Ben iki kardeş büyüdüm, hep kızımın bir kardeşi olsun isterdim. Hamilelikte ve sonrasında da. Hamileliğim sıkıntılı geçmedi kızım da 1 yaşında şimdi ve birkaç aydır ikinci çocuğu istemediğimi fark ettim çünkü çocuk bakmak zor iş, tam zamanlı bir şey ve tatili yok dinlenmesi yok hastalık izni yok. Eşim çok yardımcı oluyor ama ne kadar yardımcı olursa olsun annenin yorgunluğu hep duruyor yerinde. Biz de konuştuk ve en azından şimdilik tek çocuk iyidir dedik ileride ne olur bilinmez.
Sizin hamileliğiniz zor geçmiş ve 6 yıldır kendinize gelememişsiniz, bunun psikolojik etkisi olduğu kesin ve bence bunun için tedavi görmeniz iyi olur ikinci bir çocuk fikrini değerlendirmeden önce. Diğer yandan eşiniz çocuk istiyor diye çocuk yapılmaz bence. Annenin hazır olması lazım çünkü annenin vücudu ve hormonları değişecek, annenin psikolojisi etkilenecek, büyük çocuğa istediği ilgiyi gösteremeyince anne kendini yıpratacak. Eşiniz için baba olmak kolay, geceleri uyanmak yok, aylarca taşımak yok, e belli ki psikolojinizi de anlamıyor ki size baskı yapıyor. O yüzden enine boyuna konuşup tartışıp karar verin, sırf tek çocuk olmaz diye ikinci çocuğu yapmak ikinci çocuğa da ilkine de haksızlık.