2. Çocuk fikri mantıklı mı ?

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Merhaba hanımlar .
Durumumu anlatıyım . 24 yaşıma gireceğim , üniversite sınavına çalışıyorum. 2 yıllık bir bölüm düşünüyorum. 3 yaşına yakın bir kızım var . Kilo problemim var 75 kiloyum . Ve sigara kullanıyorum bırakmak istiyorum . Eşimde 2. çocuk istiyor.( bu durumda kilo verip sigarayı bırakarak yapabilirim anca ) Normalde etrafı yokladığımda 2. Çocuk birinci çok büyümeden olması yönünde . Kimsenin kararıyla çocuk yapacak değilim bunun farkındayım. Bunun sorumluluğu bana ait sonuçda.
eşim çocuğu büyütürken yardımcı oldu geceleri zorlandığım zamanlarda. Ev işlerinde de zorlandığım zamanda yardımcı temizlik yapan kadın da tutabilir. Karşı değildir. Durumu özetle anlattım sizin fikriniz nedir ?

24 yaşıma gireceğim , üniversite sınavına çalışıyorum. 2 yıllık bir bölüm düşünüyorum. 3 yaşına yakın bir kızım var
Yaşınız genç
Kızınız küçük
Okul düşünüyorsunuz
Yardımcı da alsanız çok zor olur
Yine de kendi cesaretinize kalmış

Bu bana göre kişisel bir karar. Herkesin bu konudaki fikri farklı olabilir. Siz kendi yaşam standartınıza, fiziken ve ruhen hazır olup olmamanıza göre karar verebilirsiniz. Etrafta yardımcı destek olan birileri varsa, eşte yardımcı oluyorsa, maddi güç de varsa ben yapardım. Zaten olsa da doğana kadar kızınız 4 yaşına yaklaşacak, bence makul bir yaş aralığı

Belki üniversite ile zor olabilir biraz... çocuğunuzun ve planlanan bebeğinizin huyuna suyuna göre değişir tabi... aslında yaşınız çok küçük belki biraz daha beklenebilir derim, hayırlısı hakkınızda.

Ikinci çocuk ben de çok istiyorum ama zamanın şartları sebebiyle istememeye çalışıyorum, şahsen benim de kafam çok karışık :)

Bunun en iyi bilecek olan sizsiniz.
Benim şahsi fikrim : Yasınız cok küçük daha. 24 yasında 2 çocuk insanı çok yırtamaz mı ? Ben çocuk yapacağıma gezer tozar eğlenirim mesela. TeK çocukla bunları yapmak daha kolay iki çocukla daha zor.
Herkesin hayat görüşü, maddi durumu , evinin içi ayrı olduğu için bunun kararını en iyi siz verirsiniz.

Açıkçası kızımda çok zorlandım hala da zorlanmaya devam ediyorum şu an mesela 1 aydık tuvalet eğitimi veriyorum. Çok zor bir bebekti hala da öyle huyu bu. Sorduklarım ise olmuşken bir arada büyüsün zaten 2. Düşüneceksin geciktirme dediler normalde benim fikrim kızım kreşe başlayınca düşünmekti

Hm çok gençsiniz. Üni sınavına hazırlanıyorum diyorsunuz meslek için mi kendinizi geliştirmek için mi istiyorsunuz?

Yaşınız çok genc bence kariyerinize ilgili bir planınız varsa önce bunu gerçekleştirin.
Elalemin lafıyla gitmeyin, çocukların arasi az olsunmus. 30 yas üstü icin mantıklı belki ama siz ilk cocugu okula yollayip 2.yi yapabilirsiniz bunun için vaktiniz var

Çok zorlanırsam dondurabilirim belki çocuk gelişim düşünüyorum . Benim de kafam karışık

Çok zorlanırsam dondurabilirim belki çocuk gelişim düşünüyorum . Benim de kafam karışık

Evet öyle bir seçenekte var tabi, çocuk gelişimi açıktan okuyacaksanız kapanma ihtimali var diye biliyorum bu arada. Meslek için değil kendi çocuklarınız için okuyacaksanız o başka tabi.

Zorlanırsın.
Kızın var zaten, okumak istiyorsun, okuduktan sonra çalışırsın, ev işleri falan derken nasıl olacak ?

Evet bende en aşağı kreşe gidince olur diye düşünmüştüm yine de kafam karışıyor ha deyince zaten olmaz çünkü verecek 15 kilom var haşimato hastalığım var çok zor kilo veriyorum aylarımı alacak kilo vermem . Kariyer konusu da çocuk gelişim düşünüyorum ve eğer uygun yer bulursam da kreş gibi bir yerde çalışırım gibi düşünüyordum. Hata zaten ilk çocuğu küçük yaşsa doğurmuş olmam

Evet öyle bir seçenekte var tabi, çocuk gelişimi açıktan okuyacaksanız kapanma ihtimali var diye biliyorum bu arada. Meslek için değil kendi çocuklarınız için okuyacaksanız o başka tabi.
Nasıl kapanma ihtimali var açıktan bölüm mü kapanacak

Zorlanırsın.
Kızın var zaten, okumak istiyorsun, okuduktan sonra çalışırsın, ev işleri falan derken nasıl olacak ?
Evet farkındayım ama bu durumda tek çocuk kalmam gerekiyor o zaman . Çocuk gelişim düşünüyorum en azından ikinci olursa onura kreş de yanıma alırım gibi düşünüyorum

Evet farkındayım ama bu durumda tek çocuk kalmam gerekiyor o zaman . Çocuk gelişim düşünüyorum en azından ikinci olursa onura kreş de yanıma alırım gibi düşünüyorum

Yoo niye tek çocuk kalasın ?
Okulu bitir öyle yap.
1 sene boşluk verirsin çocuk olur, sende bakarsın kreşe verir işe girersin.
Bu arada diğeri de iyice büyümüş olur.

İnanın bende gezip tozmaya çok istiyorum ve yaza inşallah bunun planlarını yapıyorum eşimle . Bir yanımda diyor ki çok zor bir bebeklik dönemi geçirdin yıprandın biriyle uğraşıyorsun ikinci olursa en azından bir müddet de onunla uğraşırsın sonra daha rahata erersin . Kafam karışık

Nasıl kapanma ihtimali var açıktan bölüm mü kapanacak

Inanın tam bilgim yok sadece bir duyum, ben de öğrenmek amaclı açıktan çocuk gelişimi başlayayım diye düşünüyordum da. Psikoloji bölümü kapanmış çocuk gelişimi bölümü de kapanacakmis; bunun kampanyaları yapılıyormuş sebep ise çocukla yüzyüze gelmeden nasıl çocuk gelişimci olunur fikri. Başlamadan önce araştırsanız iyi olur diye uyarmak istedim sadece.

Bir arada büyür mantığı arada 1-2 yaş varsa geçerli oluyor bence. Büyük çocuk 4-5 yaşına gelince anne rahatlamaya başlıyor sonra yeni bir bebekle sil baştan oluyor bu sefer bir de kardeş kıskançlığı başlıyor büyüğün aklı erdiği için. Üniversite sınavına da hazırlanıyormuşsunuz hepsi birlikte zor olur bence, 1-2 sene daha erteleyebilirsiniz daha rahat olur sonrasında

Diyetisyen kontrolunde olunca 15 kg cok fazla degil, verilebilir. Hastaliginiza göre diyetiniz duzenlenecek sadece.
Tabi çocuk olur ya da olmaz bu hep böyle Allah nasip ettiyse olur neden olmasın. Bunun zamaninin ayarlanabilecegine pek inanmıyorum (olu doğum yapmis olan bir anne olarak).
Bence hedeflediginiz gibi bir is bulup yerinizi saglamlastirmadan düsünmeyin. Çünkü çocuk manevî bir plandan çok maddi bir plan da maalesef. Büyüdükçe masraflar da buyuyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…