2. Çocuk Baskısı Nasıl Püskürtülür

benı daha once gordugunde de altımda jean ustumde yarım kol tshırt vardı
ne guzel kızsın ınsallah daha tertıplı gıyınmeyıde nasıp eder allah sana demıstı
Eltinizin annesi de Antepliyse normal. 😬 Bayramda kot pantolon giydim diye beni de kınamışlardı.

Eltinizin annesi de Antepliyse normal. 😬 Bayramda kot pantolon giydim diye beni de kınamışlardı.
kilisli onlar :D
jean tshırt gıydıgımde bana o lafı soyledıgınde kaynım yanı damadı cok agır bır amelıyat gecıyordu ölüm kalım meselesı vardı hastanedeydık :)

Yapmayacağız dersem ikna etmek için uğraşır konu uzar diye düşündüm. Kısmet dedim ki hani hamile kalırsam duyarsınız anlamında.
Ama Türkçe de kısmet olabilir demektir

Hayır anlamına gelmez

Olabilir deyince de olsun diye uğraşır

Net olun yapmayacağız deyince yapım dese de bizim karar net dersiniz

Yıllar süren uğraştan sonra çok şükür bir evlat sahibi oldum. 1 yaşında. Ben 42 yaşındayım. Çeşitli sağlık sorunlarım var. Çok zor bir hamilelik geçirdim. Çok zorlanıyoruz bakımında. Öyle ki eşimle boşanma noktasına geldik. Benim kimsem yok yardım edecek. Eşimin ailesi de beni sevmedikleri için uzak duruyor hiçbir destekleri yok. Sadece bayram, hastalık vs gibi özel günlerde görüşüyorum. Ama yine de 2. Çocuk için baskı yapmaktan geri durmuyorlar. Az önce kv aradı.
Kv: Korunuyor musunuz? Korunmayın hemen bir çocuk daha yapın
Ben: Yok korunmuyoruz, kısmet (konu uzamasın)
Kv: Kısmet deme hemen yapın 1 tane çocuk mu olur
Ben: Çok şükür 1 tane var. Allah ona sağlık versin. Onun bakımında bile zorlanıyoruz. Tek başımıza desteksiz bakmak bizi zorluyor.
Kv: Ben 5 tane nasıl büyüttüm.
Ben: Siz bakmışsınız biz yapamıyoruz. Hem eşim de istemiyor
Kv: Sen onu boşver. Diğer oğlum da istemiyordu. Bak şimdi 2 tane seviyor.
Ben: Onlara bütün aile birlikte bakıyorsunuz. Anneanne, babaanne, hala. Bizim kimsemiz yok
Kv: Ben bilmem 2. Çocuk yapın

Şimdi ben daha ne söyleyebilirim beni rahat bırakması için. Defalarca konu oldu. Her seferinde dile getirdim hem yaptıkları ayrımı hem 2. Çocuk düşünmediğimizi. Yok susmuyor, susmuyor.
Kızım 2 yaşında aynı baskı bizde de var. Aileye ek komşularda baskı yapıyo. Bakabileceğim çocuk sayısı bu. Hayat standartımı düşüremem. Psikolojimi zorlayamam. Kızımı tam yetiştiriyim yiyip içip gezecem diyorum.

kaynanam hatta kendi annem bile bana korunuyor musunuz dese allah bilir sanırım neler çıkar ağzımdan. böyle terbiyesizlik ben hayatımda duymadım. suratına kapatın telefonu. o madem soracak kadar arsız siz de böyle davranın.

Siz çok sabırlı davranmışsınız. Ben çocuk bizim kararımız, bizim bileceğimiz iş, bizden başkasını ilgilendirmez, kimseYe bizim yatak odamıza Karışma hakkı vermiyoruz demiştim. Haketmişti. Artık ağzını açamaz. Ama aynı aklı kıt kaynana ısrarlarımla diğer oğluma çocuk yaptırdım diye gururlanıyor. Aptallığına gururlanıyor o yüzden çekinmeyin yapıştırın cevabı. Fırsat verdikçe tepeye çıkar

neslini devam etme dürtüsünde olan bazı kadınlar erkeği bulayım diye 5 ve 6 çocuk doğuruyor , yokluk içinde büyütüp oğlunu yüceltiyor bunları da gördük , sanki başına taç takacaklar

bırde kusura bakmasınlar da gelmısler 8984 küsür yaslarına ben 5 cocuk nasıl buyuttum ben tane nasıl dogurdum cocuk dogur o buyur falan dıyorlar
halbukı kedılerde doguruyor mevzu dogurmak degıl
eskıden gelın kaynana bır arada olurdu eltıler görümler bır arada olurdu bırı dogururdu herkes yardım ederdı hepsının elınde buyuduk bız, eskının sartlarıyla sımdı kı zaman bır degıl eskıden kalabalık ve sokakta buyuduk sımdı tek basına evde buyuyor cocuklar ve artık herkes calısıyor borek corek yapıp altın günü yapıp dedıkoduyla gunu bıtırmıyor sımdıkı kadınlar

eskıden allaha emanet buyuduk konusturmasınlar bızı sankı super annelermıs 5 tane dogurup buyutup ıyı halt etmıs gıbı ben nasıl buyuttum dıyene cok agır bır cumle kullanmak ıstıyorum bır agzımı acsam altından kalkamazlarda neyse.

kapasıtelerı bu kadar ıste. keske hayat üremek kadar kolay olsaydı her turlu organımızı uzluvumuzu kullanabılırız ama beyini kullanmak daha onemlı
dediğin o kadar dogruki

benım annem yengem çok yakınlarmış ve birbirlerinide gerçekten severlermiş
düşün ki ben aynı yengeme benziyorum :KK48::KK71:

şaka gibi allahtan güzel kadınmış :KK70::KK70:

dediğin o kadar dogruki

benım annem yengem çok yakınlarmış ve birbirlerinide gerçekten severlermiş
düşün ki ben aynı yengeme benziyorum :KK48::KK71:

şaka gibi allahtan güzel kadınmış :KK70::KK70:
45 ve artı yaşı olanlarının çoğu doğum günü ne zaman di doğum yapmış kadınlar hatırlamıyor ve çoğunun doğum günü yanlış , 5 çocuk doğurdum diye övünen eski kadınların acınası hali

Valla deyin ki tüm maddi ihtiyaçlarını karşılarsanız, yatılı bakıcı tutarsanız hemen doğuruyum deyin :halay:

Konuyu kapatmak istiyorsan "bu bizim özelimiz, ne ayıp sorman" deyin. Kaç gecede bir oluyor demediği kalmış.

Yıllar süren uğraştan sonra çok şükür bir evlat sahibi oldum. 1 yaşında. Ben 42 yaşındayım. Çeşitli sağlık sorunlarım var. Çok zor bir hamilelik geçirdim. Çok zorlanıyoruz bakımında. Öyle ki eşimle boşanma noktasına geldik. Benim kimsem yok yardım edecek. Eşimin ailesi de beni sevmedikleri için uzak duruyor hiçbir destekleri yok. Sadece bayram, hastalık vs gibi özel günlerde görüşüyorum. Ama yine de 2. Çocuk için baskı yapmaktan geri durmuyorlar. Az önce kv aradı.
Kv: Korunuyor musunuz? Korunmayın hemen bir çocuk daha yapın
Ben: Yok korunmuyoruz, kısmet (konu uzamasın)
Kv: Kısmet deme hemen yapın 1 tane çocuk mu olur
Ben: Çok şükür 1 tane var. Allah ona sağlık versin. Onun bakımında bile zorlanıyoruz. Tek başımıza desteksiz bakmak bizi zorluyor.
Kv: Ben 5 tane nasıl büyüttüm.
Ben: Siz bakmışsınız biz yapamıyoruz. Hem eşim de istemiyor
Kv: Sen onu boşver. Diğer oğlum da istemiyordu. Bak şimdi 2 tane seviyor.
Ben: Onlara bütün aile birlikte bakıyorsunuz. Anneanne, babaanne, hala. Bizim kimsemiz yok
Kv: Ben bilmem 2. Çocuk yapın

Şimdi ben daha ne söyleyebilirim beni rahat bırakması için. Defalarca konu oldu. Her seferinde dile getirdim hem yaptıkları ayrımı hem 2. Çocuk düşünmediğimizi. Yok susmuyor, susmuyor.
Çok çocuk istiyorsa kendi doğursun. Yapabildiğin kadar değil bakabildiğin kadar demişler.

Son düzenleme:
Back
X