2. Çocuk şart mı

Soruyorum o zaman tek cocuklular hani en iyi sartlari sunuyormusta.. ee kac kez tatile yurt disina cikardiniz, tek cocuk olarak kac tane kursa hangi sporlara gonderdiniz vs vs vs. Yani etraftaki sacma sapan ornekleri verneye bayiliyor bazilari .. yok abiye ablaya 3 yasindaki kardesi veriyolarmis..bla bla.. ok de oyle zihniyeti olan insan anne baba olmasin zaten cunku davranis yanlis. Kisaca cok cocuklulukla ilgisi yok bunun o tek cocuguda yapmamali.
Sorduğunuz için cevaplıyorum. Her yıl yurtdışına çıkarıyorum 3 4 kursa gidiyor? Anlamadım bu sorunun amacı ne ki?

Yok ya bu sitede harbi ben yapmadim yapana laf sokayim en iyisi diye bi kafa var.. daha onceki sayfalarda gordum yok 2 den sonrasini yapan ayik degilmis bilmem ne.. gayet ayiktim hepsini normal dogurdum epidural bile alamadan hemde gece gunduz cocuklarimin pesinden kosuyorum elimden geldigince.. okulu kursu ayri ayri ilgileniyorum, Allah saglik omur versin yeter..

Ne zaman bu konular acilsa tek cocuklular bi saldirgan tavirda her konu ayni yere cikiyor.. lafi sokup sokup sonrada durumu olan isterse 5 yapsin deniyor, komik oluyor.

Diger topicte dedikodumuzu yapabilirsiniz buarada arkadasinla..💞
Kardeş şart kardeşsiz çocuk eksiktir diyenlere neden aynı tepkiyi vermiyorsunuz? Sizinki tamamen algıda seçicilik…

Haklısınız. Ama ben ilerde sadece baba yada de dede olabilirim ne amca ne dayı dedi ve ağladı. Bu hali kahretti beni. Ama ben ne eşimin ailesine ne de ona güvenemiyorum. Aynı şeyleri yasamaktan çok korkuyorum.
Sanki 2.kez anne olayı istiyorsunuz gibi geldi bana..kimseye minnet olmadan barakim diyorsanız neden olmasın..memursaniz ücretsiz izinle idare edersiniz..anneanne ,babaanneler devreye girince yuvada huzur kalmıyor..belli yaşta çocuk baktırmak onlara da haksızlık..tekrar anne olmak istemeniz önemli..yoksa çocuklar büyüdüklerinde bencil olur,sen olmasan annem babamin herşeyi benim olacaktı derler..kendiniz istiyorsanız yapın..2 çocuk ideal bence..maddi imkanlarınız da iyiyse korkmayın..

Kardeş şart kardeşsiz çocuk eksiktir diyenlere neden aynı tepkiyi vermiyorsunuz? Sizinki tamamen algıda seçicilik…
Bu ben miyim? Konu sahibi ve çocuğu kardeş istiyorlar. Eksik derken onu kastettim. Hani sen baklava yemek istersin ben de derim ki “kilo alacağım diye eksik kalma baklavadan, ye gitsin” işte onun gibi.

Yok ya bu sitede harbi ben yapmadim yapana laf sokayim en iyisi diye bi kafa var.. daha onceki sayfalarda gordum yok 2 den sonrasini yapan ayik degilmis bilmem ne.. gayet ayiktim hepsini normal dogurdum epidural bile alamadan hemde gece gunduz cocuklarimin pesinden kosuyorum elimden geldigince.. okulu kursu ayri ayri ilgileniyorum, Allah saglik omur versin yeter..

Ne zaman bu konular acilsa tek cocuklular bi saldirgan tavirda her konu ayni yere cikiyor.. lafi sokup sokup sonrada durumu olan isterse 5 yapsin deniyor, komik oluyor.

+1
İlave olarak şunu söylemek istiyorum. Hiç çocuğu olmayan birisinin tek çocuk sahibi birisine aa demekki ileride sana baksın diye çocuk yapmışsın dese hoş olur mu? Olmaz dimi ne kadar talihsiz bir cümle kurmuş olur. Aynı şey tek çocuk sahibi olan birisinin iki çocuklu birisine dediğinde de geçerli. Laf sokup sokup isteyen çok yapsın demek komik duruyor. İsteyen bir yapar isteyen iki üç. Bakım ve sonra nasıl büyüdüğü tamamen zihniyet meselesi ve bu tek çocukta da geçerli.

Yorum yok. Kardeşsiz olmaz tabiii Allah korusun😃
Yaa bu kardessiz olmaz diyenleri ben hic anlayamiyorum, biz de anneyiz , tek cocugumuz var misler gibi.

2. Cocuk isteyenlerin savunmasi;
-Allah rizkini veriyor
-cocugum cok istedi
-tek kalmasin
-ilerde birbirine bakarlar
-ben ikisine de yetebiliyorum hatta 3 4 ..
Gun hepimize 24 saat Allah askina!
Ekonomik kosullar, dunyanin duzeni...
Hayata utopik bakmayin bayilacagm

2 den sonrasını yapan ayık değildir değilde,durumu yokken yapan ayık değildir denmiş olabilir , zira insanların kaç çocuk yapacağına kimse karışamaz burada genelde durumu olmamasına rağmen ya da birilerine güvenip doğuranlara kızan yorumla gördüm, size çocuğunuzu okutamıyorsunuz yetemiyorsunuz diyen olmamış baktım öyle bir mesaj yok şahsınıza, tek çocuklular saldırgan değilde ,mesela sizin kurduğunuz bazı cümlelere karşı tepki veriyor olabilirler :KK66: mesela şuan siz bana enteresan bir tavırla saldırıyorsunuz diğer topikde arkadaşımla dedikodu derken ? bu ne saldırgan bir yaklaşım ve uslup aa çok şaşırdım , iletişiminizin uyuşmadığı üyeylerle benim iletişimim tutuyor sohbet ediyoruz diye bana böyle konuşamazsınız varsa hakkınızda dedikodumuz şikayet ediniz lütfen gereği yapılsın . üstüme iyilik sağlık .

Yaa bu kardessiz olmaz diyenleri ben hic anlayamiyorum, biz de anneyiz , tek cocugumuz var misler gibi.

2. Cocuk isteyenlerin savunmasi;
-Allah rizkini veriyor
-cocugum cok istedi
-tek kalmasin
-ilerde birbirine bakarlar
-ben ikisine de yetebiliyorum hatta 3 4 ..
Gun hepimize 24 saat Allah askina!
Ekonomik kosullar, dunyanin duzeni...
Hayata utopik bakmayin bayilacagm
Onlar yetişebiliyorsa bizi bağlamaz boşver. Bir çocuğu hakkıyla okutmak yedirmek içirmek giydirmek kursları hobileri sağlık masrafı minimum 10.000 bu devirde.

2 den sonrasını yapan ayık değildir değilde,durumu yokken yapan ayık değildir denmiş olabilir , zira insanların kaç çocuk yapacağına kimse karışamaz burada genelde durumu olmamasına rağmen ya da birilerine güvenip doğuranlara kızan yorumla gördüm, size çocuğunuzu okutamıyorsunuz yetemiyorsunuz diyen olmamış baktım öyle bir mesaj yok şahsınıza, tek çocuklular saldırgan değilde ,mesela sizin kurduğunuz bazı cümlelere karşı tepki veriyor olabilirler :KK66: mesela şuan siz bana enteresan bir tavırla saldırıyorsunuz diğer topikde arkadaşımla dedikodu derken ? bu ne saldırgan bir yaklaşım ve uslup aa çok şaşırdım , iletişiminizin uyuşmadığı üyeylerle benim iletişimim tutuyor sohbet ediyoruz diye bana böyle konuşamazsınız varsa hakkınızda dedikodumuz şikayet ediniz lütfen gereği yapılsın . üstüme iyilik sağlık .

O zaman tek cocukla maddiyattan aglayanlar var burda, ee o zaman neden cocuk yapmislar kendileri😐🙄

Sende etiketle muneyi istersen😐😂 aptallar diye konustunuz milletin arkasindan.. tesaduf gordum yoksa isim olmaz..

Boşver. Kendisini gözardı edeli yıl oldu. Karşılıklı konuşmuyoruz bile. Kendi kendine her yazılanı üstüne alınıyor.

+1
İlave olarak şunu söylemek istiyorum. Hiç çocuğu olmayan birisinin tek çocuk sahibi birisine aa demekki ileride sana baksın diye çocuk yapmışsın dese hoş olur mu? Olmaz dimi ne kadar talihsiz bir cümle kurmuş olur. Aynı şey tek çocuk sahibi olan birisinin iki çocuklu birisine dediğinde de geçerli. Laf sokup sokup isteyen çok yapsın demek komik duruyor. İsteyen bir yapar isteyen iki üç. Bakım ve sonra nasıl büyüdüğü tamamen zihniyet meselesi ve bu tek çocukta da geçerli.
Diger arkadasada yazdim.. kimisi trk cocuklada agliyor maddiyat yuzunden.. ee o zaman yazik degil mi neden o cocugu yapmislar😐

Boşver. Kendisini gözardı edeli yıl oldu. Karşılıklı konuşmuyoruz bile. Kendi kendine her yazılanı üstüne alınıyor.
Gozardi ettin ama
Msjlarimi okuyup birde begenmedim atiyorsun😐😂 arkadasim arkadasin deyip deyip sonrada isi civzitiyorsun okayyyy

insan yetebildiği kadar doğurmalı yahu bunun üstüne tartışılacak birşey yok ki ,kimse 1 doğurabilirsin 3 olmaz demiyor . yetemeyeceğini bilmene rağmen hadi doğurdun, daha 2. neyine yazık değil mi deniliyor. :deli:

insan yetebildiği kadar doğurmalı yahu bunun üstüne tartışılacak birşey yok ki ,kimse 1 doğurabilirsin 3 olmaz demiyor . yetemeyeceğini bilmene rağmen hadi doğurdun, daha 2. neyine yazık değil mi deniliyor. :deli:
Bende diyorum ki 1. Ye bile yeteneyip yapip burda soylenenler var.. yazik degil mi o tek cocuklara😐

Hah aynen bunu diyoruz. Bakabilecekse maddi manevi 5 tane de yapabilir bir aile. Ama kitaptan mahrum ,istediği yiyeceği yemekten mahrum ,oyuncaktan mahrum iyi eğitimden mahrum ,yeterli sağlık hizmetinden mahrum ,psikolojisi için gerekli olan anne ve babanın zamanından mahrum , davranış bozukluğu olup farkedilemeden büyüyen çocuklar ben istemiyorum görmek etrafımda ve okullarda

"Asla bir salakla tartışmayın; Çünkü dışarıdan bakanlar, hanginizin salak olduğunu anlamayabilir." - B. Dylan

bu arada bu bir sözdür . bunu bir topicde yazdığımda öncesinde kimseyle tartışmamak gerek çünkü ; dedim ve paylaştım. yani insanların arkasından aptallar diyorsun demeden önce ,iyi okumak emin olmak anlamak gerek. zira burada kimseye salak -aptal denmiyor . bir süredir bdv ye bile girmiyorum, son mesajlarımdan anlaşılır... konu ne ?kim kime laf sokuyor haberim yok. kimse beni hırsına meze yapmazsa sevinirim. bugün yeterince gergin ve üzgünüm gerçekten kafam kaldırmıyor.

"Asla bir salakla tartışmayın; Çünkü dışarıdan bakanlar, hanginizin salak olduğunu anlamayabilir." - B. Dylan

bu arada bu bir sözdür . bunu bir topicde yazdığımda öncesinde kimseyle tartışmamak gerek çünkü ; dedim ve paylaştım. yani insanların arkasından aptallar diyorsun demeden önce ,iyi okumak emin olmak anlamak gerek. zira burada kimseye salak -aptal denmiyor . bir süredir bdv ye bile girmiyorum, son mesajlarımdan anlaşılır... konu ne ?kim kime laf sokuyor haberim yok. kimse beni hırsına meze yapmazsa sevinirim. bugün yeterince gergin ve üzgünüm gerçekten kafam kaldırmıyor.
Gerginligini arkadas o topicte atiyormus demek ki.. sende evet bu sozu soylemissin salak vs. Yani sen teselli veriyordun ona.. Oncesinde arkadasinin tartistigi birileri vardi baska topicte.. arasam bulurum aksam aksam canim istemiyor.. sende arkadas canlisi birisi olabilirsin problem yok.. ama konuyu dahi bilmiyorsan boyle bir laf soylemek ne kadar dogru.. yani ceycey kimle tartisirsa karsidaki insan salak demek.. yani o arkadas agzinin payini guzel vermisti o topicte, cikip gik bile diyemedi baska topiclerden salladi ancak. Mert bir insan oyle yapmaz yuzune soyler.. ama bu benim fikrim tabiiki..

Back
X