PardonAnnene ofken var mi
Çok teşekkür ederim doktorumuz deride allerji testi yapmayı önerdi sizinde söylediğiniz gibi umarım geçer yavrumda ben de yorulduk aslında benimki yorulmak değil çok üzülüyorumMerhaba. Benim bebeğim de doğduğundan beri ağzına gelen bir şeyle baş etmeye çalışıyor görünürdü. Uykusunda beş dakikada bir bu şeyi yutmaya çalışırdı. Ya kusup yutuyor ya mide sıvısıdır diye düşünmüştüm. Sonradan öğrendik ki bebeğimde hayvan sütü alerjisi var. Ben beslenmemden süt ve tüm türevlerini çıkarınca bu reflü ve diğer şikayetlerimiz tamamen kayboldu, gaz dışında. Gazı da neyse ki yaşam kalitemizi çok etkilemeyecek düzeyde.
Hayvan sütü alerjisi çocuklarda sık karşılaşılan bir durummuş. Bazı çocuklarda başka besin alerjileri de eşlik edebiliyormuş buna. Belki kızınızda da bir alerji tetikliyordur reflüyü. Bir müddet beslenmesinden süt ürünlerini çıkarıp deneme yapsanız nasıl olur acaba? Bu süreçte kalsiyum takviyesi almanız gerekebilir yalnız. Bence bu konuyu doktorunuzla görüşebilirsiniz. Eğer bu kadar yılmışsanız denemeye değer. Kolaylıklar dilerim.
Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de bebeğimin kıvrana kıvrana uyuduğu kısacık uykusunda bile o kadar rahatsız olmasına dayanamıyordum. Ya farketmem de boğulursa korkusuyla baş etmek çok çok daha zordu. Bir yetişkin bile baş edemiyor reflüyle, gazla, hazımsızlıkla. Allah yavrularımıza şifa versin.Çok teşekkür ederim doktorumuz deride allerji testi yapmayı önerdi sizinde söylediğiniz gibi umarım geçer yavrumda ben de yorulduk aslında benimki yorulmak değil çok üzülüyorum
Amin inş kısa zamanda şifa bulsunlar inek sütü allerjisi bebekken vardı ben dikkat etmiştim şimdi düşünüyorumda kahvaltıda ne yiyecek yavrum dr umuzda bu yaşına kadar geçmediyse allerji muhtemelen dedi reflü ilaçlarını kesip 10 gün ilaçsız geçirip teste gideceğiz yavrum inliyor geceleri gece olmasından korkuyorum herşey yemek istiyor ama sağlığı müsade etmiyor ona ayrı üzülüyorum zıplasa bile midesi gaz doluyor sabaha gulp gulp ses geliyor yutkunurken siz nasıl beslediniz rabbim yardımcımız olsunSizi çok iyi anlıyorum. Ben de bebeğimin kıvrana kıvrana uyuduğu kısacık uykusunda bile o kadar rahatsız olmasına dayanamıyordum. Ya farketmem de boğulursa korkusuyla baş etmek çok çok daha zordu. Bir yetişkin bile baş edemiyor reflüyle, gazla, hazımsızlıkla. Allah yavrularımıza şifa versin.
Üzüntünüzü paylaşıyorum, ben ek gıdaya nasıl kalsiyum ekleyeceğim diye üzülürken siz iki yıldır yaşıyorsunuz bu sıkıntıyı. Allah yardımcınız olsun.Amin inş kısa zamanda şifa bulsunlar inek sütü allerjisi bebekken vardı ben dikkat etmiştim şimdi düşünüyorumda kahvaltıda ne yiyecek yavrum dr umuzda bu yaşına kadar geçmediyse allerji muhtemelen dedi reflü ilaçlarını kesip 10 gün ilaçsız geçirip teste gideceğiz yavrum inliyor geceleri gece olmasından korkuyorum herşey yemek istiyor ama sağlığı müsade etmiyor ona ayrı üzülüyorum zıplasa bile midesi gaz doluyor sabaha gulp gulp ses geliyor yutkunurken siz nasıl beslediniz rabbim yardımcımız olsun
Kakası mukuslu olunca dr umuz süt allerjisi dediği gün süt ürünlerinin hepsini bıraktım kahvaltıda aylarca sadece zeytin yedim sonra test yapıldı allerji çıkmadı yavaş yavaş yemeye başladım ki bu arada 7 aylıkken ek gıdaya geçtik tadımlara o zaman başladık 26 ay emzirdım kızımı bize göre geçmeyen reflüsü vardı aylarca sabahlara kadar uykusuz kaldım bir saatlik uykuyla günü tamamlıyordum ki 27 ayında kızımın reflüsü tavan yaptı resmen gece nefes alamıyor ağız şapırdatma yutkunurken gulp gulp sesi gaz sancısı ... Rutin kontroller için gittiğimiz dr bırakıp tekrar bebekken gittiğimiz gastroenteroloji Profuna gittik ilk gidişimizde hemen deri testi istedi ama ben birazcık ilaç kullanıp midesi rahatlasın fikrini sundum çünkü hakkaten bitik durumdayım çok üzgünüm ve 32 haftalık hamileyim 15 gün sonra deri testi için gideceğiz bu kadar şiddetli değildi 2 aydır gece yutkunma ve yalanma başladı yavrum perişan durumda ve dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden Allâh yardımcımız olsun yavrularımıza şifa versinÜzüntünüzü paylaşıyorum, ben ek gıdaya nasıl kalsiyum ekleyeceğim diye üzülürken siz iki yıldır yaşıyorsunuz bu sıkıntıyı. Allah yardımcınız olsun.
Doktorumuz kanlı mukuslu kakasına inek sütü alerjisi dediğinden bu yana iki aydır yoğun araştırma içindeyim. İnek sütü alerjisi olan bebeklerin bir kısmında çoklu besin alerjisi olabiliyormuş. Belki sizin bebeğinizde de vardı da farkedilmedi. Bunu bir araştırın derim.
Bebeğim tamamen mukus şeklinde kaka yapmaya başlayıp gazdan hiç uyuyamaz hale gelince süt, kaymak, tereyağ, peynir, yoğurt ve paket gıdaları tamamen çıkardım beslenmemden. Bebeğim dördüncü gün rahatlamaya başladı. 12 gün sonra çocuk alerji doktoruna götürdüğümde bebeğimin azıcık gazı dışında hiçbir sorunu kalmamıştı. Fakat tüm hikayemizi dinleyen doktor süt alerjisi değildir dedi. Süt diyetinin işe yaramasını nasıl yorumluyorsunuz diye sorunca test yaptıralım dedi, kan ve deri yama testi istedi. Sadece deri testini yaptırdık bir şey çıkmadı. Doktora güvenip tereyağ yediğim gün bebeğim yine kıvrandı gazdan. Doktora anlattım durumu, süt alerjisi dedi,mama raporu çıkardılar. Doktorlara da güvenilmiyor anlayacağınız. Ben doktor yol gösterir diye boş gitsem alerji değilmiş diye kim bilir daha neler yiyip nasıl zarar verecektim bebeğime. Şu an hala diyete devam ediyorum, iki gündür peynir yiyip bebeğimi takip ediyorum. Onun dışında çoklu gıda alerjisi de olabilir diye kuruyemiş ve tropikal meyvelerden de uzak duruyorum. Henüz dört aylık olduğu için ek gıda almıyor. Bakalım bir ay sonra neler yaşayacağız. Siz nasıl geçtiniz ek gıdaya, çok sorun yaşadınız mı?
Bir kaç doktora götürmüşsünüzdür muhakkak. Şu an alerji doktoru mu takip ediyor bebeğinizi?
Pardon
Kızım annesine aşırı derecede bağlı sevgi dolu bir çocuk kızımın reflüsü doğuştan söylediğiniz gibi bir durum yok çok şükür gayet mutlu huzurlu bir çocukçocuktaki reflunun kaynaklarından birisi ,kişinin annesine olan öfkesi
Terapistçocuktaki reflunun kaynaklarından birisi ,kişinin annesine olan öfkesi
Terapist olan siz misiniz eşiniz mi anlayamadım?çocuktaki reflunun kaynaklarından birisi ,kişinin annesine olan öfkesi
Çok teşekkür ederim uyumadan 3 saat öncesinden yemek yemeyi bırakıyoruz umarım hepimizin yavrusu biran önce şifa bulurKızımın doğduğunda laktoz alerjisi,bronşoilit ,2 yaşlarında urtuger( tüm vücudu vuran döküntü oldu,3 hafta sadece haşlanmış pirinç,beyaz peynir, haşlanmış tavuk,ekmek verilen bir diyet uyguladim kızıma halimi siz düşünün) bu süreçte sürekli kusmaya biten öksürükler vardı, gaviskon/Behçet uz çocuk hastanesi çocuk alerjisi bolumunde cilt/terleme/kan tüm testlerde hicbirsey çıkmadı.Sebebi belirlenemeyen Astım tanısı aldı ve raporlandirilip.7 yaşına kadar belli dönemler hava regülatörleri ile yaşadık .Singuleir çiğneme tableti,gaviscon/motilium kullandık. En yoğun kreş ana sınıfı dönemiydi.Anasinifi bitiminde artık cilt alerjisine döndük,bazı dönemler kırpik dibi iltihabı olarak adlandırılan ve tüm gözlerde kirpiklerini tamamen döküldüğü bir tablo yaşıyoruz.Goz doktorları tanı koyamıyor.Bizim çocuk doktorumuz alerji ihtisası da yapmış biri.Reflu ve alerjiler kardeş hastaliklar birbirini tetikler der. Cocugunuzda akşam yatmadan 1 saat önce yemek olayını bitirin.2/3 saat önce kesinlikle süt ve ürünü birşey tukettirmeyin.Umarim zamanla atlatirsiniz ve başka alerjilere geçiş yapmazsiniz
Cevabını çokta önemsemedim saçma kızım anne karnında öfke duymadı sanırım cevap yazan sanırım annesine çok öfkeli yansıtma yapıyor ayrıca aspirin konusunda haklısınızNerde abuk subuk cevap var siz de!! Başka bir konu sahibine( kadincagiz bebeğinin meme reddinde bulunduğunu belirtmiş) Sen bilinç altında bebeğini istemiyordum ondan böyle oldu dediniz!! Meme reddi annede en büyük depresyon nedenlerindendir.İnsana bu zulmunuz neden? Kaynak ne dedim "eşim psikoterapist "dediniz. Anneniz size hamileyken aspirin kullanmış olabilir mi,belki ondan böyle biri oldunuz
Cevabınız tıp tarihinde duyulmamış birşey kesin birileri duysa meşhur olursunuzçocuktaki reflunun kaynaklarından birisi ,kişinin annesine olan öfkesi
Üstelik hamilesiniz. Allah yardımcınız olsun. İki bebeğine yetecek sabır ve neşe versin annelerine. Umarım en kısa sürede bir yanıt alırsınız tedavilerden. Kolaylıklar dilerim.Kakası mukuslu olunca dr umuz süt allerjisi dediği gün süt ürünlerinin hepsini bıraktım kahvaltıda aylarca sadece zeytin yedim sonra test yapıldı allerji çıkmadı yavaş yavaş yemeye başladım ki bu arada 7 aylıkken ek gıdaya geçtik tadımlara o zaman başladık 26 ay emzirdım kızımı bize göre geçmeyen reflüsü vardı aylarca sabahlara kadar uykusuz kaldım bir saatlik uykuyla günü tamamlıyordum ki 27 ayında kızımın reflüsü tavan yaptı resmen gece nefes alamıyor ağız şapırdatma yutkunurken gulp gulp sesi gaz sancısı ... Rutin kontroller için gittiğimiz dr bırakıp tekrar bebekken gittiğimiz gastroenteroloji Profuna gittik ilk gidişimizde hemen deri testi istedi ama ben birazcık ilaç kullanıp midesi rahatlasın fikrini sundum çünkü hakkaten bitik durumdayım çok üzgünüm ve 32 haftalık hamileyim 15 gün sonra deri testi için gideceğiz bu kadar şiddetli değildi 2 aydır gece yutkunma ve yalanma başladı yavrum perişan durumda ve dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden Allâh yardımcımız olsun yavrularımıza şifa versin
Çok teşekkür ederim Aminn rabbim yavrularımıza güzellikler versin inşÜstelik hamilesiniz. Allah yardımcınız olsun. İki bebeğine yetecek sabır ve neşe versin annelerine. Umarım en kısa sürede bir yanıt alırsınız tedavilerden. Kolaylıklar dilerim.
Ben degilim esim bende ondan ogrenmeye calisiyorumTerapist
Terapist olan siz misiniz eşiniz mi anlayamadım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?