2. Bir sans vermeye deger mi

Son 2 yıl beni şüphelendirecek hiç bir şey görmemiş olsam da isteyen
yapar, ruhumuz duymaz diye düşünüyorum.
En b.ka batana kadar..

Güven bitik, baskılarım, ezmelerim sonucu iletişim de bitik artık..
Işte benim en çok kafamı karıştıran olayda buydu. Evet sıkı denetim kartlara el koyma hepsini yapabilirim hatta kendisinin talebi de bu yönde. Yeter ki şans ver tüm maaşım tüm param varım yogum herşeyim sende dursun diyor da.... e ya sonrası. Biraz aramız duzelince üstünden o korku gidince benim evliligi kurtarma adına yaptığım denetim ona baskı gibi gelmeye başlayınca ne olacak.

Bi tanıdığımın eşide bu şekilde oynuyodu. Epey bi borçları vardı. Kadın aldı çocuklarını çıktı gitti. Eşiyle barıştı sonra. Şuan maaş kartı kadında eşine harçlık veriyo. Epeydir bu şekilde.

Canım daha öncede söyledim . Birincisi ailen sahip çıkmasa bile savcı bey bu adama diyecek ki ; bakmakla yükümlusun bu bir. İkincisi tazminat talep et. 3. Bağımlılık bu . Bağımlılık maalesef geçmez. Şekil değiştirir . Ya da kılıf bulur sen bitti sanarsin. Ama hoppala . Bir gün kapına haciz gelir o gün ayikirsin. Adamı yolla evden ev size aitse. Değilse bile kirA vermekle yükümlü . Eğer rahatsız edecek birşey yaparsa git savcılığa şikayet et. Mecbur kira ve geçim vermek zorunda kalacak o zamanda. Ha diyorsanız ben burda kalamam. Şans falan verme olan sana ve çocuklarına olur. Topla eşyalarını git ailenin evine bir süre. Davanın aç tazminat nafaka yoksulluk aylığı ve kira yardımı iste. O zaten yuvam dağılıyor diye korkmuyordur emin ol. Başına para işi çıkacak diye korkusu. Çünkü cepte kalmadı . Ve soyeleymiyor. Yarın bir gün sana bu yüzden kredi cektirirse ne diyeceksin yuvam dağılmasın mi. Korkun yoksa ayaklarının üzerinde durursun korkma. Yuvanın sen yikmiyorsun. Yıkan zaten bunu çoktan göze almış. Neden dersen daha öncede okudum konunu. Bir az miktar demiş. Sonra yalana devam başkasıyla oynuyor. Yetmiyor bir haftalık çocuğunun pazar parasını yiyor. Geçmiş ola yikan yıkmış zaten...

Şöyle ki ailem destek değil dediğim nokta tamamen babam. 9 senelik evliligimde 1kere evime gelmiş değil sebep uzak(mis)ım.
Bir kere durup dururken kızım ne yapıyorsun diye aramaz sormaz. Ne beni ne torununu. Ben hep annemle konuşurum o da ona sorar çocuklar ne yapıyormuş diye onun dışında hiç iletişimimiz yok. Zira kendisinin de çok kötü huyları var. O yüzden her zaman erkekleri haklı görür ne yaparsa yapsın. Çünkü kendi her yaptığı işte haklı çünkü. Eşim yapıyorsa ben de haketmisimdir ondan yapmistir onun mantigina gore.
Şimdi durum böyle iken annem diyor ki cocuklarini da sana da bakarım. Baban destek çıkmaz ama ben arkandayim.
Benim bir miktar altınim var kaynimda. Bende onları ona bırakıp gitmek istemiyorum. Onlar benim hakkım.
Çok birşey değil ama olası bir durumda en azından birkaç ay beni idare eder. Çocukların ihtiyaçlarını karşılar. Ben tekrar iş bulup düzen kurana kadar.
Ama eşim benim boşanma niyeti mi anlarsa hayatta o altinlari geri vermezler. Altınları alana kadar beklesem bu sefer bebek doğmuş olacak ve onu elimden almaya çalışır diye korkuyorum.
Şu durumda çok akıllı davranmam lazım.
Aklıma gelen ikinci alternatif ise;
Bu olayın tekrarlanmasi halinde uygulamaya geçireceğim bir sözleşme gibi birşey imzalatmak. Içeriği ise şu sekilde;
Çocukların velayetinden aylık nafaka miktarlarindan maddi manevi belli bir tazminat tutarindan vs bir sürü şart koşup eğer tekrarlarsa ona boşanma davası acacacigimi ve altına imza attığı her şeyi kendisinden alacağı mi söylesem.
Suan o kadar kafam karışık ki. Yanlış birşey yapmak istemiyorum. Fevri davranıp cocuklarimin hayatini yada kendi hayatımı sıkıntıya sokacak birşey yapmak istemiyorum.
Çok düşünüp çok akıllı bir karar verip nokta atışı yapmak istiyorum.

Ayrıca annem doğum için zaten gelecekti onu biraz daha erken getirtip eşimle konusmasini mi sağlamalıyım. Annesi babası abisi ben ve annem hep bir arada durum böyleyken böyle oğlunuz bunu bunu yapıyor bende kizimi ve torunlarimi goturecegim dese. Tabi onlarda iyi götür demeyecek.
O zaman size son bir şans siz de şahit olun eğer oglunuz bunu tekrarlarsa ne kızımın yüzünü ne cocuklarin yüzünü bir daha göremezsiniz dese.
Bundan sonra düzelir mi? Yoksa boşuna zaman harcamaya gerek yok mu?

Bu arada esimin cozum onerisi cocuklar icin ona son bir sans vermem. Maaş kartlarini kredi kartlarini hepsini bana verecekmiş. Evin gecimi bende olacakmış. Ona şunu git al diye para verecekmisim. Bunu o teklif etti bana. Eğer tekrar yaparsa bu sefer bosanmaya bile ses cikarmyacakmis.gerekirse telefonunu bile degistirecekmis eski tuşlu telefondan alacakmış.mis mis mis.
Onun soyledikleri açıkçası beni zerre kadar etkilemedi çünkü daha önce cocugun üstüne kuranin üstüne yemin edip tekrar oynadığı için beni oyalaniyormus gibi geliyor

sizden habersiz tekrar kart çıkarabilr. 7 senede defalarca aynı durum yaşanmış. bence son bi şansı haketmiyor.

9 senedir her yanlışını idare ettiniz. Yine edin, ne diyelim.
Annenizin yanında parasız kalmaktan korkarken, zaten parasız kaldığınız koca evinde yaşamak mantıklı geliyorsa ne diyelim.

9 senedir her yanlışını idare ettiniz. Yine edin, ne diyelim.
Annenizin yanında parasız kalmaktan korkarken, zaten parasız kaldığınız koca evinde yaşamak mantıklı geliyorsa ne diyelim.
Suan bana mantıklı gelen birsey yok. O yüzden zaten sizlere soruyorum. Ne yaparsam doğru yaparım yanlış karar vermem diye. Yoksa buraya konu acmamin süreç devam ederken gelişmeleri en ufak ayrıntısına kadar yazmamin sebebi ne? Sizlerin olayı daha iyi değerlendirmeniz.

Düzeleceğini zannetmiyorum ben asgari ücret alip iddia oynuyor kahveye gidiyor,sigarasi var bu adam evin gecimini nasil sağlıyor.

Cevremde iddia vs yüzünden 2.sans veren oldu ama yine degismedi evet bütün maasini karisina veren oldu sözde degistigini göstermek için ama bu seferde sagdan soldan elden borc para alarak oynayanlar oldu.

Öbür konunda benim önerimdi

Şimdi eşin de aynısını diyor

Ağustos a kadar kabul et ve deneyin

Bence anneni onun ailesini karıştırma ve bunu ona söyle

Yani bunu düşündüm ama biz ikimiz çözelim diye vazgeçtim diye

Sonrasında da onu tart

Sağlıkla kucağına al bebeği bir süre özellikle büyük kızın babası ile daha sıkı fıkı olmaya ihtiyacı olabilir

Ağustosta otur tekrar konuş tekrar değerlendir

Karşılıklı durumu hisleri konuşun

Ne zor bir karar. Kimisi bu durumu yaşayıp düzeldi diyen var kimisi de aynı tas aynı hamam diyen var. O kadar cikmazdayim ki. Tek başıma olsam vurup kapıyı çıkıp gideceğim.

Işte en büyük korkularimdan bir tanesi bu. Örnek veriyorum sabahları çay icecegim diye haftalık 50 lira aldı benden bir hafta aç gezip o 50 lirayi yine yatırabilir.
Bu sefer ben cayimdan sigaramdan fedakarlik ettim senin rizkindan kismadim diyecek.
Tüm maaşı veriyorum kartlar onda. Kafasında kuruyor ben oynamıyorum diyecek. Neyi nasıl ispat edecek insan.
Offfff offffff

Ne zor bir karar. Kimisi bu durumu yaşayıp düzeldi diyen var kimisi de aynı tas aynı hamam diyen var. O kadar cikmazdayim ki. Tek başıma olsam vurup kapıyı çıkıp gideceğim.

karar zor tabii

ama senin özel bir durumun var

boşanmak her zaman mümkün ama şu an hamilesin çocuğun da var düzene ihtiyacın var

bu eşine bağımlısın, ne yapalım, ne yapsa da sineye çekeceksin anlamına gelmez ama pazarlık aşamasında şu an senin elin kuvvetli zira o sana gelmiş bir de çocuklar ikinizin de çocuğu

bir süre konuyu kapatmak ama çözmek değil sadece durdurmak iyi gelebilir

Bana sorarsanız 9 sene çektiğiniz eziyet yeter. Anneniz size destek.

Siz kendinize açık açık sorun kumarbaz, kahve alışkanlığı olan, sizden para esirgeyen bu adamı neden bırakamıyorsunuz?

Siz er geç çalışacaksınız. Kendi maaşınızla evin tüm yükünü sırtlanırken; kocanız kazancını hep kumara yatıracak. Bugün 450 yarın 4500 olacak. Kocanızın borcunu ömür boyu ödemeye gönüllü müsünüz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…