• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 çocuk arasındaki yaş farkı ne kadar olmalı sizce ?

bu mesaj banada çoook iyi geldi.. benimde korkularım var.. çalışıyor olmamda etkili tabi.. güzel olacak ona eminimde.. ben nasıl olcam.. onu bilmiyorum.. ama şu bir gerçek iki çocuk bir çocuktan daha zor değil..
Hiiic biseycik olmaz size de allahin izniyle..ben ki sinirli sabirsiz agresif biri olarak sorunsuz atlattiysam bu sureci herkes atlatir... Ara ara kendinize zaman ayirin ama.. Buldugunuz ilk firsati degerlendirin.. İster esinizle ister tek cikin disari cocuklar olmadan.. havaniz degisir.. O hava degisikligi oyle iyi geliyo ki insana.. Sanki bi haftalik bi tatilden donmus gibi hissediyosunuz :) yetiyo yani.. Zaten zaman su gibi akip gececek.. Bi bakmissiniz el ele tutusmuslar parka goturuyosunuz.. Allah saglikla buyutmek nasib etsin

Hiiic biseycik olmaz size de allahin izniyle..ben ki sinirli sabirsiz agresif biri olarak sorunsuz atlattiysam bu sureci herkes atlatir... Ara ara kendinize zaman ayirin ama.. Buldugunuz ilk firsati degerlendirin.. İster esinizle ister tek cikin disari cocuklar olmadan.. havaniz degisir.. O hava degisikligi oyle iyi geliyo ki insana.. Sanki bi haftalik bi tatilden donmus gibi hissediyosunuz :) yetiyo yani.. Zaten zaman su gibi akip gececek.. Bi bakmissiniz el ele tutusmuslar parka goturuyosunuz.. Allah saglikla buyutmek nasib etsin
inşallah canım.. üç çocuklu olunca nasıl olurum bilmiyorum.. herkes sen zaten öle bi kadınsın. etrafında çocuklar mutlu önünde mutfak önlüğü ile.. rabbim yardım edecek inşallah canları sağ olsunda.. inşallah inşallah inşallah..

onerilen yas araligi kardesin 3-3,5 yas arasinda gelmis olmasi yani buyuk 2 yas civarindayken hamile kalmak..

Benim çocuklarımın YAŞ aralığı 16 ay. Ilk zamanlar çok zorlandım ama şimdi iyi ki böyle olmuş diyorum. Birbirleriyle oynuyorlar,el ele tutuşup geziyorlar,faaliyetler yapıyoruz. Hepsi çok zevkli.

Küçük doğduğunda kıskançlık olmuyor çünkü daha kıskançlık yapacak yaşta olmuyor. Ha arada birbirlerine giriyorlar ama olacak o kadar. Can Ciğer kuzu sarması oluyorlar 5 dk sonra :)

Benimkilerin arasinda iki yas var oglum daha bir yasinda ama ikiside ilgiye muhatac kizim bazen beni seviyormususn die sorular soruyor cok uzuluyorum demekki isyedigi ilgiyi veremiyorum ki bu sekilde hissediyor ve soruyor ama hic durmayan devamli aglayan bir iglum var benden baska babasi dahil kimsede durmuyor dogal olarak kizima ayirdigm zaman kisitli oluyor ama buda ona yetmiyor..herseyin bi zorlugu var yasinizda tam ama bu gibi durumlarlada karsilasabilirsiniz

aslankova aslankova canım.. araları 4 yaş olan bi kızım bir oğlum var.. (biri 7 nisan 2010 biri 15 nisan2014)
çok istedim ama 2 yıl olmadı.. çok şükür verdi rabbim..
kardeş inanılmaz bişey.. mucize..
allahın üzerimize üşümeyelim diye örttüğü hırkalar... (ne güzel demiş diyen)
neyse.. oğlum 16 aylık oldu kızım 5.5 nerdeyse.. araları süper biz kıskançlık nedir bilmiyoruz.. çooooooooook şükür.. ama çoook hazırladık.. hamileliğimde doğum hazırlıklarında hatta doğumda hep yanımdaydı kızım.. kardeşini ilk o aldı kucağına..
amaaaaaaaaa.... keşke daha az olsaydı araları.. nedenmi.. istekleri çook farklı en basiti biri resim yapmak istiyor diğeri boyaları kemiriyor yada kağıdı yırtıyor.. ortak paydaları çok az.. ama oğlum sabah uyanınca ablasınn yanına tırmanıp öperek uyandırıyor.. sabahta elini atmış ablasının omzuna eğilip yüzünden öpüyor..
şimdi işin güzel yanı hamileyim.. 28 haftalık.. ikisi arasında 19 ay olacak.. zorlanacam.. yorulacam.. ama biliyorum bir gün bana teşekkür edecek bana hayattaki en yakın dostu olacak kardeşi.. 1.5 2 yaş iyidir.. çook iyidir hemde annenin zorluğu en fazla 2 sene.. bide şu var her çocuk için 4 sene uğraşıyorsun.. tüm gücünle.. 1 çocuk için 100 birim yoruluyormuşuz 2 çocuk için 120 birim.. arada 20 birim var.. ee ozaman bir çocuk için 4 sene yorulacağıma 2 sini 4 senede çıkarırım olur biter demi.. :KK73:ha başka bir örnek.. eltimin iki oğlu var araları 8 yaş.. küçük 4.5 yaşında hala kızıl kıyamet araları.. çok hırpalıyor kardeşini büyük.. yani yaş açıldıkça sıkıntı oluyor.. çocuk helede okula gidiyorsa beni gönderip onunla kalıyorlar diye düşünerek daha kıskanç oluyor.. bide bence okula giden çocuğun daha çok ilgiye ihtiyacı oluyor..

Valla öyle güzel şeyler söylediniz ki, ağzınıza sağlık :) allah bağışlasın meleklerinizi... gelecek olan kı zmı erkek mi ?

Benim kardeşimle aramda 6 yaş var çok zor oluyor diğeriyle 15 yaş var
.ben aranın çok açılmaması taraftarıyım.

Benimkilerin arasinda iki yas var oglum daha bir yasinda ama ikiside ilgiye muhatac kizim bazen beni seviyormususn die sorular soruyor cok uzuluyorum demekki isyedigi ilgiyi veremiyorum ki bu sekilde hissediyor ve soruyor ama hic durmayan devamli aglayan bir iglum var benden baska babasi dahil kimsede durmuyor dogal olarak kizima ayirdigm zaman kisitli oluyor ama buda ona yetmiyor..herseyin bi zorlugu var yasinizda tam ama bu gibi durumlarlada karsilasabilirsiniz

yaa evet, zorlukları da vardır mutlaka... ama kendinizi eksik hissetmeyin, kızınızın karakter yapısından da ileri geliyor olabilir, sevgi arsızı oluyor bazı çocuklar, ilgiye doymuyorlar. Benim kızım şimdiden öyle mesela, o yüzden tereddütlerim var.

En az iki yas olmali kendi sağlığın ve çocuğunun sağlığı için ama çocuklara neden anneanne babaannne bakıyor? Çalışmak için mi? Büyüdüklerinde iki farklı çocuk olacaklar yani? Biri babaannesinin verdiği eğitim biri anneannesinin verdiği eğitim?

Kesinlikle en büyük handikap bu büyükler baktığında :( Ancak çalışmam şart ... Kreş zamanına kadar büyükler idare etsin diye düşündük.

benim kardeşimle 6 yaş var aramda... çocukluğumu kendi arkadaşlarımla geçirdim. o büyüdü bu sefer o arkadaşlarıyla birlikte oldu.

isterdim ki 1-2 yaş olsun herşeyi birlikte yapalım.

şu 5 senedir falan daha yakınız yaş farkı ancak kapandı...

O handikapı çok iyi bilirim. Benim kardeşimle aramda 16 yaş var, o yaşa kadar tek çocuk takıntısından kurtulamadı ailem. Benim ısrarlarımla 2. çocuğu düşündüler. Ancak kardeşim liseyi bitirmeye başladığında birlikte bişeyler yapmaya başlamıştık. Şimdi en büyük sırdaşım o :)

Gerci dogumdan itibaren benimle oldugu icin bana bu kdr duskun siz calisacaksiniz zaten buyuklerle kalacaklar o sekilde alisirlar pek fazla sikinti olacagini sanmiyorum

Çok zor bi karar
İkinciyi düşünmek bile zor geliyor bana
Kızım 8 aylık canıma okuyor, uykusuzluktan pert oluyorum iş yerinde

Yaş aralığına gelince
Kimisi erken yapın beraber büyüyor zorda olsa bi taşla iki kuş büyüdükçe rahatlıyosun diyor
Kimisi de ara vereceksen çocuk 2.sınıfa geçince kardeşi olsun, 1.sınıftayken hem küçük bebekle hem okula yeni başlayan çocukla uğraşmak çok daha zor diyor

Kesinlikle en büyük handikap bu büyükler baktığında :KK43: Ancak çalışmam şart ... Kreş zamanına kadar büyükler idare etsin diye düşündük.

O zaman şöyle fikir vereyim acizane :) büyük kreşe baslamadan 1 yıl önce ufak doğarsa hem bakımı kolay olur tek kisi bakabilir. Hem sen doğum izni falan derken iki çocuğunla birden rahat ilgilenirsin büyük olan da bu durumun keyfini çıkarır. Hem de kardeşiyle bi sene evde vakit geçireceği için kendini dışlanmış hissetmez. Arada ki yaş farkını düşünürken okul hayatını falan da düşün bence. Benim kardeşimle aramda bi yas var. Anne babama sorarsan çok iyi. İkisi bir arada arkadaş gibi büyüdü der :) ama bize sorarsan arada hiç değilse 2 3 yaş olsaydı da abla kardeş gibi olsaydik birbirimizle rekabet edip durmusaydik. Arkadaş her zaman ediniliyor ama kardeş dışarıda bulunmuyor :) büyük kendini abla diğeri kardeş gbi hissetmeli bence.

Çok zor bi karar
İkinciyi düşünmek bile zor geliyor bana
Kızım 8 aylık canıma okuyor, uykusuzluktan pert oluyorum iş yerinde

Yaş aralığına gelince
Kimisi erken yapın beraber büyüyor zorda olsa bi taşla iki kuş büyüdükçe rahatlıyosun diyor
Kimisi de ara vereceksen çocuk 2.sınıfa geçince kardeşi olsun, 1.sınıftayken hem küçük bebekle hem okula yeni başlayan çocukla uğraşmak çok daha zor diyor

Açıkçası ben yaşımı takıntı yapıyorum. Allah nasip ettiyse mutlaka olacaktır ama ben geç kalırım, bir daha hamileliğe müsait olamam endişesine kapılıyorum. Bi kardeşi mutlaka olsun istiyorum şu hayyatta.

Kizim 2.5 yasindaydi oglum dogdu. Zorluklari oldu ama eger kizim emmeseydi ben daha da erken istiyordum, bana gore 1.5-2 yas iyi oluyor. Cocuk buyudukce sorunlari artiyor. Buyugu okula gitse bu sefer onun okul odev vs sorunlari olcak ve buyudukce daha cok kiskaniyorlar. Yas farki arttikca paylasimlaro da azaliyor.Buyuguyle bir duzen kuruyorsunuz, tabiri caizse rahata alisiyorsunuz, sonra bir bebek geliyor, insan zorlaniyor. Cevremden gordugum hep oyleydi ve hepsi keske bu kadar beklemeseydim diyor. Ki yasiniz da geciyor, tup bebek diyorsunuz, bebeginiz de emmiyormus,bence ideal bir zaman. Yardimci olcak aile buyukleri de var. Beraber buyurler.Hakkinizda hayirlisi.

Açıkçası ben yaşımı takıntı yapıyorum. Allah nasip ettiyse mutlaka olacaktır ama ben geç kalırım, bir daha hamileliğe müsait olamam endişesine kapılıyorum. Bi kardeşi mutlaka olsun istiyorum şu hayyatta.
Kardeş çok önemli elbette ama keşke erkeklerde hamile kalabilseydi

Yarama parmak bastınız. Neredeyse 10 gündür hep bu konu çıkıyor karşıma.
Oğlum 6 yaşında ve ben korkuyorum. Ben de 33 yaşımdayım.
Şimdiye kadar 2. bir çocuk düşünmüyordum ama şimdi onu kardeşsiz bırakmak bencillikmiş gibi geliyor.
Bir yandan yetebilir miyim diyorum.
Bir yandan yaş aralığı fazla oldu diyorum.
Kafam allak bullak.

O zaman şöyle fikir vereyim acizane :) büyük kreşe baslamadan 1 yıl önce ufak doğarsa hem bakımı kolay olur tek kisi bakabilir. Hem sen doğum izni falan derken iki çocuğunla birden rahat ilgilenirsin büyük olan da bu durumun keyfini çıkarır. Hem de kardeşiyle bi sene evde vakit geçireceği için kendini dışlanmış hissetmez. Arada ki yaş farkını düşünürken okul hayatını falan da düşün bence. Benim kardeşimle aramda bi yas var. Anne babama sorarsan çok iyi. İkisi bir arada arkadaş gibi büyüdü der :) ama bize sorarsan arada hiç değilse 2 3 yaş olsaydı da abla kardeş gibi olsaydik birbirimizle rekabet edip durmusaydik. Arkadaş her zaman ediniliyor ama kardeş dışarıda bulunmuyor :) büyük kendini abla diğeri kardeş gbi hissetmeli bence.

Çok haklısın. Forumda verilen cevapları okuyunca ben de böyle bir karar aldım. Seneye haziran - Eylül ayları arasında tüp bebek yaparsam ve Rabbim de nasip eder de tutarsa , 2-2,5 yaş oluyor aralarında. En azında kızım da kendi derdini anlatmaya başlamış olur...

Yarama parmak bastınız. Neredeyse 10 gündür hep bu konu çıkıyor karşıma.
Oğlum 6 yaşında ve ben korkuyorum. Ben de 33 yaşımdayım.
Şimdiye kadar 2. bir çocuk düşünmüyordum ama şimdi onu kardeşsiz bırakmak bencillikmiş gibi geliyor.
Bir yandan yetebilir miyim diyorum.
Bir yandan yaş aralığı fazla oldu diyorum.
Kafam allak bullak.

Şöyle ki, kimin ne zaman başına ne geleceği belli değil. Şu hayatta yavrularımızı yapa yalnız bırakabiliriz bir gün... Bu benim fikrim tabi, tek çocuk büyütmek isteyen de olabilir ancak ben 16 yaşına kadar tek çocuktum ve kabus gibiydi benim için...

Benimde kizim var 4aylik.Benim fikrim ben mesela okula baslamadan ikinci yapmak istiyorum. Nasipse insallah.

Cunku bununla ilgilenmek istiyorum..
Yasin 33 bence sende 2sene sonra kalsan guzel olur.) Hem buyumus olur biraZ.

Back
X