev görmeye 30 kişi gidilir mi

bırakın ikramı nerede oturacak bu kadar kişi

evde hem salında hem oturma odasında iki takım koltuk olsa 7 şerden 14 kişi eder hadi 3lü ye 4, 2liye 3 kişi otursalar 18 kişi eder iki ayrı odada hem de

sandalyeler de 8 tane desek yine yetmez yere battaniye mi sereceksiniz

bu kadar kalabalığa neden evet dediniz ki

atıyorum kv elti bir sefer gelir

görümce onun eşinin tarafı bir başka sefer gelir

bu kadar kişiye nasılsın iyi misin dahi denmez ki bir seferde

2 araba dolusu insan demişsiniz.ben de 10 ,bilemedin 12 kişidir diye düşündüm.25 kişi,üstelik çocuklar hariç,iki arabaya nasıl sığacaklar,buna takıldım ben de.insan sayısını siz mi abarttınız?.25 kişiyse haklısınız.

35 yıllık ev hanımıyım,25 kişiyi bir seferde ağırlayamam.evime de sığmazlar zaten.gelen de rahat edemez.misafirlerime kibarca,rahat edemezsiniz,bu yüzden,iki grup halinde gelin derdim,ben olsam.

yiyecekler konusunda,fazlaca detaylı düşünüyorsunuz.kendinizi kimseyle yarıştırmayın.tek çeşit salata,kurupasta ve tatlı yeterli.yemekten sonra,nasıl yiyecekler o kadar şeyi?

ha ayrıca,gelen insanlar,kaba saba insanlar,kibar yemekleri hakketmiyorlar,ne demek?yaptığınız şeyler,misafirlerin değil,sizin kibarlık seviyenizi gösterir.temizliği yarım yapılmış,güleryüzle ikram edilen,bir kuru çayı,bal dök yala bir evde,halil ibrahim sofrası kuran,asık suratlı bir evsahibine ,tercih ederim.kuru bir çay verin,sevgiyle verin.

bende niyeyse gece sonunda cıkan bulaşıkları dert etttim kac makina doldurulup boşaltılır yada ne kadar zamanda elde yıkanır

kayınvalideniz madem adınızı pis geline çıkarıyor, hem temizlik hem yemek yapmak çok zor ailene mahçup olmak istemiyorum diyin temizliği eşiniz yapsın, Eşiniz yapmıyorsa kadın tutun parasını ödesin

Ben olayı şöyle düşünüyorum hepsi bi seferde gelsin kurtulayım :) benim mantığım da böyle sevmiyorum her gün misafir ağırlamayı en iyisi bi kere yorulmak :) sonra da dinlenmek.

hazırlıklar nasıl gidiyor acaba şuan çok merak ettim

Koloni halinde bir yere gitmeyi ne severim ne de gelinmesinden hoşlanırım,kolay gelsin valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…