2. Çocuk fikri mantıklı mı ?

30u geçmiş olsaydınız hiç beklemeyin yapın derdim ama daha çok gençsiniz. Yaş aralığı az olacak diye bir kaide yok. Ne güzel büyümüş olur size yardımıcı da olur. Siz mesleğinizi elinize almış ideal kilonuza inmiş olursunuz. Kızınızda size en çok ihtiyacı olan okul döneminde vs size doymuş olur. En azından ben böyle düşünüyorum ilk çocuğun kursağında kalıyor sonra hevesleri. Teyzem kızı ilkokula başlayacağı sene doğurmuştu mesela çocuğun en güzel senesi lohusalıkla kaynadı gitti. Hayatıızın gençliğinizi yaşayın keşke demeyin. 40 a kadar yolu var doğurmak basit iş

Merhaba hanımlar .
Durumumu anlatıyım . 24 yaşıma gireceğim , üniversite sınavına çalışıyorum. 2 yıllık bir bölüm düşünüyorum. 3 yaşına yakın bir kızım var . Kilo problemim var 75 kiloyum . Ve sigara kullanıyorum bırakmak istiyorum . Eşimde 2. çocuk istiyor.( bu durumda kilo verip sigarayı bırakarak yapabilirim anca ) Normalde etrafı yokladığımda 2. Çocuk birinci çok büyümeden olması yönünde . Kimsenin kararıyla çocuk yapacak değilim bunun farkındayım. Bunun sorumluluğu bana ait sonuçda.
eşim çocuğu büyütürken yardımcı oldu geceleri zorlandığım zamanlarda. Ev işlerinde de zorlandığım zamanda yardımcı temizlik yapan kadın da tutabilir. Karşı değildir. Durumu özetle anlattım sizin fikriniz nedir ?
Benim çocukların arasinda 4 yaş var resmen başa döndüm çocuk büyütme işinde ama arası daha çok olanlar var diyip kendi içimi rahatlatiyorum ,😂 pandemi süresince istemezdim ya her ay hastane serüveni yorucu ve tehlikeli olurdu

Önce diplomani hal et ve is bul. Dedigin gibi hayatin ne getirecegi belli olmuyor. Isini sevebilirsin de, kendini daha çok gelistirmek isteyebilirsin de. Açiktan degil, gerçekten üni okumak isteyebilirsin,.. Hiç degilse is konusunda tecrübe olur, cv'nde yazar.

Simdi cocuk yaparsan ne okulu, ne isi hal edebilirsin. Ve ne yazikki Türkiyede belli bir yastan sonra is konusu zor oluyor. Etrafi dinleme, 2 küçük cocuk büyütmek çok yipratici oluyor. "Beraber büyürler" dedikleri sey genelde "biz fazla ilgilenmiyoz zaten, tv ile büyüyorlar zaten" gibi bir durum oluyor. Cünkü eskilerde öyleydi.

Ve esinde sadece "zorlandigin anlarda" yardim etmemeli. Hele 2 cocuk olursa. Bu rutin olmali. Senin sorumluluklarini paylasmali. O evin hizmetçisi degilsin, simdi ev hanimi olsan bile. Bunuda hal etmeden kesinlikle 2ci cocuga baslama.
kv ve anneme güvenmediğim için kızımı neredeyse hiç emanet etmezdim, artık 4 yaşına geldi bugün mecbur kaldım bıraktım, kv aralıksız tv, şeker, çikolata vermiş; annemde gözümün önünde kızıma psikolojik baskı uyguladı(tanıdığım en kaygılı insanlardan biri kendimim, pedagog tavsiyelerinin tam tersini yapan bir annem vardı). bir de bana ikinciyi doğur ne var da biz bakarız diyorlar, kötü bir şaka gibi😞 kızımın üstüne titredim benim yaşadıklarımı yaşamasın diye, şimdi ikinciyi hayal bile edemiyorum. benim eşimde istiyor ama tek başıma yaşadıklarımı unutmadım ben, hala zor.

sizinki iyi cesaret

kv ve anneme güvenmediğim için kızımı neredeyse hiç emanet etmezdim, artık 4 yaşına geldi bugün mecbur kaldım bıraktım, kv aralıksız tv, şeker, çikolata vermiş; annemde gözümün önünde kızıma psikolojik baskı uyguladı(tanıdığım en kaygılı insanlardan biri kendimim, pedagog tavsiyelerinin tam tersini yapan bir annem vardı). bir de bana ikinciyi doğur ne var da biz bakarız diyorlar, kötü bir şaka gibi😞 kızımın üstüne titredim benim yaşadıklarımı yaşamasın diye, şimdi ikinciyi hayal bile edemiyorum. benim eşimde istiyor ama tek başıma yaşadıklarımı unutmadım ben, hala zor.

sizinki iyi cesaret

Artik cocuk 4 yasinda, arada biraz seker tüketirse sorun degil. Kendi psikolojik sagliginida düsünmek zorundasin. Arada biraz nefes almak adina kv'deye birak. Ayrica cocuk içinde iyi, babaannesi ile bag kurmasi. Ömür boyu bu kadar fazla üzerine titrersen, annenden farkin olmayacak.

Kar/zarar hesabinda ama kaygi, seker tüketiminden daha zararli bence. Bende çok kaygili ve kontrolcü bir anne ile büyüdüm, yani neyden bahs ettigini biliyorum. Ancak bu demek degil ki cocugun hiç iliskisi olmasin annen ile. Bazi seyleri görmezden geleceksin, daha büyük seyleride annen ile konuscaksin.

2ci cocuk fikri ise etrafa bakmadan alinmasi gereken bir karar. Simdi "biz bakariz sen korkma" diyenler yarin cocuk atiyorum kolik/hiperaktif/.. oldugunda yada artik yorulduklarini his ettiklerinde olmayabilir.

Once okul ve kilo vermek diyorum. Kizin buyur ve bakimi kolaylasir yasin cok kucuk ikinci elbet olur neden ikisi bir arada buyusun diye istar ederler zaten cocuk buyutmek cok zor. Yasiniz genc oldugu icin bebegi erteleyebilirsiniz

Ben aralarında çok yaş olmasını istemıyordum aralarında 3.5 yaş var. Ama şöyle bişey var siz açıktanda olsa bi bölüm okumak istiyorsunuz ve vermeniz gereken kilolarda varmış. Bence bir süre erteleyebilirsiniz daha yaşınızda ufak. İleride olursa daha rahat edersiniz. Ben şimdi hiç düşünemiyorum unı okumayı mesela.. öyle bi zamanım kalmıyor.

1) Yaşınız genç ve bir çocuğunuz varmış zaten
2) Üni düşünüyorsunuz
3) Kilo problemim var dediniz
4) Günümüzün şartlarını düşünün bence
Ben fikirlerimi belirttim, karar tabi ki sizin

sizinki iyi cesaret
Yemese iyi ama kimse şeker cikolata yedi diye ölmüyor 😏 bizleri sekerli pirinç unlarıyla büyütmüşler bilmediklerinden aonuçta ama bu kadar da kasmaya psikolojinizi bozmaya gerek yok
ayrıca konus sahibinin cok söz hakkı yok gibi eşim beklemez diyip durmuş ;)

2 yıllık üni okuyacakmışsın senin kararın tabi ama ben senin yerinde olsam üniversitemi okur ondan snra düşünürdüm yaşınız 24müş olacak 27 yaşında çocuğunuzu kucağınıza alırsınız sağlıkla ne güzel. Ama tabi bu sizin kararınız

24 yasında 2.cocuk fazla degil mi ya?
Herkesin kendi tercihi ama dünyaya da dogurmaya gelmedik yalnızca.
Üni.sınavı isi muhtelemen yalan olur 2 cocıkla eger cok azimli değilseniz.
Cocugunuzda kücük.
26 yasında evlendim.
21 yasında anne olmak bile erken bence.
25 te evlenmiş 31 yaşta anne olmuş biri olarak alkışş...20 li yaşlarda çocuk büyük cesaret gerçekten hiç geç kalmamışım

İkinci çocuk zor valla ilki gibi olmuyor daha fazla emek ve sabır istiyor ikisi iki yandan. Hedefleriniz var yaşınız küçük kilo probleminiz de var bence herşey düzene girsin o şekilde yapın kendi fikrim. Yaşadım biliyorum gerçekten şuan çalışamıyorum bile tikili kaldım eve, araları 4 yaş benim.

Açıkçası kızımda çok zorlandım hala da zorlanmaya devam ediyorum şu an mesela 1 aydık tuvalet eğitimi veriyorum. Çok zor bir bebekti hala da öyle huyu bu. Sorduklarım ise olmuşken bir arada büyüsün zaten 2. Düşüneceksin geciktirme dediler normalde benim fikrim kızım kreşe başlayınca düşünmekti
Tuvalet eğitimi 1 ayda olmaz biseyi yanlış yapıyorsunuzdur.

Yemese iyi ama kimse şeker cikolata yedi diye ölmüyor 😏 bizleri sekerli pirinç unlarıyla büyütmüşler bilmediklerinden aonuçta ama bu kadar da kasmaya psikolojinizi bozmaya gerek yok
ayrıca konus sahibinin cok söz hakkı yok gibi eşim beklemez diyip durmuş :KK66:
benim eşime kalsa çoktan olmuştu 2. Ben büyüttüğüme göre kararı ben veririm dedim kendime

Herkes illa neden iki çocuk yapmak zorında bu ülkede asla anlamıyorum. Mecbur yapacağız bari iyice zorlanalım iki bebek büyütüp hunimizi takalım diyor herkes.
Bana da öyle büyümeden yap yap dediler, ben tek çocuk düşünüyorum diyince uzaylı görmüş gibi bakıyorlar.

Back
X