2. Çocuk Baskısı Nasıl Püskürtülür

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Yıllar süren uğraştan sonra çok şükür bir evlat sahibi oldum. 1 yaşında. Ben 42 yaşındayım. Çeşitli sağlık sorunlarım var. Çok zor bir hamilelik geçirdim. Çok zorlanıyoruz bakımında. Öyle ki eşimle boşanma noktasına geldik. Benim kimsem yok yardım edecek. Eşimin ailesi de beni sevmedikleri için uzak duruyor hiçbir destekleri yok. Sadece bayram, hastalık vs gibi özel günlerde görüşüyorum. Ama yine de 2. Çocuk için baskı yapmaktan geri durmuyorlar. Az önce kv aradı.
Kv: Korunuyor musunuz? Korunmayın hemen bir çocuk daha yapın
Ben: Yok korunmuyoruz, kısmet (konu uzamasın)
Kv: Kısmet deme hemen yapın 1 tane çocuk mu olur
Ben: Çok şükür 1 tane var. Allah ona sağlık versin. Onun bakımında bile zorlanıyoruz. Tek başımıza desteksiz bakmak bizi zorluyor.
Kv: Ben 5 tane nasıl büyüttüm.
Ben: Siz bakmışsınız biz yapamıyoruz. Hem eşim de istemiyor
Kv: Sen onu boşver. Diğer oğlum da istemiyordu. Bak şimdi 2 tane seviyor.
Ben: Onlara bütün aile birlikte bakıyorsunuz. Anneanne, babaanne, hala. Bizim kimsemiz yok
Kv: Ben bilmem 2. Çocuk yapın

Şimdi ben daha ne söyleyebilirim beni rahat bırakması için. Defalarca konu oldu. Her seferinde dile getirdim hem yaptıkları ayrımı hem 2. Çocuk düşünmediğimizi. Yok susmuyor, susmuyor.

Bunun sizi ilgilendirdiğini sanmıyorum diyemedin mi?
Uzamasın diye korunmuyoruz demişsin
Ne abes diyaloglar ya
Şeyimizin hesabını da vermeyelim yani

2.çocuğu düşünüyoruz da maddi sıkıntıdayız bize bi 30 bin destek çıkar mısınız de
Her çocuğu sorduğunda para iste
Açıklama yapma bi zahmet

Bunun sizi ilgilendirdiğini sanmıyorum diyemedin mi?
Uzamasın diye korunmuyoruz demişsin
Ne abes diyaloglar ya
Şeyimizin hesabını da vermeyelim yani

2.çocuğu düşünüyoruz da maddi sıkıntıdayız bize bi 30 bin destek çıkar mısınız de
Her çocuğu sorduğunda para iste
Açıklama yapma bi zahmet

Maalesef işe yaramaz.

Yıllar süren uğraştan sonra çok şükür bir evlat sahibi oldum. 1 yaşında. Ben 42 yaşındayım. Çeşitli sağlık sorunlarım var. Çok zor bir hamilelik geçirdim. Çok zorlanıyoruz bakımında. Öyle ki eşimle boşanma noktasına geldik. Benim kimsem yok yardım edecek. Eşimin ailesi de beni sevmedikleri için uzak duruyor hiçbir destekleri yok. Sadece bayram, hastalık vs gibi özel günlerde görüşüyorum. Ama yine de 2. Çocuk için baskı yapmaktan geri durmuyorlar. Az önce kv aradı.
Ben: Yok korunmuyoruz, kısmet (konu uzamasın)
Kv: Kısmet deme hemen yapın 1 tane çocuk mu olur
Ben: Çok şükür 1 tane var. Allah ona sağlık versin. Onun bakımında bile zorlanıyoruz. Tek başımıza desteksiz bakmak bizi zorluyor.
Kv: Ben 5 tane nasıl büyüttüm.
Ben: Siz bakmışsınız biz yapamıyoruz. Hem eşim de istemiyor
Kv: Sen onu boşver. Diğer oğlum da istemiyordu. Bak şimdi 2 tane seviyor.
Ben: Onlara bütün aile birlikte bakıyorsunuz. Anneanne, babaanne, hala. Bizim kimsemiz yok
Kv: Ben bilmem 2. Çocuk yapın

Şimdi ben daha ne söyleyebilirim beni rahat bırakması için. Defalarca konu oldu. Her seferinde dile getirdim hem yaptıkları ayrımı hem 2. Çocuk düşünmediğimizi. Yok susmuyor, susmuyor.
bu gercekten cok can sıkıcı
bende bazı sebeplerden ıkıncı cocuk dusunmuyorum
ısrarla cocugun tek kalmasın ,buna hakkın yok, bencıllık etme ,mecbur ıkıncıyı doguracaksın ,cocuk tek mı buyusun yani, sımdıkı gencler korkak gıbı terbıyesız hadsız uslupla banada baskı yaptı eltımın annesı,kayınvalıdem,komsum,ıkı arkadasım

herkes kendı evının evlılıgının durumunu bılır ,ınsanların lafıyla ureyecek degılım, doguracak olan benım kıme ne gıbı cevaplar versemde susmuyorlar bırı bıtse dıgerı baslıyor

bence bu terbıyesızlık baska bırsey degıl . terbıyesız ınsanlar karsısındakı ınsanın üremesıyle ılgılenır adap edep bılmedıklerı ıcın soruyorlar e terbıyesız ınsanla da bas edılmez o yuzden artık ya duymamazlıktan gelıyorum ya da cocugum olmuyor benım dıyorum (halbukı oyle bırsey yok seslerını kessınler dıye cunku benı ıkna etmeye calısıyorlar ) :D

Basit bir çözümü var.

"Maddi manevi olarak biz tek çocuk yetiştirmeye karar verdik. Bu bizim kararımız. Isteyen istediği kadar çocuk sahibi olabilir. Biz onlara nasıl karışmıyorsak bize de karışılmasını doğru bulmuyorum." diyebilirsiniz. Kesip atın konuyu.
Yuvarlak cevaplar verirseniz hep denerler. Hep baskı kurmaya çalışırlar.

Bizim hayatımız bizim kararımız deyin konuyu kapatın.

Konuyu açar açmaz, cocuk ağladı deyip kapatın telefonu..

Zaten o kadar kısıtlı görüşüyoruz ki. Ağzıma geleni söylüyorum ama yok etki etmiyor. Defalarca ayrımcısınız dedim. Ne hamileliğimde ne doğumdan sonra arayıp sormadınız dedim. Öyle uzaktan sevilmez dedim. Bizimki hariç bütün torunlarınıza baktınız bize gelince hastayım deyip kenara çekiliyorsunuz dedim. Yok hiç gurur da yapmıyor.

uzamasin diye korunmuyoruz demissiniz ya,

e uzamasin diye tamam cocuk yapcaz diyin, illa sormaktan bikar yani.

biz esimle genelde geyige baglariz, bu konular acildiginda,
iste yapmak lazim, cocuk cok iyi falan,
sonra ben baslarim 4. yu de yapalim, esim devam eder; iste erkek olursa (2 erkek cocugumuz var) kiz olana kadar yapcaz 5.yi 6.yi mecbur falan,

muhabbet boyle sacma sapan bir hal alir,
kayinvalidem de siz benle dalga geciyorsunuz diyip trip atar,
ama neticede konu kapanir yani, bir iki kez bunu yaptik, daha acilmiyor.

bırde kusura bakmasınlar da gelmısler 8984 küsür yaslarına ben 5 cocuk nasıl buyuttum ben tane nasıl dogurdum cocuk dogur o buyur falan dıyorlar
halbukı kedılerde doguruyor mevzu dogurmak degıl
eskıden gelın kaynana bır arada olurdu eltıler görümler bır arada olurdu bırı dogururdu herkes yardım ederdı hepsının elınde buyuduk bız, eskının sartlarıyla sımdı kı zaman bır degıl eskıden kalabalık ve sokakta buyuduk sımdı tek basına evde buyuyor cocuklar ve artık herkes calısıyor borek corek yapıp altın günü yapıp dedıkoduyla gunu bıtırmıyor sımdıkı kadınlar

eskıden allaha emanet buyuduk konusturmasınlar bızı sankı super annelermıs 5 tane dogurup buyutup ıyı halt etmıs gıbı ben nasıl buyuttum dıyene cok agır bır cumle kullanmak ıstıyorum bır agzımı acsam altından kalkamazlarda neyse.

kapasıtelerı bu kadar ıste. keske hayat üremek kadar kolay olsaydı her turlu organımızı uzluvumuzu kullanabılırız ama beyini kullanmak daha onemlı

Sen doğur biz sevelim de o zaman

Kendime yakıştıramasam da onu bile dedim. Hamileliğimin 7. Ayında bebeğime isim koymaya kalktı. Ben seçtim bu isim olacak dedi direkt. Herkes kendi doğurduğuna koysun ismi dedim. Ben artık çocuk mu doğuracam diye sinirlenmişti. Yine de her seferinde başa dönüyoruz.

Zaten o kadar kısıtlı görüşüyoruz ki. Ağzıma geleni söylüyorum ama yok etki etmiyor. Defalarca ayrımcısınız dedim. Ne hamileliğimde ne doğumdan sonra arayıp sormadınız dedim. Öyle uzaktan sevilmez dedim. Bizimki hariç bütün torunlarınıza baktınız bize gelince hastayım deyip kenara çekiliyorsunuz dedim. Yok hiç gurur da yapmıyor.
Konuşmak çare etmiyor işte, hiç boşuna konuşmayin..

Bana da diyen çoktu. Ama ben her seferinde bunu zor doğurdum neredeyse ölüyordum benim için tehlikeli diyorum. Yok bu sefer bir sey olmaz diyorlar. Ben 19 13.5 tansiyonla hastanede yattım. Şuan bile tansiyonum sürekli yükseliyor takip ettiriyorum. Çantamda dil altıyla geziyorum. Hala kardeş lazım diyorlar. En sonunda tepem attı oğluma kardeşten önce anne lazım diye çıkıştım hep. Şimdi sustular.

Kendime yakıştıramasam da onu bile dedim. Hamileliğimin 7. Ayında bebeğime isim koymaya kalktı. Ben seçtim bu isim olacak dedi direkt. Herkes kendi doğurduğuna koysun ismi dedim. Ben artık çocuk mu doğuracam diye sinirlenmişti. Yine de her seferinde başa dönüyoruz.
İyi demişsin
Ben olsam telefona da çıkmam
Sonrasında mesaj atarım işim vardı vs diyerek
Mesajda da sorarsa görüldü yapıp bırakırım
Kimin ne haddine benim ne yapacağım
Oldu olcak hangi renk don giydiğimi de kaç dk sürdüğünü de sorsun
Laçka ilişkiler
İzin verme sınırını çiz

Ama çocuk deyince yapmayacağız dememişsiniz

Kısmet derseniz evet demektir bu

Oğlum tek çocuk kimse de hani ikincisi diyemedi zira birinciyi dahi kimse sormadı

Ayrıca çevreden diyen olursa da benden geçti isteyene versin deyip konuyu kapatıyorum kısmet dersen her gün sorar

Çevremdekiler 3. yaptı ben de mi yapayım hiç konusunu dahi açtırma

Yapmayacağız de

Back
X