- Konu Sahibi Dert bende derman sende
-
kendini yormasın gardiyanlıkla.
hesap kontrol etmekle, parayı tutmakla uğraşmasın.
bu adam bu eve eşek gibi bakacak.
ister kumar oynayıp, köpk muamelesi görerek bakar,
ister insan olmayı kabul eder, çoluğunun çocuğunun rızkını zevkine harcamadan bakar, karısı da eğer isterse, bu yaptıklarından sonra iki çift laf eder, insan yerine koyar.
zaten bu pişmanlıkla bir kaç ay dokunmaz. hazır pişmanken belki kahveye gitmemesi şartı koşulabilir...
Eşinin internet bankacılığını kendi telefonuna kuracaksın.Çok yakında konu açmıştim. Eşimin bizi zora sokacak şekilde iddia oynadigini. Biraz önce internet bankaciligini açmasını istedim. Ve 450 liraya kadar iddia oynanmış. Hepsinin ekran görüntüsünü alıp telefonuma attım. Atmasam bile hesapların incelenmesini istesem yine de çıkar herhalde .
Bana girgirina oynadığı 3 liralık 5 liralık birşey oldugunu soyluyordu fakat gördüklerim ve anlattiklarindan sonra öyle olmadigini anladım.
Kendisine çocuklar için son bir şans vermemi istedigini bundan sonra ne dersem onu yapacagini vs bir sürü şey söyledi.
Bende biraz hava almak istedigimi söyledim. Kendisi evde ben dışardayım.
36 haftalık hamileyim. Ve 2. Sınıfa giden kızım var. Ailem çok uzak ve sahip çıkan aile değil. Yani cocuklari alıp gitsem sokaga atmazlar ama eşime de sağlam bir konuşma yapmazlar. Yani kendi kendime mücadele ederim Her şey için.
Resmen beynim durdu. Ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Bu arada 9 senelik evliyim ve evlendigimiz günden beri bu sorun var ve her defasında yapmayacagini söylüyor bu son diyor. Buna rağmen ben hala neyi dusunuyorum onu da bilmiyorum. Sizle paylaşmak istedim.
Iliklerime kadar tüm hucrelerime kadar çok üzgünüm çok kırgınım.
Onu da düşündüm fakat böyle bir evlilik ne kadar sağlıklı olur o da var.elinden maaşının tamamını alın, kartlarını iptal ettirin ve düzenli olarak bütün bankaları kontrol edin hesabı olup olmadığını.eve geliş gidiş saatlerine kadar kontrol edin.kısacası 3 yaşında çocuk muamelesi yapın.
Evet bazı zaman direk bir ibana gönderilmiş çoğu zamanda başka başka isimlere.Aileniz arkanızdaysa katlanmayın.
5-10 tl ile başlayan kumar parası yarı kira parasına kadar çıkmış.
Ve en kötüsü sizin her ihtiyacınızda para yok dediğinde kıyıda köşede sakladığı kumar parası olacak mutlaka.
Eğer gidecek yeriniz yoksa bebek sağlıkla doğup büyüyene kadar sabredeceksiniz mecburen.
İnşallah iş şiddete ve hacizlere kadar gitmez.
Bu arada o paraları muhtemelen tüyo veren aracı kişilere veriyor. Yani dolandırılıyor. O tüyocular 1-2 sağlam tüyo verip az para kazandırıp kendilerine bağlıyorlar, sonra kaz gibi yoluyorlar.
Evet bu bir hastalık. Ve beni korkutan sey de tam olarak bu. Insan tedavi olmazsa yada iyileşmek için cabalamazsa doktor ne yapabilir ki. Şimdilik bir korkuyla yada olayin sicakligiyla birakacagim dedi vs. Peki sonra yine devam ederse. Mesela 5 yil sonra ortaya çıkarsa. Ben bi 5 yil daha kaybetmiş olacağım. Her şeyi düşünüyorum. Bundan birkaç sene sonra keşke o zaman şöyle yapsaydım dememek için enine boyuna düşünmek zorundayım.Canım önce kumarı bir hastalık olarak kabul etmen gerek bence. Eşin hasta olsa ilaç parası çok deyip terkeder misin? Eğer barlara gidiyor kadınlarla felan yiyor deseydin tamam ama kusura bakma eşin kötü alışkanlığa kapılmışsa bir şekilde bundan kurtulmasına yardımcı olman gerek. Eşi sigara içenlerde boşansın o zaman sigaraya verilen parada yaklaşık o kadar. Canım bak bu bağımlılıktır. Eşine destek olman gerek. Nerde kaldı iyi günde kötü günde lafı... Benim naçizane tavsiyem ne yık ne kabullen. Maaş kartımı verecem demişti sanırsam al maaş kartını. açtır internetten iddaa oyunu her ay 30 lira ver. Kazanırsa oynasın kaybederse bir dahaki ayı beklesin. O da mutlu olsun sende. Baş edemiyorsan kontrolün altında tut.
Aynısını o da bana teklif etti. Fakat bu iş de benim kafama yatmadı yatmıyor da. Ikı çocuk sorumluluk birde ev geçimi tüm yük benim omuzlarimda olacak.Tüm maddi tasarrufun sizde olması şartıyla ikinci bir şans vermeyi teklif edin. Maaş kartı sizde kalsın, harçlık verin ona. Sebebini sorduğunda da ona artık güvenmediğinizi, 9 yıldır değişen bir şey olmadığını, artık böyle devam etmek istediğinizi söylersiniz.
Gerçekten 16 yıldır hiç duzelmedi mı. Hos niye sasiriyorsam. Benimki de 9 senedir duzelmedi.gun ve gün artarak gitti.Şuan hamile olduğunuz için bir karar vermeyin doğum sonrasına bırakın ama ben düzeleceğini hicy sanmıyorum, asgari ücretle eşi hamile olan adam nasıl o kadar para yatırır o iddaaya çünkü kontrol gücü yok olmuş artık. Defalarca tedavi olmaya çalışıp 16 yıldır iddaa, at yarışı gibi oyunları bırakamamış bir abinin kardeşi olarak düzeleceğine umut baglamayin derim
Yani onların söylemesi etkili olur evet ama ben bu anlık bir etki olur diye korkuyorum. Daha sonra nasıl denetleyecegiz.Esinizin ailesiyle konussaniz bu durumu. Onlar da mi alip karsilarina konusmazlar? Bu durumda buyuklerin baskisi belki etkili olabilir.
Allah olmayana versin daha ne çocuğu. Ikı tanesinin günahı yeter de artar bana. Hayırlısı ile şu subyanlara bir gün yüzü gostersem daha ne isterim.Bence her ay düzenli 400₺ size versin gerisiyle anca evi geçindirir zaten. Para kalmayınca istesede oynatamaz. Sizde o parayı biriktirin harcamayın. Zorda bile kalsanız. Baktınız yine devam ediyor doğurun bebeğinizi sonra yolunuzu şartlara göre çizersiniz. Mümkünse daha fazla da çocuk yapmayın. Allah kolaylık versin. Yar ve yardımcınız olsun.
En azindan bu aliskanliktan biraz uzaklasmasina yardimci olur. Boyle zaman icerisinde cozulecek bir durum bu. Tamamen birakana kadar surekli takip edeceksiniz. Esiniz malesef bu baskiyi hak ediyor. Su durumda bosanmaniz sadece size ve iki cocugunuza zarar verir cunku calisabilecek durumda degilsiniz, aileniz de ortada. Siz kendinizi saglama alana kadar belki bir faydasi olur bunun.Yani onların söylemesi etkili olur evet ama ben bu anlık bir etki olur diye korkuyorum. Daha sonra nasıl denetleyecegiz.
Hiç birşey olmasa ben sene de bir kere memlekete gidiyorum. Ya o zaman yaparsa.
Çünkü iddaa bayiye gidersin paranı adına yatırırsın. Sistem bu.Evet bazı zaman direk bir ibana gönderilmiş çoğu zamanda başka başka isimlere.
9 yılın sizde önceki kısmıda vardır zaten.Gerçekten 16 yıldır hiç duzelmedi mı. Hos niye sasiriyorsam. Benimki de 9 senedir duzelmedi.gun ve gün artarak gitti.
Of allahım bana bir çıkar yol göster.
Kesin çözüleceğini bilsem kendimi yorma pahasına her şeyi yapacağım. Fakat yıllar sonra emeklerimin boşa gitmesinden çok korkuyorum. Bu eve bu evliliğe birkaç sene daha verip sonunun hüsran olmasından çok korkuyorum.En azindan bu aliskanliktan biraz uzaklasmasina yardimci olur. Boyle zaman icerisinde cozulecek bir durum bu. Tamamen birakana kadar surekli takip edeceksiniz. Esiniz malesef bu baskiyi hak ediyor. Su durumda bosanmaniz sadece size ve iki cocugunuza zarar verir cunku calisabilecek durumda degilsiniz, aileniz de ortada. Siz kendinizi saglama alana kadar belki bir faydasi olur bunun.
Maalesef ben kurtulan duymadım.Evet
Evet bu bir hastalık. Ve beni korkutan sey de tam olarak bu. Insan tedavi olmazsa yada iyileşmek için cabalamazsa doktor ne yapabilir ki. Şimdilik bir korkuyla yada olayin sicakligiyla birakacagim dedi vs. Peki sonra yine devam ederse. Mesela 5 yil sonra ortaya çıkarsa. Ben bi 5 yil daha kaybetmiş olacağım. Her şeyi düşünüyorum. Bundan birkaç sene sonra keşke o zaman şöyle yapsaydım dememek için enine boyuna düşünmek zorundayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?