2. Çocuk şart mı

Şart veya degil diye hir sey yok, herkesin kendi durumuna gore degisir bu bence. Bana göre şart, ama şu şartla , ardi ardina olmasi. Bana hep boylesi mantikli geldi, dogurduktan sonra belki fikrim değişir mi acaba diye dusundum, ama hala ayni fikirdeyim. Ya ardi ardina yaparim ya da araya 3-4 yil girerse hic yapmam. 8 yasinda cocugum olsa asla o cendereye tekrar girmem ben sahsen. Su an bebegim 6 aylik, sezaryenden dokayi senemi bekliyorum sonra 2. Yi düşünüyorum. Buyumus cocugum olsa yapmam , hele de cocuk kardes istedi diye hic olmaz.

Allah'ım dileyen herkese nasip etsin annelik çok başka bir şey ...
Ay evet harika bir duygu
Ama gerçekten 2. 3. Çocuğı bile isteye yapanların motivasyonu ne inanılmaz merak ediyorum 🤔

Bir kadinin cocuk yapmasi icin once kendini hazir hissetmesi gerekiyor. Sonrasinda ise cevreden alacagi destek, destek olacak birisi yoksa imkanlarini gozden gecirmeli. Mesela hamilesiniz ve mide bulantinizdan ötürü yemek yapamiyorsunuz. Disaridan soyleyebilir misiniz, esiniz yemek yapar mi? Uykunuz varken esiniz cocugun odevlerini yaptirir mi? Siz uyuyup dinlenin diye esiniz gece bebek bakar mi? Kendinize bunlari sorun. Cevaplarınız hayır ise cocuk yapmayin.

Haklısınız. Ama ben ilerde sadece baba yada de dede olabilirim ne amca ne dayı dedi ve ağladı. Bu hali kahretti beni. Ama ben ne eşimin ailesine ne de ona güvenemiyorum. Aynı şeyleri yasamaktan çok korkuyorum.
Ilerde teyze ve hala da olamaz ona da aglasin bari. Gelmeyin kucucuk cocugun manipulasyonuna.

Benim kardeşlerim var. Küçükken daha samimi ve kendimi güvende hissediyordum. Taaa ki babamı kaybedene kadar. Babam gittikten sonra herkes mal mülk peşine düştü. Her şeyin hayırlısı... Mutlu olmanıza çok sevindim
Gerçekten para, mülk peşinde olmayıp kardeşe değer verecek bir karakterde büyümesi için gerçekten sağlıklı bir ailede, ortamda yetişmesi gerekiyor. Bu hem ekonomik hem de aile bireylerinin birbirine olan sevgi ve saygısıyla kazanılıyor. Bizde kardeşlerin varlığı yemin ederim yokluklarından çok daha zarardır. Bi tanesi bile kardeşine gerçekten değer vermez. Annem zaten geçmişte yaşadığı acılardan travmatik hastalığıyla zor ayakta kaldı, üvey babam küfür eden dengesiz biri e bu çocuğu ben mi büyütücem dedim anneme :D Mantık her zaman öndedir benim için. Başınız sağolsun maalesef kardeş bağını nadir görüyorum. Komşumuz mesela eşi ile cidden o kadar iyi anlaşıyor ve birbirlerine saygıda kusur etmiyorlar ki kızı da ortaokul öğrencisi valla benden kibar konuşuyor :D Abisi ile çok güzel iletişimleri var. Buna eş tarafının ailesi de dahil.

Şart veya degil diye hir sey yok, herkesin kendi durumuna gore degisir bu bence. Bana göre şart, ama şu şartla , ardi ardina olmasi. Bana hep boylesi mantikli geldi, dogurduktan sonra belki fikrim değişir mi acaba diye dusundum, ama hala ayni fikirdeyim. Ya ardi ardina yaparim ya da araya 3-4 yil girerse hic yapmam. 8 yasinda cocugum olsa asla o cendereye tekrar girmem ben sahsen. Su an bebegim 6 aylik, sezaryenden dokayi senemi bekliyorum sonra 2. Yi düşünüyorum. Buyumus cocugum olsa yapmam , hele de cocuk kardes istedi diye hic olmaz.
Hep sizin gibi düşünmüştüm. Ben çocuk sahibi olmak için tedavi olmuştum. İkinci çocuğu hemen yapacaktım. Ama korkunç şeyler yaşattı eşim ve ailesi. O yüzden bu fikir beni hep korkuttu. Çocuk büyütmekten maddiyattan hiç korkmuyorum. Durumum çok iyi kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Bu psikolojik bir durum malesef...

Ay evet harika bir duygu
Ama gerçekten 2. 3. Çocuğı bile isteye yapanların motivasyonu ne inanılmaz merak ediyorum 🤔
su an maddi inkanim olsa 1 2 tane daha yaparim:deli:
çok seviyorum ❤

konu sahibi eşinizle ve ailesiyle sorunları çözmeden çocuğunuz kardes istiyor diye 2. çocuğu yaparsanız iki çocuklu bekar olma ihtimaliniz de yüksek.
ilk önce eş ve ailesiyle olan sorunları çözün. siz tam da halinin altına süpürüp örtmüstüm ama yaa modundasiniz

Ilerde teyze ve hala da olamaz ona da aglasin bari. Gelmeyin kucucuk cocugun manipulasyonuna.

Şimdiki zaman için kardeş isteyeni duydum da 30 yıl sonrası için ama amca olamam diye isteyeni ilk defa duyuyorum.
Benim de tek çocuğum var ve çocuğum istiyor diye ikinciyi yapmam.
Dünyaya yeni bir çocuk getirmek basit bir karar değil ger yönden düşünmek gere

Haklısınız. Ama ben ilerde sadece baba yada de dede olabilirim ne amca ne dayı dedi ve ağladı. Bu hali kahretti beni. Ama ben ne eşimin ailesine ne de ona güvenemiyorum. Aynı şeyleri yasamaktan çok korkuyorum.
Dayı ve amca olmasın yani ne var bunda.Ayrıca 8 yaşında çocuğunda böyle dertler edinip üzülmesi çok ilginç.Akrabağ çokta gerekli birsey değil olmasada oluyorlar benim var ama hep zararlar yani😂

Benim sadece bir erkek kardeşim var, küçükken teyze olamayacağım kimse bana teyze demeyecek diye ağlamıştım, o yüzden çocuk çok şaşırtmadı beni. Ama sarsılmaya hazır bir evliliğe ikinci çocuğu getirme istediğinizi anlayamadım.

Oğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Napacakmış kardeşi bu yaştan sonra o kardeşin doğup büyüyüp oyun vs gibi etkileşime geçmesi en az 4 sene.
8 yaşındaki çocuk olacak 12 yaşında. Onun ergenlik öncesi olayları başlayınca kardeşi falan gözü göreceğini sanmam. Okulda arkadaşlarının var diye özenmiştir. Tek çocuk olanlar bence sana çok doğru fikir veremez çünkü geneli şöyle zannediyor: bir kardeşim olsa bu kadar yalnız olmazdım, onla heeeer şeyimi paylaşırdım, her güçlükte yanımda koşulsuz duran biri olurdu sanıyorlar.

Öyle bir dünya yok gibi bir şey arkadaşlar.

Ben bir ablayım, küçük kardeş ben olsaydım belki farklı düşünürdüm.
1 tanecik kızım var, başka da istemiyoruz. Onun maddi manevi her şeyinden kısmak zorunda kalırım başka bir çocuk daha olursa. Zaman ayırmasından eğitim olanaklarına vs...
Bana ilerde bu konuda hesap soracağını sanmam. Ama sorarsa da kendisi isterse 5 çocuk yapsın kalabalık aile olsun.
Ha bir de bencil olur diyorlar, ok olsun ben bu kadar fedakâr, kendimden başkasının isteklerini benden önceye koyan biri oldum da iyi mi oldu? Kısacası sorunun cevabı bana göre şart değil. Aklımda en ufak bir şüphe dahi yok bu konuda. siz ilerde pişman olacak gibiyseniz yapın

Oğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Bence değil neden eşimin babası 4 kardeş hepsi düşman babam 4 kardeş 10 yıldır bağı kesti ben 3 kardeşim herkes bir yerde herkesin kendine faydası var .. Bana en çok dost dediklerimden fayda oldu .. kızım tek çocuk olacak muhtemelen kardeş sevdam yok bunlar canlı örnek bana sevecen bir çocuk yetiştirmeyi hedefliyorum öyle de şu an şükür yalnız kalmaz sanmiyorum bunlar hep geleneksel algılar o yüzden miras kavgasına birbirini vuranlar onlar da kardeş ama yalnız kalmasın diye doğruldular dimi...

Hep sizin gibi düşünmüştüm. Ben çocuk sahibi olmak için tedavi olmuştum. İkinci çocuğu hemen yapacaktım. Ama korkunç şeyler yaşattı eşim ve ailesi. O yüzden bu fikir beni hep korkuttu. Çocuk büyütmekten maddiyattan hiç korkmuyorum. Durumum çok iyi kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Bu psikolojik bir durum malesef...
Eş destegi önemli. Benim ailem vs uzakta. Esimin destegi olmasa tamamen yalnizim demektir. Ama onun sayesinde hic zorlanmiyorum cok sukur

Bence değil neden eşimin babası 4 kardeş hepsi düşman babam 4 kardeş 10 yıldır bağı kesti ben 3 kardeşim herkes bir yerde herkesin kendine faydası var .. Bana en çok dost dediklerimden fayda oldu .. kızım tek çocuk olacak muhtemelen kardeş sevdam yok bunlar canlı örnek bana sevecen bir çocuk yetiştirmeyi hedefliyorum öyle de şu an şükür yalnız kalmaz sanmiyorum bunlar hep geleneksel algılar o yüzden miras kavgasına birbirini vuranlar onlar da kardeş ama yalnız kalmasın diye doğruldular dimi...

Benim de annem hasta oldu yatalak oldu, 2 kardeşi de misafir gibi arada uğradılar. Babamın kardeşlerinden biri mal davasına araya soğukluk soktu. Diğeriyle de babam kırılmış bişeye konuşmuyor pek.
Ben defalarca ev taşıdım, tayinler oldum, bişeyler oldu kardeşim hiiiiç birinde yanımda olmadı. Hep arkadaşlarım oldu. O yüzden kardeşlik bağına güvenim çok düşük. Çevrede iyi kardeş örnekleri de görmüşlüğüm var ama çok nadir. Bu riski almaya değmez bence.

Bence yapın 2 çocuk maddi manevi kaldırılabilir. 3 ve sonrası bu zamanda istenmemeli bence. Allah vermiş o başka başımızın üstüne. Ama önlem almadan kendi kararıyla bir insan sadece 2 istemeli bence. 1 az 3 çok yani. Kardeşi olsun çocuğun yazıktır madem istiyor. Neden mahrum kalsın. Benim mesela emzirme sorunum var. O yüzden pompalama ve mamayla büyüttüm birinciyi. Ve tip 2 şeker hastalığım var. Ellerimde geçmeyen yaralarla egzamam var. Su bile kötü ediyor. Annem babam vefat etti. Bir tane ablam var o da türkiyede değil. Yani doğum yapsam kayınvalidemden başka destekçim yok. O da yaşlı haliyle. Buna rağmen yine de ikiyi düşünüyorum. Gerisini siz düşünün

Back
X