• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.Aşılama İptal Gebelik istiyorum

solmazotu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2025
6
2
1
32
Nereden başlasam gerçekten birileri görecek mi bilmiyorum. Burayı o kadar fazla okudum ve her gebelik haberiyle mutlu oldum her negatifte o negatifleri kendim gördüğüm gibi ağladım.. Şöyle 2,5 yıldır evliyim ilk günden beri korunmuyoruz ilk yıl çok takılmadık oluruna bıraktık sonra baktık ki 7-8 ay sonra gebelik oluşmadı doktorlara gitmeye başladım hiç bir sorun gözetilmedi bir yıl dolunca hsg rahim filmi ve sperm testleri yapılır denildi bir yıl dolunca eşim sperm testi verdi hiç bir sorun gözetilmedi sonra benim serüven başladı devlet hastanesi inferlilite birimine gitmeye o yolu aşındırmaya başladım aylar sürdü hag bekle kanlar muayeneler üç ayı buldu her şey temizdi hiç bir sorun yoktu ve 1. Aşılama için regli ikinci günü sabah etken gel denildi. Regli olur olmaz koştum fakat öyle bir şey oldu ki tam bir mucizeydi her adet döneminde poşetler dolusu test yapan ben 6gün gecikmem olmasına rağmen test yapmamıştım kanama başladı afet oldum diye hastaneye gitmiştim ilk gün lekelenme şeklinde olur adetim bir gittim bir gebelik kesesi var tahlil yapalım dediler ve hamileydim ağlayarak titreyerek çıktım kapıdan çıkarken o kapıda evlat sahibi olmak için bekleyen tüm anneleri çok iyi anladığımdan asla gülümsemeden yere bakarak yürüdüm çünkü bende çok bekledim o kapıları dedim allahım tüm bekleyen bu anneleri böyle mükafatlandır. Fakat benim hevesim kursağımda kaldı o lekelenmeler bitmedi gün aşırı özel hastaneler kese iyi bebek iyi hcg muhteşem ama lekelenme devam ediyordu progestan kullanmaya başladık iğneler fitiller derken 7+2 de dayanılmaz çığlık attıran bir sancı ve bardaktan boşalırcasına bir kanamayla bebeğimi kaybettim mucizemi.. (Allah kimseyi evlatla sınamasın) sadece 10 gün anne olabilmiştim kaybetmiştim. Rahim duvarı kalın olduğu için kese düşmüş olsada rahmin temizlenmesi için küretaj yapıldı bir gece hastanede kaldım yerleri yırta yırta sonra taburcu oldum. Derken ikinci aşılama için iki ay bekletildim ve ikinci aşılama için regli ikinci günü gittim 6 gün gonalf 50ıu kullandım gün aşırı kontrol yapıyorlardı 6.dozdan sonra gittiğimde 4.dozda tek gelişen 16mm folikül çatlamıştı ve yinede bana aşılamayı hemen yapalım eşini çağır dediler folikül ne zaman çatladığını bilebilmiyorlardı ve benim devlette sadece iki hakkım vardı el mahkum devlette laf anlatmam imkansız kabul ettim işlem yapıldı ağladım çok olmayacağını biliyordum ve negatif sonuçlandı. Sonraki ay yine gittim kist var doğum kontrol hapı kullan dediler kullandım bir ay da öyle gitti. Sonraki ay yine gittim kist yok başladık 50ıu 4.doz kontrolümde 14-14 solda iki sağlıklı folikül vardı 6.doz gonalf te bir gittim solda 16-16-15-15 folikül olmuş ve doktor maalesef 4 baskın ve sağlıklı folikül işlem yapamayız dedi gönderdi bizde bu ay bu oldu yani bizde 4 Aralıkta 16-16-15-15 olduğu söylenen günleri değerlendirdik üç günü yani 1-3-4-5 Aralık en yakın ilişkiler di bugün 16 Aralık akşam içim içimi yedi sıvı alımı vesaire dikkat etmedim çokta bir şeyler içmiştim akşam 11 de test yaptım negatif erken mi yaptım yine mi yok bilmiyorum. Tek bildiğin artık negatif görecek gücümde kalmadı maddi olarak özele gidecek durumum da yok devlette bile bu süreç bize çok fazla ağır geldi ben işimi bıraktım bu süre zarfında sürekli hastaneye gidiyorum diye ne yapacağım şaşırdım. Sevgili anneler anne adayları bana bir akıl verin yalvarırım Allah rızası için dua edin bana bir şey söyleyin bu ay da yine negatif mi yine ay başı hastanelere mi koşacağım …

Sayfada 7. Tüp bebek denemesinde anne olan bi arkadaş vardı okurken o geldi aklıma .

Sabır gerekiyor, stres yapmayın .stres sizin bu yolda en büyük düşmanınız .yorulmuşsunuz psikolojik olarak da yıpranmışsınız Devlette gerçekten çok yavaş ilerliyor ve hastalarla doğru düzgün ilgilenmiyorlar . Kuzenım 2 aşılama , 4 tüp bebek denedi devlette 7 senelik evlilikte hepsi negatifle sonuçlandı . En son artık araclarını sattılar özele gittiler ilk deneme de ikiz bebeklerine hamile kaldı . Allah yokluğunu göstermesin ama gerçekten de infertilite bölümüne de düşürmesin . Yüzünüze bakmaya tenezzül etmiyorlar 😔
Kendınızı yıpratmayın 2,5 senelik evlilik daha yeni sayılır imkan varsa işinize geri dönün birikim yapın ve işinin ehil bi doktor araştırıp tedavinize başlayın hemde aklınızdan biraz bunu çıkarın çok düşündükçe de vücut ters tepiyor akışına bırakın.

Allah hasretinize kavuştursun

Böyle uzun uzun yazdığım için herkes hakkını helal etsin fakat ne uyku uyuyabiliyorum ne de yaşadığım hayattan keyif olabiliyorum yaşım 33 bu arada. Birileri cevap vere destek olursa çok sevineceğin.

Sayfada 7. Tüp bebek denemesinde anne olan bi arkadaş vardı okurken o geldi aklıma .

Sabır gerekiyor, stres yapmayın .stres sizin bu yolda en büyük düşmanınız .yorulmuşsunuz psikolojik olarak da yıpranmışsınız Devlette gerçekten çok yavaş ilerliyor ve hastalarla doğru düzgün ilgilenmiyorlar . Kuzenım 2 aşılama , 4 tüp bebek denedi devlette 7 senelik evlilikte hepsi negatifle sonuçlandı . En son artık araclarını sattılar özele gittiler ilk deneme de ikiz bebeklerine hamile kaldı . Allah yokluğunu göstermesin ama gerçekten de infertilite bölümüne de düşürmesin . Yüzünüze bakmaya tenezzül etmiyorlar 😔
Kendınızı yıpratmayın 2,5 senelik evlilik daha yeni sayılır imkan varsa işinize geri dönün birikim yapın ve işinin ehil bi doktor araştırıp tedavinize başlayın hemde aklınızdan biraz bunu çıkarın çok düşündükçe de vücut ters tepiyor akışına bırakın.

Allah hasretinize kavuştursun
Amin Allah razı olsun düşükten sonra ve yaş 32 yi geçince mi oldu nasıl oldu bilmiyorum en son doktor pcos dedi ama muayenede çok ileri değil dedi bu gebeliği zorlaştırabilir dedi bu sebeple tüm geçirdiğim günler boşa gib geliyor inanın çocuk düşünmeyeyim demek elinde olmuyor çünkü sürekli bu mücadelede kalınıyor açıkçası zaten devlette iki iğneli aşılama olmazsa tüp bebek yapılmıyormuş zaten sebepsiz inferlilitede ayrıca üç yılı doldurmak evlilikte şartmış. Bu sebeple ikinci aşılamadan sonra muhtemelen işe başlayacağım yoksa zaten bu şekilde dönmeyecek bu dünya. Allah kimseye aratmasın ve kimseyi evlatla sınamasın.

Amin Allah razı olsun düşükten sonra ve yaş 32 yi geçince mi oldu nasıl oldu bilmiyorum en son doktor pcos dedi ama muayenede çok ileri değil dedi bu gebeliği zorlaştırabilir dedi bu sebeple tüm geçirdiğim günler boşa gib geliyor inanın çocuk düşünmeyeyim demek elinde olmuyor çünkü sürekli bu mücadelede kalınıyor açıkçası zaten devlette iki iğneli aşılama olmazsa tüp bebek yapılmıyormuş zaten sebepsiz inferlilitede ayrıca üç yılı doldurmak evlilikte şartmış. Bu sebeple ikinci aşılamadan sonra muhtemelen işe başlayacağım yoksa zaten bu şekilde dönmeyecek bu dünya. Allah kimseye aratmasın ve kimseyi evlatla sınamasın.
Bunlar devletın yorucu prosedürleri . 1 sene evli olmak yeterli 3 yılı ilk kez bu sayfada binlercesini okudum sizden duydum tekrar araştırın net bilgi alın bu konuda tüp bebek için 2 aşılama şartı var evet ama 1 yıl evlilik okey .

Bende tüp bebek tedavisi aldım Pcos ve tüp tıkanıklığı sebebiyle . Önce özelde aşılama yaptırdım tutmadı doktor bidaha deneyelim dedi istemedim sebebini öğrenmeden neden yeniden hormon yükleneyim ki dedim kendıme , rahim filmi istedim yok gerekmez dedi bende başka yere gittim yine özelde rahim filmi çektirdim kendi talebimle tüplerim tıkalı çıktı . İstanbul’da cevat bayrak varmış ona gittim tüplerini açabilirim dedi ama açılmadı öyle kaldım ortada napacagımı bilmez şekilde . Sonra dedim ki aşılama olmaz nasıl olsa devlet direk tüp bebeğe başlayacak mecbur diyerek ,
regl olduğumun ikinci günü randevu ayarlayıp gittim hemen başlasınlar ümidiyle ,bana 3-6 aydan bahsetti . yaşım 31di kapıdan çıktım bidaha gitmedim . ordan çıktım bunlar beni psikolojik hasta ederler 6 ayda diyip direkt özele gittim . gittiğim aynı gün iğnelere başladılar direkt . 20 gun sonra yumurta toplama yapıp transfer aşamasına geçildi . Devletın bana 6 ay dediği süreyi 20 günde tamamladık şaka gibi

Bunlar devletın yorucu prosedürleri . 1 sene evli olmak yeterli 3 yılı ilk kez bu sayfada binlercesini okudum sizden duydum tekrar araştırın net bilgi alın bu konuda tüp bebek için 2 aşılama şartı var evet ama 1 yıl evlilik okey .

Bende tüp bebek tedavisi aldım Pcos ve tüp tıkanıklığı sebebiyle . Önce özelde aşılama yaptırdım tutmadı doktor bidaha deneyelim dedi istemedim sebebini öğrenmeden neden yeniden hormon yükleneyim ki dedim kendıme , rahim filmi istedim yok gerekmez dedi bende başka yere gittim yine özelde rahim filmi çektirdim kendi talebimle tüplerim tıkalı çıktı . İstanbul’da cevat bayrak varmış ona gittim tüplerini açabilirim dedi ama açılmadı öyle kaldım ortada napacagımı bilmez şekilde . Sonra dedim ki aşılama olmaz nasıl olsa devlet direk tüp bebeğe başlayacak mecbur diyerek ,
regl olduğumun ikinci günü randevu ayarlayıp gittim hemen başlasınlar ümidiyle ,bana 3-6 aydan bahsetti . yaşım 31di kapıdan çıktım bidaha gitmedim . ordan çıktım bunlar beni psikolojik hasta ederler 6 ayda diyip direkt özele gittim . gittiğim aynı gün iğnelere başladılar direkt . 20 gun sonra yumurta toplama yapıp transfer aşamasına geçildi . Devletın bana 6 ay dediği süreyi 20 günde tamamladık şaka gibi
Hem şehir hastanesi hem tıp hemde eğitim araştırmadan bilgi aldım iki aşılama için 1yılkık evlilik şartı var aşılama inferlilite için ama tüp bebek için evliliğin 3.yılı dolmalı diyorlar bende bir şey anlamıyorum artık. Zaten umutsuzluk kapılarda aylar yıllar heba oluyor bakıyorum bir sürü anne adayıyla tanıştım k kapıda her gittiğimde üç saat beklemekten tüp bebek olanlara yani başlayanlara sebepsiz inferlilite de üçüncü yılı bekletmişler ve süreç tam olarak dediğiniz gibi aylar sürüyormuş. Nasipten öte yol yok ikinciyi mecbur olacağım aşılamanın sonra zaten bir kaç ay kalıyor ama bu süre zarfında gücümü tükettiğim ve umutlarımı yitirdiğim için sanırım iş başvurularına başlayacağım Rabbim hayırlısını eylesin belki iş bulamam tüp bebeğe başlarım belki bulur çalışırım bilemiyorum bu psikoloji zor. Yaşadığınız her şey için geçmiş olsun cevabınız için çok teşekkür ederim umarım evladınıza kavuşmuşsunuzdur duanıza talibim Rabbim gönlünüzde ne muradınız varsa ömrümüze hayırlı eylesin.

Hem şehir hastanesi hem tıp hemde eğitim araştırmadan bilgi aldım iki aşılama için 1yılkık evlilik şartı var aşılama inferlilite için ama tüp bebek için evliliğin 3.yılı dolmalı diyorlar bende bir şey anlamıyorum artık. Zaten umutsuzluk kapılarda aylar yıllar heba oluyor bakıyorum bir sürü anne adayıyla tanıştım k kapıda her gittiğimde üç saat beklemekten tüp bebek olanlara yani başlayanlara sebepsiz inferlilite de üçüncü yılı bekletmişler ve süreç tam olarak dediğiniz gibi aylar sürüyormuş. Nasipten öte yol yok ikinciyi mecbur olacağım aşılamanın sonra zaten bir kaç ay kalıyor ama bu süre zarfında gücümü tükettiğim ve umutlarımı yitirdiğim için sanırım iş başvurularına başlayacağım Rabbim hayırlısını eylesin belki iş bulamam tüp bebeğe başlarım belki bulur çalışırım bilemiyorum bu psikoloji zor. Yaşadığınız her şey için geçmiş olsun cevabınız için çok teşekkür ederim umarım evladınıza kavuşmuşsunuzdur duanıza talibim Rabbim gönlünüzde ne muradınız varsa ömrümüze hayırlı eylesin.
Umudunuzu yitirmeyin kendınızı üzmeyin nefes aldığınız sürece umut hep var . Çalışırsanız en azından kafanız dağılır iyi hissedersiniz

Elhamdülillah evet ilk deneme de ikizlerim doğdular . Insallah sizede nasip olsun

Umudunuzu yitirmeyin kendınızı üzmeyin nefes aldığınız sürece umut hep var . Çalışırsanız en azından kafanız dağılır iyi hissedersiniz

Elhamdülillah evet ilk deneme de ikizlerim doğdular . Insallah sizede nasip olsun
Amin Allah razı olsun Allah bağışlasın ömrünüz uzun ve sağlıklı olsun

Back
X