- 3 Temmuz 2018
- 4.044
- 17.697
- 208
Keşke bana da yardim etmese,evimi temizlemese,yemek getirmese,eksik esyalarimi kolacan edip gidip almasa..Ama kalbimi de kirmasa.Oturup,torununu sevip gitse.Benim tek beklentim bu.Gercekten beklentim cok mu buyuk?Beni yetersiz gostermeye calisiyor.Buna deli oluyorum.
Ne yapmak lazim hemen soyleyimGenelde buyukler boyle hani napmak lazim bilmiyorum. Bir tek sizin basiniza gelmiyor emin olun herkesin ya kendi annesi ya esinin annesi ya kayinpederi ya kendi babasi danasi falan hepsi birseyler soyler ama napmak lazimda bu tarz seyleri onune gecmek gerek bilemedim insallah tecrubeli kisilerden oneriler gelirde sizde uygulayabilirsiniz. Bebeginizi saglikla buyutun
Bende co güldüm ona benimkide oyle yapardi rahmetli. Annem hizmetçi derdiŞuraya çok güldüm
Özür dilerim..
Tersle sen de kendini ezdirme. Eline sürekli iş ver boş bırakma
O temizlik yaparken geç odana yat bebekle.
3 günlük dünya çok da kasma kendini
Geçen zaman geriye gelmiyor.
Ayrıca şu insanların sezaeryan a bakışları da beni öldürecek sanki doğum sancısı çekmeyince anne olmak hakkın değilmiş gibi bi tavır... Allah sorsun ne deyim !
Ama şu anlattığınız kayınvalide bir çok insanın hayallerini süsleyen bir örnek de farkında değilsiniz sanırım. Geldi mi gitmek bilmeyen, her işe karışan biri olmasından milyon kat daha iyi değil mi? =) Asıl siz meleğinizin farkında değilsiniz bence.
Ay kimleri melek sanmıştım, tüüü. Şiştim, gidiyorum.Keske o kadariyla kalsaydi yaa
Cok cok huzursuzluk yapti, cok ugrastilar
Ben zaten diyorum ki madem bu kadar ugrasacaksin bari yardim da et, bu yardimsiz yapti iki kat yoruldum
Esimi hergün is yerinde arayip daralttilar, benim yüzüme bakmiyordu ama arada bir gelip kucagimdan alisi var hep babasi bababsibabasibabasibabasibababasibababasiababasi deyisleri beim kayisi siyirmama sebep oluyordu
Bir gün geldiginde o kadar cok telasim vardi ki, kahve icemeyecegim o zaman ben gidiyorum deyisi var hele, evlere senlik, evime karismalari, esimin de benim de sinirimi bozmalari
Temizligi yetistiremedigim zamanlarda esimi darlamalari pismisim gibi
Onun yüzünden iyice dengem bozuldu simdi hergün toz aliyorum alsa oturamiyorum yine bana pis diyecekler diye endise ataklari yasiyorum resmen, hayatimdan büyük anlamiyla cikti ama yaptiklari zihnimden, vucudumdan cikmiyor
Tanidiginiz hicbirine benzemiyor bu arada acayip orjinal
O kadar eminim ki buna, bir gün bir yere gittik cocugum bir yasinda, kaldigimiz oda gürültülü dün gece uyuyamadim siz gecin, gezdirelim derler cocugu asla kaldirmazlar saatlerce baglarlar arabaya ben yavruma kiyamazken, vermek istemem bu yüzden ama tabi ben suclu olurum
Ay tonlar sey var da yazasim yok, öfff ne simariklikti ya o, Allah a havale ediyorum, herseyi biliyor görüyor
Bir an benim kv yi anlatıyorsun sandım. Sezeryan olsam heralde aynı tepkiyi verirdi o derece normal doğumcu haspam. Sanki onu kesicekler.Kesinlikle oyle..Yerden goge kadar haklisiniz..Zaten dedim.Hadi bu insanlar okumamis.Senin daha farkli. dusunmen lazim dedim.Sonra konu beni begenmiyorsuna geldi.Ben omur boyu unutmayacagim ve ozel gun kutlamak.yok artik benim icin.Kendisi de bu pastadan payini alacak.Onemsenmemek neymis gorsun.
Normal.dogum yapmami istediler heo.Esim,esimin aklina sokan da onlardi bence.Kayinvalidem ve kayinpederim.Daha beklemeliydim.Hemen sezaryana girdim.Gece 3 de suyum geldigi icin oglen 1 e kadar beklemem bile thlikeliydi.Kalp atislari dustu.Bebek sitrese girdi.Kayinvalidem fenalasti ben sezaryana girerken.Esim beni birakip gitti odada.Moral ,destek sifir.Ben ameliyat elbisesiyle pesinden kosup teselli verdim.Objektif bir insanim.Anlattiklarimda eksik var fazla yok.Hala kayinvaliden sana yaranamamis diyenler var.Gercekten hatam.nerde??
Ben esimin ailesiyle zaten gorusmuyorum en son 2yil once nikahimda gormustumNe yapmak lazim hemen soyleyim
Ilk cocugum dogcak kısmetse
Kendi ailemle görüşmüyorum.
Kayinvalidemle bir bahaneyle laf sokuşturarak evimden kovmaktan beter ettim. (Zamaninda bana kısır muamelesi yaptıgi için ve baskasinin hamilelgini söyledigi için) bana kinciymissin için kin dolu falan dedi :) hahahaa bu bahaneyle onunla da konusmuyorum
Bunun çözümü doguma kari koca gitmek. Eve bebegi alıp gelmek. Biz oyle yapıcaz. Zaten benle küs simdi gidip gelmiyorum cok iyi yaptim cok memnunum tavsiye ediyorum
Dogumdan sonra da hangi yüzle gelir bilemem gelirsede bebegi kucağına bile vermicem.
En iyisini yaparsiniz gercekten kendiniz ve bebeginiz icin.Ben esimin ailesiyle zaten gorusmuyorum en son 2yil once nikahimda gormustumdogumdan sonrada samimi olmamaya calisacagim
Ama çok üzgünüm böyle giderse gittikçe soguyacaksiniz bir an önce konuşup cozmelisinizYazida da belirttigim gibi nefret etmekten korkuyorum..Biraz destek icin yazdim buraya.Icimde buyumesin.En azindan burda paylasayim diye.
O zaman rahatsin sende benim gibi akil satan ukalalar olmazBen esimin ailesiyle zaten gorusmuyorum en son 2yil once nikahimda gormustumdogumdan sonrada samimi olmamaya calisacagim
Ahh canm benim sanki şuan kaynanalari ortak paylaşıyoruz gibi aynılarını yapti hemde daha fazlasıyla hep o biliyordu çocuğu sallamaya alıştırmaya çalıştı langir lungur beşikte salliyordu insanca uyardım yok ben sakin kaldikca o bana laf soktu yeni doğurmuşum hevesleniyorum bebeği giydirdim pusetine koydum hayran hayran izliyorum pat diye puseti önümden aldı kendi önüne koydu bebek her ağladığında benden almaya çalıştı sanki ben bakamıyorum ama sorsan hep iyiliktenMerhaba.Konuyu acma amacim biraz icimi dokmek ve ayni konuda tecrube yasamis kisilerden destek almak.Cunku buyuk bir psikolojik baskı altindayim. 2 ay once dogum yaptim.Doktorum.catimin dar oldugunu normal dogum yapamayacagimi soyledi.Ben beklemek istedim ve 40 hafta dolana kadar bekledim.Suyum geldi.8 saat sanci sonunda acilmam 1 cm di ve sezaryana alindim.Kayinvalidem sezaryana alinacagim diye sözde kusmaya basladi.Acile goturduler.Esimin surati beş karış.Ameliyat elbisesiyle esimi teselli ediyorum..Saglikli bor kiz cocugum oldu rabbime şukur.Esim ertesi gun el.gibi elini kolunu sallaya sallaya geldi.Bir kuru cicek ,bir guzel soz yok.40 i ciktiktan sonra soyledim haklisin telefi ederim dedi..Telafisi yok unutmayacagim hic dedim.Kayinvalidem disaridan bakildiginda bana cok yardimcidir.Evime geldi mi.hizmetci gibi evimi temizler,yerlerden kalkmaz,yemek yapar ama benim icin hicbir onemi yok.Psikolojil destegi sıfir.Surekli alttan alta beni suclama pesinde.Bebegimin yuzunde kabarciklar cikti egzama olmus.Senin sacin geliyor.Cocuk kusuyor emdikten sonra.Usutmusunuz.Sunuz derken oglunu kastedmiyor direkt beni kastediyor.Ustu ince.Cocuk bu eve gelince normal duzeninden sasiyor uykusu.uyuyayamayinca agliyor.Yuzunu ortmezseniz uyumaz.Yok tulbent baglayin.Yok kucaginizda ayakta iken emzik vermeyin.Ama kendi verir.Daha neler neler.Surekli benimle yaris halinde.Sne bilmezsin ben bilirim modunda ama bir bilgisini gormedim.cocugu dogru tutmayi bile bilmiyor.Cocuk bakimini emzirmekten,cocugu 5 kat ust uste giydirmekten ve uyutmaktan ibaret zannediyor.Beni gercekten geriyor.O geldigi gun bebegim bile huzursuz oluyor..Sözde beni cok seviyor.Yeminler ediyor.Kendi kizindan cok seviyormus ama gercekten cocuk degilim.Goruyorum.Son derece uyumlu,cogunlukla kalbi kirildikca susan biriyim ama bebegimi benden cok dusunuyormus gibi gostermeye calismasina deliriyorum ve esim de olsa cevap veriyorum.Artik yaptigi cocukca seylere dayanamiyorum.Nefret etmekten korkuyorum gercekten.Ozunde iyi birisi ama.cok cahil.Konusmaya kalksam frekanslar farkli her seyi yanlis anliyir.Kotuye cekiyor.Sen elma diyorsun o baklava diyor.Senin demek istediginden farkli yerlere cekiyor konuyu.Ne yapacagim sasirdim.Surekli bir kiyaslama.Bebegin gelisimi iyi ona sesini cikaramiyor.Bebegim 2 ayda 2.5 kilo aldi.Varsa yoksa elestiri.Kalbini kirmak istemiyorum.Ama yapi olarak kafaya takan yapidayim ve bu durum beni cok geriyor.Yazanlara simdiden tesekkur ederim.Lohusaligimi depresyona girmeden atlatmam bir mucize gercekten..
ahahBenim bebeğim 8 aylık oldu , kayınvalidem hala beğenmez anneliğimi
Ama beni sinirlendirmek yerine güldürüyor, düşünsene o istediğini desin , benim bebeğimben de ayrı deliyim herhalde .
Takma kafana şekerim .
Hep bilmem kaç sene önce nasıl çocuk bakmışlar onu anlatmaları yok muBenim bebeğim 8 aylık oldu , kayınvalidem hala beğenmez anneliğimi
Ama beni sinirlendirmek yerine güldürüyor, düşünsene o istediğini desin , benim bebeğimben de ayrı deliyim herhalde .
Takma kafana şekerim .
Iyi de senin iki kizin da ana diye dolaniyor ortalarda hih, fasulyeden analar diyemediniz mi?Allah'a havale ettim hepsini.Eşim dahil.Bu arada iki kizi da sezaryanla dogum yapmis.Lafini etmez.Ben doguma girmeden bir ay once bir tanidigi varmis demiski gelinin normal dogum yapsin.Sezaryanla dogum yapanlar yarım anne .Sanci cekmeden anne olunmaz dedi dedi.Daha baskı o zaman basladi.
Gulumsetebildiysem ne mutlu:))Ozure gerek yoktu.Trajikomik..
Kaynanamin tabiriyle bağira bagira dogurmam lazimdii.Kaynana yasli cahil diyelim ama esine ne oluyor? Doguma giren kadina surat asmak nedir ya? Kendileri kabiz olsa 1 hafta yatar, kadin catir catir dogursun istiyorlar ki bebek asagi inmediyse anne ne yapabilir?
haklısınız valla yaşadıgm için bılıyorum çünküCok tesekkur ederim..Eksigi var fazlasi yok yazdiklarimin.Simdiye kadar iyi yonlerini getirdim hep aklima iyi taraflari da vardir kayinvalidemin ama soz konusu anneligime edilen laf olunca cok gerildim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?