- 11 Mart 2013
- 33.714
- En iyi cevaplar
- 1
- 54.105
- 798
- 33
- Konu Sahibi smollgirl20
-
şuan bence inanılmaz panikte akşamı merak ediyorum asıl olay o zaman olacak neyse inş hali olur da gece bize yazar sabah konuyu okudum ve çok merak ettimevet ben soracaktim acep ne halde
Ben olayı şöyle düşünüyorum hepsi bi seferde gelsin kurtulayım :) benim mantığım da böyle sevmiyorum her gün misafir ağırlamayı en iyisi bi kere yorulmak :) sonra da dinlenmek.
evet panik havasi cok vardir bi yandan cocuk bi yandan temizlik ikramlar filan offşuan bence inanılmaz panikte akşamı merak ediyorum asıl olay o zaman olacak neyse inş hali olur da gece bize yazar sabah konuyu okudum ve çok merak ettim
kizlar yarin aksam caya esimin nerdeyse cogu sulalesi bize gelcekler cok da kalabaliklar ben pek alisik degilum kalabalik misafir agarlamaya hicde sevmem ama yapcak bisey yok haber yolladilar okey dedik..benim simdi sole bi derdim var...ben ikramdan once temizlige takiyorum ev bal dok yala kaynanam ve gorumcemin kaynanamin kiz kardeslerinin eltilerinin en ufak kusur gormemesini istiyorum temizlikte oyuzren yarin ilk once ikramliklari yapsam onlar gelen kadar tadi degisirmi...yogurtlu makarna salatasi ve mercimek koftesi suan aklimi karistiran..asla.onlar varlen yapmam .tezgahi mutfago tertemiz gormeliler...sizce yarin 11 fe kahvalti yaptim.diyelim 1 de falan mercimek koftesini tamammen bitiriip sekil verip strecleyip dolaba koysam kotu olurmu aksam 7 ye 8 e kadar....makarna salatasi yogurlu o da dolapta kotu olurmu..akiskanlini kaybeder biliyorum ama hic onemli degil tabakta yayilmasin zaten yogurt tok dursun istiyorum ...ya bana akil verin lutfen...not ..temizlige bukadar takik olmamin sebebi kaynanam temizlik hastasi daha once adimi pis geline cikarmisti...kendi hasta oldugu iciin herkezi pis saniyor kizii ve ekardesleri de asiri titiz ..evime bakip dedigi laflari yutturmak istiyorum..tabi daha oncede geliyolardu ama h7sefer asiri kalabalik yeni eve gectik hayirli olsuna geliyolar kocalarida var baya kalabaliklar kizlar yardim lutfennn
Ne münasebet börek açmak artık herseyin kolayı var. Herşey daha pratik oluyor. Hazır yufka dan bir börek yapmak en fazla 10 dakika at fırına pişsin. Sarmayida bir kazan neden yapsın bir tencere sarsa 60 yaprak falan ancak gelse zaten yeterli olacaktır. İçini yapmakta ne varki onu bu menüde oyalayan sadece sarması olacaktır. Tabakta hem goz doyurur hem şık bir sunum olur Davetlerde olmazsa olmazimizdir bizim sarma benim gozumde okadar buyumez acikcasi . Meyve falan okadar kisiye ugrasmaktansa tek bir tabak daha cok cesit hemde pratik Günümüzde hersey pratiklesti çok yorulmadan güzel yemekler tatlilar pastalar yapilabiliyor. Ayrıca konu Sahibi kendi yaranmak istiyor misafirlerine mükemmel olmak istiyor bende olsam hazetmedigim insanların gözüne girmeye calismaktansa olduğum gibi olurum. Beğenen beğenir. Herşeye kılıf bulana birsey begendiremeyizki. Ben sadece ona fikir vermek istedim :))Yok estağfurullah :)
Yani mükemmel olmak zorunda değil hiç birşey...Hem de sevmediği insanlara oturup bir kazan sarma sarmak,aman Allahım :) Ne gerek var bunlara ? Borek te açsın,baklava da yapsın oldu olacak.
30 kişi bir eve misafirliğe gitmek dusuncesizliktir bir kere.Bir de onlar için kendimi paralayacağim.Ne sebeple ? Aferin desinler diye :)
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer, beğenmeyen de bir daha gelmez olur biter.
Bizim iki dairemiz vardı karşılıklı annem hep birden alırdı tüm akrabaları, ev de 2 tane olunca herkes sığardı sanırım ben alıştığım için bana anormal gelmiyor ha ama ben 1 kere öyle misafir ağırladım çok fazlalardı bir daha da ağırlamam :)ya onda haklısın da
misafir gibi değil curcuna gibi olur ki o
yani ne bileyim oğluma doğum günü yaptım evde komşularla 6 kadın 10 kadar çocuk
biz bile bunaldık
ye iç tabak çanak vs vs
30 kişi düşünemiyorum
Herhalde lilimmmSuna bak suna agzinin tadini nasil da biliyor
Evet canim onlarin mercimek köftesi gelenekleri varmış:) 100 yildir bu gelenek bozulmamış. Bende şeye takildim. Onlar öyle yapıyor diye ben mesela inadına kendim yapmak istediğim gibi yapardim. Bi masaya açık büfe şeklinde hazirlardim. Herkes kalkıp kendisi alsin. 30 kişi kusura bakmasın yani. Sanki mevlut yapiliyor. Ayrıca börekte çok mantikliydi. Hem göze güzel geliyor hem çok pratikKonu sahibi menü önerisi istemiyor kızlar ben azarlandım siz azarlanmayın
Valla ben 5-6 kişilik misafirim de olsa açık büfe masa hazırlıyorum kim neyden ne kadar istiyorsa yesin cam çaydanlıkla da masaya çay koyuyorum ikide bir masadan çay doldurmaya kalkmıyorum çok rahat oluyor. Meyve olayı da ayrı bir kaos o kadar adama kilo kilo meyve soy doğra servis yap çok sıkıntılı bir durum.Evet canim onlarin mercimek köftesi gelenekleri varmış:) 100 yildir bu gelenek bozulmamış. Bende şeye takildim. Onlar öyle yapıyor diye ben mesela inadına kendim yapmak istediğim gibi yapardim. Bi masaya açık büfe şeklinde hazirlardim. Herkes kalkıp kendisi alsin. 30 kişi kusura bakmasın yani. Sanki mevlut yapiliyor. Ayrıca börekte çok mantikliydi. Hem göze güzel geliyor hem çok pratik
bnde onlar oyle yapiyo diye yapmazdim banane kim nasil yapiyosa kendi fikrim neyse onu yapar hazirlarimEvet canim onlarin mercimek köftesi gelenekleri varmış:) 100 yildir bu gelenek bozulmamış. Bende şeye takildim. Onlar öyle yapıyor diye ben mesela inadına kendim yapmak istediğim gibi yapardim. Bi masaya açık büfe şeklinde hazirlardim. Herkes kalkıp kendisi alsin. 30 kişi kusura bakmasın yani. Sanki mevlut yapiliyor. Ayrıca börekte çok mantikliydi. Hem göze güzel geliyor hem çok pratik
25 kişi böyle bi masaya nasıl sıgıyor ?Eki Görüntüle 2061561
Ben genelde bu tarz bi masa kurup (kişi sayısı fark etmeksizin) çayları ilk tur çaydanlıktan doldurup sonrası içinde cam çaydanlığa çay koyup oturuyorum misafirlerimle daha çok vakit geçiriyorum diğer türlü insan mutfaktan çıkamıyor servis yapıcam diye yorgunluğuna yorgunluk ekliyor
acayip doyduk ama dert ettik bayadaBu konu yüzünden Bütün gece rüyamda sarma börek meyve ve bi sürü insan gördüm
Meyve soyuda birtek ben biz türklerde gördümValla ben 5-6 kişilik misafirim de olsa açık büfe masa hazırlıyorum kim neyden ne kadar istiyorsa yesin cam çaydanlıkla da masaya çay koyuyorum ikide bir masadan çay doldurmaya kalkmıyorum çok rahat oluyor. Meyve olayı da ayrı bir kaos o kadar adama kilo kilo meyve soy doğra servis yap çok sıkıntılı bir durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?