- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
Benim çocukların arasinda 4 yaş var resmen başa döndüm çocuk büyütme işinde ama arası daha çok olanlar var diyip kendi içimi rahatlatiyorum ,Merhaba hanımlar .
Durumumu anlatıyım . 24 yaşıma gireceğim , üniversite sınavına çalışıyorum. 2 yıllık bir bölüm düşünüyorum. 3 yaşına yakın bir kızım var . Kilo problemim var 75 kiloyum . Ve sigara kullanıyorum bırakmak istiyorum . Eşimde 2. çocuk istiyor.( bu durumda kilo verip sigarayı bırakarak yapabilirim anca ) Normalde etrafı yokladığımda 2. Çocuk birinci çok büyümeden olması yönünde . Kimsenin kararıyla çocuk yapacak değilim bunun farkındayım. Bunun sorumluluğu bana ait sonuçda.
eşim çocuğu büyütürken yardımcı oldu geceleri zorlandığım zamanlarda. Ev işlerinde de zorlandığım zamanda yardımcı temizlik yapan kadın da tutabilir. Karşı değildir. Durumu özetle anlattım sizin fikriniz nedir ?
kv ve anneme güvenmediğim için kızımı neredeyse hiç emanet etmezdim, artık 4 yaşına geldi bugün mecbur kaldım bıraktım, kv aralıksız tv, şeker, çikolata vermiş; annemde gözümün önünde kızıma psikolojik baskı uyguladı(tanıdığım en kaygılı insanlardan biri kendimim, pedagog tavsiyelerinin tam tersini yapan bir annem vardı). bir de bana ikinciyi doğur ne var da biz bakarız diyorlar, kötü bir şaka gibiÖnce diplomani hal et ve is bul. Dedigin gibi hayatin ne getirecegi belli olmuyor. Isini sevebilirsin de, kendini daha çok gelistirmek isteyebilirsin de. Açiktan degil, gerçekten üni okumak isteyebilirsin,.. Hiç degilse is konusunda tecrübe olur, cv'nde yazar.
Simdi cocuk yaparsan ne okulu, ne isi hal edebilirsin. Ve ne yazikki Türkiyede belli bir yastan sonra is konusu zor oluyor. Etrafi dinleme, 2 küçük cocuk büyütmek çok yipratici oluyor. "Beraber büyürler" dedikleri sey genelde "biz fazla ilgilenmiyoz zaten, tv ile büyüyorlar zaten" gibi bir durum oluyor. Cünkü eskilerde öyleydi.
Ve esinde sadece "zorlandigin anlarda" yardim etmemeli. Hele 2 cocuk olursa. Bu rutin olmali. Senin sorumluluklarini paylasmali. O evin hizmetçisi degilsin, simdi ev hanimi olsan bile. Bunuda hal etmeden kesinlikle 2ci cocuga baslama.
kv ve anneme güvenmediğim için kızımı neredeyse hiç emanet etmezdim, artık 4 yaşına geldi bugün mecbur kaldım bıraktım, kv aralıksız tv, şeker, çikolata vermiş; annemde gözümün önünde kızıma psikolojik baskı uyguladı(tanıdığım en kaygılı insanlardan biri kendimim, pedagog tavsiyelerinin tam tersini yapan bir annem vardı). bir de bana ikinciyi doğur ne var da biz bakarız diyorlar, kötü bir şaka gibikızımın üstüne titredim benim yaşadıklarımı yaşamasın diye, şimdi ikinciyi hayal bile edemiyorum. benim eşimde istiyor ama tek başıma yaşadıklarımı unutmadım ben, hala zor.
sizinki iyi cesaret
Yemese iyi ama kimse şeker cikolata yedi diye ölmüyorkv ve anneme güvenmediğim için kızımı neredeyse hiç emanet etmezdim, artık 4 yaşına geldi bugün mecbur kaldım bıraktım, kv aralıksız tv, şeker, çikolata vermiş; annemde gözümün önünde kızıma psikolojik baskı uyguladı(tanıdığım en kaygılı insanlardan biri kendimim, pedagog tavsiyelerinin tam tersini yapan bir annem vardı). bir de bana ikinciyi doğur ne var da biz bakarız diyorlar, kötü bir şaka gibikızımın üstüne titredim benim yaşadıklarımı yaşamasın diye, şimdi ikinciyi hayal bile edemiyorum. benim eşimde istiyor ama tek başıma yaşadıklarımı unutmadım ben, hala zor.
sizinki iyi cesaret
25 te evlenmiş 31 yaşta anne olmuş biri olarak alkışş...20 li yaşlarda çocuk büyük cesaret gerçekten hiç geç kalmamışım24 yasında 2.cocuk fazla degil mi ya?
Herkesin kendi tercihi ama dünyaya da dogurmaya gelmedik yalnızca.
Üni.sınavı isi muhtelemen yalan olur 2 cocıkla eger cok azimli değilseniz.
Cocugunuzda kücük.
26 yasında evlendim.
21 yasında anne olmak bile erken bence.
Tuvalet eğitimi 1 ayda olmaz biseyi yanlış yapıyorsunuzdur.Açıkçası kızımda çok zorlandım hala da zorlanmaya devam ediyorum şu an mesela 1 aydık tuvalet eğitimi veriyorum. Çok zor bir bebekti hala da öyle huyu bu. Sorduklarım ise olmuşken bir arada büyüsün zaten 2. Düşüneceksin geciktirme dediler normalde benim fikrim kızım kreşe başlayınca düşünmekti
Çok zorlanırsam dondurabilirim belki çocuk gelişim düşünüyorum . Benim de kafam karışık
benim eşime kalsa çoktan olmuştu 2. Ben büyüttüğüme göre kararı ben veririm dedim kendimeYemese iyi ama kimse şeker cikolata yedi diye ölmüyorbizleri sekerli pirinç unlarıyla büyütmüşler bilmediklerinden aonuçta ama bu kadar da kasmaya psikolojinizi bozmaya gerek yok
ayrıca konus sahibinin cok söz hakkı yok gibi eşim beklemez diyip durmuş
Çocuk yapma işi çiftlerin ortak kararıdır. Size bu konuda baskı yapması sempatik bir şey değil.Ben beklesem bile eşimin beklemek isteyeceğini sanmam :) şimdiden sürekli söylüyor
Çocuk yapma işi çiftlerin ortak kararıdır. Size bu konuda baskı yapması sempatik bir şey değil.
Bu konuda zorlama, baskı yapmak hele çok çok sinir bozucu. Bize de anneler bazen yapın yapın diyorlar kızıyorumHatta bana yüzde 80 benim.yuzde 20 kocamin kararı gibi geliyor ahaah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?