2.cocuga cesaretim yok

Benim de kızım ile oğlum arasında 6 yaş var oğlum şimdi 2,5 yaşında ablasına neler yapıyor vuruyor abla demiyor ismi ile hitap ediyor ama ablası bi o kadar da seviyor okuldan gelmesini cam da bekliyor sarılıyorlar birinine. 10 yaş abimle benim aramda var çok kavga ederdik hep bana takılırdı pata küte girerdik birbirimize. On yaş mis değil diyeyim dedim :KK11::KK66:
Demekki uzaktan davulun sesi hos geliyormus

Haklısınız çocuk için kardeş çok önemli zaten kızımı düşündüğüm için ilerde istiyorum ama eşimde yaş gitmeden büyüsün diye dusunuyor
bence hiç öenmli değil , ilkini de sonrakileride kendi zevkimiz için yapıyoruz bunu kabul edin.. ben tek çocuğum, tek çocuğum var ve asla ne kendime kardeş istedim ne de kızıma kardeş düşünüyorum tek çocuk en ideali... siz ona gereken şekilde sevgi veririseniz, sorumluluk üstlenmesine izin verirseniz, şımartmazsanız gayette güçlü-sorumluluk sahibi ve kendinle barışık kişiliği olur ne kardeşe ne başkasına ihtiyaç duymaz...

1 çocuk hiç çocuk 2 çocuk çok çocuk. Cesaretiniz yoksa yapmayın.
Ayrıca 2. Sınıfa giden bir çocukta çocuk bana yardımcı olur mantığıyla çocuk yapmayın. Eşiniz her işinize yardımcı olacaksa yapın.
Tabiki çocuk oluyor haklısınız ama 4 yaşla farkı olur diye düşünüyorum.çünkü şu an tek başına yemek yemiyor tuvaletine ben götürüyorum sabah kalkınca ağlıyor kahvaltı yaptırmak için 2 saatim gidiyor yemiyor
1 çocuk hiç çocuk 2 çocuk çok çocuk. Cesaretiniz yoksa yapmayın.
Ayrıca 2. Sınıfa giden bir çocukta çocuk bana yardımcı olur mantığıyla çocuk yapmayın. Eşiniz her işinize yardımcı olacaksa yapın.

Siz yine 2. ye cesaret edemiyorsunuz.:)
Benim yaşım 30 a doğru gidiyor 1 tane yapmaya cesaretim yok...
Eşimle de aramızda yaş farkı var, çok ister olmasını ama bende cesaret sıfır.
Annem babam çok anaç insanlar, çok mutlu geçti çocukluğum da gençliğim de ama bunlardan feyz alıp ya benim de çocuklarım olsun diye hiç heveslenemiyorum nedense.
Bir de işimiz gereği eşim dalga geçiyor bizim çocuk ortada kalır kim bakacak ona diye, haklı da...
Ama işin enteresan yanı ben çocukken de genç kızken de, şimdi yetişkin halimle de bebeklerle pek ilgilenmedim :) Arkadaşlarımınkini bile uzaktan seven bir tipim.
Gördüğümde hoşuma gider, şefkat duyarım ama hiç cesaretim yok.
Ona bakabileceğimi, yetebileceğimi hiç düşünemiyorum sanki bencillik yapıp ona vakit ayırmak istemeyecekmişim gibi geliyor.
Benim gibi olup fikri değişen arkadaşlar var mı merak ediyorum..:)
Yani 30 larımda da değişmicekse bu fikrim 40 ımda mı doğuracağım? Böyle gelip böyle gider mi bilmiyorum hiç.

Siz yine 2. ye cesaret edemiyorsunuz.:)
Benim yaşım 30 a doğru gidiyor 1 tane yapmaya cesaretim yok...
Eşimle de aramızda yaş farkı var, çok ister olmasını ama bende cesaret sıfır.
Annem babam çok anaç insanlar, çok mutlu geçti çocukluğum da gençliğim de ama bunlardan feyz alıp ya benim de çocuklarım olsun diye hiç heveslenemiyorum nedense.
Bir de işimiz gereği eşim dalga geçiyor bizim çocuk ortada kalır kim bakacak ona diye, haklı da...
Ama işin enteresan yanı ben çocukken de genç kızken de, şimdi yetişkin halimle de bebeklerle pek ilgilenmedim :) Arkadaşlarımınkini bile uzaktan seven bir tipim.
Gördüğümde hoşuma gider, şefkat duyarım ama hiç cesaretim yok.
Ona bakabileceğimi, yetebileceğimi hiç düşünemiyorum sanki bencillik yapıp ona vakit ayırmak istemeyecekmişim gibi geliyor.
Benim gibi olup fikri değişen arkadaşlar var mı merak ediyorum..:)
Yani 30 larımda da değişmicekse bu fikrim 40 ımda mı doğuracağım? Böyle gelip böyle gider mi bilmiyorum hiç.
Canım bende senin gibiydim hamile olduğumu öğrendiğimde şok geçirdim doğum yapınca da zor oldu tabi ama sonra zamanla alışıyorsun şimdi kızımla o kadar mutluyum ki iyikide olmuş çok şükür bir tane de olsa çocuk sart

Canım bende senin gibiydim hamile olduğumu öğrendiğimde şok geçirdim doğum yapınca da zor oldu tabi ama sonra zamanla alışıyorsun şimdi kızımla o kadar mutluyum ki iyikide olmuş çok şükür bir tane de olsa çocuk sart
Valla canım korkumdan çift korunma yapıyorum sen düşün artık :)
İşi şansa bırakmamak için. Kontrol delisi olduğumu kabul ediyorum.
Çok da çıtkırıldım bir insanım tırnağım kırılsa acısından 10 gün söylenen tiplerdenim.
Böyle hastahane ameliyat doğum olaylarından ödüm kopar.
Bazen ailemle konuşuyorum beni daha cevval yetiştirseydiniz her şeyden korkuyorum neden böyleyim diye...
Annem gibi cesaretli olmayı çok isterdim. Bir de fedakar.
Ben hep kendini düşünenlerden oldum ne yazık ki... Aman canım acımasın, aman vaktim gitmesin, her işim yetişsin.
Bir sürü zorlukla hem zor işlerde çalışıp hem çocuklu olup hem de evine bakan kadınlar var. Gerçekten helal olsun onlara. :)

Benim kızlarımın arasında 2.5 yaş var. İlk 1 sene çok zordu. Sonra büyük oranda rahatladık.
Seneye büyük kızım anaokuluna başlayacak. Küçüğün elini tutup rahat rahat okulla ilgilenebileceğim. Dersleriyle ilgilenmek hiç de zor olmayacak.
Daha sayamayacağım birçok artısı var.
Büyük kızım 7-8 yaşına geldiğinde kucağımda bir bebek hiç cazip gelmedi bana.
Tabi bu benim doğrum ve bana kolay gelen..
Sizin ve çocuğunuz için en doğru olanın ne olduğunu en iyi siz bilirsiniz.

Benim iki kizim var.biri uc yasina basacak biri 7 aylik.ikinci surpriz oldu.6 yil ugrastm cocuk icin fakat simdi iki kucukcocukla kafayi yiyorum yani.bu saatte hala kizimi salliyorum.pisman degilim asla.cok sukur cok zorlansamda aynaya bakacsk vakit bulamasam da kaslarimi iki ayda bir alsamda yani afedersiniz kic..... mi yere bir saat koyamadan gece yarisi olsada cok cok mutluyum.4 yas bence iyi.zaten dogana kadar hemen olursa tabi nasip kismet kiziniz 5 yasina gelir.ileride hic yapmassin.ben eger kaza olmasa hic yapmazdim ikinciyi.simdi buyuyup gidiyor ask kizlarim.tabi cildiran anne oluyor malesef.iyi dusun ama esinin istemesi coknormal.uzunca konus esinle.yardimci olucaksa ilgilenicekse yapin.iki cocuk cok zor.asla tek cocuk gibi deyil.esim ilgileniyor cok sukur annemde ust katimda oturuyor da yardimlari dokunuyor.tek olsam basedemem mumku deyil..iyi dusunun

Back
X