- 30 Kasım 2013
- 1.805
- 1.943
- 333
- Konu Sahibi Mayisgelini
-
Evet şiddet ve aldatma olayı asla beklemeyecegim iki şey kendisinde.keşke ailelerimizden uzakta otursaydıkta mutlu mesut yaşasaydık.Kayınvalidemin sağlıgını düşünüp yakınıma taşındırarak kendi saglığımdan oldumEvliliğin ilk aylarında valizi kapida hazır gozleri yaşlı her seyi geride birakmak istemeyen bir kadin var mi acaba cok merak ediyorum. Gercekten merak ediyorum. Iki farkli birey, kültür, alışkanlıklar evleniyor. Orta yolu bulmak,kabullenmek, biz olabilmek cok kolay degil ki. Yasanilan problemler yepyeni bir hayaton getirdiği zorluklar. Psikolojik, fiziksel ya da ekonomik vb siddet, aldatma olmadığı sürece tolere edilebilir durumlar diye düşünüyorum. Problem degil de farklılık olarak bakmak gerekir.
Daha çok yeni evlisiniz. Neden hemen kestirip atıyorsun ki 4 yılını vermişsin ve ortada düzeltilmeyecek şeyler yok. İki tarafın da hatalı davrandığı şeyler olmuş. Ama böyle sebeplerle evliliği bitirmek bana doğru gelmiyor. Biraz çaba ve gayret lazım. Ama yazdıklarınızdan şu anlaşılıyor sanki sizin eşinize karşı saygı ve sevginiz bitmiş bu yüzden çabalamak istemiyorsunuz gibi. Tatildesin şuan eşini özlemiyor musun?Merhaba.2 aylık evliyim.İlk kez evlendigim için benimde hatalarım oldu illaki ancak cezam bu kadar agır olmamalıydı.Eşimle sürekli kavga ediyoruz.bir kez eve geç geldi eve almadım diye o gün annesinde gitti kaldı.ve o günden beri annesi tarafından dolduruluyor.Annesi cok soguk ve itici bir kadın.kusura bakmayın belki yanlış cümle kullanıyorum ana yüzünü görseniz ikinci kez bakmazsınız bile kabuslarıma giriyor.Buna ragmen saygıda kusur etmedim hiç bir zaman eşim için ancak kadın hep arayım sorayım istiyor.bende insanlarla cabucak samimiyet kuramam heleki öyle soguk biriyle cok zaman alır.Bu sebepten beni eşime şikayet ediyor.gelmiyor gitmiyor aramıyor sormuyor diyerek.en son kendi annem ve babamla tatile cıkacaktık izin verdi hemde canına minnet bir şekidle tabi tani git dedi.Bir haftalık bir tatildi bu.gitmeden eşyalarımı hazılarken birşeyden kavga ettik ve evden aglayarak cıktım.Ugurlamadı beni ve 5 gündür öldüm mü kaldım mı aramıyor bile beni...4 yıl flört dönemimiz oldu kapımda yatardı kavga ettimizde camımın önnde adımı sayıklayarak bagıran adam bu hale geldi.Bir gün bir konusmada böyle karı koca olunmaz dedim aynen olunmaz dedi.Boşanalım o zaman dedim ve cok rahat bir şekilde tamam boşanalım dedi.(iki ay içinde biz cinsel birliktelik yaşamadık bu arada.Sebebide benim korkularım onun tecrubesizliği.tek taraflı degildi.Şimdide hiç istemiyorum cnkü güvenmiyorum annesine düşkünlüğünden.Annesnin doldurmasıyla üzerime gelmesinden bıktım.ben bununla nasıl güvenip birşeyler yaşabilirimki.En iyisi tatil dönüşü boşanmak sanırım.Bizde cok ışık görmüyorum.Siz ne düşünüyorsunuz?
Aramadığı her geçen gün uzaklaşıyorum..beni evden uğurlayış şekli aklımdan cıkmıyor cünküDaha çok yeni evlisiniz. Neden hemen kestirip atıyorsun ki 4 yılını vermişsin ve ortada düzeltilmeyecek şeyler yok. İki tarafın da hatalı davrandığı şeyler olmuş. Ama böyle sebeplerle evliliği bitirmek bana doğru gelmiyor. Biraz çaba ve gayret lazım. Ama yazdıklarınızdan şu anlaşılıyor sanki sizin eşinize karşı saygı ve sevginiz bitmiş bu yüzden çabalamak istemiyorsunuz gibi. Tatildesin şuan eşini özlemiyor musun?
Yine sizin kararınız ama bir sinirle alınmış bir karar gibi geldi bana, biraz daha zaman tanıyın birbirinize şuan sinirlisin tabi haklı yanların da vardır ama hemen bir karar verme zamana bırak. Zaten devam edemezsen biryerde illaki kopar.Aramadığı her geçen gün uzaklaşıyorum..beni evden uğurlayış şekli aklımdan cıkmıyor cünkü
Benim eşimde ailenin tek oğlu babası yokİnanın hiç önyargılı davranmadım.Ama eşi olmadığı için ogluna aşırı düşkün.Aklımda olmayan şeyleri aklıma sokuyor.mesela Oglum bana cok düşkündür bunu sakın kıskanma diyor
Gercekten cok sevndm. Kendn icin evlilign icin. At gururu bi kenara herseyi dene en azndn olmzsa Ben elmden gelenin fazlasi yaptim icim rahat dersin. Bide kucuk bi tavsiyem daha sen de ailenle bu surecte cok mic mic olma etkilenme laflardan . bide annesine biraz daha yakn olmayi dene . kucuk bihikaye anlatip bitiricm ne konustm yaSöylediklerinizi dikkate alıcam teşekkür ederimm
Peki bu kadar çabaya sonuç değiştimi dersiniz.Sizinki yike dobra benim eşim yanımdayken sürekli eşime beni övüyor.Eşim gidince laf sokuyorBenim eşimde ailenin tek oğlu babası yok
Bekarken birbirlerini yerlerdi öyle düşkün falan değillerdi yani
Ne oldu bilmiyorum evlenince bunlar canciğer kuzu sarması oldular
Balayından döndük evinde misafir var bizi çağırdı kadın.Gittik.Milletin içinde beni görür görmez laf soktu.Eşim yanımda bekledim bişey diyecek diye şakaya vurdu bu herkes gülüştü.Akşama kadar surat astım.Kimseyle konuşmadım.Arabaya biner binmez başladım kavgaya.”Anan şaka yapmadı neden güldün neden cevap vermedin bir daha olursa madem sen beni koruyamıyorsun ben yapıştırırım cevabı”
Hayır dedi bu anneme bişey demeyeceksin
Eve yaklaştık
“eşyalarını topla ananın evine gidiyorsun” dedim
Bu ilk kavgamızdı ve ilk s.ktir çekişim
Annesiyle ilgili böyle saçma sapan haddini aşan yerlerde tepkini ver ama gece gelmedi açmam kapıyı olmaz
En azından 2 aylık evlilikte olmaz
Bu şu demek dışardan bakınca “bizim kendi aramızda sorun var ailesinden anasından kaynaklı değil”
Annesine düşkünlüğüyle ilgili de yürüyeceğin yol
“Annen yaşayacağını yaşamış,alacağını almış satacağını satmış.Bende yaşamak istiyorum.O kocasıyla gezdi tozdu eğlendi.Bende seninle beraber yaşamak istiyorum.”
“Ben kötü bakmadım ama tutki baktım annen sana bunu hangi iyi niyetle söylüyor,bana niye sormuyor”
Evliliğin ilk iki yılı zordur
Zorlar
Bacım senin kp hayatta mıGercekten cok sevndm. Kendn icin evlilign icin. At gururu bi kenara herseyi dene en azndn olmzsa Ben elmden gelenin fazlasi yaptim icim rahat dersin. Bide kucuk bi tavsiyem daha sen de ailenle bu surecte cok mic mic olma etkilenme laflardan . bide annesine biraz daha yakn olmayi dene . kucuk bihikaye anlatip bitiricm ne konustm ya
Bir gelin bi gun doktora gider. Doktora kvsini oldurmek istedgni onunla hicc anlasamadgni kadininda ona cok kotu dvrandgni ona zehir vermesini soyler. Doktor ona zehir diye vitamin verir(bunu ona soylemez) . Hergn biraz biraz yemegine dok der senin bu yaptgn anlasilmasn diyede biraz guleryuz hurmet goster. Gelin gider doktorun dedigini yapar.
Hergn yemege zehir koyar. Biraz guleryuz anne cay istermsn meyve istermsn die de hurmet eder. Kv bakar gelinim bana karsi degismis. Oda gelinine iyi yaklasmaya baslar. Gunler gecer kv ile gelin arasi duzelmistir ve artik gelin kvsinin olmesini istemez. Kosar doktora "doktor bey lutfen verdgnz zehirin tesirini yok edecek bi ilac hazirlayn bn kv nin olmesni istemyrm" der.
Doktor gulumser ve derki ben sana zehir degil vitamin vermistim. Oyuzden icin rahat olsun der...
Hikayeden kotu etkilenip zehir vermeye kalkma. Guzel anlamlar cikar.
Oyle istee umarm hersey yoluna girer..
Tatile gitme durumunu önce kendisi yaptı.Ayrıca cinsellikte kendisi kendini geri çekiyorsa ben yapalım diyememSizin gibi gelin düşman başına, siz kendinizi haklı görmeye devam edeceksiniz tabi ama ben yine de yorumumu yapayım. Kaç sene sevgili olursanız olun, evlilik farklıdır. Özellikle yeni egli insan ilk bayram tatilinde nasıl eşi yerine ailesini tercih edebilir? Madem eşiniz sizin için bir öncelik değil neden evlendiniz?
O ev size mi ait sadece? Size fiziksel bir zarar vereceğinden kormadınız sürece hangi hakla eve almazsınız? Benim eşim ilk kez geç gelecek hemen sorarım başına bir iş mi geldi vs. anlamadan dinlemeden neyin tepkisi bu. Eşinizin annesi sizi nasıl sevsin oğlunu eve almamışsız, oğlunu bırakip tatile gitmişsiniz, kendisi arayıp sormamışsınız.
Ve nasıl cinsellik yaşamamış olmanızı bile eşinize bağlarsınız? Tecrübesiz olmasının ne alakası var? Yüzyıllardir kaç milyar erkek eşiyle
İlk gece birlikte oldu? Adamın fiziksel sorunu yokmuş, sorun siz de, korkuyormuşsunuz. Adama ne huzur ne sevgi en saygı ne çocuk hiçbir şey vermemişsiniz neden boşanalım dediğinizde tamam demesin.
Hiç bir maddi istekse bulunmadan boşanın, adam kurtulsun.
Sende ona laf sok eşin gidincePeki bu kadar çabaya sonuç değiştimi dersiniz.Sizinki yike dobra benim eşim yanımdayken sürekli eşime beni övüyor.Eşim gidince laf sokuyor
Yok hayatta degil kv yanlz yasiyor. Yani dengeyi kurmya clsyorm ya. Belki dedgn gibi bnmkide hazirdir gelmeye:) . Ya enazndn bi hurmet bazi yaptigi seyleride gormezden gelerek mutlu olmya clsym.Bacım senin kp hayatta mı
Ben kv me az alttan alsam bavulunu toplar gelir bırak samimi olmayı :)
Senin stratejiyide sevdim haSende ona laf sok eşin gidince
Eşine anlatma ama :)
Sorarsa o öyle dedi bende böyle de
Bunu bende sevdinSenin stratejiyide sevdim ha
Yok be benimki tam tersiPeki bu kadar çabaya sonuç değiştimi dersiniz.Sizinki yike dobra benim eşim yanımdayken sürekli eşime beni övüyor.Eşim gidince laf sokuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?