2. Bir sans vermeye deger mi

Tabii bu en iyi ihtimal olurdu konu sahibi icin. Ama uzun suredir evliler, adam her seferinde yapmayacagim diyor ve yeniden basa donuyor olaylar. Ben cebimde 100 lirayla evden cikip gittim evliligi bitirdim kimsem ve isim yokken yani sizin konumunuzu desteklerdim ama 1 cocuk + hamilelik kafami karistirdi. Boyle bir adam nasil bakacak ailesine? Saygisiz belli ki.

Esinizin ailesiyle konussaniz bu durumu. Onlar da mi alip karsilarina konusmazlar? Bu durumda buyuklerin baskisi belki etkili olabilir.

Eşinin internet bankacılığını kendi telefonuna kuracaksın.
Kredi kartlarını iptal ettireceksın.
Maaş kartını elinden alacaksın, sen çekeceksin.
Eline 200 TL den fazla para vermeyeceksin.
Bir deftere sürekli gelir giderleri yazıp eksik var mı sürekli kontrolde olacaksın...
Maaştan artan varsa onu kendi hesabında biriktirereksin...

Maaalesef ki tek çözüm bu gözüküyor..

Şuan hamile olduğunuz için bir karar vermeyin doğum sonrasına bırakın ama ben düzeleceğini hicy sanmıyorum, asgari ücretle eşi hamile olan adam nasıl o kadar para yatırır o iddaaya çünkü kontrol gücü yok olmuş artık. Defalarca tedavi olmaya çalışıp 16 yıldır iddaa, at yarışı gibi oyunları bırakamamış bir abinin kardeşi olarak düzeleceğine umut baglamayin derim

Canım önce kumarı bir hastalık olarak kabul etmen gerek bence. Eşin hasta olsa ilaç parası çok deyip terkeder misin? Eğer barlara gidiyor kadınlarla felan yiyor deseydin tamam ama kusura bakma eşin kötü alışkanlığa kapılmışsa bir şekilde bundan kurtulmasına yardımcı olman gerek. Eşi sigara içenlerde boşansın o zaman sigaraya verilen parada yaklaşık o kadar. Canım bak bu bağımlılıktır. Eşine destek olman gerek. Nerde kaldı iyi günde kötü günde lafı... Benim naçizane tavsiyem ne yık ne kabullen. Maaş kartımı verecem demişti sanırsam al maaş kartını. açtır internetten iddaa oyunu her ay 30 lira ver. Kazanırsa oynasın kaybederse bir dahaki ayı beklesin. O da mutlu olsun sende. Baş edemiyorsan kontrolün altında tut.

Onu da düşündüm fakat böyle bir evlilik ne kadar sağlıklı olur o da var.

Evet bazı zaman direk bir ibana gönderilmiş çoğu zamanda başka başka isimlere.

Tüm maddi tasarrufun sizde olması şartıyla ikinci bir şans vermeyi teklif edin. Maaş kartı sizde kalsın, harçlık verin ona. Sebebini sorduğunda da ona artık güvenmediğinizi, 9 yıldır değişen bir şey olmadığını, artık böyle devam etmek istediğinizi söylersiniz.

Evet
Evet bu bir hastalık. Ve beni korkutan sey de tam olarak bu. Insan tedavi olmazsa yada iyileşmek için cabalamazsa doktor ne yapabilir ki. Şimdilik bir korkuyla yada olayin sicakligiyla birakacagim dedi vs. Peki sonra yine devam ederse. Mesela 5 yil sonra ortaya çıkarsa. Ben bi 5 yil daha kaybetmiş olacağım. Her şeyi düşünüyorum. Bundan birkaç sene sonra keşke o zaman şöyle yapsaydım dememek için enine boyuna düşünmek zorundayım.

Aynısını o da bana teklif etti. Fakat bu iş de benim kafama yatmadı yatmıyor da. Ikı çocuk sorumluluk birde ev geçimi tüm yük benim omuzlarimda olacak.
Buna değer mi bilmiyorum.
Hayatimin geri kalanini hafiyelik yaparak geçirmek beni psikolojimi mahvedecek.
Soz de bundan sonra değil iddia oynamak iddia bayisinin önünden bile yurumeyecekmis. E ne yapacağım. Kamera mi takacagim.
Yemin ederim iki ucu b.klu değnek. Bir tarafta çocuklarım bir tarafta bitmis güvenim.
Kafayı siyirmak üzereyim

Gerçekten 16 yıldır hiç duzelmedi mı. Hos niye sasiriyorsam. Benimki de 9 senedir duzelmedi.gun ve gün artarak gitti.
Of allahım bana bir çıkar yol göster.

Esinizin ailesiyle konussaniz bu durumu. Onlar da mi alip karsilarina konusmazlar? Bu durumda buyuklerin baskisi belki etkili olabilir.
Yani onların söylemesi etkili olur evet ama ben bu anlık bir etki olur diye korkuyorum. Daha sonra nasıl denetleyecegiz.
Hiç birşey olmasa ben sene de bir kere memlekete gidiyorum. Ya o zaman yaparsa.

Bence her ay düzenli 400₺ size versin gerisiyle anca evi geçindirir zaten. Para kalmayınca istesede oynatamaz. Sizde o parayı biriktirin harcamayın. Zorda bile kalsanız. Baktınız yine devam ediyor doğurun bebeğinizi sonra yolunuzu şartlara göre çizersiniz. Mümkünse daha fazla da çocuk yapmayın. Allah kolaylık versin. Yar ve yardımcınız olsun.

Allah olmayana versin daha ne çocuğu. Ikı tanesinin günahı yeter de artar bana. Hayırlısı ile şu subyanlara bir gün yüzü gostersem daha ne isterim.

Yani onların söylemesi etkili olur evet ama ben bu anlık bir etki olur diye korkuyorum. Daha sonra nasıl denetleyecegiz.
Hiç birşey olmasa ben sene de bir kere memlekete gidiyorum. Ya o zaman yaparsa.
En azindan bu aliskanliktan biraz uzaklasmasina yardimci olur. Boyle zaman icerisinde cozulecek bir durum bu. Tamamen birakana kadar surekli takip edeceksiniz. Esiniz malesef bu baskiyi hak ediyor. Su durumda bosanmaniz sadece size ve iki cocugunuza zarar verir cunku calisabilecek durumda degilsiniz, aileniz de ortada. Siz kendinizi saglama alana kadar belki bir faydasi olur bunun.

Evet bazı zaman direk bir ibana gönderilmiş çoğu zamanda başka başka isimlere.
Çünkü iddaa bayiye gidersin paranı adına yatırırsın. Sistem bu.

Eşiniz büyük balık yakalamak için yolunmaya gönüllü olmuş maalesef. Sosyal medyada çok böyle dolandırıcı.

Eşinize sorun, bu adamlar gerçekten iddiaları tuttursalar parayı paylaşırlar mı? O kadar aptallar mı?

Kesin çözüleceğini bilsem kendimi yorma pahasına her şeyi yapacağım. Fakat yıllar sonra emeklerimin boşa gitmesinden çok korkuyorum. Bu eve bu evliliğe birkaç sene daha verip sonunun hüsran olmasından çok korkuyorum.

Maalesef ben kurtulan duymadım.
Kısa dönem bırakıp daha da şevkle geri dönüyorlar bu illete.

Konu hakkında yorum yapmayacağım düşündüklerimin çoğu dile getirilmiş. Bu arada eşinizin eve bakmakla ilgili yerine getirmediği şeyler varsa kendinizi zor durumda bırakmayın. Evlilik devam ederken ‘tedbir nafakası’ bağlatabilirsiniz. Ayrıca mal paylaşımını evlilik sözleşmesi ile düzenlemeniz faydanıza olacaktır. ‘Herkesin tasarrufları ve borçları kendine ait’ oluyor. Yarın birgün onbinlerce lira borçla karşınıza çıkmayacağını bilmiyorsunuz. Çevremde son 1 yılda 2 kişinin başına geldi. Birisi 45 bin diğeri daha da fazla batırmış ve bunlar ilk vukuatları da değilmiş. Bunlardan bir tanesi evlilik sözleşmesi yaptı. Eşi şimdilik (1 yıldan fazladır.) rahat duruyor gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…