- 20 Ağustos 2017
- 375
- 1.564
- 113
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşim istemiş diye kardeş yapmışlar şimdi nerden istedim diyo.Oğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
2 tane evladim var çok şükür rabbime.buyugu 7 yaşında erkek küçüğü 3 yaşında kız. oglum bi kac aydir keşke 1 kardeşim daha olsa diyip duruyor.rabbim isteyene versin düşünmüyoruzda.kardesiyle zaten kuma gibi birbirlerini akşama kadar yerlerOğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Tek cocukta kalın bu devirde çocuk iyice zor büyük sorumluluk. 2.fikrini unutun çocuğunuz da unutur.Oğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Şu tatlı isyanın muhatabını merak edip baktım da yorumlarına kendisi bende yıllardır engelli bir uyeymiş, sebebi de muhtemelen iletişimin imkansız olduğu biri olması...Üzmeyin kendinizi, bu saldırganlığın sebebi için için çok haklı ve olduğunuzu bilmesinden kaynaklaniyor...Kendisinin ve çocuklarının eksikliklerinin acısını sizden çikarmaya çalisiyor...2 den sonrasını yapan ayık değildir değilde,durumu yokken yapan ayık değildir denmiş olabilir , zira insanların kaç çocuk yapacağına kimse karışamaz burada genelde durumu olmamasına rağmen ya da birilerine güvenip doğuranlara kızan yorumla gördüm, size çocuğunuzu okutamıyorsunuz yetemiyorsunuz diyen olmamış baktım öyle bir mesaj yok şahsınıza, tek çocuklular saldırgan değilde ,mesela sizin kurduğunuz bazı cümlelere karşı tepki veriyor olabilirlermesela şuan siz bana enteresan bir tavırla saldırıyorsunuz diğer topikde arkadaşımla dedikodu derken ? bu ne saldırgan bir yaklaşım ve uslup aa çok şaşırdım , iletişiminizin uyuşmadığı üyeylerle benim iletişimim tutuyor sohbet ediyoruz diye bana böyle konuşamazsınız varsa hakkınızda dedikodumuz şikayet ediniz lütfen gereği yapılsın . üstüme iyilik sağlık .
Bahsettigin bensem Daha 2-3 ay once saldiriyordun burda bana yillardir engelliymisimŞu tatlı isyanın muhatabını merak edip baktım da yorumlarına kendisi bende yıllardır engelli bir uyeymiş, sebebi de muhtemelen iletişimin imkansız olduğu biri olması...Üzmeyin kendinizi, bu saldırganlığın sebebi için için çok haklı ve olduğunuzu bilmesinden kaynaklaniyor...Kendisinin ve çocuklarının eksikliklerinin acısını sizden çikarmaya çalisiyor...
Bu konuların şaşmazıdır, tek çocuk güzellemesi ona da bir şey demeceğim ama satır aralarında birden fazla çocukla ilgili bir sürü olumsuz şey söylenir. Bu anneler "çok bilinçli, olaylara üst perdeden bakan, hatta başkalarının çocuklarına bile üzülme mertebesindelerdir". Bu konu mesajları biraz eksik bile kalmış yani.Yok ya bu sitede harbi ben yapmadim yapana laf sokayim en iyisi diye bi kafa var.. daha onceki sayfalarda gordum yok 2 den sonrasini yapan ayik degilmis bilmem ne.. gayet ayiktim hepsini normal dogurdum epidural bile alamadan hemde gece gunduz cocuklarimin pesinden kosuyorum elimden geldigince.. okulu kursu ayri ayri ilgileniyorum, Allah saglik omur versin yeter..
Ne zaman bu konular acilsa tek cocuklular bi saldirgan tavirda her konu ayni yere cikiyor.. lafi sokup sokup sonrada durumu olan isterse 5 yapsin deniyor, komik oluyor.
Diger topicte dedikodumuzu yapabilirsiniz buarada arkadasinla..![]()
Maddi manevi yetebilen isterse 5 çocuk yapsın normal yazdım tahin.bir üye yazmış ben çocuğuma baktırmak için sadece diğer çocuğuma güvenirim diye. Ben de yazdım çocuğa çocuk baktırılmaz. O da çocuk . Kendiniz bakabilecekseniz yapın dedim. Birileri saçmasapan üstüne alınmış. Konu bu. Arkadaşımın 3 çocuğu var. Yetebiliyor çünkü maddi manevi. Benim tek. Anca ona yetişiyorum gibi gibi. E bu konuyu okuyan evlat hasretiyle yananlar da bize mi alınsın? Çok çocuklular neden alınıyor?Bu konuların şaşmazıdır, tek çocuk güzellemesi ona da bir şey demeceğim ama satır aralarında birden fazla çocukla ilgili bir sürü olumsuz şey söylenir. Bu anneler "çok bilinçli, olaylara üst perdeden bakan, hatta başkalarının çocuklarına bile üzülme mertebesindelerdir". Bu konu mesajları biraz eksik bile kalmış yani.![]()
Bu konuya sadece tek bir yorum yaptım bu da ikinci ve sonuncu olacak sanırım ama "Başkalarının çocuklarını da sevebilmek veya onlar için de kendi çocuklari kadar iyiyi istemek, onlar için de sevinebilmek-üzülebilmek" niye çok çok kötü, şeytani birseymis gibi yazmışsiniz hiç anlamadım? Biraz acıklar mısınız? Ne kötülük olabilir tüm cocuklari , sadece çocuk oldukları için, dogurduklarimız kadar sevip düşünmekte?Bu konuların şaşmazıdır, tek çocuk güzellemesi ona da bir şey demeceğim ama satır aralarında birden fazla çocukla ilgili bir sürü olumsuz şey söylenir. Bu anneler "çok bilinçli, olaylara üst perdeden bakan, hatta başkalarının çocuklarına bile üzülme mertebesindelerdir". Bu konu mesajları biraz eksik bile kalmış yani.![]()
.bence oturup kendilerine uzulsunler.. bu kadar cocuk dusmani olmasi bazilarinin kendileride ailelerinden gram sevgi sefkat ve destek gormedikleri icin.. bunu ben soylemiyorum kendileri yazmistir oncekiBu konuların şaşmazıdır, tek çocuk güzellemesi ona da bir şey demeceğim ama satır aralarında birden fazla çocukla ilgili bir sürü olumsuz şey söylenir. Bu anneler "çok bilinçli, olaylara üst perdeden bakan, hatta başkalarının çocuklarına bile üzülme mertebesindelerdir". Bu konu mesajları biraz eksik bile kalmış yani.![]()
Ben alınmıyorum açıkçası, seninle de ilgili değildi mesajım. Sadece kendi kararını savunurken satır aralarında birden fazla çocuklu olmak gayet eleştiriliyor, çocuk konularının hepsinde var bu. Daha önce de yazmışımdır, sidik yarışına dönüyor resmen. Benimki alınmak değil saçma bulmak. Benim iki çocuğum var, hiç pişman olmadım, yakın yaşlarda oldukları için birbirlerine birçok anlamda fayda sağladıklarını düşünüyorum ama bunu ballandıra ballandıra anlatmam, tek çocuk bunu yaşayamaz demem. Ama tek çocuk güzellemesinde gayet yapılıyor bunlar.Maddi manevi yetebilen isterse 5 çocuk yapsın normal yazdım tahin.bir üye yazmış ben çocuğuma baktırmak için sadece diğer çocuğuma güvenirim diye. Ben de yazdım çocuğa çocuk baktırılmaz. O da çocuk . Kendiniz bakabilecekseniz yapsın dedim. Birileri saçmasapan üstüne alınmış. Konu bu. Arkadaşımın 3 çocuğu var. Yetebiliyor çünkü maddi manevi. Benim tek. Anca ona yetişiyorum gibi gibi. E bu konuyu okuyan evlat hasretiyle yananlar da bize mi alınsın? Çok çocuklular neden alınıyor?
Ne kadar minnoş yazmışsın farklı mesajlarını, bu konudaki üstten bakışını bilmesem başka şeyler yazardım ama pek tabi yazmayacağım piraye.Bu konuya sadece tek bir yorum yaptım bu da ikinci ve sonuncu olacak sanırım ama "Başkalarının çocuklarını da sevebilmek veya onlar için de kendi çocuklari kadar iyiyi istemek, onlar için de sevinebilmek-üzülebilmek" niye çok çok kötü, seytani birseymis gibi yazmışsiniz hiç anlamadım? Biraz acıklar mısınız?
Üstten derken?Ne kadar minnoş yazmışsın farklı mesajlarını, bu konudaki üstten bakışını bilmesem başka şeyler yazardım ama pek tabi yazmayacağım piraye.
Anladım seni. Sağlığım ve ekonomim elverse 2 çocuk da ben isteyebilirdim mesela. Benim kastettiğim herşeyden mahrum çocuklar. Beslenmelerine yiyecek konamıyor sınıf arkadaşlarının beslenmesine imrenerek bakıyorlar. Devlet okulunun bile masraflarını karşılayamıyor aileleri . Buna rağmen 3 4 kardeşler. Lafım bunlara. Yoksa kalabalık aile de elbette güzel olur cıvıl cıvıl.Herkes maddiyatına maneviyatına sağlık durumuna yaşına vs göre kendi karar vermeli.Ben alınmıyorum açıkçası, seninle de ilgili değildi mesajım. Sadece kendi kararını savunurken satır aralarında birden fazla çocuklu olmak gayet eleştiriliyor, çocuk konularının hepsinde var bu. Daha önce de yazmışımdır, sidik yarışına dönüyor resmen. Benimki alınmak değil saçma bulmak. Benim iki çocuğum var, hiç pişman olmadım, yakın yaşlarda oldukları için birbirlerine birçok anlamda fayda sağladıklarını düşünüyorum ama bunu ballandıra ballandıra anlatmam, tek çocuk bunu yaşayamaz demem. Ama tek çocuk güzellemesinde gayet yapılıyor bunlar.
Başıma geleceği bile bile , gozardi ettiğim ve senin çok beğendiğin,destek verdiğin o üyenin mesajlarını açıp okudum ve maalesef içim bulanarak tekrar kapattım...Yanlış anlama seni üslubunu beğenir ayrı tutarım, pek çok konuda farklı düşünsek de asla engelleme ihtiyacı duymadım bu yuzden ama...Destek olduğun görüş ve üslup bile haklı çikarmiyor mu bizi sence? Yazık değil mi böyle bir kadının elinde büyüyen yavrulara...Ne dersin?Ne kadar minnoş yazmışsın farklı mesajlarını, bu konudaki üstten bakışını bilmesem başka şeyler yazardım ama pek tabi yazmayacağım piraye.
Sizin yazdıklarınızı hep okurum. Anneme benzetirim aynılarını yaşadı. Allah yardımcınız olsun güçlü durun. Bir gün hepsi geçecek15 yıllık evlilik 6 ay önce aldatma nedeniyle bitti.7 yaşinda kızım var benimle yaşıyor.Kardes istedi öncesinde.Bir ara kriz durumundaydi.Ama galiba bilinçaltimda ex eşime olan güvenim bitmişti ve o da istemesine rağmen 2. çocuk yapmamistim.Hemen sonrasında aldatma vs durumlari ortaya çıktı.Hayatimin en doğru karari 2..çocuk yapmamis olmak.Neden mi çünkü malesef "Allah rızkini verir" le olmuyor.Okulu, kursu, babasinin bozduğu psikolojiyi düzeltmek için pedagogu vs hepsi parayla oluyor.Manevi yönünü anlatamam bile.Bosaninca çocuktan da boşandı pislik.Aglama krizleri, anneye ekstra düşkünlük, kaybetme korkusu.. ve daha bir sürü şey.
Sadece oğlunuza kardes olsun diye yapmayın çocuk.Esinizle iyi gidiyor olsa zaten daha önce yapardınız.Enerjinizi sevginizi evladınıza verin.Belki ayni anne babadan olmasa da çok iyi arkadaşlari ona kardeş olur.