- 15 Kasım 2014
- 1.698
- 1.541
- 83
- 34
- Konu Sahibi kaplan2535
-
Önce pedagoga götürün, o sizi yönlendirir, geçmiş olsun.
Çok sık karşılaşıldığını dinlemiştim bir ara bir tv programında. Üstüne endişe ile gidilmediğinde artı bazı metodları varmış tabi ki çabuk düzeliyormuş.
İzmirde her zamankinden farklı bir durumla karşılaştı mı? Onu hiç yanlız bıraktığınız bir ortam oldu mu? Belki bişeyden birinden korkmuştur.
benim kızımda 3,5 yaşında , birkaç ay kekelemişti , anaokuluna verdik , kekelemesi bitti.Herkese Merhaba,
Çok moralim bozuk 1 ay önce haftasonu tatili için eşimin memleketi izmire gittik. Ne olduysa orda oldu gittimiz ikinci gün kızım ara ara kekelemeye basladi. Onceleri sadece cümleye baslarken kekeliyordu şimdi ise nerdeyse her kelimesinde ayni durum söz konusu. Asiri bir kekeleme durumu yok arada hic takilmiyor ama bazen öyle bir takılıyorki sinirlebip kıpkırmizı oluyor. Kizım cok erken konusmaya baslamisti bu kadar akici konusan bir cocuk nasil boyle oldu anlamis degilim. Bir uzmana götüreyim diyorum ama pedagog mu cocuk psikiyatri mi hangi branş ilgilenir ondan da emin degilim.
Küçük olduğu için hic yalniz birakmiyoruz kızımı. Cok titriyoruz üstüne. Herkes korkmus olabilecegini söyluyor ama bariz korktugu agladigi bir durum olmadi hic ben hep yanindaydim. Kismetse ikinci çocuğumuz olucak acaba onu ögrendi de etkilendi mi diyicem ama daha cok kücüçük anlamaz kiskancliktan diye düşünüyorum
Bazi cocuklar hizli dusunur fakat ayni hizla konusamazmis
Birsey anlattiginda sakince boy hizasina inip dinleyin acele ettirmeyin tane tane konusun
Zamanla geciyor yegenlerimdede oldu
Uzun cumlelerde hararetli anlatirken olur genelde
Ama tek kelimede bile zorlaniyorsa dr a gidin
Belki orda korktuğu bişey olmuştur.Bi pedegoğa götürmede fayda var.Herkese Merhaba,
Çok moralim bozuk 1 ay önce haftasonu tatili için eşimin memleketi izmire gittik. Ne olduysa orda oldu gittimiz ikinci gün kızım ara ara kekelemeye basladi. Onceleri sadece cümleye baslarken kekeliyordu şimdi ise nerdeyse her kelimesinde ayni durum söz konusu. Asiri bir kekeleme durumu yok arada hic takilmiyor ama bazen öyle bir takılıyorki sinirlebip kıpkırmizı oluyor. Kizım cok erken konusmaya baslamisti bu kadar akici konusan bir cocuk nasil boyle oldu anlamis degilim. Bir uzmana götüreyim diyorum ama pedagog mu cocuk psikiyatri mi hangi branş ilgilenir ondan da emin degilim.
ve henüz 2 ay oldu anaokuluna başlayalı.benim kızımda 3,5 yaşında , birkaç ay kekelemişti , anaokuluna verdik , kekelemesi bitti.
Küçük olduğu için hic yalniz birakmiyoruz kızımı. Cok titriyoruz üstüne. Herkes korkmus olabilecegini söyluyor ama bariz korktugu agladigi bir durum olmadi hic ben hep yanindaydim. Kismetse ikinci çocuğumuz olucak acaba onu ögrendi de etkilendi mi diyicem ama daha cok kücüçük anlamaz kiskancliktan diye düşünüyorum
Tablet televizyon telefon varsa hayatında lütfen konuşmamız düzelene kadar kullandırtmayalım. Ve pedagoga gözükmenizde fayda var. Konuşmaya çalıştıkça ısrarcı olmayın ve kızınızın ısrarcı olmasına müsade etmeyin. Göz seviyesinde sakin bi yüz ifadesiyle konuşmasını bekleyin.. zaman zaman mümkündür. Bende de küçükken korkudan olmuş. Gitmediğimiz doktor kalmadı ama tedavisi yokmuş dedi annem. Sonralarda başka bi yolla çözmüş olayı. Siz vakit kaybetmeden pedagogla irtibata geçin geçmiş olsun:)
Bence nazar değmiştir.. Benim yeğenime de aynısı olmuştu 3 yaşındayken.Bir tanıdığımız kendi torunu vardı yeğenimle aynı yaşta bizimki hiç konuşmuyor sizinki çok güzel konuşıyor dedi ondan sonra yeğenimde kekelemeye başlamıştı. Normalde çok güzel akıcı konuşan ve yetişkin insanlar gibi cümle kuran bir çocuktu yeğenim. Kekelemeye başladıktan sonra bir süre devam etti kendiliğinden düzeldi zamanla. Şimdi altı yaşında hiç bir problem yok.. Tek sorun nefes almadan ve biraz yüksek sesle konuşması :)
Bazi cocuklar hizli dusunur fakat ayni hizla konusamazmis
Birsey anlattiginda sakince boy hizasina inip dinleyin acele ettirmeyin tane tane konusun
Zamanla geciyor yegenlerimdede oldu
Uzun cumlelerde hararetli anlatirken olur genelde
Ama tek kelimede bile zorlaniyorsa dr a gidin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?