2.çocuk meselesi

benimde 1,5 yaşında bebeğim var. ben biri okula gitmeden diğeri yapmam diyorum ama etraftakiler tam biri olgunlşamışken tekrardan bezlere mamalara pürelere dişlere ateşlere dönmek o yaşta çok zor gelir yapmazsın diyorlar. konunuzu okuyunca benimde aklıma o geldi. en baştan başlamak tam düzene oturtmuşken nasıl olacak.
ve herşey bu kadar pahalıyken. bende sizin gibi tekte kalırım diye tahmin ediyorum. ama pişman olmayız inşallah.

Valla 38 hiçte geç bir yaş değil.. ayrıca tek çocuk bana çok saçma geliyor yarın öbür gün evlenecek yanında ona yardım edecek kardeşi olması nasıl güzel birşey düşünsenize.. ben şimdi anneme anlatamadıklarımı kızkardeşlerimle paylaşıyorum.. tarifsiz bir duygu kardeşlik.. hee her çocuk rızkıyla gelir bunuda unutmayın..

bende 37 yaşındayım oğlum 10 yaşında 2. kız oldu oda 8 aylık ve 10 yıl düşündüm inanın 2. çocuk için ,burada bu şekilde açılan konuları tek tek okudum ve iyiki doğmuş meleğim evde bebeği özlemişiz, inanın abi, ben ve eşim eve koşarak gidiyoruz ,çalışan anneyim biraz zorlanıyorum ama bu düzenede alıştım hele oğlumun kardeşine sarılışını kızımın abisine gülüşünü gördükçe iyiki olmuş diyorum şükürler olsun.

Çocuk ne için yapılır ?Sırf annelik duygusu için değil tabi ancak burda kızıma kardeş konusu da var anlayabilirseniz tabiii
Annelik duygusunu yaşamak ve mevcut çocuğa kardeş getirmek çocuk doğurmak için bana göre geçersiz sebepler. İyi bir eğitim verebilirim, halkıyla ilgilenirim, para pul ve zaman sahibi bir aileyiz diyorsanız ayrı..

Anne olarak degil, abla olarak yazayım.
Kardeş iyidir :)
Biz 4 kardeşiz, iyiki de öyleymişiz.
Eşim 2 kardeşler, geçen konuşurken ah keşke bir erkek kardeşim olsaydı, diye iç geçirdi.
Olmazsa olmaz degil, çok yakın arkadaşları var çocuklarıma amcalık da yapıyorlar, aile gibiyiz de. Ama kardeş başka...

bu konu kişiye göre dğişkenlik gösterir bence...
tek çocuğum, tek çocuğum var, şuanki maddi manevi şartlarda ikinciyi asla düşünmüyorum ki kazara gebe kalıp aldırdım geçen sene ve hiç pişman değilim. ve bence kardeş şart değil hiç eksikliğini yaşamadım...
bakacak kimsen var mı? eş çocuk bakımında yardımcı mı? çocuğunuz kardeş istiyor mu? çocuk doğduktan sonraki süreçte masraf artacak, siz 2 ye değil 3 e bölüneceksiniz (eşiniz ve çocuğunuza gösterdiğiniz ilgiye bir bebeğe verilen ilgi eklenecek ve onlara olan ilgi alakanız ister istemez azalacak) bunun psikolojik anlamda getirilerine karşı kendinizi güçlü hissediyor musunuz? doğacak çocuğa ve şuanki evladınıza eğitim ve sosyal anlamda gereken her imkanı sunabilecek misiniz? bu sorular uzar gider.....
hepsine yanıtınzı evet ise yapın ikinciyi...
ama yaşım geçiyor, kardeşi olsun diye sadece mantıksal bir karar ise şu saatten sonra maceraya gerek yok bence

o çocuk dogacak ve bu dunyadan ekmek yiyecek kısmeti varmış demek
allah önce size sonra evlatlarınız sağlık versin inşallah ,

işte bende aynı şeyi düşnüyorum hep 3 senedir kızıma kardeş yapmak için ugraşıyorum
kalbi durdu alın boş gebelık falan yaş oldu 43 , kızım 10 yaşında bu arada ,

hee kv inat dogurmadım o gunlerı unutmadım ama kızımıda kardeşsiz koydum ,

allah bana bir evlat daha nasip etmiş olsaydı o bebek her türlü dogardı diyorum ,

kısmet genede

Eğer 3'ünüz de istiyorsanız; hemen karar verin ve uygulamaya geçin. :) Yaşınız hiç geç değil. 3 yılınız daha var.

Benim annemde erkek kardeşimi 39 yaşında doğurdu ve aramızda 12 yaş var. Hamileliği zor geçti, anneme kıyamadığımız için ne gerek vardı dedik o zaman hep.
Ama şimdi iyi ki olmuş diyoruz; 16 yaşında, evin neşesi ve herkesin yaşam kaynağı. :)

Aynen ben de oğlumu 36 yaşında doğurdum, doğum gözümü korkutsa da kız evlat aşkına tekrar bu yola girdim :) şimdi oğlumla birlikte gün sayıyoruz evimize minik prensesi getirmek için ❤ darısı başınıza

Teşekkür ederim. Evet gerçekten her şey kısmet . Size de nasipse yaşa bakmaz olur .
Hayırlısı olsun inşallah

Ben keşke o zamanlar yapsaymışım diyorum şimdi,beraber büyürlerdi

Bu kadar katı ve kesin konuşamıyorum malesef

Evet size katılıyorum herşey kader kısmet

33 yasindayim, oglum 3 yasinda, calisiyorum ve suan 2. bir cocuk dusunmuyoruz ama 36 yas civari 2. cocugu istiyorum eger oglumuz ve esim de isterse. Oglum tedaviyle oldu, tekrardan ayni surecleri yasamak bir yandan korkutuyor, bir yandan da olacagi varsa olur, ben elimden geleni yaparim, olmadi bir evladim var Allah ona saglik versin diyiyorum. Gercekten maddi manevi yetebilecegimi bilsem, 3 ya da 4 cocuk isterdim ama gunumuz sartlarinda cok zor. Benim sadece bir kardesim var, bazen buyuk ailelere ozenmiyor degilim, Allahtan evlenince esimin kardeslerini de kardes bildim.

İçinizden tekrar anne olmak geçiyorsa, maddi imkanlarınız da ikinci bebek uğruna ilk çocuğunuzun rızkından kısmanıza sebep olmayacaksa neden olmasın? Yaşınızda da bir sorun yok bence. Ama sadece tek çocuk hayatta yalnız kalır, kardeşsiz olmaz falan gibi nedenler yüzünden bu fikre kapıldıysanız bence hiç gerek yok. Kardeşim benim canım ciğerim diyen bir sürü insan olmuş, doğrudur. Ama iki kardeşin iyi anlaşacaklarının ve hayatta her daim birbirlerine destek olacaklarının da asla hiç bir garantisi yoktur. Benim annemin de babamın da üçer kardeşi var ve ikisi de ömür boyu üzüntü çektiler kardeşleri yüZünden. İleride çocuğunuza destek olabileceği gibi yük de olabilir bu kardeş, o yüzden suçluluk duygusuyla hareket etmeye gerek yok.

Anne olmanın yaşı olmamalı kadın kendini hazır hissediyosa durumu müsaitse yapmalı bence

2. Çocuk meselesini yaklaşık 1 sene öncesine kadar düşündüm. (Çocuğum 4 yasinda. Çocuk büyütmek o kadar zor gelmistiki kendimi bir türlü ikna edemedim. Tabi eşim bebek bakimiyla hiç ilgili olmadığı için 2. Çocuğu istiyordu. ( bunda biraz kendi akrabalarınin etkilemesi de var bence). Yakın zamanda ise olursa olsun modundaydik. Ama devamlı sağlik sorunlarım oldu ilaç kullanmam gerekti. Halada yaşıyorum sağlık problemlerini. Şu an 2. Çocuk ister miyim evet. Çünkü insan yaşadığı tüm zorluklara rağmen sevgileri paha biçilmez. Ben bile bunu söyleyebiliyorum herkes soyler

Gunumuz sartlari, ekonomik durum, iyi bir egitim ve gelecek saglayabilecek miyim endisesi beni de cok dusunduruyor. Bir yandan cok istiyorum 2nciyi bir yandwn korkuyorum.
Olursa deliler gibi sevecegimi biliyorum; evlat bambasla bur sey; ama gercekci de olmak gerekiyor tek cocuga verecegim zaman, maddi manevi imkan farkli bolunmek farkli tabi.
Allahim yine de saglikla hayirlisiyla nasip etsin istiyorum. Ben tek cocugum, kuzum ben gibi kardessiz kalmasin.
Hayirlisi.

Sizin de bu dedigim maddi, manevi sartlariniz 2nci bir cocugun bakimina musait olacaksa, hem esiniz hem siz istiyorsaniz gayet de guzel olur. Yasiniz gec degil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…