• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylik oglumla ucak yolculugu.. cok endiseliyim

didem-yaz

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
59
23
8
Merhaba biz almanya da yasiyoruz ve 2 aylik bir oglumuz var. Esimle spontan bir tatil karari aldik istanbula ucakla 2- 3 saat sonra da yazligimiza gemi ile 3 saat.
Ama cok korkuyorum tamam gidelim dedim ama ucak yolculugunu nasil geciricek. Türkiye cok mu sicak orda hastalanacakmi. Günes, sivri sinek, hersey aklimdan geciOr. Nerdeyse biletleri iptal edecek kivamdayim su dakka.
Üzerine arkadasim bilgilenim diye video lar göndermis. Orda da yok 2-4 ay cok dikkat edilmelli uyku da kalp durma riski var vs. :( endiseden ölecegim lütfen ayni seyleri yasayan veya bilgisi oöan varsa yazabilirmi sagolun.

Rahat olun öncelikle.bebeginkz sağlıklı yaşam ,yani kalpte vs sorunu yoksa sorun olacağını sanmıyorum.doktora Şırnak'ta fayda var.ucak o kadar zor olmuyor.emzik kullanıyorsa rahatlatır,yoksa şu emzirir çünkü basınç yüzünden kulakları rahatsız oluyor bu da emmeyle geçiyor

İki kizimda doğdgundan beri ucak yolculugu yapıyorum.
Gozunuzde buyutmeyin bebekle daha kolay inanin, sarsinti ve sesler hosuna gittikleri icin uyuyorlar zaten.
Kalkarken ve inerken emzirmeye dikkat edersiniz.. emzik vs kullanıyorsa onu verirsiniz.
Sivrisinek ve diger bocek sokmalarina karsi bebeklere ozel de spreyler var etkili ondan kullanirsiniz
Nereye geliyorsunuz? Tr sicak evet ama sik sik banyo yaptirirsiniz sorunsuz gecer umarim.

Istanbul catalca ve ortaköye evinize ordan da avsa adasina gececegiz. Cok sicak olursa rahatsizlanirmi bilmiyorum 8. Ayinda dogdu 4 hafta erken ama masallah iyi toparladi kendini. Ilk aşisini da haftaya yapicak doktor.

Rahat olun öncelikle.bebeginkz sağlıklı yaşam ,yani kalpte vs sorunu yoksa sorun olacağını sanmıyorum.doktora Şırnak'ta fayda var.ucak o kadar zor olmuyor.emzik kullanıyorsa rahatlatır,yoksa şu emzirir çünkü basınç yüzünden kulakları rahatsız oluyor bu da emmeyle geçiyor
Tşk ederim vakit ayirdigniz icin.

Geçen yaz Türkiye'deydim. O ağustos sıcağında hala kat kat giydirilmiş bebekleri görünce bana fenalık gelmişti. Ter artık kafalarından akıyordu. Biz nasıl sıcakta pişmekten hoşlanmıyorsak, bebekler de hoşlanmıyor. Kimi insanlar bebelerin sürekli donduğunu sanıyor sanki, bilmiyorum. Velhasılı, havalara uygun giydirirseniz bir şey olmaz. Örneğin bu sıcaklarda bebeklere bir kolsuz tulum, olmadı bir şort, bir tişört yeter de artar bile. Çoraba moraba da gerek yok. Terletilip rüzgar yedirilince hasta oluyorlar, yoksa sıcaktan veya soğuktan değil.

Biraz tedbirli planli davranilirsa kucuk bebekle tatil mumkun ama ben 6 aydan once tatile cikmamayi tercih etmistim.

Merhaba biz almanya da yasiyoruz ve 2 aylik bir oglumuz var. Esimle spontan bir tatil karari aldik istanbula ucakla 2- 3 saat sonra da yazligimiza gemi ile 3 saat.
Ama cok korkuyorum tamam gidelim dedim ama ucak yolculugunu nasil geciricek. Türkiye cok mu sicak orda hastalanacakmi. Günes, sivri sinek, hersey aklimdan geciOr. Nerdeyse biletleri iptal edecek kivamdayim su dakka.
Üzerine arkadasim bilgilenim diye video lar göndermis. Orda da yok 2-4 ay cok dikkat edilmelli uyku da kalp durma riski var vs. :KK43: endiseden ölecegim lütfen ayni seyleri yasayan veya bilgisi oöan varsa yazabilirmi sagolun.
cok rahat ucak yolculugu yaparsınız bu bır..
ıkıncısı evet burası sıcak ama Almanyada yaz mevsımınde soguk degıldır dıye dusunuyorum..
Gunes sınek vs her yerde var, bır sız cocuk dogurmadınız rahat olun azcık ben gecen sene 3 aylık kızımla 8 saat arac yolculugu yaptım sıcagın ortalama 35 derece oldugu bır gunde ve Antalyada tatıl yaptık denıze havuza soktum guneste gezdırdım bırseycıkte olmadı onlemınızı alın yeter..

2 aylık bebekle yaklaşık 10 saat uçmuşluğum var. üstelik 2 ay sonra aynı yolu dönmüştüm de. Sonraları da çok kez uluslararası uçtum bebek ve çocukla. Bir kez dahi hasta olmadılar. Kalkış ve inişte emzirirsen kulakları tıkanmaz rahat eder. Siz rahat olursanız o da olur.

15 günlük bebekle uçtum. Sadece inerken ve kalkarken emzirmeye dikkat et kulakları basınçdan zarar görmesin diye. Hiç bir sorun yaşamadım ben. Bide klima olayı var tabi çarpmasın diye emzirme örtüsü altında tuttum sürekli

Üzerine arkadasim bilgilenim diye video lar göndermis. Orda da yok 2-4 ay cok dikkat edilmelli uyku da kalp durma riski var vs. :KK43: endiseden ölecegim lütfen ayni seyleri yasayan veya bilgisi oöan varsa yazabilirmi sagolun.
Bebegim 3 aylikken ABD den Tr ye 10 saatlik ucak yolculugu yaptik. Kucuk bebek buyuk cocuktan daha kolay oluyor, emzir, uyut. Zaten pusetli koltuklarda oturduk, pusette uyuyordu. 3 saatlik yolculukta ne var ki... Ama kizim 1 yasindayken ABD icinde 7 saatlik git-gel bir yolculuk yapmistik, of o cok zordu iste, cok hareketliydi, durmuyordu, oturmuyordu, uyumuyordu.

40 gunlukken 3.5 saat ucmustuk
Ben de acayip stres olmustum ucakta cok aglar mi vs diye
Ama ucaga biner binmez uyudu ve inene kadar da kalkmadi kizim.Motorun gurultusu ninni gibi geliyor onlara

Geçen yaz Türkiye'deydim. O ağustos sıcağında hala kat kat giydirilmiş bebekleri görünce bana fenalık gelmişti. Ter artık kafalarından akıyordu. Biz nasıl sıcakta pişmekten hoşlanmıyorsak, bebekler de hoşlanmıyor. Kimi insanlar bebelerin sürekli donduğunu sanıyor sanki, bilmiyorum. Velhasılı, havalara uygun giydirirseniz bir şey olmaz. Örneğin bu sıcaklarda bebeklere bir kolsuz tulum, olmadı bir şort, bir tişört yeter de artar bile. Çoraba moraba da gerek yok. Terletilip rüzgar yedirilince hasta oluyorlar, yoksa sıcaktan veya soğuktan değil.

Bayramda kışlık çoraplı bir 2 yaş bebeği gördüm, üstünde ne vardı demeyeyim, ben o gün kendi bebeğimi hava çok sıcak diye 2 kez yıkadım bir de.

Bayramda kışlık çoraplı bir 2 yaş bebeği gördüm, üstünde ne vardı demeyeyim, ben o gün kendi bebeğimi hava çok sıcak diye 2 kez yıkadım bir de.
Ben de daha dün facebookta bir arkadaşın 6 aylık civarı bebeğini mont veya monta benzer bir ceketle gezdirdiğini gördüm. Anasına babasına bakıyorum, şortla tişörtleler. Allah aşkına bu insanlar neyin kafasını yaşıyor da bu çocuklara bu eziyeti ediyorlar anlamıyorum. Sonra isilik oldu, pişik oldu, neden oldu, bu çocuk neden hep mızmız diye ağlanırlar. Bebekler çok sıcaktan rahatsız olunca da huysuzlanırlar zira.

biz de kızım 13 günlükken uçmuştuk, sonrasında da defalarca uçağa bindi. küçükken daha kolay, emip uyuyorlar zaten. terletmemeye gayret ederseniz bir şey olmaz

Kızım 29 günlükken uçak yolculuğu yaptık.Videolar izlemiştim ben de.Uçak inerken ve kalkarken emzirmek yutkunması bakımından-böylece kulakları rahatsız olmazmış- iyi diyordu.Sıkıntısız bi yolculuğumuz oldu.Sizin de öyle olur inşalalh

Back
X