2. Çocuk şart mı

Bahsettigin bensem Daha 2-3 ay once saldiriyordun burda bana yillardir engelliymisim😐😂😂 hafiza kaybi yasiyir olmalisin sende😐😂 korler sagirlar birbirinizi agirlarsiniz anca ceycey sen birde bu kiside katilmjs araniza😐😂 ayrica cocuguna eksik gelen sensin bence surekli maddiyattan vs aglayan sensin ne de olsa… herkese 2. Cocuk icin ates puskururken sen ve sen gibilerde maalesef tek cocuklarinza haksizlik yapmissiniz..burde yurt disina cikiyorum diyen arkadasin msjjni begenmissin😐 sen kac kez cikardin cocugunu hangi spor dallarina gonderdin mesela tek cocuk ya hani.. gerci bu satirlari bile bosa anlatiyorum.. cunku sen ancak oturup herkesin cocuguna filan uzuluyorsun😐
Tek kriteriniz çocuğu spor dallarına gönderip yurt dışına çıkarmak mı yahu 2 seferdir söylemişsiniz de.
Bu konuda bir eksiklik mi hissediyorsunuz kendinizde?

Benim oğlum da 8 yasında ve tek cocuk.
Ben 2. çocuğu düşünmüyorum .
Maddi ve manevi olarak kaldıramam .
Siz istiyorsanız bakabilecek gücünüz varsa yaparsınız fakat çocuğum istiyor diye de 2. cocuk yapılmaz.
Eğer İleride yanlız kalmasın diye düşünüyorsanız ; kardeşlerin cok iyi gecineceginin de garantisi yok bunu da göz önünde bulundurun.
Misal ben: kardes diye tutturmusum, bizimkiler de istemiyorlarmis, korunmalarina ragmen, kazara kardesim olmus 😂 sanirim 5 sene olacak, kardesimle konusmuyoruz, sadece ailemin evinde denk gelirsek merhabalasiyoruz ve muhtemelen de hayat boyu boyle devam edecek.

Kissadan hisse: cocuk istedi, yalniz kakmasin vs diye cocuk yapilmaz. Bu sizin isteginizle olabilir ancak

Kızım ve oğlum arasında bir buçuk yaş bile yok.kizim elimde küçücük bebekken oğluma hamile kalmıştım.arka arkaya kolay büyür arkadaş olurlar zorlanmazsin dediler hep çevremde.anamdan emdigim süt burnumdan geldi.
Benim kızlarım arasında 13 ay olacak. Ne çektiğimi bir ben bilirim. 🙁 Şu an 11 aylık kızımı yatağına yatırırken, kaldırırken sanki 100 kg ağırlık taşıyor gibi yoruluyorum. Hala size muhtaç bir bebek varken hamilelik inanılmaz zor. Daha bir de sezeryan sonrası var. Onu düşünemiyorum bile. 2 kardeş arasında ideal yaş farkı 4 filan olabilir. Çokta arayı açmamak lazım. O zaman da jenerasyon farkı oluyor.

Oğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Bence imkanınız varsa maddi manevi yapın.Anne babamı erken kaybettim kardeşim olmasaydı ne yapardım bilmiyorum

Oğlum sekiz yaşında. Çalışan bir anneyim.Oğlum ilkokul 2. Sınıfa gidiyor ve kardeş istiyor. Çocuk büyütmekten hiç korkmuyorum. Sadece oğlumu büyüturken eşim ve ailesi tarafından çok yıpratıldım. Aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Ama oğlumun isteği beni çok düşündürüyor. Tek çocukta kalanlar, tek çocuk olanlar bana fikir verir misiniz...
Eşiniz ve ailesiyle bir takım sorunlar yaşamışsınız ve üzerinden epey bir zaman geçmiş. Yani size tecrübe olduğunu düşünüyorum. Ikinci çocuğu Allah nasip ederse, adımlarınızı çıkardığınız derslere göre atın. Böylelikle daha fazla yıpranmazsınız.

Kızım ve oğlum arasında bir buçuk yaş bile yok.kizim elimde küçücük bebekken oğluma hamile kalmıştım.arka arkaya kolay büyür arkadaş olurlar zorlanmazsin dediler hep çevremde.anamdan emdigim süt burnumdan geldi.suan kızım 4 oğlum 2 buçuk yaşında,hala aşırı aşırı zorlaniyorum.cok şükür büyüyorlar ama ben eski ben degilim.kardeslerin arasında yaş farkı olmalı bence,ideal bı yaşta oglunuz kardeş için.ama diğer sorunlar için bişey diyemem sizin kararınız.psikolojik destek çok önemli.tekrar aynı sıkıntıları kaldırabilecek misiniz eşinizin tarafından bunu iyi düşünün
Beni de bu konuda sürekli doldurdular 😅 sanki kendileri yaşayacak o zorluğu. Oğlum 2 yaşını doldursun öyle deniycem inşaallah

Misal ben: kardes diye tutturmusum, bizimkiler de istemiyorlarmis, korunmalarina ragmen, kazara kardesim olmus 😂 sanirim 5 sene olacak, kardesimle konusmuyoruz, sadece ailemin evinde denk gelirsek merhabalasiyoruz ve muhtemelen de hayat boyu boyle devam edecek.

Kissadan hisse: cocuk istedi, yalniz kakmasin vs diye cocuk yapilmaz. Bu sizin isteginizle olabilir ancak
Benim eşimle abisi de öyle 2 kardeşler. Yıllardır küsler, birbirlerinin yüzüne bakmıyorlar .
Hani sırf ileride birbirlerine arkadaş olsun diye cocuk yapmak mantıklı değil.

Benim eşimle abisi de öyle 2 kardeşler. Yıllardır küsler, birbirlerinin yüzüne bakmıyorlar .
Hani sırf ileride birbirlerine arkadaş olsun diye cocuk yapmak mantıklı değil.
Bizde durum farkli, 7 yas kucuk kardesim kendisi benimle konusmamaya, kendi cekirdek ailesini de benden uzak tutmaya karar verdi. Bir akraba "saglik vs ile ilgili birsey olsun, bak nasil ariyor, et tirnaktan ayrilmaz" dedi. Ölüm kenarindan donulen, sonu acil ameliyatli bir olayda bile aramadi. Hatta bildigim kadariyla, zaten ona haber bile verilmemis.

Kisaca yok gelecekte yalniz kalmasinmis vs, sacma gereksiz dusunceler

Bencillik etmiş olsam 2. Çocuğu zaten dünyaya getirmem. Rahatımı, sağlığımı düşünürüm. Ama çocuğum yalnız kalmasın, kardeşi olsun diye bir de bir çocuk daha olması eşimin de hakkı diye. Bu hastalıklarla 2 buçuk yaşındaki oğluma iyi baktım bakıyorum da. . Çok şükür sağlıklı bir bebek. 2. Ye de bakarım merak etmeyin
Bir insanin rahatini ve sagligini dusunmesi kotu birsey degildir. Toplum bize hep analar cilekes olmali fikrini dayatti. Ozellikle kiz cocugu olanlar kiz cocuklarina ornek olmasi acisindan rahatlarini 2 kez dusunsunler bence aksi halde sacini supurge ettiginle kaliyorsun cunku kimse madalya takmiyor.

Bir insanin rahatini ve sagligini dusunmesi kotu birsey degildir. Toplum bize hep analar cilekes olmali fikrini dayatti. Ozellikle kiz cocugu olanlar kiz cocuklarina ornek olmasi acisindan rahatlarini 2 kez dusunsunler bence aksi halde sacini supurge ettiginle kaliyorsun cunku kimse madalya takmiyor.
Hastalıklarını anlattı ben de o zaman 2. Çocuğa gerek yok dedim. Kendimin de var hastalıkları . Bazı gün kendime zor bakıyorum bırak çocuğu. İyilikle de bir şey söylenmiyor insanlara. İsterse 5 tane doğursun o zaman banane der geçerim.

Hastalıklarını anlattı ben de o zaman 2. Çocuğa gerek yok dedim. Kendimin de var hastalıkları . Bazı gün kendime zor bakıyorum bırak çocuğu. İyilikle de bir şey söylenmiyor insanlara. İsterse 5 tane doğursun o zaman banane der geçerim.
Acikcasi ben de iyi niyetimle alintiladim yorum yazdim. Kendine guvenen istedigi kadar dogursun, helal olsun kadina ne guzel yetisiyor derim. Ancak tek cocukta kalmak isteyenlere bu mahalle baskisi artik yapilmamali. Ben de tek cocukta kalmayi dusunuyorum cunku sagligimi dusunuyorum. Daha bu yasimda zrilyon tane hastaligim cikti, kendimi de dusunmek zorundayim ve bu kotu birsey degil. Bizlere sagligini dusunmek, kendini dusunmek kotu birsey gibi ogrettiler bunu asmaliyiz diye iyiniyetimle yazdim.

Eşiniz ne düşünüyor? Eşinizin ailesini çok dahil etmek zorunda değilsiniz ki.eşinizle ortak bir paydada buluşuyorsanız, siz de korkmuyorsanız bence düşünülebilir. Benim de ilk çocuğumda yaşadığım olaylardan aldığım dersler var.şimdi herşey yolunda giderse doğurursam aynı şeyleri yaşamam, artık ben eski ben değilim sonuçta, siz de bu şekilde düşünebilirsiniz. İnsanlardan çekinerek yaşanmaz

Bu kotu ornek vermekte mantıklı değil kardeşler arası kötü olursa diye.
Bu bakıcı acısı sağlıklı değil.
Çocuğun aklı ile de hareket edilmez bu da mantiksiz.
Kişi kendine aile ortamına bakacak maddi manevi ona göre karar verecek.
Mesela bugün okulda bir çocuk disiplin cezası alıyordu sonra araştırıldı.
Çocuk üvey anne ile yaşıyormuş ve çocuğu camdan atmaya kalkmış ve çocuk kavga edip okula gelmis.
Cocugun yanlıs hareketleri az bileymis.
Şimdi en onemlisi sağlıklı ebeveyn gerisi bos.

15 yıllık evlilik 6 ay önce aldatma nedeniyle bitti.7 yaşinda kızım var benimle yaşıyor.Kardes istedi öncesinde.Bir ara kriz durumundaydi.Ama galiba bilinçaltimda ex eşime olan güvenim bitmişti ve o da istemesine rağmen 2. çocuk yapmamistim.Hemen sonrasında aldatma vs durumlari ortaya çıktı.Hayatimin en doğru karari 2..çocuk yapmamis olmak.Neden mi çünkü malesef "Allah rızkini verir" le olmuyor.Okulu, kursu, babasinin bozduğu psikolojiyi düzeltmek için pedagogu vs hepsi parayla oluyor.Manevi yönünü anlatamam bile.Bosaninca çocuktan da boşandı pislik.Aglama krizleri, anneye ekstra düşkünlük, kaybetme korkusu.. ve daha bir sürü şey.
Sadece oğlunuza kardes olsun diye yapmayın çocuk.Esinizle iyi gidiyor olsa zaten daha önce yapardınız.Enerjinizi sevginizi evladınıza verin.Belki ayni anne babadan olmasa da çok iyi arkadaşlari ona kardeş olur.
Çok üzüldüm haklısınız...ben çok ağır şeyler yaşadım. Güvenim çok zedelendi. aldatma vs değil. Çok şükür eşim bana sadık ben ona sadığım. Tek sıkıntım atamıyorum korkularımı

"Haklısınız. Ama ben ilerde sadece baba yada de dede olabilirim ne amca ne dayı dedi ve ağladı. Bu hali kahretti beni. Ama ben ne eşimin ailesine ne de ona güvenemiyorum. Aynı şeyleri yasamaktan çok korkuyorum."

Cocuk yapacaksaniz esinizin ya da kendi ailenize guvenerek yapmayin. Eger buyutebileceginize inaniyorsaniz yapin. Ondan sonra kaynanam yardim etmiyor eltim bakmiyor annem burnunu kivirdi dersiniz ki onlardaa bakmak zorunda degiller acikcasi.
Siz konuyu yanlış anladınız sanırım. Maddi durumum harika kimseye ihtiyacım yok bakıcı konusunda.

Haklısınız. Ama ben ilerde sadece baba yada de dede olabilirim ne amca ne dayı dedi ve ağladı. Bu hali kahretti beni. Ama ben ne eşimin ailesine ne de ona güvenemiyorum. Aynı şeyleri yasamaktan çok korkuyorum.
şoktayım. 8 yaşında bir çocuğun babalıktan dedelikten bahsetmesi normal mi, gerçekten bilmediğim için soruyorum. birileri doldurup üzerinizde salıyor olabilir mi? ben tek çocuğum bu arada, daha önce başka bir konuda da yazmıştım hayatımda bir gün bile kardeş ihtiyacı hissetmedim. 32 yaşındayım.

şoktayım. 8 yaşında bir çocuğun babalıktan dedelikten bahsetmesi normal mi, gerçekten bilmediğim için soruyorum. birileri doldurup üzerinizde salıyor olabilir mi? ben tek çocuğum bu arada, daha önce başka bir konuda da yazmıştım hayatımda bir gün bile kardeş ihtiyacı hissetmedim. 32 yaşındayım.
Olabilir aslında. Eşimin ailesi gittikten sonra bu şekilde konuşmaya başladı.

Annemin demesine göre en güzeli peş peşe kız çocuğu yapmakmış 😂 biz 3 kardeşiz. Önce ben be peşimden 2 sene sonra ortanca doğmuş. Bebeklik döneminden sonra zaten biz odamıza kapanıp sabahtan akşama kadar barbie oynardık. Bahçeye çıkar koşardık vs hep ikimiz bir şeyler yapardık anneme hiç gerek kalmazdı bi yeme içme işte. Sonra bizden 12-13 sene sonra yanlışlıkla 3. Kız kardeş geldi onu da bize kitledirler 😂 nasılsa evde hazırda iki kız daha var diye. E 12 li yaşlarda bizim de hoşumuza giderdi. Annem düzeni iyi denk getirmiş yani önce biz birbirimize baktık sonra son gelen kardeşe beraber baktık akıllı kadın 😂

Olabilir aslında. Eşimin ailesi gittikten sonra bu şekilde konuşmaya başladı.
Ben küçükken beni böyle kurmaya çalışanlar oluyordu. ben o zaman da tek çocuk olmayı sevdiğim için annemden böyle bir talepte bulunmuyordum belki sizin oğlanı kafaladılar.

Back
X