2.cocuk mevzusu ve esim

Kizim 2 yasinda benim hamileligimin ilk aylarini saymazsak cok guzeldi.fakat su an ilk hamilelik gibi olmayacagini biliyorum.cunku birde kizim var o zaman ilk oldugu icin istedigim zaman dinleniyordum.neyse hamilelik bi sekilde atlatirim ama kizim kolikti ve 1 yasina kadar hayati zehir etti bana.bi daha o seyleri yasayacagimi dusununce en az 7 yasina kadar yapmak istemiyorum.tek cocuk zor degil belki ama 2.cocuk beni acayip korkutuyor
Benm cocugumda kolikti yasadiklarim sadece gebelikte kalmadi dogumdan sonrada devam etti birazda ben bahtsizdim sanirin hersey basima geldi simdi urkuyorum sizin gbi

Pelin sanirim isminiz tam benim kafadasiniz inanin.bende isterse cok rahat gebelik gecireyim yada cocuk cok akilli uslu olsa bile yardmcim olsa bile dogurmak icin dogurmayi sevmiyorum dogurduysam hakkini vermeliyim maddi manevi yetebilmeliyim ona biseyler birakabilmeliyim en iyi sekilde yetistirebilmeliyim maddi manevi olarak.psikolojk fizyolojik hazir olsam bile bunlarida ayrintili dusunurum lakin ilk cocuguma hamile kalmadan evvel herseyi planladim kafamda oyle dunyaya getirdim

Ben ilk cocuk icin 7 dusundum :KK70:
O yuzden bizim gibilere, krdesi olsun, bebek sevmeyi ozledim, cok cocuklu aile nesedir vs gibi nedenlerle cocuk yapmak garip gelliyor, insan bu yahu, en fazla 2 sene bebek, 12 sene de cocuk, sonra normal sen ben gibi insan, bu sorumlulugu bu kadar kolay alabilmek buyuk cesaret.

Ben ilk cocuk icin 7 dusundum :KK70:
O yuzden bizim gibilere, krdesi olsun, bebek sevmeyi ozledim, cok cocuklu aile nesedir vs gibi nedenlerle cocuk yapmak garip gelliyor, insan bu yahu, en fazla 2 sene bebek, 12 sene de cocuk, sonra normal sen ben gibi insan, bu sorumlulugu bu kadar kolay alabilmek buyuk cesaret.
Cevaplarınız çok farklı pencereler açıyor gerçekten

15 aylik henuz cok kucuk yaa bi kere sizi gectim cocuga yazik yani .benim cocugum 6 yasinda hala her seyine kosturuyorum devamli bi memnuniyetsizlik herseye aglama cok hareketli bide.smdiki cocuklarda zor yani

Tabi ki cok kucuk. Ikinci cocuk istemedigimi tahammul edemeyecegimi istesem bile araya en az 4 5 sene koyacagimi soyledim ben de. Kosturmacasi hic bitmiyor haklisiniz.

Gebelikten önce vitamin eksikliği kansızlık vs zor gebelik geçirilmesine neden olurmuş. Bir de anlattıklarınız bana psikolojik gibi geldi. Ben gebeliğimde hiç nefes darlığı yaşamadım mesela polihidramnios olmama rağmen ki panik atak da olmasına rağmen, gebelikte hiç atak da geçirmedim ilginç şekilde sakin güzel geçti şükür.
Ben bunu vitaminlere bağlıyorum.

Gebelikten önce vitamin eksikliği kansızlık vs zor gebelik geçirilmesine neden olurmuş. Bir de anlattıklarınız bana psikolojik gibi geldi. Ben gebeliğimde hiç nefes darlığı yaşamadım mesela polihidramnios olmama rağmen ki panik atak da olmasına rağmen, gebelikte hiç atak da geçirmedim ilginç şekilde sakin güzel geçti şükür.
Ben bunu vitaminlere bağlıyorum.
Kansizlik vardi bende gebelikte ilac icmeme ragmen yine kansizlik devam etti gunde iki ye cikardilar demir hapini yinede tam istedgmz sonuca ulasamadk kan seviyesinde ondanmi bu kadar kotuydu acaba

Kansizlik vardi bende gebelikte ilac icmeme ragmen yine kansizlik devam etti gunde iki ye cikardilar demir hapini yinede tam istedgmz sonuca ulasamadk kan seviyesinde ondanmi bu kadar kotuydu acaba
aaaa zaten kansızlık feci nefes darlığı yapar. Kesin ondanmış. Kan depolarınızı fulleyin derim eğer bebek düşünürseniz ki düşünmezseniz bile kanınızı arttıracak şeyler yiyin. Günde bir bardak ısırgan otu çayı birebir.

Yaniliyorsunuz, dogada bir cok canli turu yavrular arasinda guclu olanlardan bakabilecegi kadarini secer ve onlara bakar, digerlerini olume terkeder, ozellikle etobur canlilar bakamayacaklari yavrulari kendilerine yuk etmez hatta bazi durumlarda dogar dogmaz yerler, dogum kontrolunu bilmedikleri icin kontrolsuz cogalma karsisindaki tek cozumleri de bu zaten.
Sadece duzeltmek istedim.

Size tamamen katılmakla beraber şunu da eklemek istiyorum. Doğadan örnek vermek şu açıdan da yanlış: insan şu anda doğal ortamında mı yaşıyor? Maaş, işsizlik, mesai, enflasyon, ekonomik kriz doğal değil insan yaratısı şeyler. Bunların hepsi üremeyi elbette etkiliyor. Bir insan yavrusu dünyaya getirmek ve ona ömür boyu destek sözü vermek en iyi ihtimalle çılgınlık...

Sağlık çok daha önemli gercekten çok ciddi boyutta rahatsizlik varsa yapmayın tabiki ,ama benim tek çocuklu Arkadaşlarimin hemen hepsi ikinci çocuğu istemediği için gerek kendileri gerek çocuklari tek kardeş diye çok pişmanlar.

aaaa zaten kansızlık feci nefes darlığı yapar. Kesin ondanmış. Kan depolarınızı fulleyin derim eğer bebek düşünürseniz ki düşünmezseniz bile kanınızı arttıracak şeyler yiyin. Günde bir bardak ısırgan otu çayı birebir.
Jinekologumda hic onemsemedi inanin gunde 2 iciyodum demir hapini yinede kan dusuk cikiyodu onemsemiodu rahat bi adamdi zaten.hala kan seviyem suan bile sinirda 12 ile 18 arasiysa 12 ckiyo mesela en fazla.isirgan cayi faydalimi gercekten deneyeyim madem cok tsk ederm size

Jinekologumda hic onemsemedi inanin gunde 2 iciyodum demir hapini yinede kan dusuk cikiyodu onemsemiodu rahat bi adamdi zaten.hala kan seviyem suan bile sinirda 12 ile 18 arasiysa 12 ckiyo mesela en fazla.isirgan cayi faydalimi gercekten deneyeyim madem cok tsk ederm size
Çok faydalı ama kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız ısırgan kullanmayın. Ben 4 ay önce sezeryanla doğum yaptım ve ısırgan sayesinde hem sütüm çok hem de kan değerim 11-15 arası olması gerekirken benim 14 maşallah hemen yerine geldi. Hormonlarım da düzeldi. Kanı da sulandırıcı etkisi var cildi de güzelleştiriyor. Ben tavsiye ederim. Bir de canlandırıyor, dinç tutuyor.

Çok faydalı ama kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız ısırgan kullanmayın. Ben 4 ay önce sezeryanla doğum yaptım ve ısırgan sayesinde hem sütüm çok hem de kan değerim 11-15 arası olması gerekirken benim 14 maşallah hemen yerine geldi. Hormonlarım da düzeldi. Kanı da sulandırıcı etkisi var cildi de güzelleştiriyor. Ben tavsiye ederim. Bir de canlandırıyor, dinç tutuyor.
Saglicakla buyutun allah anali babali buyutsun yavrunuzu.cok sagolun gercekten denicem muhakkak insallah faydasni gorurum sizin gbi

Cocugunuz kac yasinda en azindan 8 yaslarina falan girsin hamilelinizde yatsaniz bile onun bakima pek ibyiyaci olmaz kendinizle daha iyi ilgilenebilirsiniz en azindan ..icinizden gelmiyorsa sirf esiniz icin hic girismeyin 2.cocuk isine...ikisinede yazik anne guclu olamadiktan sonra..bende ayni korkuyu yasiyorum 4 bucuk yasinda vocugum buyusun anca oyle 2. Allah verirse

İlk gebeliğim bulantı kusma ole ole geçti sonra 2. Yine aynı düşük yaptım4.ayda şikayet ettiğim için çok uxzuldum . 3 gebelik muhtesem sorunsuz kusmasina geçti 38. Haftada deli gibi çalıştım her gebelik ayrı birinde bulantı oldu ikinci de olacak die bişey yok doğal takviye edici zencefil özlü falan gıdalar var tık kesio bulantısı bileklikler teknoloji bu konuda çok ilerlemiş.

İlk gebeliğim bulantı kusma ole ole geçti sonra 2. Yine aynı düşük yaptım4.ayda şikayet ettiğim için çok uxzuldum . 3 gebelik muhtesem sorunsuz kusmasina geçti 38. Haftada deli gibi çalıştım her gebelik ayrı birinde bulantı oldu ikinci de olacak die bişey yok doğal takviye edici zencefil özlü falan gıdalar var tık kesio bulantısı bileklikler teknoloji bu konuda çok ilerlemiş.
Zencefil ozlu gdalar derken neler bunlar adi ne faydalari neler siz kullandzmi?

Cocugunuz kac yasinda en azindan 8 yaslarina falan girsin hamilelinizde yatsaniz bile onun bakima pek ibyiyaci olmaz kendinizle daha iyi ilgilenebilirsiniz en azindan ..icinizden gelmiyorsa sirf esiniz icin hic girismeyin 2.cocuk isine...ikisinede yazik anne guclu olamadiktan sonra..bende ayni korkuyu yasiyorum 4 bucuk yasinda vocugum buyusun anca oyle 2. Allah verirse
Evladim 6 yasinda.bende sizin gbi diyorum anne guclu olmaliki cocuklarina yetebilsin bu sefer ikiside mahvolur cocuklarin

Zencefil ozlu gdalar derken neler bunlar adi ne faydalari neler siz kullandzmi?
Kullandım canım ilaç şeklinde ama üzerinde takviye edici gıda yazıyor adını unuttum kadın doğumun vermişti. Bulantı olur Die verdi ama 1 yada 2 kez o da seyahatlerde kullandım. Belki ihtiyaç bile olmayacak....

Back
X