2. Çocuk fikri mantıklı mı ?

Çok doğru kreş de çocuk bakmak iş bulmak şu zamanda hayal bir düşünce . Ben en kötü elimde bir diplomam olur diye okumak istiyorum . Hayatın ne getireceğini bilmiyoruz çünkü .

Önce diplomani hal et ve is bul. Dedigin gibi hayatin ne getirecegi belli olmuyor. Isini sevebilirsin de, kendini daha çok gelistirmek isteyebilirsin de. Açiktan degil, gerçekten üni okumak isteyebilirsin,.. Hiç degilse is konusunda tecrübe olur, cv'nde yazar.

Simdi cocuk yaparsan ne okulu, ne isi hal edebilirsin. Ve ne yazikki Türkiyede belli bir yastan sonra is konusu zor oluyor. Etrafi dinleme, 2 küçük cocuk büyütmek çok yipratici oluyor. "Beraber büyürler" dedikleri sey genelde "biz fazla ilgilenmiyoz zaten, tv ile büyüyorlar zaten" gibi bir durum oluyor. Cünkü eskilerde öyleydi.

Ve esinde sadece "zorlandigin anlarda" yardim etmemeli. Hele 2 cocuk olursa. Bu rutin olmali. Senin sorumluluklarini paylasmali. O evin hizmetçisi degilsin, simdi ev hanimi olsan bile. Bunuda hal etmeden kesinlikle 2ci cocuga baslama.

Benimkilerin arası 2 yaş çok memnunum beraber büyüdüler arkadaş oldular.tabi ilk iki yıl çok zordu. Büyüdüklerinde faydasını anladım. Ama sizin çocuğunuz 3 yaşında şimdi hamile kalsanız aralarinda 4 yaş olmuş olacak. Birbirlerine küçükken arkadaş olmaları imkansız beklemisken biraz daha bekleyebilirsiniz. Ben çocuklar arası yaş farkı arttıkça kıskançlığın arttığını düşünüyorum. Tek olup hep ilgi kendinde olan ilk çocuk küçük kardeşini çoğunlukla kıskanıyor.

Gerçi şimdi nasipse bir bebegimiz daha olacak, arada yaş farkı çok olunca nasıl oluyor onu da yaşayarak tecrübe edeceğiz bakalım.

Merhaba hanımlar .
Durumumu anlatıyım . 24 yaşıma gireceğim , üniversite sınavına çalışıyorum. 2 yıllık bir bölüm düşünüyorum. 3 yaşına yakın bir kızım var . Kilo problemim var 75 kiloyum . Ve sigara kullanıyorum bırakmak istiyorum . Eşimde 2. çocuk istiyor.( bu durumda kilo verip sigarayı bırakarak yapabilirim anca ) Normalde etrafı yokladığımda 2. Çocuk birinci çok büyümeden olması yönünde . Kimsenin kararıyla çocuk yapacak değilim bunun farkındayım. Bunun sorumluluğu bana ait sonuçda.
eşim çocuğu büyütürken yardımcı oldu geceleri zorlandığım zamanlarda. Ev işlerinde de zorlandığım zamanda yardımcı temizlik yapan kadın da tutabilir. Karşı değildir. Durumu özetle anlattım sizin fikriniz nedir ?
Fikrim : bence çok zorlanırsınız üniversitenizi bitirin sonra yapın gerçekten zor bulantılar uykusuzluk hastalık hemde iki tanesi zor bacım zor

Merhaba hanımlar .
Durumumu anlatıyım . 24 yaşıma gireceğim , üniversite sınavına çalışıyorum. 2 yıllık bir bölüm düşünüyorum. 3 yaşına yakın bir kızım var . Kilo problemim var 75 kiloyum . Ve sigara kullanıyorum bırakmak istiyorum . Eşimde 2. çocuk istiyor.( bu durumda kilo verip sigarayı bırakarak yapabilirim anca ) Normalde etrafı yokladığımda 2. Çocuk birinci çok büyümeden olması yönünde . Kimsenin kararıyla çocuk yapacak değilim bunun farkındayım. Bunun sorumluluğu bana ait sonuçda.
eşim çocuğu büyütürken yardımcı oldu geceleri zorlandığım zamanlarda. Ev işlerinde de zorlandığım zamanda yardımcı temizlik yapan kadın da tutabilir. Karşı değildir. Durumu özetle anlattım sizin fikriniz nedir ?
İki kızımın arasında 17 ay var ve zorluğunu anlatamam size. O kadar yıprandım ki. O da eşim benden daha çok bakar. Kaynanamdan annemden Allah bin kere razı olsun emekleri çok fazla ama yine de çok zor. Tabi sizin yaş aralığı daha fazla olduğu için beni ki kadar sorun çıkar mı bilemiyorum. Her şeye rağmen canları saolsun da gerisi pek mühim değil

Klasik cevabimi vericem. Pandemi doneminde hic mantikli değil.
Yasiniz da zaten kucuk acele etmeyin.
Ben de kendi adima yas araligi yakin olmasin diye dusunuyorum. Yas araligi yakin olunca kiskanclik vs fazla oluyor.
Kardeslerimin biriyle aramda 13 ay diğeriyle 2.5 yas var ordan biliyorum.
Ben de sizinle aynı fikirdeyim kardeşim benden 3 yaş küçük benden. Küçüklüğüme dair ilk hatırladığım şey kardeşimin eve gelmesi 🙈kıskançlıktan yürüyemeyi unutmuşum😳kızım 6 yaşına kadar yapmayı düşünmedim,kızım çok istedi kardeş diye.. sonra da düşük yapınca acaba geç mi kaldım diye içim içimi yedi bu kadar ara vererek hata mi yaptım diye.. Allah nasip ederse kucağıma alırsam bu kez araları 8 yaş olacak

Benimkileri arasında 9 yaş var. Iyi ki böyle olmuş diyorum iki küçüğe bakamazdım.
Açıktan bende okuyorum. Bebeğin ilk aylarında cok kolaydı. ( doğum iznindeyken ) Gunde birkaç kere uyuduğu için rahatca calisabiliyordum. Ama 5 - 6 aydan sonra uykusu azaldığı için zor oluyor.
İkisi beraber büyür diye bana da çok söyleyen oldu. Yardıma ihtiyacım olursa gelir misiniz dedim.kimseden ses çıkmadı. Kendine güveniyorsan sen bilirsin. Ben yapamazdım.
Bebek doğunca büyük olanı abi veya ablasın sen büyüdün diye zorlamamak lazım. İkisinin de ilgiye ihtiyacı olacak.
benimkiler arası da sağlıkla kucağıma alabilirsem 8 yaş olacak. Kızımla daha iyi ilgilenebileyim diye erteledim hep iyi yapmışımdır inşallah destek sözleri duymaya ihtiyacım var 🙈şimdi de yaş 35 oldu zorlanır mıyım nasıl olur kızım kıskanır mi kafamda deli sorular 🤔🤣

Benim kizimin oğlu şimdi 17 aylık, haftanın 6 günü sabahtan akşama kadar onların yanında yatılı kalan kadın var, ev işlerinde ve cocugun bakımında, yinede zor geliyor benim kızıma hergün üni. Şimdilik evden okuyor ama ikinci çocuğu katiyyen daha düşünmüyorlar, benim kizim 35 yaşında.
Sen daha 24, o yaşta acele etmek mantıklı değil. Ama bunu herkes kendisi bilir.

Insandan insana degisiyor bu karar. Sahsen herseyi bir araya tikmayi sevmiyorum. Sonunde cünkü kendinde yipraniyorsun ve her iste verimli olamiyorsun. Yasiniz genc oldugu icin iki secenek görüyorum: ya ilk cocugu yapip ondan sonra okuyacaksiniz, yada ilk okuyup ondan sonra cocuk. Hepsini ayni anda yürütebilir mi: yapan vardir yeterli kadar yardimcisi varsa. Sahsen iki cocuguma nerdeyse komple kendim bakiyorum. Bir kursa yazildim ona bile bazen gidemedim..ya bakabilecek kimse yoktu, yada cocuklardan bir tanesi hastaydi. Yani herseyi bir arada yürütecek gücü görüyorsaniz denersiniz, ben kendimde bu enerjisini (heleki bebekle ilk yilda) görmedim

Yap bence madem 2.yi istiyorsun
İşe falan başlamadan yap sonra işten ayrılmak durumunda kalınıyor falan.

Merhaba hanımlar .
24 yasında 2.cocuk fazla degil mi ya?
Herkesin kendi tercihi ama dünyaya da dogurmaya gelmedik yalnızca.
Üni.sınavı isi muhtelemen yalan olur 2 cocıkla eger cok azimli değilseniz.
Cocugunuzda kücük.
26 yasında evlendim.
21 yasında anne olmak bile erken bence.

iki karpuzu da yuklenme.. bir yavrun var, yasin genc.. ucuncu cocugu bile yaparsin.. once bir okulu hallet koy iki sene dedigin ne ki.. sonra bak rahatca gebeligine, bebegine..

benimkiler arası da sağlıkla kucağıma alabilirsem 8 yaş olacak. Kızımla daha iyi ilgilenebileyim diye erteledim hep iyi yapmışımdır inşallah destek sözleri duymaya ihtiyacım var 🙈şimdi de yaş 35 oldu zorlanır mıyım nasıl olur kızım kıskanır mi kafamda deli sorular 🤔🤣
Bende 34 yaşındayım. Bence daha tecrübeli ve bilinçli oluyoruz😉😉

Merhaba hanımlar .
konumu okumanızı tavsiye ederim. 4 yıllık üniversitenin sonuna dereceyle geldim. Bu arada oğlum da oldu şimdi 1 yaşında verene şükür onu.

Merhaba hanımlar .
Evet gercekten istiyorsanız yapın
Evet ilk zamanlar çok zor yaşının yakın olması ama zamanla bu arkadaşlığa dönüştü
3 çocuk annesiyim dışardan üniversite okuyorum şimdi yeniden hazırlanmaya çalışıyorum
Çocuk güzel evet kardeş çok güzel ama çok büyük bir sorumluluk ben çok sabırlı ve sakin bir insanım çocuklarıma karşı bu sabrım
Ne anneler var görüyorum tahammüllu kalmamış surekli bagirip cagiran kimseyi yadirgamiyorum benim de tukendigim anlar oldu ama bunu hiç yansıtmadım ben içimde yaşadım
Benim için en onemli şey çocuklarımla iletişimim
Mükemmel değilim ama onlar için en iyisi olmaya çalışıyorum

Ben beklesem bile eşimin beklemek isteyeceğini sanmam :) şimdiden sürekli söylüyor
İyide çocuğu anne doğurur o besler ayrıca esin belki 3 .4 .5 te ister ne dese yapacakmisiniz ?bence bu annenin karari olmalı çünkü vücut bizim meme bizim rahim bizim çocuğun altı bizim üstü bizim ağlasa emziği biziz kısaca babalar annelerin çeyreği kadar bakmaz

Burada sizin çoook çok eski konularınızı hatırlıyorum o zaman da okumak istiyordunuz bi çok şey yazıldı çizildi ama sizin tercihiniz farklı oldu. Bence bu sefer hayatınızı elalemin sözleriyle yönlendirmeyin okuyun bi mesleğiniz olsun. İlk çocuk için bile çok gençken üç yaşında kızınız var neticede acele etmenin lüzumu yok.

Açıkçası kızımda çok zorlandım hala da zorlanmaya devam ediyorum şu an mesela 1 aydık tuvalet eğitimi veriyorum. Çok zor bir bebekti hala da öyle huyu bu. Sorduklarım ise olmuşken bir arada büyüsün zaten 2. Düşüneceksin geciktirme dediler normalde benim fikrim kızım kreşe başlayınca düşünmekti
2.zaten olacaksa suan tam zamani bence, cunku 4 sene sonra buyuk olan 7yasinda olacak ve 2.belkide 3yasinda olacak.30 yas olmadan cocuklarinizi buyutmus olacaksiniz ve rahatlikla is hayatina atilacaksiniz.Egerki 2.ciyi ertelerseniz bu sefer cocuklarin arasinda yas farki olacak, bebegi buyutmek icin yine belli bir sure evde kalmaniz gerekecek, hersey sil bastan olacak.Cocuk bakimi her zaman zordur.Benim kizlarimin arasinda 5yas fark var.Sahsen cok pismanim 3-3,5 yas fark ideal bence.Ve cocuk defteri 30dan once kapandimi mis.Ben ilk dogumumu 30da yapdim, 2. yi 36 da dogurdum.Suan 39 yasindayim hala bebek buyutuyorum.Kismet olursa 40dan sonra calisacagim😒Birde fiziki yorgunluk var tabi, 30da yaptiklarimla alakasi yok.Suan cocuklar tum enerjimi aliyor,evi supurup silmek tam iskence.5yil once gece gece ev temizlerdim,suan oturup dinlenmek istiyorum sadece

Merhaba hanımlar .
Evet gercekten istiyorsanız yapın
Evet ilk zamanlar çok zor yaşının yakın olması ama zamanla bu arkadaşlığa dönüştü
3 çocuk annesiyim dışardan üniversite okuyorum şimdi yeniden hazırlanmaya çalışıyorum
Çocuk güzel evet kardeş çok güzel ama çok büyük bir sorumluluk ben çok sabırlı ve sakin bir insanım çocuklarıma karşı bu sabrım
Ne anneler var görüyorum tahammüllu kalmamış surekli bagirip cagiran kimseyi yadirgamiyorum benim de tukendigim anlar oldu ama bunu hiç yansıtmadım ben içimde yaşadım
Benim için en onemli şey çocuklarımla iletişimim
Mükemmel değilim ama onlar için en iyisi olmaya çalışıyorum

Sınava hazırlanıp okul düşünüyorsunuz aynı zamanda 2. Bebek , yani birinden vazgeçmelisiniz gibi

Back
X