2 cocuk pismanlik olur mu?

Benim bir çocuğum var , bende tek çocuk bile fazla bu devirde ...
Yaşadığımız ortama bakın. Ekonomik koşullar, hastalıklar, salgınlar, insanların birbirine tahammülsüzlüğü, hayat mücadelesi ve daha neler neler.
Yediğimiz katkılı ürünler, hayat pahalılığı...
Ben çocuğuma madden ve manen yetmek isterim.
Şuan ki enerjim , sabrım, tek çocuk üzerine kurulu.

Biraz da kendimizle ilgilenelim vaktimiz olsun.
Yürüyüş yapalım, dinç olalım, kitap okuyalım.
Hep çocuk hep çocuk.. Hayatımıza dar bir pencereden bakmayalım.
Sana katiliyorum ve suan iyiki bu konuyu acmisim diyorum cok guzel fikirleri olan insanlar var gercekten bu forumda.

Daha kaliteli vakit gecirip cocuklarimla daha guzel ilgilenemk elbette ki daha mantikli.

Ya aslina bakarsaniz ben kararsizim esimde oyle rabbim bunu layik gordu iki oglum var ha illa kiz erkek fark etmez onemli olan saglik. Bu sacma sapan fikirleri aklima sokanlar hep erkek anneleri sonra doyorum kendiler niye kizi bulana kadar dogurmamis o zaman
Benim 3 kızım var. (kız erkek ayrımım yok)3 cocuk zor bence. İhmal mutlaka oluyor.

Benim 3 kızım var. (kız erkek ayrımım yok)3 cocuk zor bence. İhmal mutlaka oluyor.
Allah bagislasin insallah. Bizde 3 kiz kardesiz ne annem ne de babam asla ayirmadi bizi lafi dahi olmadi ki erkek olmadi ya da olsaydi diye.
Benimde fikrim netlesmeye basladi bence de zor kaldi ki su zmanda yazik gunah olur

hayır tabi ki maddi manevi imkanı olan illa 3 çocuk yapmalı demiyorum
Ama çocukları seven , isteyen ve imkanı olan kişi yapabilir.
Hayırlısı hakkınızda
Tesekkur ederim seviyorum ama yinede ekstra bir sorumluluk fazla olur mu diye dusunmeden edemiyorum

bir de iki oğlu olup da üçüncüyü yapan arkadaş kız olur mu diye yaptı

neyse oğlu dünyaya geldi

görümcesi neyse dördüncüyü yaparsın belki o kız olur demiş buna kızmış

açıkçası aynı yorumu ben de yapacaktım zira o 3. yü hep kız olursa diye istedi

yani üç çocuğum olmalı değil de kızım olsa diye

bence 3 hatta 2 çocuk sahibi olunacaksa bir de oğlum/kızım olsun diye değil de yeni bir çocuk için uygun muyuz diye yola çıkmalı

zira eşimin halasının en büyük çocuğu kız, sonra oğlu olmuş, sonra bir kızı daha olunca eşi olsun seneye tekrar doğurursun, oğlanı ikileriz demiş

sonuç hala 4. doğurmuş, oğlan olmuş ama eşi vefat etmiş 8 yılda 4 çocuk ile kalıvermiş ortada

bu işler plana programa gelmez

kv demin de 1 kızı 1 oğlu varmış

sonra bir oğlan daha demişler kız olmuş

ondan sonra da 4. eşim olmuş

arada diyor iki tane varken al birer tane kucağına her yere git hangi akla hizmeten 4 tane yapmışım diye

kv 75 yaşında okuma yazması dahi yok ama o bile fark etmiş ki 4 çocuk fazla

bu arada verdiğim örneklerdeki ailelerdeki 4 çocukların en az okuyanı üniversite mezunu, yüksek lisans doktora vs yapanlar var

ama günümüzde 4 çocuğa bu standartta eğitim vermek, hayata atılmalarını sağlamak da zor

Üç çocuğu olanlar arabanın arkasına üç tane oto koltuğunu nasıl takıyor diye merak ederim hep. Okula ben götürdüğüm için 😄 bir çocuğu oturtup kemerini bağlayana kadar ter su içinde kalıyorum 😬 Sahi üç oto koltuğu yan yana takılıyor mu acaba 🤔
Isofixli 2 tane digeri kemerle desteklenenlerden takiliyor 😃 bak buda farkli bakis acisi eksyradan arabaya kinseyi alamiyorum zaten 3 tane oto koltugu dusunemiyorummmmm

bir de iki oğlu olup da üçüncüyü yapan arkadaş kız olur mu diye yaptı

neyse oğlu dünyaya geldi

görümcesi neyse dördüncüyü yaparsın belki o kız olur demiş buna kızmış

açıkçası aynı yorumu ben de yapacaktım zira o 3. yü hep kız olursa diye istedi

yani üç çocuğum olmalı değil de kızım olsa diye

bence 3 hatta 2 çocuk sahibi olunacaksa bir de oğlum/kızım olsun diye değil de yeni bir çocuk için uygun muyuz diye yola çıkmalı

zira eşimin halasının en büyük çocuğu kız, sonra oğlu olmuş, sonra bir kızı daha olunca eşi olsun seneye tekrar doğurursun, oğlanı ikileriz demiş

sonuç hala 4. doğurmuş, oğlan olmuş ama eşi vefat etmiş 8 yılda 4 çocuk ile kalıvermiş ortada

bu işler plana programa gelmez

kv demin de 1 kızı 1 oğlu varmış

sonra bir oğlan daha demişler kız olmuş

ondan sonra da 4. eşim olmuş

arada diyor iki tane varken al birer tane kucağına her yere git hangi akla hizmeten 4 tane yapmışım diye

kv 75 yaşında okuma yazması dahi yok ama o bile fark etmiş ki 4 çocuk fazla

bu arada verdiğim örneklerdeki ailelerdeki 4 çocukların en az okuyanı üniversite mezunu, yüksek lisans doktora vs yapanlar var

ama günümüzde 4 çocuğa bu standartta eğitim vermek, hayata atılmalarını sağlamak da zor
Offf bildigin kisir dongu olmus. Ama ne kadar guzel egitimli insanlar olmuslar. Biz 3 kardesiz esim ise 6 kardes. Ne yazikki tek tahsil gormus olan esim ve benim. Bu denli guzel cocuk yetistirebilmek buyuk ozveri

Gorumce dedin aklima geldi. Benim gorumcenin 3 kizi var illaki erkek cocuk istedi ki dogurdu 3 taneyi. Suan yine istiyor ama olmuyor esine atiyor sucu erkek cocuk istiyor diye ama ben bilmez miyim gorumcede kvde erkek cocuk delisi.
Neyse bak bunlarda bana diyor bi tanede kizin olsun diye madem o kadar iyisiniz siz niye erkek istiyorsunuz diyemiyorum tamam Allah herkese gonlundekini versin ama sen isin icinden cikamamissin ki ben cikayim.

Bakabilecek maddi manevi gucu olan 10 tane bile doğurabilir bence, ama gercekten o guce sahip olmak lazım, yoksa cocuklara yazik oluyor

Bakabilecek maddi manevi gucu olan 10 tane bile doğurabilir bence, ama gercekten o guce sahip olmak lazım, yoksa cocuklara yazik oluyor
Acikcasi kisa vadede zatn dusunmuyordum uzun vadede su an icin vazgectim. Dediginiz gibi hissedersem olabilir ama o hissin olmadigini farkediyorum

Acikcasi kisa vadede zatn dusunmuyordum uzun vadede su an icin vazgectim. Dediginiz gibi hissedersem olabilir ama o hissin olmadigini farkediyorum

Ben 1 den fazlasini istemedim mesela, cunku elimde olan kosullari iyilestirsem de elimde olmayanlar karsisinda birden fazla cocuk fazla geldi bana.
Simdi iyi ki diyorum, sadece ulkenin degil dunyanin da ekonomisi, sağlığı, dogal kaynaklari oyle hizla dibe vurdu ki

Ben 1 den fazlasini istemedim mesela, cunku elimde olan kosullari iyilestirsem de elimde olmayanlar karsisinda birden fazla cocuk fazla geldi bana.
Simdi iyi ki diyorum, sadece ulkenin degil dunyanin da ekonomisi, sağlığı, dogal kaynaklari oyle hizla dibe vurdu ki
Evet cunku tum krizler artik.kuresel hale gelmeye basladi com haklisiniz.

Konu sahibi bu konuda illa yorum alacaksan şu anda küçük çocuğu olanları değil de bir de yetişkin çocuğu olan anne babaları dinlemeni tavsiye ederim. Yorumlara baktım da genel olarak hep bakabilmekten, sabırdan, maddi imkandan vs bahsedilmiş. Bunlar yalnızca belli bir yaşa kadar bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılar. Anne babalık hiç bitmiyor ki. Benim evladıma maddi manevi destek veriyor olmam ne yazık ki ilerdeki kaderini değiştirmiyor. Ben şimdiden acaba kızım da ilerde diplomasız işsizler kervanına mı katılacak, işsiz kaldım diye depresyona girecek mi, mutlu olacak mı, sevip sevilecek mi bunları düşünüyorum. Benim maddi desteğim bu konularda bir işe yaramayacak ne yazık ki. Kendi anne babamdan ve yetişkin evladı olan diğer kişilerden gördüğüm dert hiç bitmiyor ve elinin kolunun bağlı olduğu dönemler en sıkıntılı dönemler. Biri işe girer diğerinde aklın kalır, biri evlenir diğerini düşünürsün. Bizler okuduk işe girdik evlendik şimdi de torunları kafaya takıyorlar. 😅 Tek çocuğa dertlenmekle 3 çocuğa dertlenmek bir değil. O yüzden ben GAMSIZsan yap derim ancak. Gamsız insan 10 tane de yapar.

Konu sahibi bu konuda illa yorum alacaksan şu anda küçük çocuğu olanları değil de bir de yetişkin çocuğu olan anne babaları dinlemeni tavsiye ederim. Yorumlara baktım da genel olarak hep bakabilmekten, sabırdan, maddi imkandan vs bahsedilmiş. Bunlar yalnızca belli bir yaşa kadar bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılar. Anne babalık hiç bitmiyor ki. Benim evladıma maddi manevi destek veriyor olmam ne yazık ki ilerdeki kaderini değiştirmiyor. Ben şimdiden acaba kızım da ilerde diplomasız işsizler kervanına mı katılacak, işsiz kaldım diye depresyona girecek mi, mutlu olacak mı, sevip sevilecek mi bunları düşünüyorum. Benim maddi desteğim bu konularda bir işe yaramayacak ne yazık ki. Kendi anne babamdan ve yetişkin evladı olan diğer kişilerden gördüğüm dert hiç bitmiyor ve elinin kolunun bağlı olduğu dönemler en sıkıntılı dönemler. Biri işe girer diğerinde aklın kalır, biri evlenir diğerini düşünürsün. Bizler okuduk işe girdik evlendik şimdi de torunları kafaya takıyorlar. 😅 Tek çocuğa dertlenmekle 3 çocuğa dertlenmek bir değil. O yüzden ben GAMSIZsan yap derim ancak. Gamsız insan 10 tane de yapar.
Aynen anne babalık hic bitmiyor ölene kadar. Hamileyim ben de annem diyor hep dua ediyorum sana bir annonce kolay dogum olsun diye.

Back
X