2. Çocuk şart mı

13 senelik tek çocuk annesi olarak ben kesinlikle şart diyorum. Benim fikrim ve tecrübem tabi ki.

Oğlum çok ağlamıştır kardeşim yok diye. Kuzenleri gelsin bizde kalsın diye. Yalnızlığını çok gördüm. Ona hissettirmesem de. Hele ki şimdi iki kardeş olan kendi yeğenlerimin arasındaki bağı gördükçe daha da iyi anlıyorum oğlumun kaçırdıklarını.

Şu an 13 yaşında. Hala bütün tatillerde halasındadır, kuzenleri orada olduğu için. Kardeşlerim onlar benim diyor ama değil nihayetinde. Hep bir kardeş yerine koyacak arkadaş veya kuzen aramıştır.

Burada hep kötü örnekler söyleniyor. Bilmiyorum ki hiçbir kardeş mi anlaşamıyor. Her kardeşlik aynı değil. Pek çok kişi de kardeşiyle mutludur. Biz de üÇ kardeş her zaman bayılmıyoruz birbirimize. Daha yakın arkadaşlarımız da var. Ama günün sonunda annem ve babamla ilgilenmemiz gerektiğinde, ya da acil bir işimiz olduğunda, ya da bayramda seyranda şenlik olduğunda hep kardeşlerimizleyiz. Arkadaşlarımız da kendi aileleriyle. Öyle aile olacak arkadaşı bulmak pek de Mümkün değil.

Bir evlilikte çocuk şart değil ama bir çocuk varsa ikinci çocuk şart bence. Daha fazlası lüksten.

Arada yaş farkı olmasının bir önemi yok. 16 yaşında abi olup, kardeşini görebilmek için yurttan ayrılıp eve geçen arkadaşımın oğlu var. Oyun arkadaşı olmasa da, gayet abi gibi hissediyor.

Ben 8 senedir istiyorum ama sağlık sebebiyle olmuyor. Ama onu da yoluna koyup tekrar denemeyi düşünüyorum Allah nasip ederse.

Bence ilk çocuk kadar korkmayın eşinizden ve ailesinden. O zaman tecrübesiydiniz, şu anda çok daha deneyimlisiniz ve alışkınsınız çocuk düzenine.

Ben de ilk çocukta yaşadığım bir sürü saçmalığı anlatsam, burdan Bağdat a yol olur. Ama şu anda onları yaşamayacağımı biliyorum.

Bence yapın 2 çocuk maddi manevi kaldırılabilir. 3 ve sonrası bu zamanda istenmemeli bence. Allah vermiş o başka başımızın üstüne. Ama önlem almadan kendi kararıyla bir insan sadece 2 istemeli bence. 1 az 3 çok yani. Kardeşi olsun çocuğun yazıktır madem istiyor. Neden mahrum kalsın. Benim mesela emzirme sorunum var. O yüzden pompalama ve mamayla büyüttüm birinciyi. Ve tip 2 şeker hastalığım var. Ellerimde geçmeyen yaralarla egzamam var. Su bile kötü ediyor. Annem babam vefat etti. Bir tane ablam var o da türkiyede değil. Yani doğum yapsam kayınvalidemden başka destekçim yok. O da yaşlı haliyle. Buna rağmen yine de ikiyi düşünüyorum. Gerisini siz düşünün
Niye kendinize bu eziyeti ediyorsunuz sağlığınızda yerinde değilmiş bakacak gücünüzde olmayacak hem cocuğa hem size yazık olacak.

13 senelik tek çocuk annesi olarak ben kesinlikle şart diyorum. Benim fikrim ve tecrübem tabi ki.

Oğlum çok ağlamıştır kardeşim yok diye. Kuzenleri gelsin bizde kalsın diye. Yalnızlığını çok gördüm. Ona hissettirmesem de. Hele ki şimdi iki kardeş olan kendi yeğenlerimin arasındaki bağı gördükçe daha da iyi anlıyorum oğlumun kaçırdıklarını.

Şu an 13 yaşında. Hala bütün tatillerde halasındadır, kuzenleri orada olduğu için. Kardeşlerim onlar benim diyor ama değil nihayetinde. Hep bir kardeş yerine koyacak arkadaş veya kuzen aramıştır.

Burada hep kötü örnekler söyleniyor. Bilmiyorum ki hiçbir kardeş mi anlaşamıyor. Her kardeşlik aynı değil. Pek çok kişi de kardeşiyle mutludur. Biz de üÇ kardeş her zaman bayılmıyoruz birbirimize. Daha yakın arkadaşlarımız da var. Ama günün sonunda annem ve babamla ilgilenmemiz gerektiğinde, ya da acil bir işimiz olduğunda, ya da bayramda seyranda şenlik olduğunda hep kardeşlerimizleyiz. Arkadaşlarımız da kendi aileleriyle. Öyle aile olacak arkadaşı bulmak pek de Mümkün değil.

Bir evlilikte çocuk şart değil ama bir çocuk varsa ikinci çocuk şart bence. Daha fazlası lüksten.

Arada yaş farkı olmasının bir önemi yok. 16 yaşında abi olup, kardeşini görebilmek için yurttan ayrılıp eve geçen arkadaşımın oğlu var. Oyun arkadaşı olmasa da, gayet abi gibi hissediyor.

Ben 8 senedir istiyorum ama sağlık sebebiyle olmuyor. Ama onu da yoluna koyup tekrar denemeyi düşünüyorum Allah nasip ederse.

Bence ilk çocuk kadar korkmayın eşinizden ve ailesinden. O zaman tecrübesiydiniz, şu anda çok daha deneyimlisiniz ve alışkınsınız çocuk düzenine.

Ben de ilk çocukta yaşadığım bir sürü saçmalığı anlatsam, burdan Bağdat a yol olur. Ama şu anda onları yaşamayacağımı biliyorum.
Benimde bir oğlum var. O da çok istiyor kardeşi olmasını ama benim şuan hayat şartlarım buna pek müsait değil. Ilerde yaparım diyorum ama yaşım 32. Kaç yaşa kadar şansım var bilmiyorum. Şimdi sizin mesajınızı okuyunca düşündüm evet kardeş çok önemli. Ilerde pişman olmaktan çok korkuyorum.

Ben tek çocuğum açıkçası bu durumdan rahatsız değilim. Fakat babamı kaybettiğimde benimle aynı duyguları yaşayan bir insanla duygularımı beraber yaşamak ve paylaşmak isterdim çünkü annemin acısı başka benim ki başkaydı. Onun dışında tek çocuk olmak güzel ilgi hep sende :KK33:

Bence yapın 2 çocuk maddi manevi kaldırılabilir. 3 ve sonrası bu zamanda istenmemeli bence. Allah vermiş o başka başımızın üstüne. Ama önlem almadan kendi kararıyla bir insan sadece 2 istemeli bence. 1 az 3 çok yani. Kardeşi olsun çocuğun yazıktır madem istiyor. Neden mahrum kalsın. Benim mesela emzirme sorunum var. O yüzden pompalama ve mamayla büyüttüm birinciyi. Ve tip 2 şeker hastalığım var. Ellerimde geçmeyen yaralarla egzamam var. Su bile kötü ediyor. Annem babam vefat etti. Bir tane ablam var o da türkiyede değil. Yani doğum yapsam kayınvalidemden başka destekçim yok. O da yaşlı haliyle. Buna rağmen yine de ikiyi düşünüyorum. Gerisini siz düşünün
o kadar hastalığınız var 2. çocuğu düşünüyorsunuz?bence de bu bencillik.kendinizle mi ilgileneceksiniz doğacak çocukla mı dünyada ki çocuğunuzla mı?

Oğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Tek çocuğum ve tek çocuk olduğum için aşırı mutluyum.Ailem iyi ki bir çocuk daha dünyaya getirmemiş onlara ne kadar teşekkür etsem az.
Ayrıca çocuğunuz ikinci sınıfta olduğuna göre 7-8 yaşlarında kardeşiyle arasındaki yaş farkının ben bu kadar olmasını doğru bulmuyorum bu kadar yaş farkı ileride çocuğunuza kardeş değil çocuk dünyaya getirmiş gibi oluyor bence.İkinci bi babası gibi davranma gibi durumlar olabiliyor.Bu benim görüşül elbette ki

Dayı ve amca olması için 2 farklı cinsiyette 2 dolum daha yapmanız gerekiyor… çocupun şafıyla olacak iş mi.. çok istemiştim ben şahsen allah uzun ömürler versn ama keşke annem babam beni dinlemeseydi😂
ne teyzeyim ne hala.buna da üzülmek aklımın ucundan geçmedi bunca yıl. :KK45:

Tek cocugum, kardeşlik duygusunu bilmeden eksikliğini hissetmez insan cunku bu kardeşlik duygusu dogustan gelen iç gudu degil bence. 😂

Ha cani sıkılmıştır muhtemelen evde oyun arkadaşi ister, kardeşi olanlardan özenmiştir. Ama cocuk istiyor diye cocuk yapilmaz.
Cocukken laf olsun diye bana da kardeş konusu acilirdi "istemem" diye aglamakli oluyordum. 😁 Ha muhtemeln ailem sahip olmak istese benim demem bakmazlardi belki de. Tek cocuk olmak korkunc bir şey degil.

Oğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Bu durumda siz kime zarar vermiş oluyorsunuz bunu iyi tartın. Eş ailesi orda keyfi yerinde yaşıyor, çekinceniz yüzünden eksik kalan oğlunuz ve siz oluyorsunuz. Tecrübeli olacaksınız ikinci bebekte, dik durabilirsiniz.

Ben kapasiteme güvenmeyip 2.çocuğu doğurmadım
Açıkçası rahatıma acayip düşkünüm ayrıca hiç kimsenin lafına bakmadım !!!
Hayat benim ,beden benim ,
Bütün yüküde anneler çekiyor ki eşim acayip sorumluluk sahibi biri ve süper baba olmasına rağmen,pişman değilim

Böyle konularda hep kötü örnekler veriliyor.
Anne ve babam kardesleriyle gayet iyi anlaşır. Kuzenlerim hayatımda büyük bir yer kaplar, aylık toplu buluşmalarımız olur, onun haricinde fırsat buldukça biraraya geliriz. İki abim var kişisel hiçbir sorunumuz olmadı bu yaşa kadar, hep birbirimize destek olmaya çalışırız. Böyle uzun uzun yazdım kardeş ve akrabanın gereksiz olduğu ile ilgili mesajlar arasında bu da olsun 😃

Bu arada iki çocuğum var yaşları yakın, zorlukları olsada bizim açımızdan, onlar için ilk sırada kardeşleri geliyor birlikte gayet güzel büyüyorlar bence. Umarım böyle devam eder bağları.

Bunun yanında sadece çocuk istiyor diye ikinci çocuk yapılmaz, eş desteği, maddi, manevi şartlar çok önemli. Hepsini düşünüp karar vermeli. İkinci çocuk, kardeş öcü değildir ama şartta değildir.

Son düzenleme:
Back
X