2 aylik bebegim kabiz

aytenemir

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2016
12
3
1
28
Arkadaslar 2 aylik bir bebegim var ve sık sık kabiz oluyo. Emziriyorum yedi gun olmasi normal biliyorum ama kendini cok zorluyo. Zeutin yagi versem mi bilmiyorum bagirsaklari tembellesir mi diye korkuyorum. Siz verdiniz mi

Arkadaslar 2 aylik bir bebegim var ve sık sık kabiz oluyo. Emziriyorum yedi gun olmasi normal biliyorum ama kendini cok zorluyo. Zeutin yagi versem mi bilmiyorum bagirsaklari tembellesir mi diye korkuyorum. Siz verdiniz mi

bence bu soruyu kesinlikle bebek doktorunuza sormalısın
her çocuk farklı
doktor, kabızlık için ne derse onu yap
kimsenin dediğini yapma

mesela poposuna zeytinyağı sür diyenler olabilir
ama makatta çatlak oluşursa zeytinyağı çok tehlikeliymiş mesela, iltihaplanmaya sebep olabilirmiş
kesinlikle doktora sor, daha çok küçük...

Bence sürme bebegin daha 2 aylik gaz sancisi vardir belki sana zorlaniyormus gibi geliyordur belkide. Sen yemene dikkat et senin yeduklerinden dolayi zorlaniyor olabilir bebegin. Yumusak seyler ye kuru kaysi erik gibi cocugunda da etki görürsün. Bide bebekler icin cay var rezene cay karisimi ondan icir bebegine kendin de rezene cayi ic iyi gelir hem sütün de artar

çokça emzir

evler soğuk dışarısı sıcak

ayağını vs sıcak tut

en son ne zaman yaptı

bir de yaptığı katı mıydı normal mi

emzirme dışında mama ya da arada da olsa başka birşey veriyorsanız vermeyin
birde sürekli bol bol su için (siz)

Sadece anne sütü alıyorsa kabız olmaz. Bebeğim 3.ayını tamamladı haftada bir kaka yapar. Anne sütünün tamamına yakını sindirildiği için kaka yapacak posa oluşmuyor. Sadece anne sütü alıyorsa geçerli bu. Mama alıyorsa her gün yapmalıymış

Doktora sor bence. Sen probiyotik yoğurt yiyebilirsin ve kuru kayısı ye bolbol.

doktorlar hemen fitil veriyor . önce sen yemene içmene dikkat etmelisin . sabahları aç karnına kuru kayısı 2 adet ve sonrasına 1 bardak ılık su iç , bebegini besledikten 30dk sonra ona egzersiz yaptır işe yarayacaktır

Sadece anne sütüyse canım senin de bildigin gibi 7 gün normal.benim oğlumda 7 günde yapardi ama hic bi rahatsizlik vermezdi ona.ek gidaya tamamen baslayinca duzelmisti

bebeğinizin kakası katı mı yoksa normal kıvamda olup geç dışkılama mı yapıyor?
eğer katı kakaysa mutlaka konusunda uzman bir doktorla görüşün.
ama geç dışkılama sorunuysa ve sadece anne sütü alıyorsa yaygın sayılabilecek bir durum. panik yapmayın, doktorunuza danışmadan hiçbir şey kullanmayın, rutin aylık kontrolde doktorunuza durumu bildirin, daha sık kaka yapması için gazını çıkarırken kullandığınız masaj yöntemlerini kullanın ve en önemlisi sabırlı olun. muhtemelen ek gıdaya geçene kadar düzelmeyecek (bizimki öyle olmuştu)

Back
X