2. Çocuk Baskısı Nasıl Püskürtülür

Faydaları yok ama gereksiz istenmeyen düşünceleriyle insanı ilite ederler. KV seni sevmediği aşırı belli bebeğim ve sen mükemmel bir kadınsın ki zorlukları anlamış ve birey büyüteceğinin bilincinde olduğundan ikimci için doğru olmadığının farkındasın.

KV ni uyarması için eşine rica et eğer o yapmasa kesin bir dille kendinin yaapcağını ilet. Yatağınada karışmasın ya. Mutsuz amipler seninde hayatına karışarak senide kendi mutsuzluklarına çekiyorlar aldırış etme.

Güzel ailen eşin çocugun ve sensin.

bu gercekten cok can sıkıcı
bende bazı sebeplerden ıkıncı cocuk dusunmuyorum
ısrarla cocugun tek kalmasın ,buna hakkın yok, bencıllık etme ,mecbur ıkıncıyı doguracaksın ,cocuk tek mı buyusun yani, sımdıkı gencler korkak gıbı terbıyesız hadsız uslupla banada baskı yaptı eltımın annesı,kayınvalıdem,komsum,ıkı arkadasım

herkes kendı evının evlılıgının durumunu bılır ,ınsanların lafıyla ureyecek degılım, doguracak olan benım kıme ne gıbı cevaplar versemde susmuyorlar bırı bıtse dıgerı baslıyor

bence bu terbıyesızlık baska bırsey degıl . terbıyesız ınsanlar karsısındakı ınsanın üremesıyle ılgılenır adap edep bılmedıklerı ıcın soruyorlar e terbıyesız ınsanla da bas edılmez o yuzden artık ya duymamazlıktan gelıyorum ya da cocugum olmuyor benım dıyorum (halbukı oyle bırsey yok seslerını kessınler dıye cunku benı ıkna etmeye calısıyorlar ) :KK70:
Elti annesine bak sen ne diye burnunu sokuyor. Ben eltimin annesini tanımıyorum bile 😀

Elti annesine bak sen ne diye burnunu sokuyor. Ben eltimin annesini tanımıyorum bile 😀
benı daha once gordugunde de altımda jean ustumde yarım kol tshırt vardı
ne guzel kızsın ınsallah daha tertıplı gıyınmeyıde nasıp eder allah sana demıstı
teyzenın kafası guzel sanırım :D benı her gordugunde bır laf mutlaka sokuyor anlamıyorum
kendısının kızıda 1 tane dogurdu hayır ne dıyecekse ona desın :D şimdiki gencler korkak dogur dıye bana soyleyecegıne :KK53:

Ama çocuk deyince yapmayacağız dememişsiniz

Kısmet derseniz evet demektir bu

Oğlum tek çocuk kimse de hani ikincisi diyemedi zira birinciyi dahi kimse sormadı

Ayrıca çevreden diyen olursa da benden geçti isteyene versin deyip konuyu kapatıyorum kısmet dersen her gün sorar

Çevremdekiler 3. yaptı ben de mi yapayım hiç konusunu dahi açtırma

Yapmayacağız de

Yapmayacağız dersem ikna etmek için uğraşır konu uzar diye düşündüm. Kısmet dedim ki hani hamile kalırsam duyarsınız anlamında.

Yıllar süren uğraştan sonra çok şükür bir evlat sahibi oldum. 1 yaşında. Ben 42 yaşındayım. Çeşitli sağlık sorunlarım var. Çok zor bir hamilelik geçirdim. Çok zorlanıyoruz bakımında. Öyle ki eşimle boşanma noktasına geldik. Benim kimsem yok yardım edecek. Eşimin ailesi de beni sevmedikleri için uzak duruyor hiçbir destekleri yok. Sadece bayram, hastalık vs gibi özel günlerde görüşüyorum. Ama yine de 2. Çocuk için baskı yapmaktan geri durmuyorlar. Az önce kv aradı.
Kv: Korunuyor musunuz? Korunmayın hemen bir çocuk daha yapın
Ben: Yok korunmuyoruz, kısmet (konu uzamasın)
Kv: Kısmet deme hemen yapın 1 tane çocuk mu olur
Ben: Çok şükür 1 tane var. Allah ona sağlık versin. Onun bakımında bile zorlanıyoruz. Tek başımıza desteksiz bakmak bizi zorluyor.
Kv: Ben 5 tane nasıl büyüttüm.
Ben: Siz bakmışsınız biz yapamıyoruz. Hem eşim de istemiyor
Kv: Sen onu boşver. Diğer oğlum da istemiyordu. Bak şimdi 2 tane seviyor.
Ben: Onlara bütün aile birlikte bakıyorsunuz. Anneanne, babaanne, hala. Bizim kimsemiz yok
Kv: Ben bilmem 2. Çocuk yapın

Şimdi ben daha ne söyleyebilirim beni rahat bırakması için. Defalarca konu oldu. Her seferinde dile getirdim hem yaptıkları ayrımı hem 2. Çocuk düşünmediğimizi. Yok susmuyor, susmuyor.
Direkt söyleyin bizim aile içi kararımız kimseyi ilgilendirmez eğer çok istiyorsanız sevgiye muhtaç çok çocuk var bu tane alıp bakiverin. En sinir olduğum muhabbetlere biridir çocuk baskısı. Size ne yahu size ne . Bana da soruyo korunuyo musun diye😲 bu kulaklar doğru mu duyuyo diye bi yüzüne baktım cevap bile vermedim yani benim eşimle olan iliskimden kime ne yahu

Sahsen 3. Cocuga gücüm yok diyorum. Maddiyat sorun degil. Sorun cocuklara esit sekilde yetisebilmek. Benim enerjim de bir yere kadar yetiyor. Insanlarin bu konuda baski yapmasina izin vermiyorum. Öylesine cocuklari siralayanlari da görüyoruz. Ne anne babalar mutlu ne cocuklar

ne guzel kızsın ınsallah daha tertıplı gıyınmeyıde nasıp eder allah sana demıstı
teyzenın kafası guzel sanırım :KK70: benı her gordugunde bır laf mutlaka sokuyor anlamıyorum
kendısının kızıda 1 tane dogurdu hayır ne dıyecekse ona desın :KK70: şimdiki gencler korkak dogur dıye bana soyleyecegıne :KK53:
O zaman kasıt aranır bunda kendi kızının kafasını şişirsin. Eltimle bizde de 1er cocuk var onunki daha büyük. Bana ikinciyi yapsana artık deme gafletinde bulundu. Senin çocugu daha büyük sen yapsana dedim üstelik sen çalışmıyorsun da. Geçen bi yazı gördüm cinselliğin tabu olduğu bir ülkedeyiz ama herkes başkasının yatak odasına burnunu sokuyor gibisinden. Ne ayıp şeyler aslında. Bir yandan da babam diyor sürekli bi cocuk daha yap diye ben utanıyorum konuyu değiştiriyorum. Tamam baba eve dönünce yaparız mı diyim ne diyim :KK70:

Konu uzamasın istiyorsanız ikinci çocuğu düşünmüyoruz diyeceksiniz kesin bir dille.
Korunmuyoruz nasıp kısmet deyince kayınvalidenize konuyu uzatma şansı veriyorsunuz.

Korunuyor musunuz sorusunu utanmadan sormalarini ise hiç anlamıyorum, size ne diyeceksiniz en güzeli.

Bende yıllarca şu 2 çocuk baskısına maruz kaldım hatta aşağılayan mı, dersin dalga geçen mi, birde kadınların çay gününde de iyiki fazla doğurmamışsın diyen de oldu "akıllı kadınmışsın sen" diyen de, akıllı kadın diyenin hayatını araştırdığımda evlatlarının bol olduğu ama hepsininde hayırsız olduğu koskocaman evlatlarının mal kavgasına düştüğünü ondandır birbirleriyle küs olduklarını işittim,
Kendi kapasitemi, genetik faktörünü de hesaba alarak bilinçli olarak eşim de bende 2. Çocuktan yana kararımız olumsuz du , halende eşim der iyiki 2 doğurmamışız kimin ne değişi önemli değil, tamamen sizin ne istediğiniz önemli,
İnsanin parasız veya kötü gününde çoğu kimse yanında olmuyor, sonradan pişman olmaktansa , kendi hür iradende karar vermek en güzeli,
Zamanda değişti, değişik bir zamana girdik , eskiden insan gücüne ihtiyaç vardı , ama şimdi insan çokluğundan , her alanda kalite düştü

Bu kadar terbiyesiz insanların bir çoğumuzun çevresinde olması ne kadar üzücü. Insanlar başkasının hayatına ne kadar meraklı.
Benim hiç ummadigim beklemediğim bir insan bana emziriyor musun diye sordu ki bu kadin eczacı, okumuş,görmüş geçirmiş, bosanmis kocaya boyun eğmemiş, dunyayi gezdi ve asla asla cahil bir insan degil. Yani bizim memleketin temel sorunu merak ve had bilmemek. Ama buna cehalet eklenince daha kötü oluyor işte
5 tane büyütmüş müş. Nasi büyütmüş sorsana bir gün
O leş gibi plastik leğenlerde bezleri yıkayıp yıkayıp asiyorlardi çocuklarına kac tanesi hepatit B aşısı vurdurmuş sorsana ..misal benim esimde bu aşı yok. eşimin çok bir yasi yok 30 lu yaşlarda görümce daha az ,kaynanam şimdiki bezleri bile kullanmayı bilmiyor mesela benim cocuk ilk doğduğunda bezi yanlış takmışız 😁😁 numarası nı büyütmedik e kimse söylemedi bezden hep çiş sızdı bir de hahahaha bende diyorum neden sızıyor 😁
Onlar oyle vur patlasın dandini dastana tarzında cocuk büyüttü sorsan senin cocugun ne zaman yürüdü ne zaman konuştu hatırlamaz bile bu hatırlamamakta gayette cocugunu sevmemekten..bak sor kk da ki kadınlara çocuğunuz ne zaman yürüdü hepsi cevap verir😁 bunlar koca onlardan ayrılmasın diye ve ya erkeği ya da kızı bulsunlar diye üreyip duruyorlardi simdi ne ortam eskisi gibi ne de biz eskisi gibiyiz yanlis anlamayın anne olmanın yaşi yoktur ama yaşınız da biraz ileri istememeniz cok normal . Buna kimse karisamaz cocuk yetiştirmek kolay değil. Bakin bakmak demiyorum yetiştirmek diyorum yoksa evcil hayvan gibi baktıktan sonra herkes çocuğuna bakıyor herkes çocuğuna yediriyor giydiriyor banyo yaptırıyor. Onlar en basiti. Eskilerin yetiştirdiği cocuklar i da görüyoruz iste pek çoğunun psikolojisi bozuk asosyal psikopat sosyopat. Ama benim yeni çocuklardan çok umudum var neyseki. Allah size ve çocuğunuza uzun ömür versin boyle cahil leri takmayin

teyzenın kafası guzel sanırım :D benı her gordugunde bır laf mutlaka sokuyor anlamıyorum
kendısının kızıda 1 tane dogurdu hayır ne dıyecekse ona desın :D şimdiki gencler korkak dogur dıye bana soyleyecegıne :KK53:
Ahahaha deseydin ya teyzecim sen de iyi hos kadınsın Allah sana da başkalarının işine burnunu sokmamayı nasip etsin inşallah diye😂

Yıllar süren uğraştan sonra çok şükür bir evlat sahibi oldum. 1 yaşında. Ben 42 yaşındayım. Çeşitli sağlık sorunlarım var. Çok zor bir hamilelik geçirdim. Çok zorlanıyoruz bakımında. Öyle ki eşimle boşanma noktasına geldik. Benim kimsem yok yardım edecek. Eşimin ailesi de beni sevmedikleri için uzak duruyor hiçbir destekleri yok. Sadece bayram, hastalık vs gibi özel günlerde görüşüyorum. Ama yine de 2. Çocuk için baskı yapmaktan geri durmuyorlar. Az önce kv aradı.
Ben: Çok şükür 1 tane var. Allah ona sağlık versin. Onun bakımında bile zorlanıyoruz. Tek başımıza desteksiz bakmak bizi zorluyor.
Ben: Onlara bütün aile birlikte bakıyorsunuz. Anneanne, babaanne, hala. Bizim kimsemiz yok

Şimdi ben daha ne söyleyebilirim beni rahat bırakması için. Defalarca konu oldu. Her seferinde dile getirdim hem yaptıkları ayrımı hem 2. Çocuk düşünmediğimizi. Yok susmuyor, susmuyor.
Afedersiniz ama kaynananız tam bir gerizekalı. Ohhh rahatladım.

Çok istiyorsanız siz doğurun beni bi salın de

Bana kayinvalidem korunuyormusun diye soru sorsa ben sorduğunu duymadim sayıyorum hiç hoslanmam böyle konuları knuşmaktan ayıp birsey der bozarım. Kayınvalide değil sağlık ocağı haricinde kimse böyle sorular sormamalı mahremiyet diye birşey var.
Bazı kayınvalideler hem polis hem sağlık ocağı hem doktor hem evliya hem alim hem de herbokolog. Onlar her şeyi soracak yani.

Tersleyeceksiniz
O ne biçim soru korunuyor musun ? Ben sana cinsel hayatını soruyor muyum deyin, bozun

Ay bide bu eski insanların pek çoğu kardeşiyle ablasıyla falan anlaşamaz babaları ölsün anneleri ölsün akbaba gibi miras derdine düşerler küserler birbirlerine falan ama başkasına geldi mi kardeşsiz olmaz derler. Valla öyle bir olur ki bal gibi olur bizim milletimiz cahil ve takıntılı gercekten

Back
X