- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
Evet !Tabi herkesin kararı ve görüşü farklıdır
Annelik duygusunu yaşamak ve mevcut çocuğa kardeş getirmek çocuk doğurmak için bana göre geçersiz sebepler. İyi bir eğitim verebilirim, halkıyla ilgilenirim, para pul ve zaman sahibi bir aileyiz diyorsanız ayrı..Çocuk ne için yapılır ?Sırf annelik duygusu için değil tabi ancak burda kızıma kardeş konusu da var anlayabilirseniz tabiii
Merhaba
Oğlumu 10 yaşına getirene kadar hiç ikinci çocuk düşünmedim .Tek olsun her şeyi olsun kafasındaydım. Sonra rahim ağzı kanserine yakalandım . ameliyat tedavi vs derken "ya bir daha olmazsa " endişesi yaşadık eşimle . Hala soruyorum kendime zaten hiç aklında yoktu nasıl gaza geldin diye . (Bir de manevi oğlum var 4 yıldır bizimle, ama ikinci çocuktan sonra gelişti) Bir kaç dr bu saatten sonra çocuğun olmaz dedi . İyice sinirlendim . O ay hamile kaldım iyi mi ?
Şimdi iyi yönlerini sıralayayım ki aslında bunlar iyi yönler değil .Çünkü bunla sahip olmasaydım zaten bilmeyeceğim şeyler.Dünya tatlısı bir oğlum daha oldu . Nasıl sevimli 7 yaşında şu an . abisiyle arasında 10 yaş var . İlk baştan çok sorun yoktu .Büyüdükçe ve abisi ergen oldukça biraz yaşamaya başladık . Her şey sil baştan .Şu an ikinci sınıfta erken başladı , mesela ona çizgi çalışması yaparken büyük oğlumla trigonometri çalışıyoruz . İşime ara veremedim .Bakıcı anne idare ettik .Annem çok zorladı doğması için . Şimdi yazlıktan dönmedi mesela .Sabah akşam 2 saat için mecbur bakıcı tuttum . Masraflar dağ gibi arttı ki şu şartlar için iki kişi gelirimiz iyi sayılır ama yinede sıkışıyoruz.
Tabi ki iyi ki doğmuş .allah'ım sağlık versin meleğime . ama neden yaptım ? bilmiyorum ç
Kendim için değil .Bir daha anne olayım kafasını yaşamadım ben hiç .
Eşimin ısrarı , annemin üstelemesi, doktorların korkutması
Hastalığım ortaya çıkmasaydı asla yapmazdım . Ama her işte bir hayır vardır :)
İyi düşünün .
Hayırlısı olsun
Aynen ben de oğlumu 36 yaşında doğurdum, doğum gözümü korkutsa da kız evlat aşkına tekrar bu yola girdim :) şimdi oğlumla birlikte gün sayıyoruz evimize minik prensesi getirmek için ❤ darısı başınıza36 yasinda oglumu dogurdum. Sorunsuz hamilelik dogum ve lohusalik surecleri gecirdim. Annem erkek kardesimi 40 inda dogurdu hic sorunsuz buyudu koca adam oldu. Simdi 39 yasindayim bana kalsa hemen ikinciyi dogurucam zerre kadar korkum yok. Ama benden baska kimse istemiyor ikinci cocuk. Ne kocam ne annem ne kv
Teşekkür ederim. Evet gerçekten her şey kısmet . Size de nasipse yaşa bakmaz olur .o çocuk dogacak ve bu dunyadan ekmek yiyecek kısmeti varmış demek
allah önce size sonra evlatlarınız sağlık versin inşallah ,
işte bende aynı şeyi düşnüyorum hep 3 senedir kızıma kardeş yapmak için ugraşıyorum
kalbi durdu alın boş gebelık falan yaş oldu 43 , kızım 10 yaşında bu arada ,
hee kv inat dogurmadım o gunlerı unutmadım ama kızımıda kardeşsiz koydum ,
allah bana bir evlat daha nasip etmiş olsaydı o bebek her türlü dogardı diyorum ,
kısmet genede
Ben keşke o zamanlar yapsaymışım diyorum şimdi,beraber büyürlerdibenimde 1,5 yaşında bebeğim var. ben biri okula gitmeden diğeri yapmam diyorum ama etraftakiler tam biri olgunlşamışken tekrardan bezlere mamalara pürelere dişlere ateşlere dönmek o yaşta çok zor gelir yapmazsın diyorlar. konunuzu okuyunca benimde aklıma o geldi. en baştan başlamak tam düzene oturtmuşken nasıl olacak.
ve herşey bu kadar pahalıyken. bende sizin gibi tekte kalırım diye tahmin ediyorum. ama pişman olmayız inşallah.
Bu kadar katı ve kesin konuşamıyorum malesefbu konu kişiye göre dğişkenlik gösterir bence...
tek çocuğum, tek çocuğum var, şuanki maddi manevi şartlarda ikinciyi asla düşünmüyorum ki kazara gebe kalıp aldırdım geçen sene ve hiç pişman değilim. ve bence kardeş şart değil hiç eksikliğini yaşamadım...
bakacak kimsen var mı? eş çocuk bakımında yardımcı mı? çocuğunuz kardeş istiyor mu? çocuk doğduktan sonraki süreçte masraf artacak, siz 2 ye değil 3 e bölüneceksiniz (eşiniz ve çocuğunuza gösterdiğiniz ilgiye bir bebeğe verilen ilgi eklenecek ve onlara olan ilgi alakanız ister istemez azalacak) bunun psikolojik anlamda getirilerine karşı kendinizi güçlü hissediyor musunuz? doğacak çocuğa ve şuanki evladınıza eğitim ve sosyal anlamda gereken her imkanı sunabilecek misiniz? bu sorular uzar gider.....
hepsine yanıtınzı evet ise yapın ikinciyi...
ama yaşım geçiyor, kardeşi olsun diye sadece mantıksal bir karar ise şu saatten sonra maceraya gerek yok bence
Evet size katılıyorum herşey kader kısmeto çocuk dogacak ve bu dunyadan ekmek yiyecek kısmeti varmış demek
allah önce size sonra evlatlarınız sağlık versin inşallah ,
işte bende aynı şeyi düşnüyorum hep 3 senedir kızıma kardeş yapmak için ugraşıyorum
kalbi durdu alın boş gebelık falan yaş oldu 43 , kızım 10 yaşında bu arada ,
hee kv inat dogurmadım o gunlerı unutmadım ama kızımıda kardeşsiz koydum ,
allah bana bir evlat daha nasip etmiş olsaydı o bebek her türlü dogardı diyorum ,
kısmet genede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?