• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Çocuk ikilemleri

Postmodernik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
944
591
103
Merhaba hanımlar
Benim derdim yaklaşık 15-20 gündür kafamı kurcalayan 2. Çocuk fikri. Bir yanım gerçekten istiyor ama diğer yanım emin olamıyor.
Durumumu izah edeyim benim 33. Ayında olan baya hareketli bakımı için yüksek enerji gerektiren bir kızım var tuvalet konusunu da daha halledemedik hala bezleniyor aslında hazır gibi ama çalıştığım için yazı bekliyorum ( öğretmenim çünkü yazın tatilde daha rahat olabileceğini düşünüyorum). Kızımı parka bahçeye götürsem çocuklarla oynamaya bayılıyor fazlasıyla dışa dönük bir çocuktur.
Sorum şu tecrübeli annelerden 2. Çocuk içim erken midir? Nereden baksak hamile kalıp doğurduğumda kızım 3 buçuk olur. Sizce ne yapmalıyım kafamda deli sorular kardeş için erken mi 29 yaşındayım bu arada 5 yıllıkta evliyim eşimle iyi giden bir evliliğimiz var.

Benden bir yas büyüksün. Soyleki ben tek cocuk büyüdüğüm için asla ve asla kızceminde tek büyümesini istemedim. Kardes başka aile(anne baba) cok başka çünkü. 2018 yılında bir kürtajı olmustu yani kızım o zaman 2 yaşındaydı cok isteklinin cok ümitliyim ve hayal kırıklığı yaşadı dusun çekim bile yapmıştık abla oluyorum diye,hayırlısı böyleymiş ama planlı birsey degildi evet istekliydi. Simdide 4 aylık bir kizcemiz var evet bu da planlı degildi çünkü planlı olunca insan daha bir irkiliyor korkuyor vazgeçiyor falan filan( senin gibi olabiliyordum düşüncelerden bakamam yetişemem vb ) pandemi de İzmir kaçamağında yine meğersem hamileymiş haberim yok dönüşte öğrendik supriz olunca daha bir başka oluyor tabi.
Ne kadar korkusuz ve düşüncelerden kaçarsan aslında o kadar adapte olabiliyorsun bu fikre. 😊

Bunun cevabını en iyi siz bilirsiniz.
Siz çalışırken cocuklara kim bakacak?
Maddi durumunuz müsait mi?
Yeterince zamanınız , enerjiniz var mı ?

Ben suan 30 yaşındayım. 6 yasında bir oğlum var. 2. yi düşünmüyorum . Enerjim ve sabrım yok çünkü. O yüzden bunun cevabını en iyi siz bilirsiniz.

29 nispeten genç bir yaş. Neden sanki menapoza bir sene kalmış gibi yazdınız anlamadım 😂 ben ailelerden uzakta yaşadığım için ikinci çocuğuma hamileyken büyüğe bakamayacağımı düşündüm. Çocuğum 4.5 yaşındaydı kardeşi doğduğunda. Böylece tuvalet eğitimi, kreşte ilk senesi , gece uyanmaları bitmiş ve kucağa almam gereken zamanlar geride kalmıştı. Bir süre daha beklemenizi öneririm.

Oğlum 32 aylıktı, hala bezliydi ve emiyordu hamile kaldığımda.
Kolay mizaçlı bir çocuk da değil ayrıca.
Tam zamanı diye düşünmüştüm, zamanıymış.
Ama herkesin hikayesi farklı olur tabii, iyi değerlendirmelisiniz.

29 nispeten genç bir yaş. Neden sanki menapoza bir sene kalmış gibi yazdınız anlamadım 😂 ben ailelerden uzakta yaşadığım için ikinci çocuğuma hamileyken büyüğe bakamayacağımı düşündüm. Çocuğum 4.5 yaşındaydı kardeşi doğduğunda. Böylece tuvalet eğitimi, kreşte ilk senesi , gece uyanmaları bitmiş ve kucağa almam gereken zamanlar geride kalmıştı. Bir süre daha beklemenizi öneririm.
Öyle kararsız kaldım ki bir yanım bekle bir yanım hadi diyor

Sizinle ayni durumdayım. Ben hep tek cocuk taraftariydim ama son zmnlarda fikrimiz degisti Benim kizim 4 yasina girmek uzere ve yalniz kalmasini istemiyorum bir kardesi olsun bizimde bir cocugumuz daha olsun bu defter kapansin dedik bu ay karar verdik. Yani illaki yapacaksaniz cok arayi acmamak en iyisi .tabi siz dogurana kadar ilk cocugunuzun biraz.daha bagimsiz olmasi gerektigini dusunuyorum. Mesela benim kizim her konuda kendine yetiyor tuvaletini kendisi yapar yeri gelir kucucuk yasiyla bana yardim eder. Durum.bu olunca 2.zamani gelmis.dedik. tabi simdi ara verdigimiz icinde tekrar ayni seruveni yasamak cok zor olacak.gozum korkuyor açıkçası bakalim hayirlisi.

Ha bide 3 bucuk yas baya rahat bir yas acikcasi cocuklar duruluyor. Eskisi gibi olmuyorlar
Yani siz dogurana kadar 3 bucuk olacaksa gozunuzde buyuttugunuz kadar zor olmaz. Vede tuvalet.egitimi 15 20 gun suren bir sey.
Normalde .ama Ben cok ugrastim ama yaşıt arkadaşı ni tuvalette gordugunde tuvalete alisti yoksa alismiyordu.biraz taktikle ve kendiside hazirsa hemen alistirabilirsiniz gozunuzde buyutmeyin.bende cok buyutuyordum gözümde

Benim bebeğim dört aylık ve aşırı aglak zirlak bir bebek
Dört aydır güldüğü anı göremedim ki bence büyüdükçe de aynı olacak zor belli
Buna rağmen ikinciyi istiyorum şuan yaşım 33
Sizin yaşınız hem daha genç hem ilkini bayağı buyutmussunuz
Arasında var bence bayağı.
İlk iki yıl zor olur sonra rahatlarsiniz
Tek çocuk büyütmek daha zor bence
Ablamın tek cocugu var
Aşırı ilgi bekliyor yaşı 9
Tek başına pandemide iyice sikildi
Surekli annesine yapışık halde.
Hem kardeş hemde ikinci çocuk fikri güzel
Benim yaşım daha küçük olsaydı ve hamileliğim aşırı zor gecmeseydi 3 tane bile isterdim
Çocuk çok güzel birşey 🤩
Sizin evliliğiniz de de sıkıntı yokmus
İki çocuk gayet ideal.

2.cocuk için fazla efor harcamaniz gerekecek.
Iki farklı beklentileri olan çocukların için kendini yeterli görüyorsan neden olmasın. Benim çocuklarım arasında da 2 yas var. Iyi ki var.
Evet yoruldum ama onları yanyana görünce oturup ayni oyunu ortak oynadiklarinda birbirlerini dışarıda koruduklarinda iyi ki diyorum hep.
Ama dediğim gibi birden fazla çocuk hem avantajlı hem dezavantajlı.
Kar zarar hesaplaması yaparak karar verin.

Ogullarimin arasında tam 3.5 yaş var. Hamile.kaldigimda.oglum 3 yaşında bile değildi. Aralarındaki yaş farkının az olması onlar için ilerde iyi olacak ama bence 1 yıl sonra olsa dahabiyi olurdu böyle ikisi de bebek oluyor ve zorlaniyorsun.

Herkes kendi hayatında yaşadığını bilir.
benim ikizim annemin karnında 5 aylıkken ölmüş ben kalmışım. Allah sağlıklı ömür versin bir abim var. Canım kadar çok seviyorum. Onun için herşeyş yaparım ama o da beni öyle. Keşke ikizim de ölmeseydi ya da başka bir kardeşim daha olsaydı ❤️ Benim için kardeşlik çok değerli ve çok güzel. Tabii ki düşman olan kardeşlerde var ama çok şükür bizde öyle değil.
O sebeple kardeşliğe çok önem veriyorum bir gün hayattan göçüp gittiğimde de çocukluklarımın birbirlerine sarılıp destek olacağı fikri beni rahatlatıyor.
32 yaşındayım. Şu anda gebeyim. Bebeğim hayırlısı ile dünyaya geldiğinde kızım 2,5 yaşında olacak.
Yaşım 25-26 olsaydı 30 yaşımda bir tane daha yapardım :) ama Allah artık olmayana, isteyene versin.
Bu sorunun en doğru cevabı sizde, ona verebilecekleriniz, maddi ve manevi tüm şartlarınız ❤️Hakkınızda hayırlısı olsun☘️

Tum cevaplar sizde aslinda. Maddi durumunuz nasil? 2 cocuk da cok basarili olursa yurt disina gonderebilir misiniz mesela? Benim aklima ilk gelen bu oluyor. Cevremde iki cocuklu aileler var,birini ozele vermisler digerini devlete cunku para yetmiyor. Bu da bana adaletsiz geliyor sahsen. İkisini de esitleyebilecek misiniz maddi manevi? Kim bakacak? Tek basiniza bir anne olarak yetebilecek misiniz?

ben de sizin gibiyim ama kendime güvenemediğim için yapmiciğim daha yaşlıyım ve kafam götürmüyor yoruluyorum yavrucaklar yalapşap büyüyeceğine bir tanesi adam akıllı büyüsün diyorum bu benim kendi fikrim

Ben de aynı durumdayım kızım 33 aylık çok düşündük bu konuyu. İnşallah artık istiyoruz tabi Allah hayırlısını nasip etsin. Her ailenin her çocuğun dinamikleri farklı

maddi durum müsaitse , enerjiniz vs yetiyorsa illa 2. İstiyorum diyorsanız bence zamanı 3,5 yasında olacak bebek doğduğunda zaten kızınız

Tum cevaplar sizde aslinda. Maddi durumunuz nasil? 2 cocuk da cok basarili olursa yurt disina gonderebilir misiniz mesela? Benim aklima ilk gelen bu oluyor. Cevremde iki cocuklu aileler var,birini ozele vermisler digerini devlete cunku para yetmiyor. Bu da bana adaletsiz geliyor sahsen. İkisini de esitleyebilecek misiniz maddi manevi? Kim bakacak? Tek basiniza bir anne olarak yetebilecek misiniz?
Çocuğum olursa yine ücretsiz izne çıkacağım ve annemlerle ve kayınvalidelerle aynı şehirde yaşıyoruz şuanda bile dönüşümlü bakıyorlar kızımı

Back
X