2.cocuga cesaretim yok

2. Çocuğu yalnızca kendiniz istediğinizde dünyaya getirin.İki kardeş arası kaç yaş olmalı safsatalarina kulak asmayin.Dogru zaman sizin hazır olduğunuz zamandir.Hamileliginiz sıkıntılı geçebilir,bebeğiniz farklı gelişen bir çocuk olabilir.Bile isteyen gebe kalmakla,toplumsal baskıdan dolayı 2.cocugu dünyaya getirmek kişi de aynı duygulara neden olmuyor.

2. Çocuğu yalnızca kendiniz istediğinizde dünyaya getirin.İki kardeş arası kaç yaş olmalı safsatalarina kulak asmayin.Dogru zaman sizin hazır olduğunuz zamandir.Hamileliginiz sıkıntılı geçebilir,bebeğiniz farklı gelişen bir çocuk olabilir.Bile isteyen gebe kalmakla,toplumsal baskıdan dolayı 2.cocugu dünyaya getirmek kişi de aynı duygulara neden olmuyor.
Bu mantıktayım hamilelik bulantılar yorgunluk sonrasında uykusuzluk vs vs sorumluluğun çoğu bende olduğuna göre cidden benim kararım olmalı,yeni yeni ısınıyorum ikinci çocuğa,Allah ne zaman verirse artık.. bana da sorup duruyolar çok önemli olduğundan değil laf olsun diye..

Benimde kardesim yoktu eksikligini hayatim boyunca hep hissettim.. Hissediyorum
Oglum simdi 20 Aylik onunda tek kalmasini istemiyorum ama cok cektim cesaretim yok olsa bile oglum 5 yasina gelsin diyorum asla erken olmaz olmamali diyorum uykusuzluk beni maffetti zaten
Ama bir yanim hic istemiyor :KK43: hic birsey yasayamadim Esim ile cocuk olunca iyice sifirlandi

Valla ben ilkin de de ,ikinci gebeligimde de resmen surundum.Hepi topu 1.5 / 2 ay sürüyor bulantim.Ama bana sorun.Herkes çantasında çubuk kraker taşır,ben yedek iç çamaşırı taşıdım rezil olmayayım diye

bende istemiyorum :KK17: esim cok istiyor. ama yapmicam sanirim. dogumu, yorgunlugumu bastan yasamak istemiyorum. ve esit sevemem diye cok korkuyorum.

esim illa kiz ister dünyalar tatlisi oglumuz oldu babasinin askisi ama gercekten kiz olursa... bide oglan büyümüs olur babasi sen büyüksün diip durusa diye düsüncelerim böyle uzayip gidiyor. yada öldügümüzde kardesler bir birine girerse. yada esleri ortaligi karistirirsa.:silah:

Ben üçüncüyü istiyorum :KK66: ikisi arasında beş yaş var ve o bile çok bence. Çocuk ne kadar erken olursa onunla o kadar çok vakit geçirirsiniz, çok yaş olunca çocuğun en önemli zamanlarında insan yanında olamayabiliyor (tabi ecelin ne zaman geleceği belli olmaz)
ben de üçüncü yü istiyorum etrafımdakiler delilik desede. Kızım 8,5 oğlum 2,5 yaşında seneye istiyorum Allah nasip ederse eşimi de ikna edebilirsem

Son düzenleme:
bende istemiyorum :KK17: esim cok istiyor. ama yapmicam sanirim. dogumu, yorgunlugumu bastan yasamak istemiyorum. ve esit sevemem diye cok korkuyorum.

esim illa kiz ister dünyalar tatlisi oglumuz oldu babasinin askisi ama gercekten kiz olursa... bide oglan büyümüs olur babasi sen büyüksün diip durusa diye düsüncelerim böyle uzayip gidiyor. yada öldügümüzde kardesler bir birine girerse. yada esleri ortaligi karistirirsa.:silah:
İşte bunlar hep kk' da fazla takilmaktan:KK66: Hakkınızda hayırlısı olsun.iki çocuğum arasında 8 yaş var.Evimizin balı oldu resmen.Ama dedim ya önce anne isteyecek evde anneeee diye seslenen ikinci bir sesi

Benim de 3 yaşında bir kızım var. Büyük konuşmayayım ama yeterli. Bu devirde çocuk büyütmek mesele. Bir de bazen kendimi kötü bir anne gibi hissediyorum. Başka çocuklar herşeyi yiyor benim kızım yemiyor. Persentil değerleri düşük, bakamıyorum muyum acaba falan diye. Kısmet, şimdilik tek çocuk iyidir...

boyle insanlari gorunce dusunuyorum ben neden yapamiyorum dye. kalabalik aileleri cok seviyorum ama 2.ye bile cesaretim yok. hayir sizin depresyonunuz meme yaraniz falan olmazmi :)
size şöyle diyeyim kızım da 4 ay meme yarası oldu kanaya ağlaya emzirdim. Hamileliklerim aşırı zor geçti. Kalp sorunu, varis göz sorunu ne ararsan var bulantı desen feci. Bana yardımcı olan bir ailem de yok Çocuklarım da çok hareketli beni aşırı yoran çocuklar ama ben mücadeleyi zoru başarmayı seven bir insanım her şey geçiyor gençlikte ne yapılırsa kardır ben de çocuklarıma bir kardeş daha istiyorum iki tane çok az geliyor gözüme.

İşte bunlar hep kk' da fazla takilmaktan:KK66: Hakkınızda hayırlısı olsun.iki çocuğum arasında 8 yaş var.Evimizin balı oldu resmen.Ama dedim ya önce anne isteyecek evde anneeee diye seslenen ikinci bir sesi

En Büyük KK:dondurma::halay: istemiyorummmm su an 11 aylik belki ilerde fikrim degisir.

En Büyük KK:dondurma::halay: istemiyorummmm su an 11 aylik belki ilerde fikrim degisir.
Çook küçükmus kuzunuz daha güle güle buyutun ....Ben o zamanlar rüyamda hamile olduğumu görünce bile panik atak nöbeti geciriyordum

Bende istiyorum 2.cocuk oglum 6 yasında. Ama esim istemiyor 10 yasına gelince dusunuyormus. O zamana kadar da ben iyice rahata alısıcam. Tek cocuk kalacak herhalde

Kişinin şartlarına göre değişen bi durum bu..bana göre de 2 yaş olmalı kardeşler arasında ama ben şartlarım gereği daha uzun ara vermek zorundayım..ilk kıstasım da benim kendimi toparlamış olmam gerek,hala toparlanamadım ve 3 yıldan önce de zor görünüyor:/
Etraftakilerin dediğine bakmayın,kendinize bakın. Benim annem de “yeter ki doğur,bana bırak ben bakarım” diyordu. 4 aydır bana yapışık,gündüz uykusu toplamda 1 saati bulmayan ve kucağımdan asla inmeyen minnoşumla:anne: dinlenmek maksatlı annemlere kalmaya gittim ama 1 ay boyunca toplamda 1 saat tuttu kucağında :KK53:
Yani,demem o ki,eşinize de bakmayın..kendiniz de kendiniz :KK52:

İkinci bebekten de ikinci hamilelikten bulantılardan da ikinci sezeryandan da deli gibi korktum
Şuan 3 günlük oğlum sol kolumda yatıyor
Korkulcak bişey yokmuş
12 yıl ara verdim ben
Sanki ilk kez anne olmuş gibiyim
Evde herkes bebeğin peşinde
Niye erken yapmadım demiyorum
Benim için uygun zaman buydu
İyiki de böyle oldu

Benimde oğlum 22 aylik esim cok istemesine ragmen ben istemiyorum.. butun arkadaslarim silll bastan yapmaktansa 2sini bi arada buyutmek daha iyi olur diyor. Ama bende 3/4 yslarinda istiyorum. Ilgi bolunmesin istiyirum. Ama suan daha cok erken

En başta hayırlısı olsun ama bende ikinci cocuga çok uzaktım 3 yaşında yaramaz bi oğlum var eşim çok istiyordu ve benimde fikrim değişti tmm birlikte büyüsüler dedim ama şimdi de olmuyor 3 aydır ve üzülüyorum tam kendimi alistirmisken olmamasi

Esim istemedi ben israr ettim ...40 yasinda ikinci kez hem pisman olurum dogurayim diye hemde o guzel his icin.Allah saglik versin evlatlarima fakat bir tane yetermis.gecem gunduzum yok kiskancliklar kaos nereye gitsen rezillik kavga.esim kendi halinde kaldi cocuklari uyutayim derken uyuyup kaliyorum.enerjim yetmiyor belki yasim geregidir buyuk kizima hic zaman yok kucuk cok yaramaz en buyuk vicdan azabimda bu .esim yardimci olmasa yetisemezdim
Kesinlikle yaslada alakali bi durum bu.. ben bazen derim keske 20 yasinda filan anne olsaydim simdiye boyuma gelirdi cocuklarim dite :) ama kismet boyleymis

Back
X