• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebeğe kimyon çayı???

Kesinlikle çok iyi söylediniz. Zaten doktorların kendileri söylüyor her bebekte süreç farklı diye. Aslında deneye deneye bulmak mantıklı 🤣

Gaz damlasında deneme yamulma ile bulabiliyorsun zaten kimine iyi gelen size gelmeyebiliyor. Mesela sapsimplex ve biagia mıydı neydi onlardan herkes memnunken benimkini daha beter azdırmıştı. Sonradan bunuda deneyim ne kaybederimle buldum relaktazı. Hem kimyon çayı hem relaktaz verince rahatlıyordu. Birde dikkatli şekilde saç kurutma makinesi kullanıyordum. Hem sesi hem ısısı rahatlatıyordu. Ama işte onda da ağzına getirmemek çok sıcak vermemek çok soğuk tutmamak gibi tam ayarlama yapmak gerekiyor. Ama bir tutturdun mu kurtarıcılarından biri oluyor.

Onu hiç duymamıştım mutlaka araştıracağım teşekkür ederim. Saç kurutma makinesini de deneyeceğim. Çaresizlik 🤣
Sağolun tekrar

Kızlar merhaba. 2 aylık bebeğimin çok fazla gazı var. Denemediğim yol kalmadı. Damlayı da denedim işe yaramadı.
Sabaha kadar uyumuyor, bağırıyor devamlı. Son zamanda daha da arttı sanki. Ben kimyon çayı içiyorum hergün.

Bazılarının kimyon çayı yapıp bebeğe verdiğini duydum. Nasıl hazırlamalıyım ne kadar vermeliyim,
Güvenli değil diye çok cesaret edememiştim ama başka çare kalmadı sanırım.
Ben vermiştim fayda etmemişti ☹️
Ama dene yinede sen.

2. Ay gaz sancılarının en yoğun olduğu aylardan.
Kimyon çayı yerine, özellikle anne sütü alıyorsa her 5 dakikada bir emzirmeye ara vererek gazını çıkartın üşenmeden. Mama içiyorsa her 30 ccde bir mutlaka gazını alın.

Kış ayı, ayaklarını sıcak tutun güzel bir patikle, soğuk almasın. Eğer gazını alırsanız sürekli, en azından süreçte sizi biraz daha rahatlatır.

Bir de karın masajı yapın cidden rahatlatıyor.

Kimyon çayı gaz damlasından daha zararlı olabilir mi ben anlamadım bu mantığı.
bunun aciklamasini bana dozaj ile yapmislardi. Eczaneden alinan urunlerin dozajlari belli iken evde hazirlanan papatya cayi, kimyon cayi, karanfil yagi gibi urunlerin dozajlari belli olmayip agir yada işlevsiz gelebilir denilmisti.

Denemedim onu, bigaia denedik 15 gün kadar ama daha da kötüleşti bıraktık mecburen.
Biogaia gaz damlasi degil. Biogaia saglikli bagirsak florasi gelirsikmek icin bir ilac(probiyotik/probiyotik). Uzun vadeli bir yardimci. Akut gaz sorununun çözümünde verimli degil.

Merhaba,
Hergün yediğiniz birşey bebeğinizde gaz yapabilir. Örneğin çok karşılaştığım şeylerden biri tahin helvası tüketimi nedeniyle bebekte gaz sıkıntısı. Sütü olsun diye bazı anneler bazı besinleri olması gerektiğinden fazla tüketiyor bu da bebeklerde intoleransa sebep oluyor. Önce buna bakmanızda fayda var. Sonrasında eğer böyle bir durum yoksa laktoz ürünlerini azaltın. Örneğin aşırı peynir,yoğurt,süt vb. Besin tüketiminden kaçının. Bebeğinizi sırt üstü yatırmayın. Sırt üstü yatırıldığında bebekler ağrısını daha yüksek hisseder. Bol bol emzirin ve beyaz gürültü kullanın. Beyaz gürültü dediğimiz şey sadece telefonlarda ibaret değil. Anne karnına en yakın seslerden biiri aspiratör sesidir. Aynı zamanda pilates topu üzerinde küçük zıplama hareketleri de hem bebeğinizin gaz çıkışını kolaylaştırır hemde anne karnı hissiyle rahatlatır. İlk 3 ay annesütünden başka birşey vermemenizi tavsiye ederim.
Sağlıkla kalın
Emzirme DAnışmanı
Nilay SERBEST
Bebeğim kolik 3.5 aylık sık sık emmek istiyor gündüzleri 1-2 saatte bir geceleri 3 saatte bir ama bu daha kötü yapıyor gazı

Onu hiç duymamıştım mutlaka araştıracağım teşekkür ederim. Saç kurutma makinesini de deneyeceğim. Çaresizlik 🤣
Sağolun tekrar
Ben şu an nurse harveys colex şurup kullanıyorum sanki fayda etti bilmiyorum belki biz 3.5 aylığız artık bitmeye mi yaklaştı emin değilim. 1 gündür de süt ürünleri yemedim gece boyunca gazını kendi çıkardı.

Kolik olduğunu nasıl anladınız peki yani doktora belirtileri söylediniz kolik mi dedi. süreç nasıl ilerliyor. kolik mi değil mi nasıl anlarım
Gaz sancıları başlıca belirti. 2. Aya kadar normal düzeyde ilerliyordu gaz sancıları. Sonra arttı. Uykudan kıvranarak uyanma uykuya dalamama ve sonucunda gelen birkaç saatlik ağlamalar. Kakasını gazını yapsa dahi devamlı ıkınma. Sıcak duş, masaj, gaz damlaları, şuruplar hiçbirinin gerçekten fayda etmemesi. Devamlı emmek isteyerek kendi rahatlatmak istemesi ama emerken gelen gaz sancısından ötürü tekmeleme yumruklama. Koliğin kesim bir çözümü yok. Geçmesini beklemek harici. Diğer yapılanlar sadece biraz hafifletiyor. Eğer 3 haftayı geçen haftada 3 gün 3 saati aşan bir huzursuzluk varsa bebeğinizde tebrikler kolik annesisiniz😅

Gaz sancıları başlıca belirti. 2. Aya kadar normal düzeyde ilerliyordu gaz sancıları. Sonra arttı. Uykudan kıvranarak uyanma uykuya dalamama ve sonucunda gelen birkaç saatlik ağlamalar. Kakasını gazını yapsa dahi devamlı ıkınma. Sıcak duş, masaj, gaz damlaları, şuruplar hiçbirinin gerçekten fayda etmemesi. Devamlı emmek isteyerek kendi rahatlatmak istemesi ama emerken gelen gaz sancısından ötürü tekmeleme yumruklama. Koliğin kesim bir çözümü yok. Geçmesini beklemek harici. Diğer yapılanlar sadece biraz hafifletiyor. Eğer 3 haftayı geçen haftada 3 gün 3 saati aşan bir huzursuzluk varsa bebeğinizde tebrikler kolik annesisiniz😅
Çoğu belirtisi uyuyor ama gece daldığında öyle bir uyanma problemi olmuyor. Biz sanki gündüz daha çok sıkıntı çekiyoruz. ama dediğiniz gibi ilerlerse bilemiyorum artık olursa da napalım :(

Nurse Harveys çok etkili oldu bizde

Back
X